.:RoGeR:. Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 On miał zapewne na myśli FLAC a nie mp3 robiąc porównanie do ZIP. Oj to przepraszam. :)) Mala pomylka z mej strony. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Powiedzcie proszę jak mogę nagrać płytę cd-audio z plików flac albo ape ?? nero nie obsługuje tych formatów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) http://flac.sourceforge.net/ i sobie plugina do nero zapodajesz edit: cholera, strone wczesniej podawalem linka - nie łaska bylo poszukac? :D Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 OK już mam dzięki :D tylko teraz jest problem bo niektóre płyty mam zgrane jako jeden plik APE i czym teraz mogę to pokroić :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość futureeman Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 jestem w kompresji bezstratnej na razie laikiem i nie mam żadnej płyty zkompresowanej bezstratnie ale chcę kompresować pliki do FLAT i mam pytanie: czy na stacjonarnym odtwarzaczu DVD który odtwarza WMA i MP3 można odtworzyć pliki skompresowane przez FLAC ? jeśli nie to czy da się nagrać pliki o parametrach AudioCD na płytę DVD - na płycie 700 mega muzyki o parametrach AudioCD zmieścimy 80 minut i jeśli dało by się takie same ścieżki nagrywać na DVD to zmieścilibyśmy 5 razy tyle prosiłbym o odpowiedź bo mam sprzęt hifi i muzyka w formacie MP3 w niektórych przypadkach ma dość niską jakość (ostatnio zrobiłem sobie kolumny na VIFACH i teraz słychać różnicę MP3 i AUDIOCD wyraźnie i nie chcę jużużywać MP3) dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mało prawdopodobne aby odtwarzacz DVD poradził sobie z plikami " FLAC ". Na DVD jednowarstwowej wchodzi kilka płyt CDA ( 4,36GB:700MB ) .... ale sprawdź czy Twój odtw. poradzi sobie z np. wav ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Póki co jeszce nie wprowadzili tego, ale jest to możliwe boirąc pod uwagę moc obliczeniową dekoderów DivX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość futureeman Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jakim programem nagrać pliki audio (nie mp3 i nie wawe tylko zwykłe audio) na płytę DVD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 DVD-Audio ma w standardzie kompresję bezstratną. Format nazywa się MLP, czyli Merridian Lossless Packing. Programy do nagrywanie w tym formacie może być jednak dość drogie a nie każdy odtwarzacz czyta DVD-Audio. Porściej nagrac wave jako LPCM w formacie DVD-Video, ale niestety trzeba by konwertować na 48kHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Kyle brawka super porownanie! od zawsze uzywalem flaca i teraz mnie tylko utwierdziles w przekonaniu ze jest bardzo dobry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 dobra po kolei jezeli ktos twierdzi ze Flac,ape czy inny jest mniej stratny to lol i tyle zrob sobie test : wave ... suma kontrolna md5 kompresja ww wave do formatu bezstratnego ... rozpakowanie do wave i porownanie md5 i ten sam test zrob z wave-->mp3-->wave a teraz odnosnie samych bezstratnych : troche sie tym bailem i robilem testy i tak : - najbardziej wszechstronnym jest flac ( jest na wszystkie platformy , jest szybki , ma duzo kompresje , i maly tzw"seek time " ) - kolejnym z popularnych jest ape ( wolniejszy przy kompresji , spory "seek time " , jedna z lepszych kompresji , ograniczonosc platformy ) - SHN --> IMO wogole nei wart wspominania - WMA ---> bardzo malo popularny dlatego ze platny IMo najlepszy sposob na przesylanie plikow bezstratnych jest : OptimFrog ... jest cholernie wolny , ma baardzo duzy "seek time" i wogole , ale za to ma najmniejszy wynikowy plik ze wszystkich wiec najlepiej kozystac z pewnego kombajna : wave-->optimFrog ---> przesylanie do ludzi w necie ---> rozpakowanie do wave--->ape wiem ze moze jest to dosc drastyczne i wogole czasochlonne ale coz przy polskich limitach :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 dobra po kolei jezeli ktos twierdzi ze Flac,ape czy inny jest mniej stratny to lol i tyle (...) wiec najlepiej kozystac z pewnego kombajna : wave-->optimFrog ---> przesylanie do ludzi w necie ---> rozpakowanie do wave--->ape wiem ze moze jest to dosc drastyczne i wogole czasochlonne ale coz przy polskich limitach :] Jest to jakieś rozwiązanie, aczkolwiek chyba nie chciałoby mi się czekać. Szkoda, że mało ludzi korzysta z ape/flac. a WMA jest cienkie w losslesie. Bardzo cienkie. IMO ma dużo gorszy dźwięk niż LAME 3.97 z optymalizacjami i dodatkami do playerków. Co nie zmienia faktu, że od jakiegoś czasu każdy album mam lossless :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ja preferuje APE a ze stratnych MPC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Od kiedy kupiłem normalny wzmacniacz audio i złożyłem nową kartę BurrBrown, to muszę być w dobrym humorze, żeby mp3 słuchać - chyba czas zacząć kupować płyty audio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...