josef Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Jakie macie temperatury na dyskach - najlepiej zczytywane SpeedFan'em żeby było porównanie. Ja mam tak: 1. wyłączony obieg powietrza w budzie - 44C 2. włączony wydmuch z budy - 40 - 42 C 3. włączony wydmuch z budy + nadmuch na dysk - 29 - 32 C To są temperatury dla normalnej pracy czyli MP3 + normalne programy (nie np. defrag). Chłodzenie - wentyle 80x80 puszczone na 7 a nie 12V - różnica w temperaturach niewielka - może 1C a hałas o wiele mniejszy. A - to są temperaturki Maxtora a nie Fujitsu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 ok 30C, chlodzone dwoma 60x60x25@7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 U mnie 45stopni bez chlodzenia, przy zamknietej obudowie. 40gb Barracuda IV. naprawde niewiem czy jest sens chlodzenia dysku!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 a mi sie sfajczyl caviar 100GB z 8 Mb cashu, grzal sie jak piec kaflowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 U mnie 45stopni bez chlodzenia, przy zamknietej obudowie. 40gb Barracuda IV. naprawde niewiem czy jest sens chlodzenia dysku!? Jak ci padnie to swtwierdzisz,ze byl sens. Wiekszosc padow HD to wina przegrzania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Oki ale stale 45stopni na barracudzie to nie jest jakas wysoka temperatura... kiedys czytalem ze seagate niezaleca dopiero >50 ... ale moze inni wlasciciele Barracud IV podadza swoje wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja mam Barracude IV 60GB i IBM DTLA307030, oba maja temp ok 30C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 U mnie 45stopni bez chlodzenia, przy zamknietej obudowie. 40gb Barracuda IV. naprawde niewiem czy jest sens chlodzenia dysku!? Jak ci padnie to swtwierdzisz,ze byl sens. Wiekszosc padow HD to wina przegrzania. Dokladnie tak jest, teraz od razu zaloze chlodzenie na ten dysk jak bede go mial z powrotem bo oddalem go do reklamacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja mam Barracude IV 60GB i IBM DTLA307030, oba maja temp ok 30C. A z nawiewem czy bez :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 a ja mam na swoim maxtorze od 37C do ok 50C jak ostro gram to mam 50C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 a więc ja mam temp podobne (jakies 42*C) i tez mysle nad chlodzeniem... mysle ze te 32*C sa jak najbardziej w porzadku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja mam Barracude IV 60GB i IBM DTLA307030, oba maja temp ok 30C. A z nawiewem czy bez :lol: juz pisalem czym chlodze look up ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja mam 31*C BIV 40GB i to tylko z 1 dodatkowym wentylem w budzie wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 hdd 22-25max , cpu 34-38max , mobo 19-22max , jeden wentylator :) a hdd to baraka 40 , 7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 U mnie B IV 40GB rev. 3.05, 29 st. temp otoczenia 21 st. Obudowa otwarta + jeden wiatrak 80 mm stoi na dnie i dmucha na MOBO Ostatnio wsadziłem w miejsce starego nowy dysk B IV 40GB rev 3.19 i miałem 35 st. max 43 st. (stawiałem klona swojego systemu dla kumpla) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 U mnie na maxtorku średnio 40-45 ale w stresie dochodzi do 50* C :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 U mnie BIV 40GB bez niczego ale z otwartą budą (temp. w pokoju 23*C) ma jakieś 34*C ale potrafi dojść do 40*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 a umnie odpowiednio 29, 29, 28 , wszystkie mają założone od spodu wentyle + przeciąg w budzie :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Otwarta buda, zero wentyli (poza grafą i zasilaczem ;P) i max 34 stopnie C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 w DTemp do 43st C!!!!!!!!!!! I mam w [gluteus maximus] zakladac w budzie jeszcze jednego wentyla(dysk bede chlodzil jak bedzie on lepszy i jak se zrobie WC:) Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 u mnie to jest tragedia :) Caviar nie wiem ile ma bo nie ma czujnika ale Barracuda IV ma teraz 47'C a w upały miała 52'C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 DTemp niestety nie pokazuje temperatur Caviarów (WD400JB) "Temperature check capability not found" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 DTemp niestety nie pokazuje temperatur Caviarów (WD400JB) "Temperature check capability not found" wiem cos na ten temat, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 25-28 stopni po calej nocce chodzeina. JEden wiatraczek postawiony na jednym koncu dysku poziomo - SUNON taki jak w zasilaczu nie wiem jaka to wielkosc. Wiem ze bez dochodzi do 40. SEAGATE 60 Gb - 7200 barracuda IV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Moj caviar to taki 40 GB piecyk... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 jak mam to mieżyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Moj caviar to taki 40 GB piecyk... :D radze ci uwazac na ten piecyk, lepiej kup sobie jakis najtanszy wentyl i przyluz go na paste do dysku ( albo zaloz dobre chlodzenie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 dziwne bo moj IBM juz sie nie grzeje - nie ma dodatkowego chlodzenia - wogle chodzi juz jak zloto - ok 30*C przed jakimis 2 miechami mial okolo 45*C!!! nie wiem od czego to zalezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 27*C na takim chlodzeniu Barracuda IV 40GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 u mnie to wygląda tak: -WD Caviar 60GB 7200 8mb cache temp. 22~26 (zależy od pogody) -SEAGATE U6 40GB 5400 temp. 25~27 oba dyski są bardzo zimne, temp. nigdy nie przkroczyla 32 stopni w upał chłodzone wiatrak z boku wieje na 2 dyski naraz sunon 2300obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...