Michaelius Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 No i jak? Bo pamietam ,ze w cd-action pisali ze poszczegolne etapy sa proste i mozna calosc lyknac w okolo 5 godzin w pierwszych wrazeniach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Game_Plan Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) No i jak? Bo pamietam ,ze w cd-action pisali ze poszczegolne etapy sa proste i mozna calosc lyknac w okolo 5 godzin w pierwszych wrazeniach ? narazie za bardzo nie mialem czasu, ale komorke mozna przejsc w 30 minut? potem jak sie doklei stworkowi nogi, to polowe paska nabilem w godzine moze. ale pewnie mozna to zrobic duzo szybciej.. zadania sa dosyc proste jak sie smiga tym z nogami np: wybic wszystkie stworki z innego gatunku za xx punktow zaprzyjaznic sie z x iloscia i zdobywasz xx punktow zalozyc nowe gniazdko xx punktow za te punkty mozna dokleic mu nogi rogi maczugi morde itd;] Edytowane 3 Września 2008 przez Game_Plan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Tak to zostało opisane, że nie wiem co powiedzieć - byś się postarał. Jestem w drugim akcie i gierka jest rewelacyjna, mam problem z zaprzyjaźnieniem się "po znalezieniu drugiej osady" bo "bardziej rozwinięte nacje" troszkę mają większe wymagania niż tańczenie i pozowanie na poziomie 3. Mózg mam na średnim poziomie :) Cztery nogi, ręce z palcami, kolec jak u skorpiona (stwórek dosyć wysoki), jutro parę screenów. Grafika nie wiem, mam na poziomie medium bo karta to 7300GT. Jak stworkiem uciekałem przed gigantem - to był ubaw mega. Sobie tutaj spokojnie jem, mam stado (dwóch z innego gatunku), a tutaj King- Kong nas zaczyna gonić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Fajna gra jak na pierwsze wrazenie ;) Dosc dlugo po juz komorce zabija sie inne gatunki, jest to meczace i nudne (zdobycie calego paska inteligencji), a teraz mam osade, zbiera sie zarcie itp ;) Zarabisty jest kreator :D Mozna tworzyc stworki statki samoloty wozy ipt itd:D i do tego podzielone sa na kategorie / ladowa / historyczne / wojskowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 a jak chce sobie zrobić super stworka to zanim przejde do fazy plemiennej to powinienem wszystkie czesci ciala pozbierać czy to osrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Dwa pytania: 1. czy giera ma szanse pojsc na Pentiumie M i Radeonie Mobile 9700? Moga byc nawet najnizsze detale i rozdziałka. 2. czy gierke mozna zaliczyc do "babskich" tak jak poprzednie Simsy? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mute Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 1. czy giera ma szanse pojsc na Pentiumie M i Radeonie Mobile 9700? Moga byc nawet najnizsze detale i rozdziałka. Tak, bez problemu. Wedle instrukcji działa nawet na GMA950. 2. czy gierke mozna zaliczyc do "babskich" tak jak poprzednie Simsy? ? Przejście do etapu kosmosu to ze 2-3h i dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa gra - niestety prawie zjadłem klawiaturę, bo poziom trudności na "normal" jest masakryczny. Nie da się dogadać ze wszystkimi gatunkami i jak "wylosuje" się zły zakątek kosmosu, to jest najazd na rodzinną planetę za najazdem - nie da się typów wytłuc, ani porozmawiać. Masakra. Trzy razy kosmos zaczynałem od nowa i trzy razy po ok. 3h sytuacja jest nie do uratowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 W MM i chyba Saturnie jest po 119zl - juz normalniejsza cena ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Drogo sobie liczą jak za grę PC. Taka sama była sytuacja z MOH:A - premiera ok 120zł a teraz ? Na allegro stoją po 50zł nówki... podejrzewam, że sytuacja będzie i tu podobno ... EA. Jak dla mnie są to Simsy tylko, że w kosmicznej wersji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 a jak tu multi wyglada :D ? moze ktos cos conieco napisac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly83 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Ja wlasnie ze sklepu wrocilem, edycje kolekcjonerska dorwalem :) Roznica w cenie prawie zadna, normalna wersja 49.99euro a kolekcjonerska 54.99. A w pudelku znajdziemy calkiem ladnego artbooka, maly plakat, DVD z produkcji, oraz DVD "how to build a better being" wydane przez National Geographic Z tego co wiem to servery narazie leza wiec nie da sie zarejestrowac. A wiecej powiem jak troche pogram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 U nas tez jest ta "edycja kosmiczna", kosztuje chyba 20zl wiecej od normalnej (a jest IMHO wydana o wiele lepiej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Heh ... dojście do fazy kosmosu zajęło mi jakieś ... 