S.W.A.T Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Szukam jakiegos WYDAJNEGO i CICHEGO chłozenia na 6800LE Leadteka Prosze zauwazyc, ze ta karta ma "KILO" Miedzy na sobie Smile fotosy: http://vgacentral.4ce.hu/gfx/leadtek_gf680...e_kimenetek.jpg http://vgacentral.4ce.hu/gfx/leadtek_gf680...ek_gf6800le.jpg dół: http://vgacentral.4ce.hu/gfx/leadtek_gf680...le_hatulrol.jpg Mam takze pentagrama XC-80 CU - leży teraz nieuzywany, pozostalosc po 6600GT Smile Jakie doradzcie? Myslalem nad ARCTIC COOLING - NV Silencer 5 rev. 3.0 GF 6800-7800 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1136 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ja zmienilem wlasnie na tego xc-80 ktorego tak usilnie chcesz sprzedac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 firmowe chlodzenie leadteka na 6800 bylo ciche na najnizszym biegu a nigdy nie przytrafilo mi sie, zeby wlaczylo sie na drugi bieg. penmtagram XC-80cu bedzie wystarczajacy nawet na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Pentak XC-80 Cu jest wystarczająco wydajny aby schłodzic 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 nie wiem po co zmieniac to chlodzenie, bezsensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Bo jest głośne? ale przeciez w Leadteku dali z kilo miedzi :) to jak taki 'maly' pentogram moze wyrobic? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 ale przeciez w Leadteku dali z kilo miedzi Czy ja wiem wcale nie jest tak dużo, to tylko tak wyglada ale pod tą ,,wielką,, przykrywą to wcale ten radiator nie jest taki wielki i chyba nie miałes w rękach Pentagrama XC-80 Cu.... to dopiero waży :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) tylko czy to co jest standardowo na leadteku to czysta miedz? Edytowane 6 Stycznia 2006 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 tylko czy to co jest standardowo na leadteku to czysta miedz? Nie, to chrzczona miedz :) O ile wiem te radiatory nie sa produkowane w polsce, wiec nie ma obawy o jakies dziwne stopy. Ewentualnie jakies elementy moga byc lakierowane zeby nie sniedzialy. Jesli chodzi o moje zdanie to ten cooler jest calkiem niezly i szkoda go wymieniac na cos pokroju pentagram / zalman. Lepiej wymienic wentylator, tak zeby miec duzy nadmuch przy ciszy - przykrecic do tego np fandera. A te fotki karty to mily akcent, ale naprawde sporo ludzi wie jak wyglada ta karta i jej chlodznie. Rozumiem ze chciales podzielic sie radoscia z zakupu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 aerial => winfasty na PEG nie maja juz takiej fajnej miedzianej kanapki z miedzi tylko zalosne, male i glosne aluminiowe coolerki, ktore nie chlodza ramu. fredus => wierz mi, ze miedz z winfasta wazy wiecej niz pent CU. AFAIR winfastowe chlodzenie to 600g miedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) wierz mi, ze miedz z winfasta wazy wiecej niz pent CU. AFAIR winfastowe chlodzenie to 600g miedzi. :blink: dziwne mysałem że jednak Pentak będzie cięższy no ale to podobno jak to ktos wczesniej napisał w Leadteku to ,,chrzczona,, miedz więc w tym przypadku Pentagram ma przewage :D Edytowane 6 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 chyba ten ktos zartowal. mialem takiego winfasta i xc80 mialem w rekach i masa penta ma sie nijak do masy winfasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 własnie zmienialem chlodzenie na swojej , i trzymając w rekach firmowe chlodzenie winfasta moge zapewnic ze jest to z pewnoscia miedz,i z cała pewnoscia wazy wiecej niz pentagram CU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ale Pent chlodzi lepiej. Tez moge zapewnic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 A powiedzcie kilka slow o SILENERKU! Ma go ktos? JEST CICHY i WYDAJNY ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ale Pent chlodzi lepiej. Tez moge zapewnic :D oczywiscie masz racje ;P aczkolwiek...[ :mrgreen: ] po zmianie wicherka na jakąś 80-tke ........ A powiedzcie kilka slow o SILENERKU! Ma go ktos? JEST CICHY i WYDAJNY ???? jest cichy [praktycznie nieslyszalny], ale temperatury sa takie same jak na firmowym chlodzeniu [moze pare stopni mniej] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 a na pentogramie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Oryginalne chłodzenie z WinFasta można sobie o dupe potłuc... Nie wiem czy ktoś z Was zauważył, że najwięcej waży radiator który jest po przeciwnej stronie niż rdzeń karty i nie chłodzi on praktycznie niczego. Gdyby był połączony z tą "blaszką" na rdzeniu to sprawa wyglądałaby inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 tan radiator odbiera cieplo z drugiej strony karty. plastikowy kanal, ktry "laczy" te dwa radiatory jest tak zaprojektowany, ze chlodzi najpierw jedna strone karty a potem powietrze leci na tylna jej czesc. ale ty wiesz lepiej niz inzynierowie z leadteka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 OK!, akurat sprzedalem pentagrama xc-80 miedz. Kupić Silencera? CICHSZY od PENTAGRAM'a ???? pod to bedzie pasta Ceramique :) prosilbym o odpowiedz! PS. A dalo by sie zamonotwać tak, ze na gorze jest ta miedź a na dole Silencer ??? :) Jak sie trzyma ta miedz na gorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Silencer będzie raczej cichszy od pentaka ale czy wydajniejszy to nie wiem, ale chyba raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ale temperatury sa takie same jak na firmowym chlodzeniu [moze pare stopni mniej] OK!, akurat sprzedalem pentagrama xc-80 miedz. Kupić Silencera? CICHSZY od PENTAGRAM'a ???? pod to bedzie pasta Ceramique :) prosilbym o odpowiedz! PS. A dalo by sie zamonotwać tak, ze na gorze jest ta miedź a na dole Silencer ??? :) Jak sie trzyma ta miedz na gorze? mialem zle zalozonego arctica [montaz po %] , dzis rano dokrecilem mocniej i temperatury spadly....w idlu 36 stopni , w stresie okolo 50.... miedz z drugiej strony karty zostawilem, trzyma sie dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 napewno nie, pent tym wyprzedza silencery ze wieje jeszcze na inne rzeczy... pamieci itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ja i tak mam 80-tke na boku i 12 z tylu :) powinno dac rade, zalezy mi na ciszy bo temp. są ok. w windwosie na standartwym chlodzneiu mam srednio 47-48 *C (tyle samo co na pentaku na 6600GT). Napewno ten silencer jest cichy?? Kreci sie 2000obr/ min.!!!! ps. jak zdejmowac ten stary cooler winfasta? A ta góra jak się trzyma? :) Mozecie jakies FOTKI wrzucic, z góry dziekuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 tan radiator odbiera cieplo z drugiej strony karty. plastikowy kanal, ktry "laczy" te dwa radiatory jest tak zaprojektowany, ze chlodzi najpierw jedna strone karty a potem powietrze leci na tylna jej czesc. ale ty wiesz lepiej niz inzynierowie z leadteka... Tylko co w przypadku tego leadteka chłodzi? Karta po drugiej stronie nie ma żadnych kości pamięci. No ale fakt, są 2mm grubości plasterków silikonowych, które chłodzą spodnią część rdzenia i pamięci - napewno to bardzo pomaga :wink: Ten radiator to raczej nie jest projekt inżynierów z leadteka tylko szpeców od marketingu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 blink.gif dziwne mysałem że jednak Pentak będzie cięższy no ale to podobno jak to ktos wczesniej napisał w Leadteku to ,,chrzczona,, miedz więc w tym przypadku Pentagram ma przewage icon_biggrin3.gif chyba ten ktos zartowal. mialem takiego winfasta i xc80 mialem w rekach i masa penta ma sie nijak do masy winfasta. Kochani :wink: TO IRONIA byla... Ja zrozumialem pytanie o to co jest w standardzie na leadteku (czyli miedziany cooler z fotek) czy jest z prawdziwiej miedzi - potwierdzilem to. Nie uwazam ze miedz w tym coolerze jest niekompletna / gorsza czy chrzczona (z domieszkami jakiegos stopu) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 jest chyba lipa, bo jak kupie SILENCERA to góry juz nie zaloze! :( <PLACZE>!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 eee to co jest na pleckach to nie jest miedz;] pomalowane aluminium wiem bo sprawdzalem miedziane jest tylko chlodzenie po str chipsetu i ramow (i nie jest to czysta miedz tylko z domieszkami, czysta zupelnie inaczej wyglada) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ale sciema ;] hmm a jakie ty masz chlodzonko? da rade zainstalowac Silencera + górny radiatorek? ale sciema ;] hmm a jakie ty masz chlodzonko? da rade zainstalowac Silencera + górny radiatorek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ale sciema ;] hmm a jakie ty masz chlodzonko? da rade zainstalowac Silencera + górny radiatorek? ale sciema ;] hmm a jakie ty masz chlodzonko? da rade zainstalowac Silencera + górny radiatorek? :mur: przeciez pisalem wyzej ze sie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...