Skocz do zawartości
S.W.A.T

Chłodzenie Gf6800le Agp @ 6800

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegos WYDAJNEGO i CICHEGO chłozenia na 6800LE Leadteka

Prosze zauwazyc, ze ta karta ma "KILO" Miedzy na sobie Smile

fotosy:

http://vgacentral.4ce.hu/gfx/leadtek_gf680...e_kimenetek.jpg

http://vgacentral.4ce.hu/gfx/leadtek_gf680...ek_gf6800le.jpg

dół:

http://vgacentral.4ce.hu/gfx/leadtek_gf680...le_hatulrol.jpg

Mam takze pentagrama XC-80 CU - leży teraz nieuzywany, pozostalosc po 6600GT Smile

Jakie doradzcie?

Myslalem nad

ARCTIC COOLING - NV Silencer 5 rev. 3.0 GF 6800-7800

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1136

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez w Leadteku dali z kilo miedzi

Czy ja wiem wcale nie jest tak dużo, to tylko tak wyglada ale pod tą ,,wielką,, przykrywą to wcale ten radiator nie jest taki wielki i chyba nie miałes w rękach Pentagrama XC-80 Cu.... to dopiero waży :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko czy to co jest standardowo na leadteku to czysta miedz?

Nie, to chrzczona miedz :)

O ile wiem te radiatory nie sa produkowane w polsce, wiec nie ma obawy o jakies dziwne stopy. Ewentualnie jakies elementy moga byc lakierowane zeby nie sniedzialy.

Jesli chodzi o moje zdanie to ten cooler jest calkiem niezly i szkoda go wymieniac na cos pokroju pentagram / zalman. Lepiej wymienic wentylator, tak zeby miec duzy nadmuch przy ciszy - przykrecic do tego np fandera.

A te fotki karty to mily akcent, ale naprawde sporo ludzi wie jak wyglada ta karta i jej chlodznie. Rozumiem ze chciales podzielic sie radoscia z zakupu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aerial => winfasty na PEG nie maja juz takiej fajnej miedzianej kanapki z miedzi tylko zalosne, male i glosne aluminiowe coolerki, ktore nie chlodza ramu.

fredus => wierz mi, ze miedz z winfasta wazy wiecej niz pent CU. AFAIR winfastowe chlodzenie to 600g miedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wierz mi, ze miedz z winfasta wazy wiecej niz pent CU. AFAIR winfastowe chlodzenie to 600g miedzi.

:blink: dziwne mysałem że jednak Pentak będzie cięższy no ale to podobno jak to ktos wczesniej napisał w Leadteku to ,,chrzczona,, miedz więc w tym przypadku Pentagram ma przewage :D Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie zmienialem chlodzenie na swojej , i trzymając w rekach firmowe chlodzenie winfasta moge zapewnic ze jest to z pewnoscia miedz,i z cała pewnoscia wazy wiecej niz pentagram CU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Pent chlodzi lepiej.

Tez moge zapewnic :D

oczywiscie masz racje ;P aczkolwiek...[ :mrgreen: ] po zmianie wicherka na jakąś 80-tke ........

A powiedzcie kilka slow o SILENERKU!

Ma go ktos? JEST CICHY i WYDAJNY ????

jest cichy [praktycznie nieslyszalny], ale temperatury sa takie same jak na firmowym chlodzeniu [moze pare stopni mniej]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalne chłodzenie z WinFasta można sobie o dupe potłuc... Nie wiem czy ktoś z Was zauważył, że najwięcej waży radiator który jest po przeciwnej stronie niż rdzeń karty i nie chłodzi on praktycznie niczego. Gdyby był połączony z tą "blaszką" na rdzeniu to sprawa wyglądałaby inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tan radiator odbiera cieplo z drugiej strony karty. plastikowy kanal, ktry "laczy" te dwa radiatory jest tak zaprojektowany, ze chlodzi najpierw jedna strone karty a potem powietrze leci na tylna jej czesc. ale ty wiesz lepiej niz inzynierowie z leadteka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK!,

akurat sprzedalem pentagrama xc-80 miedz.

Kupić Silencera? CICHSZY od PENTAGRAM'a ????

pod to bedzie pasta Ceramique :)

prosilbym o odpowiedz!

PS. A dalo by sie zamonotwać tak, ze na gorze jest ta miedź a na dole

Silencer ??? :) Jak sie trzyma ta miedz na gorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale temperatury sa takie same jak na firmowym chlodzeniu [moze pare stopni mniej]

OK!,

akurat sprzedalem pentagrama xc-80 miedz.

Kupić Silencera? CICHSZY od PENTAGRAM'a ????

pod to bedzie pasta Ceramique :)

prosilbym o odpowiedz!

PS. A dalo by sie zamonotwać tak, ze na gorze jest ta miedź a na dole

Silencer ??? :) Jak sie trzyma ta miedz na gorze?

mialem zle zalozonego arctica [montaz po %] , dzis rano dokrecilem mocniej i temperatury spadly....w idlu 36 stopni , w stresie okolo 50....

miedz z drugiej strony karty zostawilem, trzyma sie dobrze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja i tak mam 80-tke na boku i 12 z tylu :)

powinno dac rade, zalezy mi na ciszy bo temp. są ok. w windwosie na standartwym chlodzneiu mam srednio 47-48 *C (tyle samo co na pentaku na 6600GT).

Napewno ten silencer jest cichy?? Kreci sie 2000obr/ min.!!!!

ps. jak zdejmowac ten stary cooler winfasta? A ta góra jak się trzyma? :)

Mozecie jakies FOTKI wrzucic, z góry dziekuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tan radiator odbiera cieplo z drugiej strony karty. plastikowy kanal, ktry "laczy" te dwa radiatory jest tak zaprojektowany, ze chlodzi najpierw jedna strone karty a potem powietrze leci na tylna jej czesc. ale ty wiesz lepiej niz inzynierowie z leadteka...

Tylko co w przypadku tego leadteka chłodzi? Karta po drugiej stronie nie ma żadnych kości pamięci. No ale fakt, są 2mm grubości plasterków silikonowych, które chłodzą spodnią część rdzenia i pamięci - napewno to bardzo pomaga :wink:

Ten radiator to raczej nie jest projekt inżynierów z leadteka tylko szpeców od marketingu :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blink.gif dziwne mysałem że jednak Pentak będzie cięższy no ale to podobno jak to ktos wczesniej napisał w Leadteku to ,,chrzczona,, miedz więc w tym przypadku Pentagram ma przewage icon_biggrin3.gif

chyba ten ktos zartowal. mialem takiego winfasta i xc80 mialem w rekach i masa penta ma sie nijak do masy winfasta.

Kochani :wink: TO IRONIA byla...

Ja zrozumialem pytanie o to co jest w standardzie na leadteku (czyli miedziany cooler z fotek) czy jest z prawdziwiej miedzi - potwierdzilem to. Nie uwazam ze miedz w tym coolerze jest niekompletna / gorsza czy chrzczona (z domieszkami jakiegos stopu) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee to co jest na pleckach to nie jest miedz;]

pomalowane aluminium

wiem bo sprawdzalem

miedziane jest tylko chlodzenie po str chipsetu i ramow (i nie jest to czysta miedz tylko z domieszkami, czysta zupelnie inaczej wyglada)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sciema ;] hmm a jakie ty masz chlodzonko?

da rade zainstalowac Silencera + górny radiatorek?

ale sciema ;] hmm a jakie ty masz chlodzonko?

da rade zainstalowac Silencera + górny radiatorek?

:mur: przeciez pisalem wyzej ze sie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi