Gość Damikor Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Hmm Ja zrobiłem 880(810) 1.8V / 1900 timing mod 2.55V i jest to raczej najszybciej taktowany Palit na tym forum ... Ale co to za różnica czy Palit czy Galaxy? Mozna trafić dobry rdzeń i w Galaxy i Palicie Edytowane 7 Listopada 2007 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 no to bedzie jeszcze trzeba podzialac z moja karcioszka :D kurcze 1.8 na rdzeniu? dzialasz tak na codzien czy tylko do markow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Do marków Na codzień 780(740) 1.5V / 1700 timingmod 2.15V Ty masz inna rewizje Niestety nie daje 1.6V na codzien bo karta wtedy strasznie piszczy ;/ Ale na 1.8V przez 4h Markowania przy lekkim nawiewie (80mm @ 5V) MOSFETy nie były gorące A twoje te 840 z jaka delta i V robi? Edytowane 7 Listopada 2007 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuldzin Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Dzisiaj zamontowałem sobie 2 kartę grafy GF 7600GS 256mb i zrobiłem sobie SLI. Pierwsze odpalenie wyszło dobrze, wykryło obie grafy i wyskoczył komunikat z pytaniem czy chcę aktywować SLI kliknąłem "tak". I od tego momentu mój system głowny zaczął wariować... Najpierw wyświetlały się na ekranie zielone paski, po resecie zostawał czarny ekran i ostatecznie wyświetlał się obraz logowania jednak po wpisaniu hasła znowu był czarny ekran a zamiast strzałki jako myszki miałem białe paski. Na drugim systemie (automatycznie mi wyłanczał SLI i pisał że 2 karta nie jest wpięta) zacząłem trochę więcej czytać o SLI i ostatczenie zainstalowałem najnowsze sterowniki nvida dzięki czemu SLI zaczęło dobrze funkcjonować na zapasowym systemie, jednak system główny nadal nie chce się odpalić, czarny ekran po logowaniu - da się coś zrobić aby poprawnie odpalił system główny? Znowu miałem coś innego przy uruchamianiu systemu głównego... Raz po wpisaniu hasła zalogowało się niby zaczęło ładować po czym zresetował mi się samoczynnie komp, następnym razem miałem obraz ładowania systemu przed wpisaniem hasła (niebieski), przy innym uruchomieniu jeszcze przed pojawieniem sie prośby o hasło wyskoczył mi komunikat: Parser Message Value creation failed " at line 422. po czym (kliknięciu parę razy ok) pojawił się ekran logowania a później czarny ekran. Edytowane 10 Listopada 2007 przez zuldzin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Chcecie testu porównawczego chłodzenia Palit Sonic (i te białe i czarne) z chłodzeniem Galaxy (Zalman)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 chcemy :) p.s. obnizylem delte jak jest to opisane w FAQ w temacie 7300GT, sprobowalem krecic dalej rdzen no i jak bylo 620 tak dalej jest 620, jak sprawdzic czy faktycznie ta delta jest zmniejszona, jakims programem da sie to zobaczyc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) GPU-z chyba. W polu shader powinno być standardowo 0. Edytowane 11 Listopada 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) u mnie jest tak: czy to jest prawidlowo obnizona ta delta bo jestem zielony, a oc rdzenia nic sie nie poprawilo :?: Edytowane 12 Listopada 2007 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chetau Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 A tak u mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 witam! potrzebuje sterownikow do palita 7600gs sonic, aby uzyskac jak najlepszą grafike. mozna prosic o jakis link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 93.81 Xtreme-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Pobawiłem się trochę dziadkiem 7600GT. Dałem delte -100 i łagodnego pencil vmoda i rdzeń poszedł na 763mhz. Pamięci 1564. 3dMark05 - 6884. Ma ktoś pomysł jak dobić do 7000? :] http://www.hwbot.org/submitResult.do EDIT: Rdzeń poszedł na 769 a pamięci na 1590. 6974 43dmarks ;] http://www.hwbot.org/submitResult.do Edytowane 16 Listopada 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Mam jeden pomysł, a mianowicie delta 100 to troche mało. U mnie chodzi 1:1 na 680 (1.48v) i dla pamięci 1800 (2.09v), a oto wynik: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Chłodzisz czymś pamięci??? EDIT: masz za ten wyniczek jakieś punkty na hwbocie? Edytowane 16 Listopada 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Chłodzisz czymś pamięci??? EDIT: masz za ten wyniczek jakieś punkty na hwbocie? Nakleiłem na nie radiatorki, a co do hwboot to nie mam pojęcia co to takiego. A jakim ołówkiem robisz tego pencilmoda? Może to nie ma znaczenia, ale wcześniej robiłem pencilmoda jakimś tam ołówkiem i pamięci nie chciały chodzić nawet na 1700 Mhz, teraz