Carson Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) no dobra moze troche przesadzam z tym "zaledwie" :rolleyes: zaraz wrzucam bios z delta -100mhz i zobaczymy co z tego wyjdzie ps. ustawilem w biosie delte 156 (czyli -100mhz) i rdzen poszedl na 800mhz!! ale niestety w 3d markow znow resety, ale w losowych momentach, co najlepsze, gralem 0,5h w RBR na max ustawieniach i nic sie nie dzialo. dolutowalem teraz spowrotem dwa duze kondy i zaraz sprawdzam dalej ;) na 780mhz przechodzi calego marka i mam pkt 14800 :) oto dowod z pola bitwy :D Edytowane 22 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) jak zrobic pencil Vmoda na DDR3 galaxy 7600agp? thnx Edytowane 21 Stycznia 2007 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 no dobra moze troche przesadzam z tym "zaledwie" :rolleyes: zaraz wrzucam bios z delta -100mhz i zobaczymy co z tego wyjdzie ps. ustawilem w biosie delte 156 (czyli -100mhz) i rdzen poszedl na 800mhz!! ale niestety w 3d markow znow resety, ale w losowych momentach, co najlepsze, gralem 0,5h w RBR na max ustawieniach i nic sie nie dzialo. dolutowalem teraz spowrotem dwa duze kondy i zaraz sprawdzam dalej ;) na 780mhz przechodzi calego marka i mam pkt 14800 :) oto dowod z pola bitwy :D ee :-P jakie masz chłodzenie?? i ile dałeś przy tych 780 voltów :rolleyes: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) 1.48v(2d) :) no i delta -100mhz. ale te cewki sa okropne, no doslownie jakies melodyjki mi odgrywaja jak karta dziala w 3d, masakra. nie wiem czy to w ogole tak moze byc na dluzsza mete. chlodzenie to standardowy cooler (w 3d wentyl na 100%, standardowo jest 65%) + wentyl z boku karty i maly radiatorek na mosfety od rdzenia no i jeszcze dwa dosyc duze kondy przez ktore razem z tym chlodzeniem karta wyglada jak jakis terminator :D ps. rdzen poszedl na 820MHz, wiecej z niego nie wycisne. 15000pkt, pewnie gdyby ruszyl jeszcze pamiec to mozna by powalczyc o wiecej pkt Edytowane 22 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 1.48v(2d) :) no i delta -100mhz. ale te cewki sa okropne, no doslownie jakies melodyjki mi odgrywaja jak karta dziala w 3d, masakra. nie wiem czy to w ogole tak moze byc na dluzsza mete. chlodzenie to standardowy cooler (w 3d wentyl na 100%, standardowo jest 65%) + wentyl z boku karty i maly radiatorek na mosfety od rdzenia no i jeszcze dwa dosyc duze kondy przez ktore razem z tym chlodzeniem karta wyglada jak jakis terminator :D ps. rdzen poszedl na 820MHz, wiecej z niego nie wycisne. 15000pkt, pewnie gdyby ruszyl jeszcze pamiec to mozna by powalczyc o wiecej pkt eee jesteś pewien że po zmianie chłodzenia nie pójdzie ci więcej?? ile miałeś temp. na rdzeniu.sorry że tak pytam, ale byłeś pierwszy :-P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) nie o to chodzi, ja po prostu juz nie chce wiecej, napiecie i tak juz ladnie skoczylo w gore w porownaniu ze stock'iem ;) 820mhz w pelni mnie zadowala no chyba ze pozniej jeszcze do bicia jakiegos rekordu, mozeee :rolleyes: Edytowane 23 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Ładnie, ładnie. W teście GT1 w 2k3 masz troszke więcej FPSów ode mnie ale ja na rdzeniu mam tylko 680, pamięci 1780 a proc na 2,15 GHz. W takim ustawieniu najwiecej miałem ~15145 :) Po świętach kupie sobie lepszy miernik i biorę się za pencil moda na GPU :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) no to się troszke pochwale (proc nie kręcony pamięci na 667 single) karta 675x1590przy 1.35V w 3D EDIT : ja nic nie mówie, ale 820MHz na rdzeniu przy napięciu 1,5V i std chłodzeniu to już niejaki hardcore ;) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) juz znalalzem ;) Edytowane 25 Grudnia 2006 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 @majaboss Znajdź rezystor podłączony do 4. nóżki układu 6549CBZ i zamaluj go :) Od siebie dodam, że polecam ołówek B4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 @ Carson no i jak założyłeś to twoje wc na kartę, bo ja sie będe zastanawiał nad złożeniem czegoś takiego chyba. Przynajmniej kompa wycisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 EDIT : ja nic nie mówie, ale 820MHz na rdzeniu przy napięciu 1,5V i std chłodzeniu to już niejaki hardcore ;)Ja miałem 845MHz i coś ponad 1.55V na stock cooling :D dalsza zabawa skonczyła sie gdy padł potek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Hmm a co powiecie na to ?? ;] Dać 700 na core i 15k peknie ? :D :lol: Btw. Fajna mam rozdziałke nie ?? :D :F Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Pacific Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Mi 15k 'pukło' przy taktach 680/884 i przy procu na 2,2 GHz ;) Ładne te wyniki na tej grafie ;) Jakieś triczki w sterach robicie co coś :?: Przyznawać mi się :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 @ Carson no i jak założyłeś to twoje wc na kartę, bo ja sie będe zastanawiał nad złożeniem czegoś takiego chyba. Przynajmniej kompa wycisze taa, przed chwila opancerzylem karte w blok na rdzeniu, radiatory na ram i zdjalem blokade na podnoszenie vmem. podnioslem napiecie na memkach do 2.1v i poki co chodza na 1650mhz (wczesniej 1560) bez artefaktow. ale jeszcze nie powiedzialem ostatniego slowa :D. tempy na rdzeniu spadly z 44/64*C (idle/stress) do 37/45*C ;) wiec oplacalo sie zakladac blok. karta wyglada teraz tak: jak dla mnie ta karta to obecnie najlepszy wybor w takim przedziale cenowym, oczywiscie tylko dla tych ktorzy nie boja sie porobic vmodow czy przelutowac cos na pcb :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Mi 15k 'pukło' przy taktach 680/884 i przy procu na 2,2 GHz ;) Ładne te wyniki na tej grafie ;) Jakieś triczki w sterach robicie co coś :?: Przyznawać mi się :wink: Ten wyniczek u góry to na 2,35 ghz ;) Triczków w sterach brak ale chyba się wezmę za moda biosu :D i zobaczymy jak poleci :P Dodam jeszcze ze grafa cooling by stock cooler :lol: :lol2: Przyszła pora na wymianę na jakiegoś pentagrama :D A ty jakieś triczki robiłeś ? ;> Pochwal sie tu mi :P:D Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Pacific Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) @ CarsonPoland - powiej na tyl karty a nie gdzieś tam w mobo ;) Oczywiście zaraz mi tutaj otwierasz układ i lejesz do miednicy lodowatą wode z kranu... i mam zobaczyć 880mhz ;) Zimna woda da pewnego kopa ;) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 taa a jutro bede patrzal jak moja karta plonie :D jakie jest bezpieczne napiecie na pamieciach. moje pamieci to jakies quimond czy jakos tak, standardowe napiecie to 2.0v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 taa a jutro bede patrzal jak moja karta plonie :D jakie jest bezpieczne napiecie na pamieciach. moje pamieci to jakies quimond czy jakos tak, standardowe napiecie to 2.0v Inaczej infineon bezpieczne napięcie ok.2,1V max 2,5V sprawdzane na stronce infineona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 A ty jakieś triczki robiłeś ? ;> Pochwal sie tu mi :P:D Żadnych. Jak narazie muszę zlokalizować stację dyskietek i podłączyć bo chcę wgrać bios. Chyba, że jest jakiś sposób na flashowanie pod Windowsem :wink: @CarsonPoland Nieżle żeś rozkminił tą karte :) Namęczyłeś się ale warto było jak widać. Może powinieneś napisać jakiś poradnik, żeby można było wszystkich n00bów odsyłać :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Czy poprawa o raptem 440 punktów przy taktowaniu proca o 0,5GHz jest normalne w 2003 bo mnie sie wydaje że powinno być troszke więcej czy może blokuje to że mam pamięc na single?? Edytowane 23 Grudnia 2006 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) wycisnalem 15700pkt, rdzen na 820mhz (to juz jest jego kres, powyzej 820mhz wyskakuja syfy mimo ze podnioslem napiecie, albo zasilacz nie wyrabia) pamiec na 1700mhz. juz mi sie znudzilo, za latwo idzie. rdzen ma 1.5v(2d) a pamiec 2.27v. wiecej juz nie daje, nie chce upiec nowo zakupionego sprzetu. pozdrawiam, zycze wesolych swiat i czekam az ktos pobije moje zegary na tej karcioszce ;) no i screen, zeby nie bylo... :) : Edytowane 23 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 No i w końcu przyszła moja jednak nie to co pisałem wcześniej ale też xfx ale wersja m580 z taktowaniami 580/1500 teraz testuje ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Nie wie ktoś, czy w planach jest 7600gs w 80nm i z pamięciami DDR3? Krótko mówiąc szukam następcy galaxy i palita sonic. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 jak się pojawi to napewno o tym będziesz wiedział bo się ktoś pochwali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Ja swojego Galaxy prawdopodobnie po nowym roku będe sprzedawał i jechał na jakiejś grafie PCI, bo przesiadam się na C2D i potem na coś z DX10 (8400) :) Edytowane 24 Grudnia 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Ja swojego Galaxy prawdopodobnie po nowym roku będe sprzedawał i jechał na jakiejś grafie PCI, bo przesiadam się na C2D i potem na coś z DX10 (8400) :) Hmm głupio podchodzisz do sprawy :D Na twoim miejscu bym zostawił tą grafę jeszcze ;) Nie będzie cię ciągneło żeby sobie pyknąć w jakąś gre ;) ? No bo jaka dobra grafe mozesz miec na PCI ;) Matrox 4 MB :D Najlepsza grafa ale do 2D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Wiesz, wszystko zależy od tego ile dostane za mojego procka i mobo i ile kasy będe mógł dołożyć, a chcę kupić E6300 + Biostara TForce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 A mam taka prośbę ;] Mógłby ktoś zapodać biosa do galaxy 7600gs 256mb 1.2ns na samsungach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 galaxy 76GS 1.2ns samsung zalman edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...