harryt Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Karta Galaxy 7600GS Mnie się trafiła taka karta - 540 PLN. Nie dość ,że okroili to jeszcze Zalmana zmniejszyli. Do czego jest ta zworka przy gniazdach ? Jak ten Zalman sprawuje się z głośnością (płytę gł. będę miał jutro, więc nie mogę tego sprawdzić)? W hurtowni gdzie brałem kartę są wersje ze zwykłym chłodzeniem, zobaczę czy nie okrojone. Doradźcie, wymienić ? Edytowane 10 Września 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Eldorado ma w cenniku internetowym , wiec powinni miec tez na stanowisku . Taki bialo niebieski namiat maja na gieldzie (i kilka stanowisk) Wersje z Zalmanem niestety widziałem juz tylko w wersji z okrojonym laminatem i z niebieskim wiatrakiem - najtaniej 535zł widziałem u znanej p. Gosii :) Natomiast wersja bez Zalmana jest nadal dostepna na starym laminacie z trzema zworkami i brzeczykiem :-) 510-515zł nie ma na niej radiatorkow, na gpu typowy aluminiowy cooler zalmana, niema tez switcha dual bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Kupiłem GF7600gs 256MB Galaxy Zalman Edition 1.2ns PCI-ex. Mam pytanie, czy da sie sprawdzic programowo czy dostałem oby dobrą wersje karty jaka zamówiłem, chodzi o 1.2ns. Wiem że gdzies na grafie podobno jest napisane ale nie moge znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Kupiłem GF7600gs 256MB Galaxy Zalman Edition 1.2ns PCI-ex. Mam pytanie, czy da sie sprawdzic programowo czy dostałem oby dobrą wersje karty jaka zamówiłem, chodzi o 1.2ns. Wiem że gdzies na grafie podobno jest napisane ale nie moge znaleźć. Spojrz na napisy na kościach pamięci, końcówka ma byc "12". Nie da się programowo sprawdzić ile ns ma pamięć zamontowana na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 No własnie w tym problem że mam tak radiatory... Zalman Edition to jest. Ale cos mi kumpel mowił że chyba w Everescie sprawdze, musze go sciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 sprawdz po taktach memek, wersja 1,2 ma 700mhz a 2ns ma 500mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DooGy Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 WItam. Mam GAlaxy GF 7600GS z pamiecami 1.2ns. Problem polega na tym ze niemoge wgrac nowego biosu. karat ma jakies zabezpieczenie ??? Wgrywam ten sam bios tylko zmodowant troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Cześć wam... mam pytanie wie ktoś jakie pamięci ma ta karta: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7600GS+128+Z3 bo w opisie pisze że DDR2 a w nazwie jest DDR3 :? i czy jest duża różnica między tą karta a tą: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7600GS+256+PZ ? i czy opłaca dopłacac się do tych 128mb więcej ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 http://allegro.pl/item124400170_galaxy_760...ator_1_2ns.html Witam Mam ta karte, okazało się to najnowsze PCB bez dual biosa i zworek etc. karta poleciała na 610/1740 rdzen kiepsciutko.... teraz pytanka czy macie jakies pomysly poza vmodami? zmodowane biosy itd? ( zworki nie ma tylko lutowane bolce bo bym zrobil tego vmoda od Chaosa, a tak lutowac nie bede bo jeszcze mi karta mila) i do czego sluzy ta zworka kolo wejsc DVI? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masterone Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam !!! Poszukuję miejsca bądź osoby od której można kupić GALAXY 7600GS 256MB 1,2 z ZALMANEM. Chodzi mi o "drugą" wersję płytki z nowym zasilaniem i pełnym zalmanem. Nie okrojonym NIEBIESKIM. Jedną taką mam i poszukuję drugiej do SLI Moj egzemplarz został zakupiny w ARCHE.net jednak teraz mają już tylko NIEBIESKIE !!!! Najlepiej warszawka ale może być też wysyłka !