zrobiłem 2B (niezbyt się starając, ot tak naszkryfałem) i oto wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 A jakie są bezpieczne temperatury dla 7600gt? Czy 39c w idlu i 70c w stresie są ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Jak w Vista można podkręcać 7600GS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 2817859[/snapback] A jakie są bezpieczne temperatury dla 7600gt? Czy 39c w idlu i 70c w stresie są ok? Jak po vmodzie jak najbardziej OK Jak w Vista można podkręcać 7600GS ?? RivaTuner :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Szybkie pytanie...karta AGP 7600GT MSI czy LEADTEK a może coś innego do 400zł? Edytowane 19 Listopada 2007 przez zeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja polecam Galaxy 7600gs (u mnie dobrze chodzi), albo Leadtek (pussik ci poda vmoda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) A ja ci nie polecę pakowania się w AGP. Za 320zł kupisz wydajniejszą 8600gt na pcieX. Edytowane 20 Listopada 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 A ja ci nie polecę pakowania się w AGP. Za 320zł kupisz wydajniejszą 7600gt na pcieX.Za 320zl to kupisz 8600GT :lol: :lol: Do 7600/7300 bym się już za więcej niż 250 nie pakował ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Panowie jak zmniejszyc w prosty sposob obroty zalmana na Galaxy 7600Gs, riva tuner nie reaguje na zmiane obrotow, tak samo modyfikowany bios nic nie zmienia, mam chyba wersje w ktorej nie da sie programowo ustawic obortow, jak napisalem chyba bo moze sa jakies inne sposoby jezeli nie da sie programowo to moze ktos napisac gdzie, co i jak podpiac zeby zwolnic troche te obroty, wyciszylem wszystko oprocz wiatraka z grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXospeed Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Witam Mam 2 problemy z moim GeForcem 7600Gs 256mb, pasywne chłodzenie. 1.Z tego co wiem 7600GS powinnien miec 12pp i 5vp. W RivaTuner mi pokazuje ze mam tylko 8pp i 4vp SCREEN, a w AtiTool pokazuje tyle ile powinno byc czyli 12pp i 5vp :huh: SCREEN. EDIT dorzucam screena z GPU-Z SCREEN tutaj 12pp i 4vp =? 2.7600GS powinnien miec 400mhz na rdzeniu i 400mhz na pamieci.Moj 7600gs mial takie taktowania: 400mhz na rdzeniu i 350mhz na pamieci. Rdzen podkrecilem juz do 500mhz, ale pamiec moge tylko do 375mhz, bo powyzej juz tego testu w Rivie nie przechodzi. <_< jakby co to: Gigabyte M61VME-S2, Athlon 3800+@ 2530Mhz, 2x512Mb 533mhz, GF7600GS Z gory dzieki za odp. Pzdr eXo Edytowane 20 Listopada 2007 przez eXospeed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixonn Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Mam karte 7600GT PCi-express ( core clock 560, memory clock 700) w rivie zmieniłem odpowiednio na CC 600 MC 750. Włączyłem grę która wcześniej mi nie cieła a teraz tragedia. Dodam, że czytałem że ludzie spokojenie na tej karcie maja takie ustawienia bez żadnych innych zmian. Co jest czemu tak tnie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) @nixonn To że ktoś inny tak ma, nie zznaczy, że ty też tak będziesz miał ;]] Witka ;] Prośba do posiadaczy 7600GS Galaxy 256MB 1.2ns na Samsungach 1. Otwórzcie Nibitor. 2. Wejdźcie w zakładkę Timings. 3. Kliknijcie Autoselect Timingset 4. Kliknijcie Detailed Timings 5. Zróbcie screena i wrzućcie na forum / na PW. Będę baaardzo wdzięczny za pomoc ;) @markee Dzięki bardzo :) Edytowane 23 Listopada 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) @nixonn To że ktoś inny tak ma, nie zznaczy, że ty też tak będziesz miał ;]] Witka ;] Prośba do posiadaczy 7600GS Galaxy 256MB 1.2ns na Samsungach 1. Otwórzcie Nibitor. 2. Wejdźcie w zakładkę Timings. 3. Kliknijcie Autoselect Timingset 4. Kliknijcie Detailed Timings 5. Zróbcie screena i wrzućcie na forum / na PW. Będę baaardzo wdzięczny za pomoc ;) Zrobiłem jak prosiłeś, a karta to wersja na AGP. Edytowane 23 Listopada 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 W wersji PCI-E jest to samo ^^^^^ Karta z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 W 7900GS identyczne timingi jak 7600GS podany wyżej. Jest jeszcze 1 timingset dla 7600GS, który jest lekko ostrzej ustawiony niż ten co tutaj jest pokazany, a memki śmigają tak samo jeśli chodzi o Mhz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Mógłbyś podać te timingi? Edit: Teraz mam ustawione orginalnie, czyli tak jak poniżej i pamięci u mnie chodzą 1800 Mhz 2.05v na codzień, bez żadnych artów Mam pytanie dotyczące timingów, a mianowicie które są wydajniesze? Edytowane 23 Listopada 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...