4 godziny :D Gra ciekawa, ale za prosta jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Giera ciekawa, jestem (a raczej bylem) w fazie kosmosu, poprzednie fazy byly troche nudne, ta faza jest calkiem ok. A dlaczego bylem ? Wczoraj wylaczajac gre pojawil sie blad i typowe okno do wysylania raportu w XP. Dzisiaj przy probie uruchomienia gry pojawia sie tylko czarny ekran i znowu wysylanie raportu. Co ciekawe po usunieciu zapisow gry, dziala bez problemu. Przeinstalowale gre i skopiowalem stare zapisy i nadal ten sam blad. Troche pogooglalem i co sieo kazalo ? Duzo osob ma ten sam problem a EA i Maxis to olewaja. Ja od nowa wszystkich etapow nie mam zamiaru przechodzic tak wiec jelsi nie pjawi sie latka to podziekuje tej grze. Blad dotyczy pliku DasmX86Dll.dll, jak sie okazalo nawet gdy gra dziala tego pliku nie man igdzie na dysku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 recka PL http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=5064&STR=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 recka PL http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=5064&STR=1 Żałosna warto dodać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastic11 Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 (edytowane) stuk, puk! po pomoc to tutaj? nawyzej oberwe od moda ale co tam... a wiec do rzeczy: mialem ja sobie pewnego czasu Spore: fabryke Stworow na dysku. pogralem, poklikalem, fajnie bylo ale sie skonczylo. wywalilem ja recznie usuwajac katalog, nie odinstalowujac. parenascie tygodni pozniej (czyt. dzisiaj) chcialem zainstalowac pelnego Spore'a. Instalator na poczatku chce odinstalowywac Fabryke, co mu niezbyt dobrze wychodzi z powodu jej braku. bez odinstalowania nie ruszy dalej. kombinowalem na rozne sposoby. Recznie usunalem klucze z rejestru zawierajace 'spore' w nazwie badz wartosci. Fabryki nie ma w panelu sterowania do dezinstalacji. chcialem jeszcze raz zainstalowac Fabryke, zeby ja potem moc grzecznie odinstalowac i oczywiscie kicha. instalka Fabryki tez chce na starcie odinstalowywac ta stara Fabryke, ktorej nie ma. sciagalem soft do zaawansowanego odinstalowywania progamow, tez nic nie widzi. czyszczenie rejestru TuneUp'em tez nic nie dalo. moje pomysly w tym momencie sie skonczyly (poza rozwiazaniem 'ultimate' - format). Halp! :( ps. jade na Win Vista Business 32bit Edytowane 6 Września 2008 przez plastic11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Wejdz w Documents And Settings -> Dane Aplikacji (ukryty) tam powinien byc katalog SPORE (nazwa do Fp moze byc inna) usun to i zobacz czy dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastic11 Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 w vistowym katalogu: C:\Users\_____\AppData\Roamingznalazlem katalogi 'spore' i 'spore creature creator', wywalilem. wywalilem tez save'y z dokumentow. nadal nie bangla :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Ściągnij sobie regcleaner'a stąd. Zakładka "programy" -> wyszukaj Spore -> usuń rekordy -> restart kompa. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Mam do Was max pytanie... Jestem juz w galaktyce, ale nie o to tutaj sie rozchodzi... Moj stwor (jego kregoslup, czyli element poczatkowy) jest chudy i cienki jak patyk, czy ktos wie jak pogrubic ten element? Stworzyc brzuch lub cokolwiek w jakims miejscu... Nie mam pojecia jak mu dodac pare kilo :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Mam do Was max pytanie... Jestem juz w galaktyce, ale nie o to tutaj sie rozchodzi... Moj stwor (jego kregoslup, czyli element poczatkowy) jest chudy i cienki jak patyk, czy ktos wie jak pogrubic ten element? Stworzyc brzuch lub cokolwiek w jakims miejscu... Nie mam pojecia jak mu dodac pare kilo :D. Najedz kursorem na kreg i ustaw grubosc za pomoca krecenia scrollem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastic11 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 dzieki za proby pomocy, rady przydadza sie na przyszlosc. poradzilem sobie jednak troche inaczej. tzw. 'sposob na chlopski rozum' polegal na zainstalowaniu Spore'a na starym kompie, ktory w zyciu nie widzial tekiej gry/dema. zainstalowane pliki przez pendrive'a pofrunely na laptopa i gra smiga teraz jak zloto, bez instalacji, bez modyfikacj rejestru :] Pozdrawiam ps. jestem w galaktyce,polecialem na inna planete, wrocilem. okienko mowi, ze zeby zakonczyc micje wroc na swoja macierzysta planete. wracam i sie nic nie dzieje. miga przycisk komunikacji ale naciskanie go nie daje zadnych rezultatow. co trzeba tam zrobic? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 dzieki za proby pomocy, rady przydadza sie na przyszlosc. poradzilem sobie jednak troche inaczej. tzw. 'sposob na chlopski rozum' polegal na zainstalowaniu Spore'a na starym kompie, ktory w zyciu nie widzial tekiej gry/dema. zainstalowane pliki przez pendrive'a pofrunely na laptopa i gra smiga teraz jak zloto, bez instalacji, bez modyfikacj rejestru :] Pozdrawiam ps. jestem w galaktyce,polecialem na inna planete, wrocilem. okienko mowi, ze zeby zakonczyc micje wroc na swoja macierzysta planete. wracam i sie nic nie dzieje. miga przycisk komunikacji ale naciskanie go nie daje zadnych rezultatow. co trzeba tam zrobic? :> Krec rolka od myszki, tak dlugo, az zjedzie nad Twoje budynki na planecie... Mozech chwile pogrzebac w miastach, zmodyfikowac, i powinna migac satelita kolo mapki z Twoim stworem klikasz na nia, i tam masz nowe zadanie, jak je odrzucisz, za kilka sekund bedzie nowe ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) gra jest po prostu świetna :D ten kto myśli że to simsy to grubo się myli, owszem tak to może wyglądać w pierwszych etapach rozwoju ale później... zaczyna się wyrachowane dążenie do władzy ;] narazie jestem na etapie w którym mamy już samoloty i drugi rodzaj tych bomb "międzykontynentalnych" ^^, jednak bomby tej używam tylko w ostateczności bo odbudowanie miasta trochę trwa... w sojusze nie wchodzę, tylko utrzymuję neutralne stosunki do momentu w którym będę dostatecznie silny militarnie, ogólnie wypas giera, później sprawdzę jak wygląda rozgrywka sieciowa. edit; właśnie eksploruję kosmos :D teraz gra jest jeszcze lepsza Edytowane 8 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silkerer Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) HiS jestem takiego samego zdania co Ty. Z tym, ze mi sie gra zaczela podobac od poziomu cywilizacji, aczkolwiek poprzednie poziomy tez byly ciekawe. Tez jestem w kosmosie i coraz bardziej zaczyna mi sie podobac :D Edytowane 8 Września 2008 przez silkerer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly83 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Troche pogralem przez weekend, i musze przyznac ze gra ciekawa, tylko jak dla mnie za krutka. Poziom "komurkowy" mozna przejsc w okolo 5 minut. Staduium Kreatury w okolo 15 Plemienny w 15-20 Cywilizacje w okolo 5-10 minut. Na kosmicznym trzeba juz troche spedzic, i poziom trudnosci jest nie porownywalny do poprzednich stadiow. Co mi sie strasznie nie podoba, to brak jakiejkolwiek zachetny zeby spedzic troche wiecej czasu na poszczegulnych stadiach rozwoju, jako tako mozna pograc po wyjsciu z wody, zeby pozbierac wszystkie mozliwe "czesci ciala", ale nie jest to w zadnym wypadku wymagane do rozwoju, wiec nudzi sie dosc szybko i chce sie po prostu isc dalej. Czesc plemienna zupelnie nic nie wnosi, ot taka sobie szybka pilka, tak samo z cywilizacja, kilka minut i koniec. W kosmosie to juz inna bajka, trzeba sie niezle nameczyc zeby przejsc. Na duzy plus zasluguje to, ze w zaleznosci jaka droga ukonczymy poszczegulne stadium, to dostaniemy rozne bonusy do podboju kosmosu. Ogulnei gra bardzo przyjemna, wciagajaca, a pod koniec frustrujaca, jak narazie w 3 dni przeszedlem 3 razy roznymi drogami rozwoju i jeszcze troche kombinacji zostalo. Notrmalnie dal bym jakies 6,5-7/10, ale ze czekalem na nia 2 lata i dostalem tak malo to daje jakies 5/10 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Troche pogralem przez weekend, i musze przyznac ze gra ciekawa, tylko jak dla mnie za krutka. Poziom "komurkowy" mozna przejsc w okolo 5 minut. Staduium Kreatury w okolo 15 Plemienny w 15-20 Cywilizacje w okolo 5-10 minut. Na kosmicznym trzeba juz troche spedzic, i poziom trudnosci jest nie porownywalny do poprzednich stadiow. Co mi sie strasznie nie podoba, to brak jakiejkolwiek zachetny zeby spedzic troche wiecej czasu na poszczegulnych stadiach rozwoju, jako tako mozna pograc po wyjsciu z wody, zeby pozbierac wszystkie mozliwe "czesci ciala", ale nie jest to w zadnym wypadku wymagane do rozwoju, wiec nudzi sie dosc szybko i chce sie po prostu isc dalej. Czesc plemienna zupelnie nic nie wnosi, ot taka sobie szybka pilka, tak samo z cywilizacja, kilka minut i koniec. W kosmosie to juz inna bajka, trzeba sie niezle nameczyc zeby przejsc. Na duzy plus zasluguje to, ze w zaleznosci jaka droga ukonczymy poszczegulne stadium, to dostaniemy rozne bonusy do podboju kosmosu. Ogulnei gra bardzo przyjemna, wciagajaca, a pod koniec frustrujaca, jak narazie w 3 dni przeszedlem 3 razy roznymi drogami rozwoju i jeszcze troche kombinacji zostalo. Notrmalnie dal bym jakies 6,5-7/10, ale ze czekalem na nia 2 lata i dostalem tak malo to daje jakies 5/10 :/ Człowieku litości, "ó" dajesz z jakiejs funkcji random? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 chyba na kodach grałeś te fazy bo nie ma takiej możliwości ich przejść w takim czasie jak podajesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Potwierdzam - dojście do fazy kosmosu wcale dużo nie zajmuje. Jeśli chcesz się bawić grą to oczywiście zajmuje to więcej czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...