BENITO Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Spoko, niech ZGF1 da mi adres na pw, byłem zajęty bo dostałem wreszcie pracę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 to jest dobre jak wywiad z lepperem doslownie cyt. z aukcji Zasilacz jest nowy, nieużywany orginalnie zapakowany jeden z najlepszych zasilaczy na świecie. -za cene 100zl najlepszy zasilacz czadd zenada Nie czekaj, kup już teraz ! Cena w sklepie to ponad 400 zł ! -ciekawe gdzie ja widzial , pewnie w okolicach bieguna polnocnego Tronje jest jednym z najpoważniejszych graczy na rynku zasilaczy komputerowych najwyższej klasy. Dlatego postanowił zareagować na nowy trend. -no naprawde klasa sama w sobie ,raczej zlom sam w sobie szybka reakcja wciskania ludziom zlomu to sie teraz nazywa trend Zasilacz posiada obwód +12V -to jakas nowosc pewnie czy ja cos niewiem ?? hehe >>>>>>>>>>> normalnie lol roku, temu gosciowi powinni zawiesic konto>>> i dac nagrode jobla do tego czyste klamstwa dalej 3 stopniowe filtr przeciwzakłóceniowy -ja widze 2 jak w zasilkach 250W dawnych AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arseci Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) XiAo_20, nie emocjonuj sie tak, on jeden klamie na allegro? Przed zakupem w takim kraju jak Polska trzeb wszystko sprawdzic, nie wierzyc slepo reklamie. Zasilka jest glosna i trzeba spowalniac wentylator. Wtyczka ma jedynie dwa piny, wiec brakuje kontroli obrotow Od kiedy potrzebny jest trzeci kabel? Nedza, panie, nedza. Rzeczywiscie nedzna twoja wiedza! Edytowane 14 Stycznia 2006 przez arseci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambada34 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 No to macie ile wasze megawatowe zasilacze są w pełni wykorzystywane http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...nv-power_9.html http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Po podłączeniu go do mojego kompa w celu sprawdzenia odpalilem everesta i zobaczylem napięcie na linii +12V 11,40V bez obciążenia :lol2: , bylo uzyc miernika bo programy to se mozna w du.pe wsadzic;) a koledze mogles pokazac fotki pare stron wczesniej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Nie wiem Benito nie odpowiada na PW, moze tu zagladnie, 19 mam wyjazd... Raczej nie zdaze przetestowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 No to macie ile wasze megawatowe zasilacze są w pełni wykorzystywane http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...nv-power_9.html http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Ale jaki masz problem? Kalkulatory jakie są, chyba każdy wie; niezależnie zaś od tego, z kalkulatora wynika, że posiadacz konfiga, jaki ma wiele osób na tweaku ma z miejsca 350W. A kalkulator nie uwzględnia nowych proców dual-core. Dodaj do tego jeszcze SLI/X-fire na mocnych kartach i bliżej nieokreślony % mocy, jaki dochodzi przy podkręcaniu z podnoszeniem napięć. Dobre 500W może mieć zadyszkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Po podłączeniu go do mojego kompa w celu sprawdzenia odpalilem everesta i zobaczylem napięcie na linii +12V 11,40V bez obciążenia :lol2: , ja mierzyłem mojego nowego HuntKey-a 350AP programem i co porażka EVEREST pokazał na lini 12V tylko 11.27V a jak zmierzyłem miernikiem to miałem 12.15V pod obciążeniem nawet nie drgną :D to po co te programy robią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) No to macie ile wasze megawatowe zasilacze są w pełni wykorzystywane http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...nv-power_9.html http://www.jscustompcs.com/power_supply/ W #$#@, bo po primo: wykresy w pierwszym linku dotycza pradozernosci samych gpu, bez reszty komputera a secundo: kalkulator z drugiego linka nie oblicza obciazalnosci na poszczegolnych liniach. Zaczales czytac chociaz FAQ odnosnie zasilaczy ? guess not. Dziekuje za uwage. Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Soldier666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 ZGF1 nie ma czasu na testy, zasilacz idzie z powrotem do Zenfista. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 szkoda czasu sobie zawracac glowe tym sgitem !! >>kupujmy Fortron FSP350-60MDN a jesli nadal malo mocy kupmy drugiego no problema a jesli wygralismy w totka itd. mamy bogata rodzinke, babcie, spadek itd. polecam to cudo Antec Neo HE 550w http://www.driverheaven.net/reviews/neoHE550%20review/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 to jest dobre jak wywiad z lepperem doslownie cyt. z aukcji Zasilacz jest nowy, nieużywany orginalnie zapakowany jeden z najlepszych zasilaczy na świecie. -za cene 100zl najlepszy zasilacz czadd zenada Nie czekaj, kup już teraz ! Cena w sklepie to ponad 400 zł ! -ciekawe gdzie ja widzial , pewnie w okolicach bieguna polnocnego Tronje jest jednym z najpoważniejszych graczy na rynku zasilaczy komputerowych najwyższej klasy. Dlatego postanowił zareagować na nowy trend. -no naprawde klasa sama w sobie ,raczej zlom sam w sobie szybka reakcja wciskania ludziom zlomu to sie teraz nazywa trend Zasilacz posiada obwód +12V -to jakas nowosc pewnie czy ja cos niewiem ?? hehe >>>>>>>>>>> normalnie lol roku, temu gosciowi powinni zawiesic konto>>> i dac nagrode jobla do tego czyste klamstwa dalej 3 stopniowe filtr przeciwzakłóceniowy -ja widze 2 jak w zasilkach 250W dawnych AT Już pisałem w innym temacie o tej zasiłce i tych dyrdymałach, które sprzedawac tam powypisywał. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168295&hl= Radze zwrócić uwage na opisy tych dwuch zasilaczy które prezdstawiłem w podanym temacie. Dziwne nie? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Panowie. Tak się sklada że kupiłem ten zasilacz kumplowi właśnie na tej aukcji , sławetny Tronje 550W. Odradzalem mu ale się napalił więc wząlem i co następuje: Po wyjęciu z pudełka okazalo się ze nie ma żadnej gwarancji, faktury ani żadnego i nnego dokumentu a sam zasilacz waży mniej niż pół kilo :lol:. Po podłączeniu go do mojego kompa w celu sprawdzenia odpalilem everesta i zobaczylem napięcie na linii +12V 11,40V bez obciążenia :lol2: , kable były tak krótkie że ledwo podpiąlem dyski, i teraz uwaga zasilacz posiadal cale 4 złącza molex :lol2:. Do tego gość z allegro pisał coś o wyciąganych kablach co okazalo się totalną bzdurą. Jednym słowem tragedia :lol: . Jeszcze tego samego dnia zasilacz znalazł nowego wlaściciela. Facet który robił opis do tej aukcji to faktycznie mega lol, a mój kumpel który to wzął to mega lol nr.2. Cieszy się do dziś że udało mu się to sprzedać. Rada dla niezaawansowanych userów: trzymać sie jak najdalej od superzasilcza Tronje 550W :wink:i nie ulegać manii cyferek bo ten zasilacz nawet nie stał koło 550W psu. nie wiem skad takie opowiesci sie biora... u mnie jest gwarancja i paragon...a zasilka wazy niecale 2kg dokladnie 1.9kg.... z tego co mozna znalesc na necie a jest tego jak kot naplakal to zasilka trzyma napiecia i daje ~350-360W weic nie jest zle Edytowane 16 Stycznia 2006 przez meilbox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 nie wiem skad takie opowiesci sie biora... u mnie jest gwarancja i paragon...a zasilka wazy niecale 2kg dokladnie 1.9kg.... z tego co mozna znalesc na necie a jest tego jak kot naplakal to zasilka trzyma napiecia i daje ~350-360W weic nie jest zleTo tak jak codeshit ... ciągnie ale nie wiadomo jak długo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arseci Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 nie wiem skad takie opowiesci sie biora... u mnie jest gwarancja i paragon...a zasilka wazy niecale 2kg dokladnie 1.9kg.... z tego co mozna znalesc na necie a jest tego jak kot naplakal to zasilka trzyma napiecia i daje ~350-360W weic nie jest zle z pustej glowy bielasa22, ja bym mu dal lola nr 3, ale moze czuc sie pokrzywdzony... Cala ta sytuacja z testowaniem jest smieszna, zgf1 uscislij jaki wyjazd, kiedy wracasz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 powinno byc tak w opisie aukcji Tronje EZ kupujesz na wlasne ryzyko za wszelkie szkody, nieprawidlowosci nieponosimy odpowiedzialnosci - i tu malymi literkami ze wzgledu ze jest to sprzet ;typowy lowend tak to powinno wygladac w roli scislosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambada34 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Ale jaki masz problem? Kalkulatory jakie są, chyba każdy wie; niezależnie zaś od tego, z kalkulatora wynika, że posiadacz konfiga, jaki ma wiele osób na tweaku ma z miejsca 350W. A kalkulator nie uwzględnia nowych proców dual-core. Dodaj do tego jeszcze SLI/X-fire na mocnych kartach i bliżej nieokreślony % mocy, jaki dochodzi przy podkręcaniu z podnoszeniem napięć. Dobre 500W może mieć zadyszkę. Niemam żadnego problemu i zgodze się z Tobą, że 500 przy takim konfigu może mieć zadyszke, ale spore grono ludzi niema takiego sprzętu i nie kręci. Uważam że firmowy zasilacz 350 w zupełnosci im wystarczy. Jeśli chodzi o tą zasiłke co w temacie to jest napewno lepsza od firmowego Codegona 300W :lol: Edytowane 16 Stycznia 2006 przez lambada34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Może ja podsumuję nasze rozważania: Jeżeli już kupiłeś, pozbądź się tego złomu jak najprędzej! I nie wymyślaj innym którzy na niego brużdżą, bo mają racje. Jeśli chcesz ryzykować to nie podłączaj go czasem pod SLI i karty bardziej prądożerne niż 6600GT, bo to grozi detonacją :D Dwurdzeniowca też nie zasilaj tym badziewiem, chyba że chcesz wypróbować wytrzymałość kondziołów filtrujących rodem z chińskiego radyjka :D Jak masz komputer biurowy to owszem, w ostateczności możesz to zostawić. Sprzedawca cię okłamał, 550W ma to tylko mocy typu PMPO jak twoje 10-centymetrowe głośniczki komputerowe :lol: Jeśli nadal jesteś przekonany, że Tronje to był dobry zakup to zapraszam do telezakupy Mango i życzę sukcesów w dalszym życiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambada34 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Może ja podsumuję nasze rozważania: Jeżeli już kupiłeś, pozbądź się tego złomu jak najprędzej! I nie wymyślaj innym którzy na niego brużdżą, bo mają racje. Jeśli chcesz ryzykować to nie podłączaj go czasem pod SLI i karty bardziej prądożerne niż 6600GT, bo to grozi detonacją :D Dwurdzeniowca też nie zasilaj tym badziewiem, chyba że chcesz wypróbować wytrzymałość kondziołów filtrujących rodem z chińskiego radyjka :D Jak masz komputer biurowy to owszem, w ostateczności możesz to zostawić. Sprzedawca cię okłamał, 550W ma to tylko mocy typu PMPO jak twoje 10-centymetrowe głośniczki komputerowe :lol: Jeśli nadal jesteś przekonany, że Tronje to był dobry zakup to zapraszam do telezakupy Mango i życzę sukcesów w dalszym życiu. Noi git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 A ja od siebie: wyczyszczę całkiem gratis kolejnego komina (komputera) :ploom: ps. Cosik nie ma chętnych na potencjalne TESTY tego zajefajnego fajan.. zasilacza :zonk: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 hihhi po takich postach to niedziwota>> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Niemam żadnego problemu i zgodze się z Tobą, że 500 przy takim konfigu może mieć zadyszke, ale spore grono ludzi ma niema takiego sprzętu i nie kręci. Uważam że firmowy zasilacz 350 w zupełnosci im wystarczy. Jeśli chodzi o tą zasiłke co w temacie to jest napewno lepsza od firmowego Codegona 300W :lol: A, to się zgadzamy. Dodam jeszcze, że dobrej jakości zasiłka 350W - nawet używana z allegro będzie lepszym rozwiązaniem niż kszak z nalepką 500W, który właśnie kupują ludzie nie mający takiego sprzętu i nie kręcący. Sprzedawca cię okłamał, 550W ma to tylko mocy typu PMPO jak twoje 10-centymetrowe głośniczki komputerowe :lol: Ciekawe, czy to 550W pmpo ustalane jest na takiej samej zasadzie, jak mtbf dysków - po przekroczeniu połowa będzie działać ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Niech go wezma ci spece z Chipa (lol) i przetestuja;) moze dostanie jakas ql nalepke Chip tip-top czy co oni tam daja:) jak by to byl zasilacz marki gigabyte to napewno dali by mu Chip Powah...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 lepiej fachmani z komputer świat d::: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Wystraszyliście ludzi i teraz nikt nie chce testować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Radzę skończyć [ot], bo bedzie nieciekawie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 ja to z mila checia przetestuje tylko niech mi to ktos przysle ostatnio podkrecalem mojego semprona s.939 3000+ na tracerze 400W fortron byl dopiero w drodze a oc nie moglo czekac co prawda napiec nie mierzylem bo sie balem przerazic ale konfig zyje takze nie jest zle miernikiem dysponuje calkiem niezlym bo fluka takze jesli chcecie zaryzykuje lubie adrenaline we krwi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Cala ta sytuacja z testowaniem jest smieszna, zgf1 uscislij jaki wyjazd, kiedy wracasz! Nie wiem czy jest smieszna, nie musze sie tlumaczyc... Przeczytaj watek, kiedy podjalem sie testowania, z przyczyn niezaleznych odemnie nie dostalem zasilacza, wyjazd mam w czwatrek do 1.02... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe2005 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 poniewaz stanowczo odradzacie te zasilacze ja zapytam tak... Czy do mojego konfiga http://allegro.pl/show_item.php?item=80864076 wystarczy? Juz raz mi doradzono takiego 500 W chinczyka i zle sie to skonczylo.. Bardo prosze o odpowiedz bo nie znam sie dobrze na tym, a nie chce drugi raz bledu popelnic. Dodam, ze dojdzie zamiast tego fx radek9800pro... Chyba, ze jest w tej cenie jakis lepszy zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) Thermaltake`i produkowane przez Sirteca nie mialy najlepszej opinii, maja slaba linie +12V i mocne +5 i 3.3V, juz tak bardzo nieuzywane w nowych konfigach. Nowe modele produkuje Channel Well Technology, Ci od Antec`a. Lepiej bedzie kupic Hunktkeya 350W. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Soldier666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...