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam !!! Poszukuję miejsca bądź osoby od której można kupić GALAXY 7600GS 256MB 1,2 z ZALMANEM. Chodzi mi o "drugą" wersję płytki z nowym zasilaniem i pełnym zalmanem. Nie okrojonym NIEBIESKIM. Jedną taką mam i poszukuję drugiej do SLI Moj egzemplarz został zakupiny w ARCHE.net jednak teraz mają już tylko NIEBIESKIE !!!! Najlepiej warszawka ale może być też wysyłka !!! Głupie pytanie, ale czy ta niebieska i tak nie będzie dzialac? w Sli z ta czarna? to ta sama karta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masterone Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Może i tak ale nowe mają trochę okrojony rónież układ zasilania !!! i zdecydowanie słabiej się kręcą. Mowa tu o rdzeniu z pamięciam jest różnie. Tak widzę czytając wasze posty. Mój egzemplarz bez jednego kwęknięcia i dowoltowywania chodzi na 670 MHZ a nowe często mają problem już na poziomie 610-620. W sumie poprostu szkoda by karta się marnowała. I czekała na wolniejszą !!! Mam dodatkowo obawy co do jeszcze jednego. Pierwsze karty były np: niższe od mojej o około 1 cm. I jak tu założyć mostek SLI ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Co do dovoltowania zgadzam sie 610 to max u mnie ale vmod latwiejszy:) A co do mostka na SLI...czy czasem wraz z wprowadzeniem (czegos:P)w sterach nvidi nie potrzebny jest mostek? Ale spoko rozumie:) pytanie tylko kto sprzeda taka perełke:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masterone Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Dlatego szukam !!! Co do SLI to i owszem nie jest konieczny mostek jednak dla pełnej wydajności powinno się go stosować. Czytałem, ale nie pamiętam gdzie iż takie rozwiązanie zapewnia czystą i pełna przepustowość przekładającą się na 30 % wyższe wyniki niż sli bez mostka. A tak na marginesie. To w sumie skoro dostałem go do płyty to czemu z niego nie skorzystać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Zadzwon do GOLD COMPUTER- w weekend na gieldzie mieli jeszcze jedna sztuke na starym PCB - wersja z zalmanem i wersja bez niego. www.gold.net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 http://allegro.pl/item124400170_galaxy_760...ator_1_2ns.html Witam Mam ta karte, okazało się to najnowsze PCB bez dual biosa i zworek etc. karta poleciała na 610/1740 rdzen kiepsciutko.... teraz pytanka czy macie jakies pomysly poza vmodami? zmodowane biosy itd? ( zworki nie ma tylko lutowane bolce bo bym zrobil tego vmoda od Chaosa, a tak lutowac nie bede bo jeszcze mi karta mila) i do czego sluzy ta zworka kolo wejsc DVI? Pozdrawiam Jesli chodzi ci o te dwa piny pomiedzy DVI to na tym blizej PCIe jest masa i to własnie on jest wykorzystywany do Vmoda. A jesli chodzi o mostki to chyba asus daje takie giętkie dla ktorych róznica w wysokosci kart nie bedzie bariera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masterone Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Zadzwon do GOLD COMPUTER- w weekend na gieldzie mieli jeszcze jedna sztuke na starym PCB - wersja z zalmanem i wersja bez niego. www.gold.net.pl Dzwoniłem i niestety już nie mają takich. Jedynie nowe z niebieskim zalmanem !!! :mur: Trudno !!! Poszukuję dalej !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Ja też bym byl zaintresowany stara karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Panowie, przymierzam sie wolnymi krokami (koniec miesiaca) do zakupu Galaxy7600GS, pytanko czy w wiekszosc nowych gier pogram w 1280x1024 (gdzieniegdzie z aax4 i afx8). Nie chodzi mi tutaj o testy bo juz sie naczytalem tego sporo, ale o opinie uzytkownikow. Aha i czy jest cos w podobnej cenie (do 600zl) co moznaby wziac zamiast Galaxy7600GS (bo czytam wyzej ze te nowe juz slabiutko sie kreca) Edytowane 12 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Mam problem z ta karta na ASRocku 775Dual VSTA Otoz po przesiadce z Radeona i odinstalowaniu wszystkich sterow wlozylem GF na PCIE i nie da sie zainstalowac sterownikow do tej karty. Zwyklych modowanych itp. Nie pomogla nawet instalacja systemu na nowo aby wykluczyc problem systemowy. Po prostu podczas instalacji sterownikow ekran zaczyna migac, po czym gasnie i nastepuje restart kompa. Po tym juz jak odpala sie system to nie mozna nic zrobic orpocz poruszania kursorem. Co najdziwniejsze bez instalacji sterownikow wszystko dziala, w trybie awaryjnym tez. Czy plyta glowna i jej PCIE 4x moga byc niekompaybilne z ta grafa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Ja we wszytskie jakie mam w tej chwili zainstalowane gram własnie w takiej rozdziałce i AA x4 Af x8. Przewaznie koło 50fps (min ponad 30fps). W AoE3 25-35fps. Niestety teraz granie to katorga, system sie posypał i nawet myszka w windzie sie wiesza :D @Forrestal robiłes clr cmos?? Jesli radek był na agp to moze w biosie trzeba przestawic grafe z agp na pcie. Noi sprawdz czy to złacze peg wogole moze wspołpracowac z ta grafa. Edytowane 12 Września 2006 przez torque Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 @Forrestal robiłes clr cmos?? Jesli radek był na agp to moze w biosie trzeba przestawic grafe z agp na pcie. Noi sprawdz czy to złacze peg wogole moze wspołpracowac z ta grafa. CMOSa czyscilem, plyta automatycznie wykrywa grafe w kolejnosci PCI, AGP, PCIE. Jednak nawet ustawienie PCIE jako domyslnej nic nie dalo. O co z tym zlaczem chodzi? ASRock podaje ze karta jest kompatybilna z 7600 GT - nie od Galaxy ale jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam ! Myślę o zakupie właśnie gf galaxy 7600gs agp. Mój sprzęt to athlon 2,2, 1Gb ramu. Czy ten sprzęt nie będzie mi troche "zwalniał" tej grafiki ? Czy będzie mi tu ona wykorzystywała w miarę maximum swoich możliwości ?? No i pytanie do posiadaczy : jak ta grafa spisuje sie w gierkach typu Oblivion, Godfater, HL2, Toca 3, NFS MW i tym podobnych troche wymagających. dzięki i pozdrawiam !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Na egieldzie pokazal sie wlasnie art odnosnie zapotrzebowania prockow przez grafy i do 7600gt potrzeba ok 2,7-2,8ghz a64 Ale twoja bedzie na ddr2 400/400 takze nie wiem jak jej z wydajnoscia, ale chyba kapeć :D Z gier co wymieniles poza Oblivionem gralem na sprzeciez podpisu na 1280x1024 detale na max i bylo "niezle", ale moglo byc lepiej :D Edytowane 12 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Spojrz na napisy na kościach pamięci, końcówka ma byc "12". Nie da się programowo sprawdzić ile ns ma pamięć zamontowana na karcie. sprawdz po taktach memek, wersja 1,2 ma 700mhz a 2ns ma 500mhz. A jednak sie da, zaistanowałem Riva Tuner i tam znalazłem to co mnie interesowało. Mam jednak grafe z 1.2ns Edytowane 18 Września 2006 przez MeDAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 ASRock podaje ze karta jest kompatybilna z 7600 GT - nie od Galaxy ale jest.Mozliwe ze cały problem własnie tkwi własnie w braku obsługi przez twoje mobo galaxy 7600GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Tak wyglda lista kompatybilnosci: http://www.asrock.com/support/VGA/show.asp...el=775Dual-VSTA Dziwne zeby akurat z ta karta nie dzialala i to po instalacji sterownikow - bez nich wszystko dziala... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) A jednak sie da, zaistanowałem Riva Tuner i tam znalazłem to co mnie interesowało. Mam jednak grafe z 1.2ns Moja 7600GS też ma 700 na mem ale czas dostępu w moim przypadku to 1.4ns. Musisz popatrzeć na ostatnie cyderki dłuższej linijki na pamięciach na karcie. Pozdro Edytowane 13 Września 2006 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 @brunneriusgreyna bo masz versje 128mb.On ma 256mb i sa 1.2ns i 2.0ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Zastanawialem sie czy barc karte ze statym pcb z calym zestwem, czy zestaw oddzielnie, a stara karta na allegro (chyba w zadnym sklepie nie dostane starego pcb) Wybór padł na to drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...