Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

Skyfox

A czym sie na razie podniecaja trole :?: Rozgrywka? Zapewnieniem ze wrog bedzie inteligentniejszy niz tluczek do miesa? Wielowatkowoscia fabuly? Nie - slinia sie na widok napisu dx10 i efektownych filmikow. A to jest IMHO eye-candy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skyfox

A czym sie na razie podniecaja trole :?: Rozgrywka? Zapewnieniem ze wrog bedzie inteligentniejszy niz tluczek do miesa? Wielowatkowoscia fabuly? Nie - slinia sie na widok napisu dx10 i efektownych filmikow. A to jest IMHO eye-candy :P

prawda jest taka, ze kazdy sie slini na widok grafiki,fizyki bo niby jak tu sie cieszyc z zapewnien ze wrog bedzie inteligentniejszy czy fabuła wielowatkowa, jak tego nie mozna sprawdzic dopuki sie nie zagra w finalny produkt? Czy tu trzeba być trolem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowiac o trolach mialem na mysli slepo zapatrzonych. Znaki szczegolne :arrow: Grupa:Banned :P

Chyba jestem juz za stary na gracza - software'owe 3d, animacje zalosne ( chociaz na tamte czasy wysmienite ) nie mogly przyslonic brakow w rozgrywce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Orgiusz a ja znów wyciągnę fusy (logika czarna magia?) co do AI to to w FC było jak na swoje czasy bardzo dobre zwłaszcza w dżungli na najtrudniejszym nie raz potrafili Cię okrążyć więc wątpię by teraz się cofnęli i zrobili z nich tłuczki do mięsa pytanie raczej jak bardzo je ulepszyli i czy w ogóle.

A eye-candy też są ważne i nie okłamujmy się. Dla przykładu jak na PCtach się grało w FC to konsolowcy mówi, że tylko eye candy i nic więcej a teraz sami mają GoWa i są zachwyceni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może skupmy się na fabule, ponoć przez kilka godzin gry będzie to walka z oddziałami Korei.. tak sobie pomyślałem te wątki wojenne w dzisiejszych grach mają swe odzwierciedlenie w rzeczywistości ... tak było w BF2 z Irakiem i Chinami, teraz USA ma napięte stosunki z Koreą Północną... ! i mamy to w Crysisie ...

w dalszej części gry asteroida okaże się początkiem inwazji kosmitów, wojsko to zrozumie i kraje połączą (sic!) swe siły,

już sobie wyobrażam jakieś zwroty akcji i perturbacje w stosunkach usa-korea, POTEM kosmici zamrożą część wyspy (czy całą wyspę ... a propos - będzie kilka wysp ? ). No ale to rok 2019 więc armia ma specjalne kombinezony... więc ludzie mają szanse w walce.... ode mnie mogę dodać ,że efekt wybuchu LAW (ręcznej wyrzutni rakiet) jest przesadzony albo zamierzony, choć dziwnie to wygląda w grze... osobiście też nie chciałbym widzieć samotnych misji, jeśli tak będzie to grę uznam za przełomową z jednym ale - kosmici nie mogą być jakimiś 3 metrowymi potworami ale człekopodobymi predatorami. thanks for reading. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość energopol

Jens was able to show some DX10 content, one demo based on the DX10 version of the Unreal 3 engine, really cool. But very impressive was a playable level of Crysis. Yes, it's downright gorgeous. I must say that a GeForce 8800 GTX 768 MB was able to push barely acceptable framerates at 1920x1200, and no AA was enabled!

Crysis will push the way we look at games to a completely new level. The detailing is amazing, but if you want that rich and high detail level at higher resolutions then you better get prepared for some serious DX10 gear.

nic tylko kupwac 8600 gt ( nastepce fx 5600) :mur: (w 800x600 to se ludziska lizna dx10)

"Whatever you have we will bring you down - If you have SLI DX10 with 4gb we'll bring your pc down; not because we want to, but because we are investing in the future". (Bernd Diemer) In response to you all at this moment saying WTF he continues "There are profiles which we are not exposing through the outer config which would otherwise make the high end systems run like mediums" In other words, there is hidden code which will enable, when the time is right, you to reinstall Crytek two years down the line and it will look even better.

"Games grow old, thats something i want to avoid". (Bernd Diemer)

So next time someone asks you what hardware do you need to run this game max, you can answer - its not invented yet

i tyle dla posiadaczy 8800 gtx zanim zaczna kozaczyc :)

Edytowane przez energopol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M@TI obejrzyj sobie na youtube filmik przedstawiajacy edytor Crysisa, który pokazali na GDC 07. Widać tam scene z drugiego screena, który pokazał qqrydza.

Whatever you have we will bring you down - If you have SLI DX10 with 4gb we'll bring your pc down; not because we want to, but because we are investing in the future". (Bernd Diemer) In response to you all at this moment saying WTF he continues "There are profiles which we are not exposing through the outer config which would otherwise make the high end systems run like mediums" In other words, there is hidden code which will enable, when the time is right, you to reinstall Crytek two years down the line and it will look even better.

So next time someone asks you what hardware do you need to run this game max, you can answer - its not invented yet

Nie rozumiem tego akapitu, ktos moze to przetlumaczyc? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli choć część z tego jest prawdą to nie ma na co czekac przynajmniej dla estetów gra będzie niewarta wywalenia kolejnych tysiecy pln. na sprzęt

MaZZeo

Crytec ma silnik który jest pisany na zapas ,po wyjsciu kart R700 i NV90 zapodadzą taki patch do Crysisa że i one zamulą skutecznie kompa ,gra wkroczy w tzw. real time (może) i będzie na co popatrzeć

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość f.e.a.r.

"Whatever you have we will bring you down - If you have SLI DX10 with 4gb we'll bring your pc down; not because we want to, but because we are investing in the future". (Bernd Diemer) In response to you all at this moment saying WTF he continues "There are profiles which we are not exposing through the outer config which would otherwise make the high end systems run like mediums" In other words, there is hidden code which will enable, when the time is right, you to reinstall Crytek two years down the line and it will look even better.

i tyle dla posiadaczy 8800 gtx zanim zaczna kozaczyc :)

"Czegokolwiek byś nie miał i tak Cię udupimy. Jeżeli masz 2 karty z dx10 i 4gb ramu to udupimy twoj komputer ;> Nie dlatego, że chcemy tylko dlatego, że inwestujemy w przyszlosc." (Bernd Diemer)W odpowiedzi na to wszyscy mówią "WTF" a on kontynuuje... W grze będą profile, które nie będą widoczne odrazu. UJAWNIA SIE DOPIERO PO PEWNYM CZASIE.

Nie kce mi sie tłumaczyc calego do konca. Generalnie chodzi o to że jakiej maszyny byś nie mial to i tak nie będzie ta gra dzialala na full detalach poniewaz z biegiem czasu wymagania sie (zwiekszają ?). TO wszystko za dzieje sie za pomoca ukrytego kodu w grze.

"Nastepnym razem jak ktos spyta cie jakiego sprzetu potrzebuje zeby odpalic crysis'a na maxa, mozesz odpowiedziec - jeszcze takiego nie wynaleziono...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

JUŻ TŁUMACZĘ O CO CHODZI Z TYMI WYMAGANIAMI!

To jest tak zabawnie powiedziane to co chce robić Crytek otóż wiecie jak było z FC? Ciągle dawali patche upiększające gre i tak też będzie z Crysisem jeżeli wyjdzie mocniejszy sprzęt to wydadzą patch dodający nowe opcje do grafiki itp. Więc nie wiem może być nawet tak jak z FC mimo, że był robiony pod DX9.0 ( chyba) to jak wyszedł DX9.0c to dali patcha dodającego HDR. Więc kod gry nie jest zamknięty i z biegiem czasu będzie ulepszany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak myślę :)

inna sprawa, że Crytek ma swoje sposoby, żeby zmusić nas do zmiany sprzętu i pewnie ciągnie za to dużą flote. nie wiem czy pamiętacie jak FC dopalał po zmianie samego id karty na droższą za pomocą 3danalyzera - żenada :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość f.e.a.r.

