siuks Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Jednak delta działa też na rewizji B1. Bez delty rdzeń latał u mnie max na 783. Teraz mam 820MHz z deltą -37. Na 830 z deltą -47 łapał chwilowe freezy w 3dmarku a już nie chciało mi się napięcia podnosić. Mam teraz 1,6V. Udało mi się też przekroczyć 2GHz na pamieciach :) Wmarkach ige raczej nie do gonie bo pamięci mam na 208MHz z marnymi timingami :angry: To wyniki na 820(783)/2016MHz @ige007: jaki masz wynik w 05'?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 w smarku05 jeszcze sie neibawilem puki co moze dzis cos zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1000635 kilka pkt i bedzie 4 spot na hwbocie :) rdzeń już na 867 leciał, ale pamięci stoją na 946 :/ podniosę i freeze. Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) no chlopy co powiecie na to 17241pkt :D :D :D :D http://service.futuremark.com/compare?2k3=5163995 http://img79.imageshack.us/my.php?image=nowyyyyyesssis1.jpg Edytowane 16 Stycznia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Sory za offtopa, ale czy oplaca mi sie kupowac galaxy 7300gt. I czym on sie rozni od 7600gs. Mam kompa jak w podpisie i nie wiem czy kupowac 7300gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) @manieg1 najpierw kup dobry zasilacz @ige007 "żondzisz" :D ile mem/gpu bo nie za bardzo znam się na atitool. spróbuj pogonić 05 :D edit januszxp był szybszy ;) Edytowane 16 Stycznia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 no chlopy co powiecie na to 17241pkt icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif http://service.futuremark.com/compare?2k3=5163995 http://img79.imageshack.us/my.php?image=nowyyyyyesssis1.jpg @ige żartujesz sobie?? :lol2: kurde wyluzuj troche bo niedługo bez sensu stanie sie kupowanie GF 7900GS :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 A ja mam pytanko, ten wynik jest powtarzalny czy tylko jednorazowy ? :] Bo jak jednorazowy to bug marka co zresztą już ci na gg mówiłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 O w morde jeża szczena na ziemi zbieram zęby nie wiem co robić gdzie ja jestem o urde itp. itd. Nie było mnie trochę i widze że nieco się zmieniło :D I to na LEPSZE ! 17k. w morde jeża.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 czy jest powtarzalny niesprawdzilem bo zrobilem zabralem sie za testy i patrze taki wynik malo nie spadlemz krzesla i odrazu dodalem na orba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 no chlopy co powiecie na to 17241pkt :D :D :D :D Gratuluje :wink: Jutro pewnie 18k :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ige to że miałeś szczęście nie znaczy żebyś od razu wlepiał wszędzie ten wynik(orb/sygna), w końcu nie jest to wiarygodny wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) heeee a dlaczego nie ty bys nie wkleil soryy ale nie wierze..... srory ale wiecznie wam cos nie pasuej jak zrobilem 16k to byl zarzut ze to feke teraz ze mam sie nieobnoscic z wynikami to co najlepiej poprzestac na 15k i nic nie robic albo wogle nie krecic Edytowane 16 Stycznia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ige nie zniechęcaj się ;] Ja zapytałem tylko czy wynik powtarzalny, ani razu nie powiedziałem, że to fake :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Czepianie sie, Skoro potwierdzony to i wiarygodny ;p Nie wazne czy moze go powtorzyc.. Gratuluje rowniez ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) Ige jak zrobiłeś 16k to nikt ci nie zarzucił że to fake, ale nie widzę większego sensu w tych 17.2k, gdzie tu zabawa oc? I co teraz będziesz robił? :F Uważam że nie jest to prawdziwy wynik(w sensie bug programu) dopóki nie będziesz w stanie go powtórzyć. I nie denerwuj się z powodu takich pierdół Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 jak to nie wystarczy przeczytac dobrze ostatnie dwie strony...padly podejzenia ze to feke....wiecie ja mam to gleboko gdzies co tam sobie ktos pisze,ale dobrze wszyscy wiem ze gdyby ktos z was zrobil taki wynik powtarzalny czy nie to by go zamiescil i byl by z tego powodu zadowolny,co do tego ze sie denerwuje to wcale sie nie denerwuje bo wcale niemusze to zamieszczac wynikow.... "co teraz bedziesz robil"bede: -bede staral sie wycinsac maks z rdzenia -bede walczyl