PolyCount Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam serdecznie zastanawiam sie nad monitorem 24" Acer AL2416Ws (ET.L6102.002) Ponizej jest test tego monitora , czy ktos ze znawcow tych urzadzen moglby mi wyrazic opinie na jego temat ? Czemu w opisie zaznaczaja ze czas odswiezania plamki jest tu cytuje "6 ms (od szarość do szarość)" ? Czy patrzac na test i specyfikacje techniczna na tym monitorze filmy, gry beda chodzic plynnie bez smuzenie ? czy te 6 ms odnosi sie tylko do czarnych i szarych barw a pozostale sa opatrzone innym wolniejszym czasem odswiezania plamki? Kolejne pytanie to jaka jest roznica midzy wyjsciem analogowym a cyfrowym czy roznica w obrazie jest bardzo widoczna ? Prosze was o wszelkie uwagi na temat tego monitora , oraz jakie inne polecacie monitory 24" lub mniejsze. Głównie monitor uzywany bylby do grafiki 3D lecz wiadomo ze w wolnyh chwilach zdazy sie czlowiekowi zapomniec i troche filmu poogladac lub pograc i dlatego prosze o rade niechce kupic kota w worku :). Prosze o skomentowanie rowniez testu . dziekuje i pozdraiam serdecznie . TEST 24" Acer AL2416Ws Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam serdecznie zastanawiam sie nad monitorem 24" Acer AL2416Ws (ET.L6102.002) Ponizej jest test tego monitora , czy ktos ze znawcow tych urzadzen moglby mi wyrazic opinie na jego temat ? Czemu w opisie zaznaczaja ze czas odswiezania plamki jest tu cytuje "6 ms (od szarość do szarość)" ? Czy patrzac na test i specyfikacje techniczna na tym monitorze filmy, gry beda chodzic plynnie bez smuzenie ? czy te 6 ms odnosi sie tylko do czarnych i szarych barw a pozostale sa opatrzone innym wolniejszym czasem odswiezania plamki? Kolejne pytanie to jaka jest roznica midzy wyjsciem analogowym a cyfrowym czy roznica w obrazie jest bardzo widoczna ? Prosze was o wszelkie uwagi na temat tego monitora , oraz jakie inne polecacie monitory 24" lub mniejsze. Głównie monitor uzywany bylby do grafiki 3D lecz wiadomo ze w wolnyh chwilach zdazy sie czlowiekowi zapomniec i troche filmu poogladac lub pograc i dlatego prosze o rade niechce kupic kota w worku :). Prosze o skomentowanie rowniez testu . dziekuje i pozdraiam serdecznie . TEST 24" Acer AL2416Ws Hmm.. masz test w ktorym to co najwazniejsze jest napisane, monitor jest superszybki o smuzeniu w filmach nie ma mowy, nie ma DVI (wg mnie to duza wada jak na taki monitor i rozdzielczość) Kilka cali więcej a cena prawie 100% wyzsza (3800zł) - to powazna wada. Za 2150zł masz 20" panoramiczny monitor belinea 102035W. Ja bym kupił raczej dobrą 20"... Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Moim zdaniem brak DVI to dyskwalifikacja - gdyby miał DVI to bym polecił. Ja bym polecił panoramicznegoDELL 24". Edytowane 4 Grudnia 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Kyle: moim skromnym zdaniem brak DVI może dziwić, ale nie dyskwalifikuje monitora. Mam taką sposobność na codzień pracować z monitorem Sun również 24" i brak DVI niczego nie pogarsza. PolyCount: za ok 10 dni przedstawie swoje uwagi z używania tego monitorka bo sam sie na niego czaiłem i wyczaiłem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Miałem przyjemność. na 10 dałbym mu 6 - klasa średnia. Podobnie jak Dell 24” . Nie są to z całą pewnością monitory do zastosowań profesionalnych, ale do gier i filmów jak najbardziej. Każdy kto miał do czynienia z panelami S-PVA np. firmy Eizo, zapewne podzieli moje odczucia. Za te pieniądze zasługuje na uwagę.Co do DVI , to wg mnie przy tej matrycy można przeboleć jego brak. W tych monitorach najbardziej dokucza mi ich jaskrawość (dają po gałach) i nie czarna czerń. Nie znam się na potrzebach sprzętowych grafiki 3D, ale przy 2D najlepszym rozwiązaniem jakość/cena wydaje się opcja 2x19” Czyli 1 profesionalny S-PVA np. EIZO L795, oraz jakiś tandetniejszy na którym umieszcza się panele. Edytowane 4 Grudnia 2005 przez ChamRyszak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Kyle: moim skromnym zdaniem brak DVI może dziwić, ale nie dyskwalifikuje monitora. Mam taką sposobność na codzień pracować z monitorem Sun również 24" i brak DVI niczego nie pogarsza. PolyCount: za ok 10 dni przedstawie swoje uwagi z używania tego monitorka bo sam sie na niego czaiłem i wyczaiłem :-) OK wiec czekam na Twoja opinie rowniez . Dzieki chlopaki za odpowiedzi. A teraz pytanie z tych dwoch monitorow : 1.Dell 24" 2405FPW tutaj specyfikacja Dell'a Dell 24" 2405FPW 2.AL2416Ws - 24" Wide Ktory jest lepszy i ktory powinienem wybrac ? Czym powinienem sie kierowac w tych dwoch wypadkach , Dell ma zlacze cyfrowe +pare innych , wielkosc plamki 0,270mmn natomiast Acer 0.294mm wielkosc plamki i szybszy czas odswiezania .Patrza na dane techniczne ktory przemawia bardziej do was ktory sami byscie wybrali. Pytam tak duzo bo to duze pieniadze dlamnie i chcialbym bys pewny ze dobry model wybieram :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) najtaniej go znalazłem tu 3750 a jak się na tym gra ?? trza mieć SLI na 7800 :lol: Edytowane 4 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 OK wiec czekam na Twoja opinie rowniez . Dzieki chlopaki za odpowiedzi. A teraz pytanie z tych dwoch monitorow : 1.Dell 24" 2405FPW tutaj specyfikacja Dell'a Dell 24" 2405FPW 2.AL2416Ws - 24" Wide Ktory jest lepszy i ktory powinienem wybrac ? Czym powinienem sie kierowac w tych dwoch wypadkach , Dell ma zlacze cyfrowe +pare innych , wielkosc plamki 0,270mmn natomiast Acer 0.294mm wielkosc plamki i szybszy czas odswiezania .Patrza na dane techniczne ktory przemawia bardziej do was ktory sami byscie wybrali. Pytam tak duzo bo to duze pieniadze dlamnie i chcialbym bys pewny ze dobry model wybieram :). Oba monitory mają identyczną rozdzielczość, przekątną a tym samym plamkę. Ja wybrał bym DELL (DVI, na 100% MVA i pivot) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 na forach ang. jest dozo informacji o dellu i innych http://www.hardforum.com/showthread.php?t=900484 http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17501950 http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17463950 Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...