Gość teat Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam :-P Moj AEneon 512mb 533 44412 :wink: Napiecie 2.35v(bios) Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ty to masz zawsze jakiegoś farta do kostek... Ustawienia timingów z biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Ty to masz zawsze jakiegoś farta do kostek... Ustawienia timingów z biosu?Ja? Jesli chodzi o mnie to wszytsko z biosa :wink: btw. do wszytskiego mam farta jesli chodzi o oc :lol: Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ale z galaxym już takiego farta nie masz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ale z galaxym już takiego farta nie masz :PZ kąd wiesz? :wink: miernika nie mam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Dzisiaj sie troche nudze wiec robie sobie testy pamieci i patrcie co mi sie udalo zmajstrowac :D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b4f927a8037d7ec.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 rafiki20, to już koniec możliwości Twoich kości? Ja mam na najtańszych A-data-ch 470 4-5-4-12-2T przy ~2,18V :) Na wyższe napięcie niestety nie reagują :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Dzisiaj sie troche nudze wiec robie sobie testy pamieci i patrcie co mi sie udalo zmajstrowac :D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b4f927a8037d7ec.html A bede pierwszy i moze ostatni. Pokazales "az" 5-5-5-15" na 480MHz, czyli hmm nic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a co maz na mysli DEVILEK :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a co maz na mysli DEVILEK :-| być może to, że Twój wynik jest zwyczajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Morze ale jak na kosci promos to wynik calkiem calkiem :-P po swietach przyjda do mnie gskille 2x1gb 800mhz NQ tak wiec zobacze na co te pamieci bedzie stac Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) To juz chyba koniec mojego ramu :wink: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Morze ale jak na kosci promos to wynik calkiem calkiem :-P po swietach przyjda do mnie gskille 2x1gb 800mhz NQ tak wiec zobacze na co te pamieci bedzie stacJest szerokie, dalekie i glebokie. Pokazujesz wynik, ktory jest niby ciekawy, a tu marne 5-5-5-15, nawet jak na kosci Promos. Rozumiesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) [OT] Morze ale jak na kosci promos to wynik calkiem calkiem :-P po swietach przyjda do mnie gskille 2x1gb 800mhz NQ tak wiec zobacze na co te pamieci bedzie stacMorze to masz Bałtyckie. Boze, chron nasz piekny kraj od takich bledow :mur: Wesolych Swiat :wink: [EOT] Przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac. :unsure: EDIT Devilek - byles szybszy :D Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Kaz!o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 @rafiki20 Walisz błędów od pieruna :mur: tak trudno zainstalować ff rev. pl? :) zreszta tu sie pokazuje wyniki pokroju jak moje :wink: (no może troche przesadziłem). Ja o towim ramie myśle tak: "ale chała" btw. zapewnie twoj ram zrobi więcej, kwestia doświadczenia. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) @DEVILEK rozumiem <_< ale jak dam powyzej to mi niebieski ekranik wyskakuje wiec co radzisz zebym mogl zrobic wiecej niz 480mhz Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) ...co radzisz zebym mogl zrobic wiecej niz 480mhzPomyślał :wink: Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 rozumiem <_< ale jak dam powyzej to mi niebieski ekranik wyskakuje wiec co radzisz zebym mogl zrobic wiecej niz 480mhz niebieski ekranik :D :D :D :lol: nabierz doświadczenia, czytaj i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) @rafiki20 Walisz błędów od pieruna :mur: tak trudno zainstalować ff rev. pl? :) zreszta tu sie pokazuje wyniki pokroju jak moje :wink: (no może troche przesadziłem). Ja o towim ramie myśle tak: "ale chała" btw. zapewnie twoj ram zrobi więcej, kwestia doświadczenia. Pozdrawiam :wink: A Ty niby lepszy? Polskich znaków brak, "z kąd" i inne kwiatki... widać, że Tobie i tak FF ze słownikiem nie pomaga :lol2: BTW Nie żebym kolegę bronił, bo błąd karygodny, ale inni też nie są bez winy... BTW2 Wynik jak na ProMOSa (stara rewizja - kości z połowy 2006 roku) to taki średni. Nowsze ProMOSy fikają dużo lepiej :D Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 @Xtreme Addict Ale pisze "morze" w zdaniu w ktorym powinno byc "moze" albo "rzeczy" przez "z" ? Nie, więc wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 OCZ 2 GB DDR2 1066 Reaper EPP CL5 (2x 1 GB) @ 1320MHz 5-5-5-15 (2,48V) EVGA 680i E6400 ehh moje robia tylko 540 4-4-4-12 2.6V na am2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) ehh moje robia tylko 540 4-4-4-12 2.6V na am2 :/ do czarowania MHz tylko i680 :D BTW wynik @ 660MHz na ramach mocno kiepawy :D Jak widać z rankingu Low Clock Pi - można z 3GHz C2D i Ramek w okolicach 535 pociągnąć 7m05s ... Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) do czarowania MHz tylko i680 :D BTW wynik @ 660MHz na ramach mocno kiepawy :D Jak widać z rankingu Low Clock Pi - można z 3GHz C2D i Ramek w okolicach 535 pociągnąć 7m05s ... no i nie wiem jak ma sie oc na am2 np do x975 :| te 540 to mowilem o prime stable, a teraz leci 590 5-5-5-15 prime Yoto: on mial pewnie cwelowate alpha timingi jak na 680i do Spi Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Widzę, że pożądne wyniki osiągacie na bardzo wysokim TRC. Dodaje to stabilności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) @arek1313 szczerze mowiąc osobiscie nie sprawdzałem <_< btw. jakie alphy lubi 650sli? <_< Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 do czarowania MHz tylko i680 :D BTW wynik @ 660MHz na ramach mocno kiepawy :D Jak widać z rankingu Low Clock Pi - można z 3GHz C2D i Ramek w okolicach 535 pociągnąć 7m05s ... Czarowanie = boot @ iles tam + memset. Boot @ bios i np. CL4 = bsod. Why ? Jest dzielnik np. 1066, nastepny 1142 na unlinked. Robisz boot @ bios na 1066 i cisniesz clockgenem, CPU-Z i wsio inne podaje wzrastajace MHz mem, ale faktycznie one stoja w miejscu :huh: na swoim biosowym 1066MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 OCZ platinium rev.2 2x512 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) OCZ platinium rev.2 2x512 800 http://images20.fotosik.pl/208/027f99d1a4b58feam.jpg A cl4? <_< Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Czarowanie = boot @ iles tam + memset. Boot @ bios i np. CL4 = bsod. Why ? Jest dzielnik np. 1066, nastepny 1142 na unlinked. Robisz boot @ bios na 1066 i cisniesz clockgenem, CPU-Z i wsio inne podaje wzrastajace MHz mem, ale faktycznie one stoja w miejscu :huh: na swoim biosowym 1066MHz. Czarować można całkiem sporo - w przypadku nf680i jest to bardzo łatwe. Przykład, który opisałeś dość dokładnie analizowałem. Clockgen zmienia tylko taktowanie pamięci w trybie linked, który działa na zasadzie chipsetów intela. Kolejny czar na nf680i z 1t. Gdy zbootuje się kompa powyżej FSB422MHz (wyższy strap) to pamięci wyżej chodzą na 1T niż na niższym strapie, ze względu na fakt, że luzują się wewnętrzne timingi chipsetu na które nie mamy wpływu. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) A cl4? <_< Tyle Ale podejżewam że pujdą więcej bo : Na 490 i wyżej przechodzą memtesta ale co chwile w systemie zaliczam resety . Myśle hmm chyba się coś przegrzewa . Dotyka pamięci , mostek południowy mostek północny i aaaaa ała oparzyłem się :mur: Teraz mam cały paluch w piance przeciw oparzeniom i boli jak cholera :unsure: . Kurde od kąd sie tak NB grzeją :?: :huh: Mobo AB9 . Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Suanis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...