z aquamarkiem -bede wlaczyl z 3dmarkiem05 -a na koncu dam stckowe napiecia i bede sie delektowal cisza komputera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 -a na koncu dam stckowe napiecia i bede sie delektowal cisza komputera ;)A nie szumem pokojowego wentylatora o średnicy 40cm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 dokladnie chociaz ten "wnetyl" juz poszedl w odstawke to jest jeszcze pare wyjcow do usuniecia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 -a na koncu dam stckowe napiecia i bede sie delektowal cisza komputera ;) hehehe dobre kurde super 17K, gratuluje! miales ustawione tylko 1000 Mhz dla pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 nie w atitoolu trzeba pomnozyc przez x4 bylo dokladnie 2050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Jednak delta działa też na rewizji B1. Bez delty rdzeń latał u mnie max na 783. Teraz mam 820MHz z deltą -37. Na 830 z deltą -47 łapał chwilowe freezy w 3dmarku a już nie chciało mi się napięcia podnosić. Mam teraz 1,6V. Udało mi się też przekroczyć 2GHz na pamieciach :) Wmarkach ige raczej nie do gonie bo pamięci mam na 208MHz z marnymi timingami :angry: To wyniki na 820(783)/2016MHz wlasnie to sprawdzilem zapodalem -40 delte i faktycznie GPU daje mi sie wiecej podrecic z tym ze w NFS carbon wywala mi arty juz przy 805 musialem zjechac do 795 zeby bylo ok [mem byly bez OC] i tak podrecony przechodzi 3d2003 mother nature na dorbra sprawe -40 delta dala mi 10Mhz na GPU kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 na B1 to duzo zalezy jak sie trafi mi na poprzedniej karcie tez delta zbytnio nic dawala moze 15mhz...a juz na tej daje jakies 70mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 ige007 masz nienaturalnie duza ilosc fps w 2gim tescie... chcesz zobaczyc wynik kilkadziesiat k w 03 na 73gt ? ;] Jest pelno programow do tego typu kombinacji, ale jaki jest sens oszukiwac samego siebie ? Wynik jest ewidentnie za duzy, pewnie kwestia buga, wynik ten powinienes potraktowac tylko i wylacznie jako ciekawostke a nie uznawac to za zasluge sprzetu, bo w tym momencie zachowujesz sie niepowaznie i tak kazdy bedzie Cie traktowal. :] t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 A ja dzisiaj rano kupiłem od znajomego stację dyskietek, szykuję się na pierwsze zabawy z deltami i od razu zamierzam iść na całość ;) Albo dzisiaj albo w weekend będzie chyba po karcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) x4? Mógłbyś mnie olśnić? :) No i czekamy na 05 i 06 :) Masz mnie przebić @ath Ładnie to ująłeś Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) bawiles sie atuitoolem ? tam amsz pamiec dzielona prz 4 a nie przez 2 bylo juz otym pisane kilka razy jesli omnie chodzi co do smarka 05 i 06 napewno powalcze ;) tylko pytanie ile masz mb pamieci bo jak 256mb to zabardzo szans niemam... co to 17k to ja nigdzie nie napisalem ze to zasuga sprzetu itp poprostu wrzucilem wynik a wy zaraz raban ze to ze tamto,dodam tylko tyle ze niebylo moim zamiarem zrobienie takiego wyniku i nieuzywalem do tego celu zadnego softu do feakowania bo co to za zabawa,z moich obserwacji wyniklo ze wynik ten spowaodowany byl masakryczna iloscia artefaktow co jak widac mocno zawyzylo wynik,nawewt niezdajecie sobie sprawy ile takich wynikow jest np na hwbocie... ps.wynik mysle ze dalo by sie nawet powtorzyc bo da uruchmic test dokladnie z takimi samymi masakrycznymi artami gdby nie to ze ze na pierwszym tescie lapie freeza wtedy niezlapoalo i ot taki wynik,co jest efektem jak sie domyslam zwiekszona iloscia klatek/s spowodowana prz arty ;) Edytowane 17 Stycznia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Przesiadłem się własnie z x800 12p 400/700 czyli 128/256 na 73gt od Asusa. Wersja TOP z taktami 550/1000. Memki hynixy 1,4ns :D Udało mi się go wyrwać za 180zł i jestem pozytywnie zaskoczonyy. Wynik w 2k3 jest większy o lekko ponad 1k ale gry wygladają znacznie lepiej. Jeśli widzieliście jakiś mody do Asusa z ddr3 1,4 to chętnie obejrzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ige ja kręcę tylko AtiToolem i mam zwykły dzielnik ddr, zresztą widać na moim screenie z 2k5. http://img404.imageshack.us/img404/2871/7070ch4.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...