Skocz do zawartości
samhain

Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

Gpu + Mem  

175 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

• Wydajnosc (max OC)
      92
    • Tak dla zasady....
      0
    • Ma byc chlodzone i tyle
      11
    • To jest trendy/jazzy/glamour/i jak sie to jeszcze tam nazywa ;)
      7
    • Potrzebuje kompleksowego chlodzenia grafiki bez wzgledu na wyglad
      28
    • Nie wazne jak, wazne aby chlodzilo... woda ;)
      12
    • Po co to chlodzic?
      0
    • Radiatory wystarcza ;)
      5
    • Tani byle chlodzil
      20

Rekomendowane odpowiedzi

ja ze swojej strony dodam może,

że największymi dylematami są tu kwestie:

- oporów na bloku, w tej częsci na pamięci - sami wiecie, jak trzeba na karcie z tym manewrować, i jakie małe są same pamiątki

- stabilnego/szczelnego podłączenia do układu - w wersji (ach Sam mnie zabije za zdradzanie tajemnic :D ) z dodatkowymi blokami na pamięci zastosowanie np. małych szybkozłączek podnosi cene bloczku dość mocno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bok_RN napisał(a):

ja ze swojej strony dodam może,

że największymi dylematami są tu kwestie:

- oporów na bloku, w tej częsci na pamięci - sami wiecie, jak trzeba na karcie z tym manewrować, i jakie małe są same pamiątki

- stabilnego/szczelnego podłączenia do układu - w wersji (ach Sam mnie zabije za zdradzanie tajemnic :D ) z dodatkowymi blokami na pamięci zastosowanie np. małych szybkozłączek podnosi cene bloczku dość mocno...

opory, co to sa opory :D -> patrz moj sig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jamin napisał(a):
Wracając do tematu ;) ... kiedy pojawią się bloki Gpu + Mem ....

Hahaha .... Smahain was robi w balona :P ... bloki gpu + mem juz są. A wyglądają dokładnie tak: 2073937[/snapback]

(...) stabilnego/szczelnego podłączenia do układu - w wersji (ach Sam mnie zabije za zdradzanie tajemnic :D ) z dodatkowymi blokami na pamięci (...)

Wiedziałem ... to by było chyba moze nie najprostsze rozwiązanie ale i bardziej uniwersalen, bo duzo graf ma przeróżne rozstawienie kostek pamięci. Robienie takich bloków w jednej całości by było chyba niezbyt opłacalne. Tzn. mozna by sie było pokusić o taki blok na najpopularniejsze karty grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga82 napisał(a):

Hahaha .... Smahain was robi w balona :P ... bloki gpu + mem juz są. A wyglądają dokładnie tak: http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=932

Ahahha ... ale joke :P

takie "bloczki" na grafike to ja od Realitynet w prezencie dostac powinienem za czas oczekiwania na bloki :P oj czekało sie "troche" ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykły User napisał(a):

Może Sam dał by coś takiego jak Mate(takie wirtualne CUŚ) zrobione w paint-cie dla pokazania jak będzie pi x OKO wyglądał cały zestaw?.

a moze nie? :>

no chyba do swiat wytrzymacie? ;)

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ur8an napisał(a):

Sam, na Targach we Wrocku bedzie mozna pomacać Twoje nowe cuda? ;]

mnie osobiscie nie bedzie... (operacja :( )..., ale moze ktos zabierze 'moje dzieci' ;)

edit:

Cytat

@ Samhain : To masz praktycznie czas do jutra

jakie jutra? ;) a piatek? :P

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samhain napisał(a):

no to bedzie Wielki Dzien Premiery :P

Kurcze zaraz zjem klawiature razem z myszką z ciekawości .... ah ten Samhain ... pozwe Cie do sądu za uszczerbki na zdrowiu, gdyż wpływasz źle na moje ciśnienie :P

;)

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samhain napisał(a):

aby podniesc cisnienie troszke...

powiem, ze w piatek jak sie uda (a robie duzo by sie udalo)... to beda dwa bloczki premierowe ;)...

nie powiem jeszczez jakie :P

Zobaczymy jak się będzie miał wizualno-cenowo do Alphacool NexXxoS NVXP-3 6800/7800 za niecałe 300 pln.

Praca i miedź w Polsce tańsze niż w Niemczech, z blokami powinno więc być podobnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samhain napisał(a):

aby podniesc cisnienie troszke...

powiem, ze w piatek jak sie uda (a robie duzo by sie udalo)... to beda dwa bloczki premierowe ;) ...

nie powiem jeszczez jakie :P

piatek.....godzina 23:59.....samhain pokazuje bloki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wronek napisał(a):

Zobaczymy jak się będzie miał wizualno-cenowo do Alphacool NexXxoS NVXP-3 6800/7800 za niecałe 300 pln.

Praca i miedź w Polsce tańsze niż w Niemczech, z blokami powinno więc być podobnie :)

Polska to dziwny kraj, prawa ekonomi omijają ten kraj wielkim łukiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wronek napisał(a):

spokojna Twoja rozczochrana... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanko ... jak juz zdracziłes bedzie wersja taka, że na memki zakładasz osobne małe bloczki, to pytanko brzmi: czy bedzie mozliwosc dokupienia takich bloczków na memki znajdujące sie po drugiej stronie laminatu? Bo zazwyczaj te wszystkie bloki na gpu+mem to chłodzą tylko jedną strone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi