Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Nie jest to groźne. 8600GT prawie wszystkie piszczą, nawet bez O/C :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Właśnie sobie kupiłem Palit Sonic 7300GT 256MB DDR3 AGP na czerwonym laminacie od rrymek. Ciekaw jestem jak da rade z O/C na tej karcioszce ;] http://images34.fotosik.pl/83/28a2ddf6f93c29c0med.jpg i takie pytanie. Czy Revoltec GF Pro na nią pasuje. Wiem, że na 7600GT spokojnie wchodzi, ale czy na 7300GT (producent nie podaje ;/)? i pytanie 2. Jaką wersję sterowników na dzień dzisiejszy najlepiej do niej stosować? Dodam, że jeśli gram to w gry, nie w 3Dmarki ;] 163.75 czy 93.81, a może jeszcze inne? i pytanie 3, ostatnie ;] Czy ktoś jest w stanie stwierdzić która to wersja PCB? Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Właśnie sobie kupiłem Palit Sonic 7300GT 256MB DDR3 AGP na czerwonym laminacie ... http://images34.fotosik.pl/83/28a2ddf6f93c29c0med.jpg Wlasnie o taka karte pytam, czy podczas normalnej zwyklej pracy pojawia sie taki wkurzajacy pisk w windows? Zauwazylem ze ten pisk dochodzi od tak mi sie wydaje wiatraka, czy jest jakis sposob oprocz wymiany chlodzenia na to aby taka karta przestala piszczec? PS... Czy posiada ktos niepotrzebny kabel zasilajacy do grafiki albo po niskiej cenie ma do sprzedazy? PS2... Po zatrzymaniu placem na sekunde grafiki dalej piszczala karta... Edytowane 19 Grudnia 2007 przez ludzikos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 na grafice piszczą cewki. po prostu zwoje nie przylegają dokładnie do rdzenia i wpadają w rezonans. pomaga zalanie cewek sylikonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Piszczy pewnie cewka nie wiatrak. Niestety jest to norma. Może coś ci da zalanie jej silikonem. A co do kabla http://www.allegro.pl/item285711269_kabel_..._pin_6_pin.html. P.S. Nadal aktualne jest moje pytanie z posta wyżej #5682. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 XG 93.81 najlepsze do serii 7xxx Prawda to? Czy ktoś ma odmenne zdanie? Odpiszcie szybko bo to pilne. Dzieki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Do smarkow chyba.. Do gier 169.xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Mam uszkodzony kabel od zasilania karty tzn bolce zaczely wychodzic mi z molexa i nie wszystkie siedza na rowniej glebokosci. Czy jesli nie ma zadnych zwiechow i resetow podczas gier itp rzeczy tzn ze karta otrzymuje dobre zasilanie i kabel spisuje sie jak powinien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 jesli sie styka to powinno być wszystko ok, ale jesli sie styka na zbyt małej powierzchni moga wystapic zakłucenia lub przy wiekszym obciążeniu przepalenia ale jesli siedzi w środku to jest wszystko ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 jesli sie styka to powinno być wszystko ok, ale jesli sie styka na zbyt małej powierzchni moga wystapic zakłucenia lub przy wiekszym obciążeniu przepalenia ale jesli siedzi w środku to jest wszystko ok:) jakie przepalenia? No jeszcze mi sie nie zresetowa od ponad tygodnai jak ją mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) przepalenia w miejscu styku.. to bardzo pechowo i pod duzym natęzeniem musialoby wystapic, jesli jest mała powierzchnia styku to przeplywa wiecej prądu i sie grzeje i moze sie przepalić o to mi chodziło. Edit: a karta mało prądu ciągnie (zaledwie ok. 25 W w stresie bez OC) więc z kablem nic sie nie powinno stać Edytowane 21 Grudnia 2007 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Wylaczylem opcje w biosie FastWrite i zauwazylem ze dzwieki wydawane przez karte zredukowaly sie, czy piski moga miec co zwiazanego z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Powiem tylko że karta bardzo ładnie się kręci. Jestem mile zaskoczony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Powiem tylko że karta bardzo ładnie się kręci. Jestem mile zaskoczony ;)to co w sigu to z modem czy na defV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Jaki masz kolor pcb?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Widzę choody92, że masz podobny konfig do mojego ;] Jak nam obydwu karty dojdą to można porównać wydajność ;] Moja będzie na czerwonym PCB, a dokładnie to taka: Edytowane 22 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Szawel ja mam pci-e i będę miał raczej palita z zielonym pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) No to będziesz miał szybciej :P no i lepsze OC raczej :/ Edytowane 22 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 No zobaczymy. Jeszcze jej nie mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Wylaczylem opcje w biosie FastWrite i zauwazylem ze dzwieki wydawane przez karte zredukowaly sie, czy piski moga miec co zwiazanego z tym? czy to normalne ze czestotliwosc pisku jest zalezna rozdzielczosci ekranu? Edytowane 23 Grudnia 2007 przez ludzikos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Kup silikon który zasycha w miarę twardo ale elastycznie i zalej nim cewki. Powinno rozwiązać problem z piszczeniem. Brzęczeć (piszczeć) to mogą tylko cewki ,sorry dławiki na karcie.Sposób jest tylko jeden silikon lub lakier do paznokci opcjonalnie klej tylko nieaktywny chemicznie (nieżrący) i zalewasz tym dławik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 czy jesli takie cos zrobie to trace gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Tak. Ale jak masz fajny silikon to go się da potem wyciągnąć tak że nic nie będzie widać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Tak. Ale jak masz fajny silikon to go się da potem wyciągnąć tak że nic nie będzie widać ;] zna ktos z was TANI i DOBRY sylikon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 zna ktos z was TANI i DOBRY sylikon?a co ty doradca dody? :D Zapytaj w sklepie jaki jest elastyczny po zaschnięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Szawel masz już tego palita??? Bo ja jeszcze czekam na przesyłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Opcje są dwie: 1. Albo nadal poczta go gdzieś przez święta kisi, 2. albo zostałem zrobiony w... no... Oby to 1. Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 U mnie jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) Teraz tak patrze że w ogolnej klasyfikacji ORB - 7300GT (all cpus 2005) @Lanc jest nademną... robiłes jakies tłiki ? Czy poprostu takty ?:> Edytowane 26 Grudnia 2007 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 tłiki duzo tłików :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...