Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma wcale wersji 1,3 ns

a wersja 1,4 ns ma 128 mega

skoro nie ma wersji 1,3ns to co tojest:

http://allegro.pl/item202730129_galaxy_730...s_500_1400.html

i to

http://allegro.pl/item202447753_galaxy_730...n1_3ns_box.html

to

http://allegro.pl/item201998472_galaxy_730...hz_zalman_.html

a nawet to:

http://allegro.pl/item202920635_galaxy_730..._zalm_wawa.html

natomiast co do wersji 1,4 256mb spojrz chociazby na to:

http://allegro.pl/item202749265_galaxy_730...lman_1_4ns.html

a ja w dalszym ciagu chcialbym sie dowiedziec, czy to pojdzie w sli (wg mnie tak, bo to opoznienie to jest makszymalna wartosc, nie stale ustwiona, najwyzej bedzie trzeba zgrac bios z jednej karty i wrzucic do drugiej)

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz czy w sterownikach nie masz na stałe wymuszone filtrowanie i wygładzanie x2 ,x4 x8 .....itd

to nie to...

sprawdzalem i jest nastawione na "pozwol zadecydowac aplikacji 3d"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie profile patrzylem w everescie sa te sam. jade na standardach 500/1400 , agp aperture size na 128 jest , dalem na 256 i nic

przy takich ustawieniach mam TYLKO 6000 pkt w 3dmark 03

jak zwieksze taktowanie na 600/1600 to mam troche ponad 7000 pkt , a to i tak co najmniej o 4000 za mało .... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chipset to nforce 3 250 . ale juz po problemie. mam teraz 11500 w 03 :D

po prostu w rivatunerze byl wlaczony domyslnie aax4 i anizo x16 (w sterownikach jest niby wylaczone) ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu w rivatunerze byl wlaczony domyslnie aax4 i anizo x16 (w sterownikach jest niby wylaczone) ;]

Czyli byłem najbliżej !!!!!!

A teraz idź i nie grzesz więcej i bierz się za ostre podkręcanie tej karty bo nie kręcić (lub słabo kręcić) GF7300GT to wielki grzech !!

Jak nie przekroczysz 13 tyś pkt to nie pokazuj się tutaj na forum ... hehehhehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli byłem najbliżej !!!!!!

A teraz idź i nie grzesz więcej i bierz się za ostre podkręcanie tej karty bo nie kręcić (lub słabo kręcić) GF7300GT to wielki grzech !!

Jak nie przekroczysz 13 tyś pkt to nie pokazuj się tutaj na forum ... hehehhehe

ok juz zabieram sie za podkrecanie ;] tylko obawiam sie czy moj tagan mi to uciagnie. poki co spokojniutko na 600/1600 chodzi bez zadnych zwich przy 45 stopniach na gpu w stresie. Hynixy tez do cieplych nie naleza ;]

Licze ze pojdą na 1,8 ghz bez podnoszenia vmem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszło na 650 gpu i mem 1680 , jak dam rdzen na 700 to sie 3dmark 03 w pierwszym tescie zacina, a pamieci by poszly pewnie wyzej ale nie wiem czemu jak probuje dac ponad 840 to sie pojawia w rivatunerze ikonka z wykrzyknikiem i jak dam test to pisze cops ze driver tego nie obsluguje ...

mam 12500 pkt w 3dmarku 03 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Karta nie potrzebuje mocnej zasiłki. AMD 3.5k @ 2.6GHz i 73gt 650\1650MHz stable na Codegenie 300watt ;] już na 700MHz były zwiechy nie zależnie od V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszło na 650 gpu i mem 1680 , jak dam rdzen na 700 to sie 3dmark 03 w pierwszym tescie zacina, a pamieci by poszly pewnie wyzej ale nie wiem czemu jak probuje dac ponad 840 to sie pojawia w rivatunerze ikonka z wykrzyknikiem i jak dam test to pisze cops ze driver tego nie obsluguje ...

U mnie z rdzeniem jest podobnie- na 700Mhz zwis ale na 690MHz jest OK - na standardowym napięciu i chłodzeniu fabrycznym.

Pamięci poszły mi bez podnoszenia napięcia na 980MHz (1960MHz)

Co do rivatuner i wykrzyknika to mozna to olać tylko trzeba (już nie pamietam gdzie) wejść w opcje i wyłączyć testowanie ustawień.

Pamięci kręcisz po troszku aż do pokazania sie artefaktów (przekłamań w obrazie) wtedy robisz 5-10Mhz mniej i tak zostawiasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja napisałem ....masz nie pokazywac się bez 13 tys pkt hehehehhe ale jestem złosliwy !!

To jak karta nie chce juz dalej iśc to wykręć troszke procka - 2.2Ghz to troszke mało jak na jego mozliwości , no chyba że płyta z nForce 3 ogranicza OC.

PS.

Gdybyś chciał się odgryźć na mnie że ja procka nie kręce bo mam Bartona XP 3200+.

Tak własciwie to jest to Thorton 2200+(1.8GHz) zmodowany na 512kb L2 i wykręcony na 3200+(2.2Ghz) na codzień. Max to poszedł na 2.550 GHz

Edytowane przez pietach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe nie spoczne poki nie bede mial 13k :-P

proca raczej nie wykrece ze wzgledu na to ze w biosie mam zmiane fsb tylko do 250 MHz , a spod windowsa moge wiecej ntune ale chyba sie nie oplaca w to bawic , w superpi na 1M mam na tym procu 37s wiec to chyba calkiem ok

moze vmem by cos dał? szkoda ze te pamieci to tylko 1.4 ns ale za to hynixy , gpu raczej wiecej nie pojdzie bo ziwechy w 3dmark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dziwne pytanie, bo stała sie u mnie dosc nietypowa rzecz.

Podczas robienie 3dmarka zauwazylem, ze obraz w telewizorze(ogladałem program tv) zaczał nieznacznie, ale jednak zauwazalnie podskakiwac. Wylaczyłem wiec tv i po jakims czasie, gdy chciałem właczyc sobie film z kompa zauazylem brak obrazu na telewizorze. Podejrzeniem moim jest uszkodzoenie układu w tv, a moze tego w grafie? idiotyczny powod uszkodzenia czegokolwiek w takich okolicznosciach, a jednak najwyrazniej stało sie to podczas wyłaczanie tv w nieodpowiednim momencie .. :/

Jakies pomysły? Nie mam u kogo sprawdzic samej grafy, z tv tez bedzie problem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Yy jak mam podłączyć pod 73GT telewizor? Jest to LG LCD 32' dokładnej nazwy nie znam. Kiedyś do starego telewziroa podłaczyłem to miałem tylko czarny obraz. Czy w tym przypadku będzie tak samo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz przez s video do euro w tv albo innego wejscia i juz ;) Zrob to lepiej przy wył tv, bo mi raz sie zepsul szajsung od tego... :| A ze trzeba co nieco ustawic w zakładce karty graficznej, to na pewno wiesz.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

W ustawieniach ok dam rade. Dziś dam znać co i jak. A czy na takim lcd jakoś obrazu będzie zadawalająca? Da się na tym pograć etc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problem ze jak ustawie pamiec powyzej 840 to wszystko ok, tyle ze jak wlacze ponownie kompa to jest znow 700 ...troche to uciazliwe. uzywam rivatunera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Yyy podłaczyłem TV pod s-video. Musiałem odłaczyć monitor i podłaczyć TV dopiero coś załapało. Potem jak wyłaczyłem kompa chciałem mieć monitor normalnie to nie dalo się podłaczyć. Wyjełem karte ze slotu włozyłem i poszło :wink: Szkoda że na TV moge dać max 1024x640.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy po ustawieniu pamieci na 840 dajesz Save ? :lol: Ustawiles zeby riva startowala razem z winda ?

tak, wszystko jest tak ustawione, a nadal jak dam powyzej 840 pamieci to przywraca standardowe 700 po restarcie, jak daje do 840 to jest wszystko dobrze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Też tak miałem. Wychdził mi jakiś tam komunikat i brałem save kominikat NO zastosuj komunikat NO i ok i tak się ustawienia zapisywały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak miałem. Wychdził mi jakiś tam komunikat i brałem save kominikat NO zastosuj komunikat NO i ok i tak się ustawienia zapisywały.

probowalem z NO i dalej nic :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

mi pomogło nie wiem jak Tobie. Nie mam więcej pomysłów. Spróbuj Atitoolem. Ps co mam zrobić żeby w AT moje ustawienia wchodziły razem z windą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi