Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

Może te karty są tak skonstruowane, ze rozdziałka nie robi na nich wiekszego wrażenia, albo to gra tak zoptymalizowana? Kto wie.

Tak czy siak ja zbytnio nie wierze temu testowi - nie ma ani tej karty, ani tego demka...

Nowy R600 według specyfikacji technicznej, którą niegdyś czytałem, ma posiadać specjalnie wydzieloną pamięć dla filtrowania anizotropowego i antyaliasingu. Ponadto 512-bitowa szyna robi swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, już teraz chciałbym, żeby to była dobra gra. Nie liczę na nic więcej, żeby się nie przeliczyć. Jeżeli engine będzie dopracowany i grywalność zostanie utrzymana na podobnym poziomie będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test Multi

Na tym grali:

• CPU: Core 2 Duo E6700

• RAM: 2 GB (this is the minimum)

• GFX: NVIDIA 7800 GTX 256 MB

• Mobo: Asus P5W DH Deluxe

• LCD: Samsung Syncmaster 930BF

Niby chulało bardzo dobrze , ale min 2gb to coś dużo.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby chulało bardzo dobrze , ale min 2gb to coś dużo.

Gothic 3 też lubi 2GB to samo STALKER i ArmA a i nawet Dark Messiah który nie ma jakichś dużych terenów. Jak dla mnie 2GB są całkowicie uzasadnione widok na kilka kilometrów, mapy otwarte na których jest dużo AI, dziki w lesie, ryby w morzu i ptaki na niebie, o fizyce nie wspominając. 2GB się już powoli staje standardem w czasach Visty.

Tutaj też opis multi. http://incrysis.com/crysis/index.php?optio...view&id=326

Edytowane przez LudwiG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co by nie mowic, najwazniejsze ze 7800GTX ciagnie, a juz nie jest to karta marzen :> Powiedzialbym ze jest to bardzo niewygorowana konfiguracja ... ofc cpu jest pewnie przesadzone hehe.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh to 8600GTS spokojnie sobie z tym poradzi bo jest podobnej, a nawet lepszej, wydajności :)

Tylko ze w DX9 a to nie wchodzi np u mnie w ogole pod uwage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem o co Ci chodzi LCC. Chodzi ci o to , że niewyraźne modele , textury opakowują przez sterte niepotrzebnych efektów graficznych , takich jak Object Montion Blur?

Ja nie tam nie wiem , ale wydaje mi się , że lecący helikopter ma być romazany i tak jest z deczka w rzeczywistości. :) Mi tam się podoba Crysis, tak samo jak Far Cry kiedyś , teraz Crysis trafia w moje gusta.

Edytowane przez Limak122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem o co Ci chodzi LCC. Chodzi ci o to , że niewyraźne modele , textury opakowują przez sterte niepotrzebnych efektów graficznych , takich jak Object Montion Blur?

Ja nie tam nie wiem , ale wydaje mi się , że lecący helikopter ma być romazany i tak jest z deczka w rzeczywistości. :) Mi tam się podoba Crysis, tak samo jak Far Cry kiedyś , teraz Crysis trafia w moje gusta.

Chodzi mi tylko o to, że przeginają trochę z tym blurem w momentach, gdzie nie jest on aż tak bardzo potrzebny, bo takie sceny np. z helikopterami to rozkosz dla ludzkiego oka i fajnie byłoby aby widzieć to w pełnej krasie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi tylko o to, że przeginają trochę z tym blurem w momentach, gdzie nie jest on aż tak bardzo potrzebny, bo takie sceny np. z helikopterami to rozkosz dla ludzkiego oka i fajnie byłoby aby widzieć to w pełnej krasie :)

No blur to raczej zobaczysz tylko podczas ruchu a nie na screenach :razz:

A tu nowe nuke

A tu widać wnętrze budynku http://youtube.com/watch?v=93ZlJSBL4B8 hmm cegły chyba wyglądają jeszcze lepiej niż w Stalkerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czego jest zakładka "advanced" w options :D Mi się nie podoba tylko ten efekt rozmycia podczas szybkiego rozglądania się , na pewno zostanie wyłączony :)

A tu nowe nuke

Widziałem to w 720p :D Niesamowite... :blink:

EDIT

Pojawił się trailer z pokazem wnętrza statku obcych. :damage_wall:

Quick Time

Edytowane przez Limak122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawy pokaz możliwości edytora CryEngine 2:

i druga.

Zdaje się że już było.

Co do statku obcych to rzeczywiście dobrze się prezentuje. LCC skoro mamy już tyle realizmu jak fizyka i te powalające i efektowne wybuchy ,to hitboxy są wręcz wskazane. Głupio by to wyglądało jakbym do kogoś strzelił w nogę ,a ten wyprostowany jakby nic się nie stało uciekł w krzaki jeszcze zostawiał by za sobą ślady krwi. Ciekaw jestem czy coś takiego ujrzymy w Crysisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to nie ma co sie śmiać bo tak powinno być ;p mowa tu o tym wyrażaniu bólu;] przy postrzeleniach powinno tak być, że stękają, kuleją i wykrzywiają morde :P no i krew zostawiają za sobą jesli to jakis powazniejszy postrzał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...