Hmmm Czyli wychodzi na to, że ogólnie bardzo dobre wyjście z sytuacji dla posiadających gorszy sprzęt takich jak ja ;>

Edytowane przez f.e.a.r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm Czyli wychodzi na to, że ogólnie bardzo dobre wyjście z sytuacji dla posiadających gorszy sprzęt takich jak ja ;>

no tak ,jezeli zadowoli Ciebie granie w 800x600 z efektami z Q2 lub Turokia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość f.e.a.r.

Ten "gorszy sprzęt" to komputer z twojego podpisu? :blink:

Pod kątem Crysis'a to owszem. Jak sobie tak mniemam w mojej chorej wyobraźni to wydaje mi się, że magicznej bariery 800/600 lub 1024/768 i średnich detali to ja nie przeskocze na tym :)

A co do samej gry to jak tak dalej pójdzie to będziemy czekali na nią kilka lat jak na S.T.A.L.K.E.R'a.:damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod kątem Crysis'a to owszem. Jak sobie tak mniemam w mojej chorej wyobraźni to wydaje mi się, że magicznej bariery 800/600 lub 1024/768 i średnich detali to ja nie przeskocze na tym :)

A co do samej gry to jak tak dalej pójdzie to będziemy czekali na nią kilka lat jak na S.T.A.L.K.E.R'a.:damage_wall:

i z tąd te przenoszenie w dal premiery ,Vista ,DX10 ,Crisis a efekt to totalna klapa więc po co zniechęcać.Wyjdzie R600 i podrasowany GF to sie pomysli nad wydaniem gry i wyciagnie kolejne $ ,ludzie poleca do sklepów po nowe grafy i Viste

-ja wysiadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość f.e.a.r.

Polecą po nowe grafy i viste a potem sie okaże, że seria 8x00 (low i mid-end) to powtórka FX'ów i wielkie rozczarowanie na twarzach wszystkich tych co je kupią :)

Jak chcą żebym kiedykolwiek kupił Crysis'a to mogliby podać twardą date premiery (taka 100%) a nie od pół roku przekładać... Ja byłem pewny, że już po nowym roku zagram ale nie wiedzialem ze az tak późno po nowym roku ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cebit 2007: Crysis in 1.920x1.200 allusively

Jungle level Crysis

17.03.2007 09:00 clock - on the Cebit had we the possibility of playing Crysis on a 30-Zoll-Display with Nvidia. As test computer a core 2 X6800 came to the employment, to it an individual Geforce 8800 GTX. The dissolution amounted to gigantic 1920x1.200 without edge smoothing.

The playable level played in the jungle and to the CES in January was already shown. Particularly impressing the distance vision was, the Bewegungsunschärfe with normal movements as well as the depth now sharpness. It ensures for the fact that for example palms at the edge of the picture are not as sharply drawn as soil textures. The picture works thereby much more realistically than completely sharply drawn textures. The details were overwhelming: Even smallest details such as sheets or plant buds worked finely modelled. Many elements were realistically destroyable, then a palm disintegrated felt for a shot on the trunk physically correctly over. Otherwise the good old far Cry Feeling prevailed forwards.

The performance was not yet completely optimal, in some scenes ruckelte the play still. However the dissolution was also gigantic. If there were no Ruckler, the play ran after purely subjective feeling with approx. 20-25 Fps. Still the Crysis Macher has enough time to optimize the play.

