RoaDKilL Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) czy ustawienie większej ilości pamięci przeznaczonej dla karty w biosie (np. na 256mb) moze pomóc w przypadkach kiedy karta jest wyposażona tylko w 128mb??? (chodzi mi tu o pozbycie się przycinek w grach intensywnie wykorzystujących ram do tekstur np. bf2) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez RoaDKilL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 tak ustaw 256mb i więcej + więcej pamięci systemowej da porządany efekt , np w cod 2 przy texturach ustawionych na maxa przy agp size 128mb gra strasznie zwanialniała w niektórych miejscach po ustawieniu na 256mb już było ok nic nie zwalniało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Tutaj LINK do tematu o AGP Aperture Size z testem jednego z użytkowników. Prawidłowa nazwa tej funkcji to AGP Aperture Size - zmień tytuł tematu żeby łatwiej było potem szukać ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jednak kiedy damy za duże AGP Aperture Size to gry mogą się jakby "ślizgać", płynność się .... rozjeżdża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Jednak kiedy damy za duże AGP Aperture Size to gry mogą się jakby "ślizgać", płynność się .... rozjeżdża. "rozjeżdżać"??? co masz na myśli Kyle? w piątek ustawie 256mb i zobacze czy dalej będą te nieznośne doczytywania w bf2. tekstury na medium. gra WY-MIA-TA!!! :razz: czy nie zabierze to ramu który jest potrzebny nie-do-tekstur <_< ? no nic, sprawdzę :wink: dzięki za reply Edytowane 4 Stycznia 2006 przez RoaDKilL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) To trzeba zobaczyć :) JA miałem kiedyć 320 MB ram i dałem AGP na 256 lub 128 (nie pamiętam) i więcej traciłem niż zyskałem ( gra była Hitman i te dziwne "ślizgi płynności"). Generalnie w benchmarkach jest przyrost jeśli da się więcej ale jak przesadzisz to w grach będziesz widział te dziwne "coś" z płynnością .... a to wpienia. Przy 768 MB (tyle masz) 256 raczej poprawi niż zaszkodzi , ale sprawdź 512 i może zobaczysz te ... nie wiem jak to nazwać ... Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Podobno jak za dużo ustawisz to może dojśc do zapchania AGP nie wiem co przez to rozumiec ale podobno moze tak sie stac :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 To trzeba zobaczyć :) JA miałem kiedyć 320 MB ram i dałem AGP na 256 lub 128 (nie pamiętam) i więcej traciłem niż zyskałem ( gra była Hitman i te dziwne "ślizgi płynności"). Generalnie w benchmarkach jest przyrost jeśli da się więcej ale jak przesadzisz to w grach będziesz widział te dziwne "coś" z płynnością .... a to wpienia. Przy 768 MB (tyle masz) 256 raczej poprawi niż zaszkodzi , ale sprawdź 512 i może zobaczysz te ... nie wiem jak to nazwać ... eee, jak dales 256 przy 320MB ramu to troszkę przesadziłes. W sumie wypdało by mieć przynajmniej 2 razy więcej ramu niz ustawione agp a s, zeby jednak mialo to skad tą pamięc brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 eee, jak dales 256 przy 320MB ramu to troszkę przesadziłes. W sumie wypdało by mieć przynajmniej 2 razy więcej ramu niz ustawione agp a s, zeby jednak mialo to skad tą pamięc brać. No przecie TESTY robiłem !! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) mam 512 ramu i w agp aperature size dałem 128 mb i w 3d marku wynik chyba nawet mniejszy o 30 pkt <_< w porównaniu do 64 mb Edytowane 8 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) ustawienie aa=256 raczej pomogło, w bf wszystko na high, tex na medium; znowu też jakiejś super różnicy nie ma...trzeba dokupić 512...właśnie, czy 333 będzie się gryzła z 400 w dualu na tym samym fsb? (166@184 i 200@184Mhz, oba twinmoski, te same parametry, tyle że różna szybkość)????????? Edytowane 11 Stycznia 2006 przez RoaDKilL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 a jak ustawic jezeli mam 1gb ramu w kmpie i 512mb na karcie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 ty raczej nic nie musisz ustawiac ;) jednak dla swietego spokoju daj 128 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...