Evil One Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 testy robiłem na standardowej rozdiałce, jaką oferują darmowe 3dmark'i. grzebać w ustawieniach tez nie mogłem :)I bardzo dobrze :wink:, o takie testy właśnie mi chodzi ... bez "cukrowania" wyników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Znowu kilka testów w 3dmarkach :-P Proc 3.2 GHz Taktowania karty 700(delta 680), pamięci 1908 MHz 3Dmark 01 - 45192 3Dmark 03 - 26284 3Dmark 05 - 11584 3Dmark 06 - 6535 Aquamark3 153079 Zero Vmodów zmniejszyłem tylko delte, na pamięciach założone radiatory pentagrama za 15 pln, a na rdzeniu Pentak XC-80 Al + pasta Zalman ZM STG-1 Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 No no wyników tylko pozazdrościć jakieś mody na karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Shymeq przypomniałeś mi o delcie na kartach 7900GS od Galaxy. Jak to się ma do częstotliwości GPU. Ile ona wynosi w standardzie dla core 540 oraz 600? Jeśli ktoś wie to niech poda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Shymeq przypomniałeś mi o delcie na kartach 7900GS od Galaxy. Jak to się ma do częstotliwości GPU. Ile ona wynosi w standardzie dla core 540 oraz 600? Jeśli ktoś wie to niech poda. W standardzie GPU ma 600 a delta miała 620 Mhz więc zmniejszyłem ją o 40 Mhz i GPU jest stabilne przy tych 700Mhz delta wtedy pracuje na 680 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Mylicie pojęcia ;] Delta to różnica pomiędzy taktowaniem shaderów/ropów, a taktowanie geometric clock. Czyli @Shymeq u ciebie geometric clock pracuje na 680Mhz, shadery/ropy na 700Mhz i masz deltę -20. Standardowo seria 7900 ma +20 :) @Evil To było bardziej kierowane do Shymeq, bo pomylił pojęcia i się zlekka zamotał ;] Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 nie do końca. Użyłem skrótu myślowego. Chodzi oczywiście o Geometry delta clock. Tak się to nazywa wg. nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic12 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mam pytanie o to czy ktoś wgrywał do karty Gigabyte 7900GT TurboForce bios F2? Co on poprawia i czy opłaca się go instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mylicie pojęcia ;] Delta to różnica pomiędzy taktowaniem shaderów/ropów, a taktowanie geometric clock. Czyli @Shymeq u ciebie geometric clock pracuje na 680Mhz, shadery/ropy na 700Mhz i masz deltę -20. Standardowo seria 7900 ma +20 :) @Evil To było bardziej kierowane do Shymeq, bo pomylił pojęcia i się zlekka zamotał ;] Ty też troche poplątałeś geometric domain to nie nic innego taktowanie verteksów. Najlepiej ustawiać delte na zero , wtedy taktowanie można zmieniać bardzo płynie co 1-2mhz , a przy delcie dodatniej lub ujemnej taktowanie shaderów odbywa się skokowo co ok 27mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ty też troche poplątałeś geometric domain to nie nic innego taktowanie verteksów. Najlepiej ustawiać delte na zero , wtedy taktowanie można zmieniać bardzo płynie co 1-2mhz , a przy delcie dodatniej lub ujemnej taktowanie shaderów odbywa się skokowo co ok 27mhz.Hmm no to troche dziwne, bo aktualnie mam delte -100 i takty zmieniają się płynnie, +/- 2Mhz od tego co ustawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 hmm czemu nie moge przekroczyc 800 na pamieciach w riva tuner ? wykakuje jakies ostrzezenie a jesli juz wlacze to jest czarny ekran :( .... narazie udalo mi sie 450/660 @ 620/800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Na karte wieje jakies warkocace stlasydlo? I moze bryknij najpierw rdzen na 550MHz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Na karte wieje jakies warkocace stlasydlo? I moze bryknij najpierw rdzen na 550MHz ;] hmm pamieci krecilem na standardowym rdzeniu :( jesli chopdzi o chlodzenie to formowe i jest max 52'c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 hmm czemu nie moge przekroczyc 800 na pamieciach w riva tuner ? wykakuje jakies ostrzezenie a jesli juz wlacze to jest czarny ekran :( .... narazie udalo mi sie 450/660 @ 620/800 1600mhz na pamięciach Palita 1,4ns to standardowe osiągi o/c. Dalej już trzeba je dowoltowywać i lepiej chłodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja wrócę jeszcze do testu na stocku karty Galaxy 600/1600. Shymeq widzę, że jakbyś odkręcił nieco C2D do poziomu E6600/6700 i kartę "skręcił" na defaulta to może wyniki do porównania z kartą 540/1500 byłyby bardziej trafione. Wyniki clink'a są OK, tyle, że X2 4600+ zaniża znacznie wyniki w 3dm'03/'06 :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Mogę proca odkręcić do poziomu E6700 ~2.7 Ghz :) kartę tez puścić na default i porobić smarki ;-) na razie zamontowałem zamiast XC-80 Al, pentaka XC-70 Cu temp nieźle spadła w stresie z 82 do 62 stopni a pasta jeszcze nie wygrzana :) Teraz sie bawię ile rdzeń poleci z jeszcze zmniejszona deltą :rolleyes: Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 witam! dawno juz nie zagladalem tutaj :D wyjasnila sie sprawa z v-modem do 7900GS Galaxy na Zalmanie? da sie to to zrobic?? gdzies czytalem ze pencil moda mozna zrobic na pamieci, ale nie moge teraz tego znalezc :( pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Robiąc V-Moda mojej karcie MSI 7900 GTO 1.1ns, jakie bezpieczne napięcia można ustawićna GPU i pamięciach ?? Chip karty będzie chłodzony wodą, pamięci miedzianymi kostkami REVOLTC + wolnoobrotowy wentylator 80x80 lub 120x120 (zobacze co będzie łatwiej zamontować). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW88 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja posiadam GF7900GS Galaxy i po podkręceniu miałem patrz link: http://wascmarcin88.webpark.pl/aa.jpg gdy chciałem podnieść wyżej pojawia sie okno "testu nie dało się uruchomić dla wybranych częstotliwości zegara. Obniż ustawianie i spróbuj ponownie" czy to juz jest granica możliwośći tej karty??? temp w spoczynku wynosi 49 stopni w testach 3dmark 05: przed podkręceniem 8271 po 8705 3dmark 06: przed 4575 po 4861 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 MW88 nie sądze, napisz jakich sterów używasz, i jeśli przez stery już nie idzie wiecej, krec np. riva tuner. Ale lepiej niech specjaliści si wypowiedzą, ostatnio kreciłem karty rok temu na 6800 jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 @MW88 Wyłącz test ustawień w Riva Tuner i kręć przez ten właśnie program ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nie będę tworzyć nowego tematu. Szlag mnie trafia z tymi wszystkimi kodekami. Miałem nowe K-Lite Codec Packi - kiła, ścierwo i mogiła, na filmach z frapsa są arty itp, na XP codec pack nie ma artów w filmach robionych frapsem. Zaś bez kodeków i zarówno jak i z nimi w WMP i All Player mam problemy z odtwarzaniem, o ile można to tak nazwać. Jak przewijam klawą, czy myszką film, to dzieje się coś dziwnego. Film chodzi przez 1-2 sek za szybko, widać to, jak np rusza postać głową itp a potem powraca do normalnej prędkości. Strasznie to denerwuje. WTF? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie będę tworzyć nowego tematu. Szlag mnie trafia z tymi wszystkimi kodekami. Miałem nowe K-Lite Codec Packi - kiła, ścierwo i mogiła, na filmach z frapsa są arty itp, na XP codec pack nie ma artów w filmach robionych frapsem. Zaś bez kodeków i zarówno jak i z nimi w WMP i All Player mam problemy z odtwarzaniem, o ile można to tak nazwać. Jak przewijam klawą, czy myszką film, to dzieje się coś dziwnego. Film chodzi przez 1-2 sek za szybko, widać to, jak np rusza postać głową itp a potem powraca do normalnej prędkości. Strasznie to denerwuje. WTF? :mur: Ja od kilku lat uzywam FFDSHOW + Subedit player. Jeszcze nigdy nie miałem problemu z zadnym filmem, polecam. Teraz na 7900GS tez wszystko działa bardzo dobrze. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ffdshow dla SSE oraz BSplayer/SubEdit. AllPlayer stwarza dziwaczne problemy :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja to mam głównie na filmach związanych z przyrodą (National Geographic itp) ;). Kumpel ma to samo. Więc chyba, tak musi być. Przetestuje jeszcze Sub Edita, kodeki teraz mam XP Codec Pack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW88 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 MW88 nie sądze, napisz jakich sterów używasz, i jeśli przez stery już nie idzie wiecej, krec np. riva tuner. Ale lepiej niech specjaliści si wypowiedzą, ostatnio kreciłem karty rok temu na 6800 jeszcze. obecnie używam 93.71_forceware_winxp2k_international_whql - ale na tych sterach pokazują się arty w grze TDU (tylko za pierwszym razem) jak włączam grę kolejny raz to wszystko jest ok(wyłączenie programu FRAPS nie pomaga). Jakie polecacie stery do tej karty??? bo nie wiem jakie są optymalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja to mam głównie na filmach związanych z przyrodą (National Geographic itp) ;). Kumpel ma to samo. Więc chyba, tak musi być. Przetestuje jeszcze Sub Edita, kodeki teraz mam XP Codec Pack. All in 1 Codec 6.0.3.0 + bestplayer to mój niezawodny zestaw... spróbuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) obecnie używam 93.71_forceware_winxp2k_international_whql - ale na tych sterach pokazują się arty w grze TDU (tylko za pierwszym razem) jak włączam grę kolejny raz to wszystko jest ok(wyłączenie programu FRAPS nie pomaga). Jakie polecacie stery do tej karty??? bo nie wiem jakie są optymalne. Z tego co czytałem w topiku takie problemy pojawiają się na wielu kartach i jest to jakiś błąd gry. Zamiast wyłączać grę wyjdź do pulpitu i ponownie wejdź w grę (2x "Alt+Tab"). Optymalne stery są te co masz, w miarę świeże i jedne z wydajniejszych, nowsze są bardziej problemowe, n-vidia już olewa serię 7xxx Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Z tego co czytałem w topiku takie problemy pojawiają się na wielu kartach i jest to jakiś błąd gry. Zamiast wyłączać grę wyjdź do pulpitu i ponownie wejdź w grę (2x "Alt+Tab"). Optymalne stery są te co masz, w miarę świeże i jedne z wydajniejszych, nowsze są bardziej problemowe, n-vidia już olewa serię 7xxx Dokładnie jeżeli chodzi o artefakty typu migające tekstury to alt+tab pomaga. Ja mam jednak gorszy problem :/ Zwiech i takie coś. Czasem nawet w menu lub podczas intro! Wczoraj grałem po kilka godzin i wszystko było ok ( tylko trzeba było szybko gre zaczynać żeby w menu tak sie nie zwiesiło). Dziś jak pojeżdżę 10 minut takie coś. Czasem wyskakuje po godzinie czasem po kilku minutach ogólnie różnie. Stery Driver Celanerem wywaliłem i wgrałem 2 różne wersje i bez rezultatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Dokładnie jeżeli chodzi o artefakty typu migające tekstury to alt+tab pomaga. Ja mam jednak gorszy problem :/ Zwiech i takie coś. Czasem nawet w menu lub podczas intro! Wczoraj grałem po kilka godzin i wszystko było ok ( tylko trzeba było szybko gre zaczynać żeby w menu tak sie nie zwiesiło). Dziś jak pojeżdżę 10 minut takie coś. Czasem wyskakuje po godzinie czasem po kilku minutach ogólnie różnie. Stery Driver Celanerem wywaliłem i wgrałem 2 różne wersje i bez rezultatu. Takie krzaki masz też w innych grach pod DX9c? Dla mnie to wygląda na przetaktowane/przegrzewające się pamięci/GPU. Podkręcałeś kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...