Crysis Gameplay Video from Cebit - movie

http://files.filefront.com/Crysis_InGame_E...;/fileinfo.html

syto :D ciekawe czy w tym roku zobaczymy crysisa na naszych blaszakach :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cebit 2007: Crysis in 1.920x1.200 allusivel

20-25fps w takiej rozd. na beta sterach i beta grze to imho b.dobrze. gdy pojawil sie FC+hdr 6800U wyciagal wtedy niewiele wiecej w mniejszej rozdz. i tez dalo sie grac :) tak wiec spokojna rozczochrana, zanim pojawi sie Crysis imho framerate jeszcze skoczy do gory ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ,Tak framerate tak podskoczy ,tak zostanie zoptymizowany silnik Crysisa

jak w Stalkerze :)

20 userow zarzekalo się że Stalker Final względem lutowej Bety będzie szybciej chodził

i Nic , Crytekowi pozostaje poczekać do premiery nowych szybszych kart .

Zresztą już o tym pisałem pare razy , do max Detali 2x8800GTX i ponad 2GB ramu

[ 1,5GB dla Visty i 1,5GB dla Crysisa :) ] to będzie standard dla tej gry .

Koniec tego roku będzie chyba najwcześniejszym terminem wydania tego cuda .

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ,Tak framerate tak podskoczy ,tak zostanie zoptymizowany silnik Crysisa

jak w Stalkerze :)

20 userow zarzekalo się że Stalker Final względem lutowej Bety będzie szybciej chodził

i Nic , Crytekowi pozostaje poczekać do premiery nowych szybszych kart .

Zresztą już o tym pisałem pare razy , do max Detali 2x8800GTX i ponad 2GB ramu

[ 1,5GB dla Visty i 1,5GB dla Crysisa :) ] to będzie standard dla tej gry .

Koniec tego roku będzie chyba najwcześniejszym terminem wydania tego cuda .

Oczywiście ty wiesz lepiej od tych, którzy byli na GDC, wiesz lepiej tez od twórców Crysisa, od których te info o takiej ilosci fps w takiej rozdziałce wypłynęło. Wiesz tez lepiej kiedy premiera, mimo ze Crytek mówi o przełomie III i IV kwartału.

Skończ już to gadac te bzdury bo to nudne sie robi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaZZeo

Ty chyba należysz do ludzi lubiących się łudzić i lubisz być okłamywany

Ile to razy producenci gier wciskali ciemnote ??

Jeszcze zanim wyszła karta GF8800GTX ludziska twierdzili że filmy pokazowe

są z gameplayea na sprzecie klasy 1900xtx , owe filmy miały tak na oko 30-35 fps

w 1280x768 chyba

dziś już wiemy że do płynnej gry w 1024x768 wzwyż potrzebna karta 8800gtx

Poczytaj albo sobie przypomnij obiecanki twórców Oblivion , Stalker

Ja nie wiem , Ja tylko przewiduje

Co do Stalkera się nie pomyliłem :) nic prawie nie poprawili od Stycznia tego roku

błędy są dokładnie te same w finale co w becie , podobnie było z Gothic III .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli crysis wyjdzie pod koniec roku, to juz kazdy z nas bedzie zaopatrzony przynajmniej w 8800gtx (ceny spadną, to logiczne albo wymyślą serie 9...skoro co pare miechów nowe karty robią).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli crysis wyjdzie pod koniec roku, to juz kazdy z nas bedzie zaopatrzony przynajmniej w 8800gtx (ceny spadną, to logiczne albo wymyślą serie 9...skoro co pare miechów nowe karty robią).

Ta, a ja se kupie takie cztery i ze trzy zapasowe, i moze dla mamy z jeden. Ty wiesz co piszesz wogole, wiekszosc tego forum nie ma pewnie nawet serii 7 w swoim blaszaku, plynnie w Crysisa to ja pewnie pogram za 2 lata.

Odnosnie Mario2k i jego przewidywan, to popieram jego wypowiedz w calosci, wiadomo, ze nie jestesmy wrozkami, ale pare ladnych lat obserwuje sie ten rynek i naprawde zadko zdaza sie, zeby obiecanki producentow wchodzily w zycie. Nie trzeba byc wrozka, zeby wyciagac wnioski z przeszlosci.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...