Skocz do zawartości
kubolo

Ford Mustang

Rekomendowane odpowiedzi

Rafael Santi napisał(a):

Wiem, ze chcialbym takiego miec :) .

Tyle było juz tych modeli mustanga ze chyba nie trudno je pomylic, nie wiesz który to model ?? albo z którego roku ??

Fordy Mustangi to sa dopiero bryki, mają głównie siliniki V iles tam, zazwyczaj V8. W necie jest sporo informacji na ich temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sbchp250 napisał(a):

Tyle było juz tych modeli mustanga ze chyba nie trudno je pomylic, nie wiesz który to model ?? albo z którego roku ??

Fordy Mustangi to sa dopiero bryki, mają głównie siliniki V iles tam, zazwyczaj V8. W necie jest sporo informacji na ich temat.

Niestety nie mam zadnych danych dotyczacych tego Mustanga.

A to moj prywatny Mustang ktorego sobie kupilem i przybajerowalem..... w NFS Most Wanted :lol: :lol2: :gitarzysta: :ploom: :twisted2: :banana: :mrgreen:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się podobają te auta...

Amerykańska siła :P

He, he mogę się pochwalić że kiedyś zrobiłem prezentacje o Mustangu z której oczywiście dostałem ocenę bardzo dobrą :P Szkoda tylko że zeszła z tego świata wraz z formatem :( Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w stanach wersje z 'najsłabszym' silnikiem (4.o l 210 KM) mozna dostać juz za ~ 20k$ (nuwete) czyli ~70 k PLN unas samochody oferowane za ta kasew porownaniu do mustanga sa IMO smieszne ;/

aha i spalanko tejze wersji to miasto 14/trasa9 wiadomo jak sie przycisnie to żre więcej

Edytowane przez LPC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LPC: Dokładnie tak jest. Oglądałem sobie kiedyś ceny i składałem własny konfig. To samo tyczy się większości samochodów Forda - np taki Focus 2 też jest całkiem tani... w Stanach.

Cały haczyk w tym, że aby sprowadzić takie coś do nas, to wyjdzie cena 2 razy większa. Ale jak ktoś ma kasę i chęci, to u naszych zachodnich sąsiadów jest trochę tych wozów (Mustangów) w ciekawych cenach (nie wysokich nawet, jak na taki wóz).

http://www.mobile.de

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, jak jest z opłatami za nowe samochody, ale ogólnie słyszałem, że aby np przywieźć samochód za free (jako mienie przesiedleńcze), to trzeba go zarejestrować i jeździć nim pół roku.

Nie mniej jednak przyporowadzić sobie ze Stanów "paczkę" o wadze około 1,5 tony, to nie jest tak łatwo i tanio. Podejrzewam, iż używka (np roczna, bo w sumie starszych chyba nie ma) z Niemiec wyszłaby taniej, niż ze Stanów nówka lub mienie przesiedleńcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

tu macie fajnego mustanga z 1969 roku jak byłem na zlocie amerkanskich aut w Anglii - koles odrestaurowywał go 3 lata ale stan jest niesamowity

Dołączona grafika

a tu silniczek - piekna sprawa

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a propos amerykanskich aut - Dodge RAM 500 SRT-10 z silnikiem Vipera

Dołączona grafika

a tu jeszcze jedno Dodga i kumpel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie film 60 sekund to nawet bym niewiedział o istnieniu tych cudek. Ogólnie dla mnie prawie wszytko co wyszło z pod ręki shelbiego jest piękne :) No i Muzyka silnika kocham to jak V8 ładnie sobie popykuje 8).

Na jakiś forum graficzynym widziałem kilka mustangów za jakąś chwile zapodam tu linkami.

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20560

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20211

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20357

Edytowane przez siwy_bos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mustang 69 taki jak w 60 sekund to jest maszyna :D yeah :P klasyk ale biorac pod uwage ta supre z F&F :D az szczena opada :D to jest dopiero rekodzielo :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio zaopatrzyłem się w film Bullit ze Stevem McQuennem i pieknym mustangiem (w tym filmie jest pościg uznany za najlepszy w historii kina - rzecz dzieje sie w San Francisco - ach te górki i hopki - tam to jest dopiero pokaz mocy tych autek) a druga pozycja to 60 sekund ale oryginalna wersja z 1974 roku ale powiem wam ze tem mustang z remake'u jest fajniejszy :D

a apropos supry koles w Polsce ma fajna supre cos okolo 1000 koni a na jazde po miescie sobie na 600 przelacza - koles nazywa sie dobrowolski i jest wlascicielem jakiejs duzej firmy tuningowej - w koncu musi promowac swoja firme B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe do takiej Superki to on wozi przyczepke z karnistrami zeby lac bo tak to pewno rzre :P 1000 HP mowisz :) cos jak nissan Skyline ztjunikowany przez jakas prof firme tez mial cos kolo 1000 czy ponad zdziebko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o skyline to jedynie model gt-r34 taki jak mial na poczatku 2f2f brian co skakal przez most i pozniej go gliniarze zwineli (ach ta elektronika) - nie ma to jak mustang :D

a jesli chodzi o supre to tu jest artykuł o Dobrowolskim i o jego aucie Intercars

i jeszcze o suprze zobaczcie ten filmik Jun supra drift - koles niezlego slide'a robi moglby jak w nfsie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TOMAHAWK_ napisał(a):

ja tam wole starsze modele, np. z 67

http://bradbarnett.net/mustangs/timeline/6...67/GT500E-7.jpg

można powiedzieć że po 1978 mustang się zeszmacił (z wyglądu)

Masz racje! KLASYKA, KLASYKA i jeszcze raz: KLASYKA! Ten Mustang jest cudowny... Az lezka sie w oku kreci... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi