Jump to content
Sign in to follow this  
pho

Kebaby

Recommended Posts

Osobiście stołuje sie w kebabowni "Gigant" w Ełku. Kebab z mięsem drobiowym lub wołowym + pozostałe składniki (kapusta, cebula, feta, oliwki, pomidory, ogórki, papryczka peperoni) średni za 11zł (można sie nim porządnie najeść) Jest jeszcze większy za 14.50zł, ale nie miałem odwagi go zamawiać po tym, jak zobaczyłem, że najwięksi faceci w lokalu przy nim wymiękają. Ogólnie super kebab :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polecam:

1. Katowice plac Andrzeja za dworcem PKP

2. Świętochłowice Bar Milano ( chyba tak się nazywa ) ul. Tatrzańska

3. Tarnowskie Góry Chico mexicano, budka przy dworcu autobusowym

 

Odradzam:

1. MR. Hamburger plaza Ruda Śląska, niedogrzana bułka, stara surówka i co mnie rozwaliło najbardziej, laska wyciągnęła mięso z lodówki zapakowane w worek porcje.

2. Budki fast food przy dworcu autobusowym w Bytomiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bo ja wiem czy te Chico Mexicano w Tarnowskich Górach takie super... wczoraj jadłem i żadna rewelacja moim zdaniem. : P

Share this post


Link to post
Share on other sites

W Plazie w Rybniku dobry kebab podają ok 7zł bułka (z ciasta oczywiście) i 8zł zawijak z tego samego ciasta.

Edited by Kaeres

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

Ostatnio byłem na kebabie w Łodzi, na Pojezierskiej przy TESCO.

I jeśli tak smakuje kebab - to wolę 4-5 kajzerek i duży jogurt owocowy :D

 

Czy ktoś może polecić, gdzie w Łodzi zjeść dobry kebab?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidi to jest kebab?? Widzialem to az strach patrzec na cos takiego.

 

W lodzi to czasami kupije w:

- Kebab House na rogu Piotrkowskiej i Narutowicza

- Na tym samym rogu jest 2 kebab również dobry

- Drugi Kebab House ale dalej tam gdzie w tym roku na 2 pietrze otworzyli klub

- Kebab w drodze do manu porazka niepolecam nikomu

- Kebab przy fabrycznym - smaczny

 

Najbardziej mi smakuja jednak Kebaby z opcji nr 1 i 3

Edited by qbass

Share this post


Link to post
Share on other sites

w Gdańsku najlepszy kebab jest w Alladynie (czyt. "U Turka" obok klubu Parlament na Kołodziejskiej 2gie miejsce to "Camaro" na Dlugich ogrodach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

w wawie Arados przy placu Narutowicza

 

8zł na grubej/cienkiej bułce z sosem pikantnym/łagodnym

11zł super kebab - trzeba z talerzyka tak dużo mięsa

 

Bardzo smaczny, dostępny chyba tylko kurczak, trzeba czekać bo są spore kolejki, właścicielka (do roli sprzedawczyni mogliby zatrudnić kogoś bardziej urokliwego i młodszego) traktuje pracujących jak niewolników ;p

 

najlepszy kebab jaki jadłem do tej pory.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidi to jest kebab?? Widzialem to az strach patrzec na cos takiego.

 

W lodzi to czasami kupije w:

- Kebab House na rogu Piotrkowskiej i Narutowicza

- Na tym samym rogu jest 2 kebab również dobry

- Drugi Kebab House ale dalej tam gdzie w tym roku na 2 pietrze otworzyli klub

- Kebab w drodze do manu porazka niepolecam nikomu

- Kebab przy fabrycznym - smaczny

 

Najbardziej mi smakuja jednak Kebaby z opcji nr 1 i 3

Dziś byłem - luksusowy.

Jutro Kebab House.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:mur:

Osobiście stołuje sie w kebabowni "Gigant" w Ełku. Kebab z mięsem drobiowym lub wołowym + pozostałe składniki (kapusta, cebula, feta, oliwki, pomidory, ogórki, papryczka peperoni) średni za 11zł (można sie nim porządnie najeść) Jest jeszcze większy za 14.50zł, ale nie miałem odwagi go zamawiać po tym, jak zobaczyłem, że najwięksi faceci w lokalu przy nim wymiękają. Ogólnie super kebab :D

:mur: Kebeb z oliwkami i fetą to nie Kebeb tylko Gyros. Komuś się pomylila Grecja z Turcją . Jedno i drugie bardzo smaczne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:mur:

:mur: Kebeb z oliwkami i fetą to nie Kebeb tylko Gyros. Komuś się pomylila Grecja z Turcją . Jedno i drugie bardzo smaczne.

Też mylisz. Tu nie chodzi o dodatki. O ile feta jest dodatkiem greckim to razem z oliwkami jest dodawana do shoarmy, którą jadłem w Tunezji. A różnica pomiędzy gyrosem o kebabem jest przede wszystkim taka, że w kebabie jest mięso mielone. U nas się mówi kebab na wszystko co na rożnie obrotowym się piecze. I tyle w temacie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gyros mniam mniam. W grecji w wakacje to był mój i kolegów codzienny rytuał. Poza tym że w środku były frytki, co wygladało dziwnie ale w smaku było idealne, a z samego gyrosa wylewały sie litry tłuszczu, to smak był poprostu królewski. Dzięki temu wynalazkowi pierwszy raz nie schudłem na wakacjach ani grama ;-) W szwajcarii też mam kebaba pysznego,ale już pisałem. Co ciekawe jem to codziennie a w porównaniu do zeszlego roku ważę 5kg mniej. ;-) Za to jak ostatnio spróbowałem Kebaba z mojego miasta w PL, to myślałem że go zwróce, bo sos miał taki mdły smak, mieso suche, a warzywa za drobno pokrojone i był w nich ogórek (niecierpie surowego ogórka w sałatkach i takich rzeczach. W ogóle fee to było. Człowiek się jednak szybko do dobrego przyzwyczaja. ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostatnio po długim czasie zjadłem kebaba tylko z kurczakiem i to jednak nie to. Jednak baraninka jest smaczniejsza.Kurcze,czytanie takich tematów to samobójstwo bo się człowiek głodny robi :P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaaa widzę że wiecie co dobre :D

 

Ja polecam Kebab bar na trasie Częstochowa- Warszawa ;]

Dokładnie w Częstochowie obok McDonalda na krajowej :D

 

 

Bossskie żarło :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najlepszy kebab jaki w zyciu jadlem to kebab w ciescie za 12 zl w Tychach troche ponizej hotelu Piramida przy zajezdni trolejbusow. Wlasciciel sprowadza miesa z Deutchlandu bo twierdzi ze w polsce nie ma dobrych producentow takiego miesa, warto sie tam pofatygowac i zjesc takiego kebaba, az chyba sie tam niedlugo przejade bo dawno nie bylem.

 

Kolejny lokal jaki moge polecic to Nazar Kebab na placu Andrzeja w KAtowicach za Dworcem PKP. Nie jadlem tam kebaba tylko hot-doga tureckiego. Zwykly hot-dog jakiego wszedzie serwuja po prostu nie rowna sie z takim tureckim. Za 4 zl warto ;) Tylko potrzebne 2 zeby sie najesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wroclaw to raczej miasto gyrosa niz kebaba. :) Tego drugiego widzialem w kilku miejscach, z czego smaczny byl tylko jeden.

 

Za to mamy Samosa - best gyros ever.. :) I ta wielkosc porcji.. :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

A czy któryś z mieszkańców Krakowa może polecić jakąś dobrą kebabownie? W połowie Szewskiej jest jeden świetny (ale za 9 zylongów :P), ale tak poza nim to jest bardzo różnie. Albo do średniego w ogóle nie dają sosu chilli, albo mięso starają się zastępować kapustą, albo w ogóle jest jakiś dziwny (pewnie z gołębia). Jakieś propozycje geolokalizacyjne? Najlepiej w okolicy rynku, bo tam gdzie mieszkam (Ruczaj) pewnie nic ciekawego się nie znajdzie B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiedyś dobry był na początku floriańskiej, z baraninką, ale jakiś czas temu się popsuł :/

Również szukam jakiegoś dobrego miejsca z kebabem, bo ostatnio nic ciekawego nie jadłem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pal sześć baraninę, ja i tak zawsze wybieram opcję drobiową (pewnie z gołębi). Tylko, żeby nie ładowali tej kapusty tyle :( Ostatnio najlepszego kebaba dostałem na Szewskiej, tak w połowie. Było dużo mięsa, buła smarowana sosem chilli, sporo warzyw, mało kapusty ;] Ale trochę drogie skubańce :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po pierwsze nigdy nie jem buły :D co oznacza koszty 10-11zeta <_< po drugie wole krówke lub owieczke w środku :D oczywiście sos ostry i mało kapuchy, która czasami ma smak "trawy"??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po pierwsze nigdy nie jem buły :D

Mięczak Dołączona grafika

co oznacza koszty 10-11zeta <_<

I burżuj do tego!

po drugie wole krówke lub owieczke w środku :D oczywiście sos ostry i mało kapuchy, która czasami ma smak "trawy"??

To już tam kwestia gustu, ale fakt faktem, że trudno trafić na dobrego kebaba :( Kiedyś w Borku Fałęckim były dobre, ale tera jest mi tam bardziej niż nie po drodze :>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mięczak Dołączona grafika

Nom. Nie lubie sobie życia utrudniać :P

I burżuj do tego!

nieee :?

To już tam kwestia gustu, ale fakt faktem, że trudno trafić na dobrego kebaba :( Kiedyś w Borku Fałęckim były dobre, ale tera jest mi tam bardziej niż nie po drodze :>

Nie wiem nawet jak tam trafić :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem czemu ale jak ja jem kebaby to ogarnąłem taktykę że wyjadam wszystko ze środka (czyt. mięso, surówke i sos) a potem jem bułkę z resztką sosu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja wkład ogarniam w takim stopniu, żeby się dało bułę jakoś zamknąć a potem już z górki. Jedzenie buły z sosem to nie jest przesadnie kuszący pomysł Dołączona grafika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kto tu mówił, że w MakKwaku w Szcze są najlepsze kebaby? W którym? Bo jadłem na Krzywoustego i przy Placu Grunwaldzkim i płakać mi się chciało, jak górą sos się wypływał, a pod spodem suche mięso... o smaku mięsa nie wspominam.

Dla mnie zawsze królowała i królować będzie Farma. Jedyny minus - w godzinach 14-16 brak miejsc siedzących. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A byłeś kiedyś w Qrniku? IMO jedne z lepszych (w Diego - nieopodal Bostonu, tez mają dobre) Kiedyś dostałem tam wypasionego kebaba z serem feta, oliwkami, kukurydzą i jeszcze kilkoma dodatkami :)

W Farmie mają dobre frytki - duża porcja 6.20 i wystarczy za obiad ;)

 

W sumie trzeba się jeszcze przejść do Subwaya na te kanapki, bo słyszałem, że o wiele lepsze od kebabów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W sumie trzeba się jeszcze przejść do Subwaya na te kanapki, bo słyszałem, że o wiele lepsze od kebabów.

Bluźnierstwo! Jedyne co może równać z Kebabami to zapiekanki kupowane na Kazimierzu! :D Edited by bagienny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qrnik robi specyficzne i jedyne w swoim rodzaju połączenie mięsa z sosem ale... czy najlepsze, kwestia jest dyskusyjna. No i bez paru piw to mi muzyka przeszkadza. Jedyny plus, że w miarę blisko Hormona. :P

 

W Subwayu będę dziś to zdam relację. :]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Powstała u mnie nowa kebabownia. Pierwsza, która nie używa baraniny - konserwy lecz płaty mięsa. Mięso jest bardziej soczyste, takie wypieczone. Całkiem inny smak. Rewelacja. Do tego do popicia ayran maja oryginalny turecki. Zjem jeszcze parę innych dań i recenzję napiszę im na swoją regionalna stronę:>

MakKwak w Szczecinie to tragedia. Kebab to baranina a nie jakieś ptaki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.