Skocz do zawartości
samhain

Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

Gpu + Mem  

175 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

• Wydajnosc (max OC)
      92
    • Tak dla zasady....
      0
    • Ma byc chlodzone i tyle
      11
    • To jest trendy/jazzy/glamour/i jak sie to jeszcze tam nazywa ;)
      7
    • Potrzebuje kompleksowego chlodzenia grafiki bez wzgledu na wyglad
      28
    • Nie wazne jak, wazne aby chlodzilo... woda ;)
      12
    • Po co to chlodzic?
      0
    • Radiatory wystarcza ;)
      5
    • Tani byle chlodzil
      20

Rekomendowane odpowiedzi

ja ze swojej strony dodam może,

że największymi dylematami są tu kwestie:

- oporów na bloku, w tej częsci na pamięci - sami wiecie, jak trzeba na karcie z tym manewrować, i jakie małe są same pamiątki

- stabilnego/szczelnego podłączenia do układu - w wersji (ach Sam mnie zabije za zdradzanie tajemnic :D ) z dodatkowymi blokami na pamięci zastosowanie np. małych szybkozłączek podnosi cene bloczku dość mocno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ze swojej strony dodam może,

że największymi dylematami są tu kwestie:

- oporów na bloku, w tej częsci na pamięci - sami wiecie, jak trzeba na karcie z tym manewrować, i jakie małe są same pamiątki

- stabilnego/szczelnego podłączenia do układu - w wersji (ach Sam mnie zabije za zdradzanie tajemnic :D ) z dodatkowymi blokami na pamięci zastosowanie np. małych szybkozłączek podnosi cene bloczku dość mocno...

opory, co to sa opory :D -> patrz moj sig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu ;) ... kiedy pojawią się bloki Gpu + Mem ....

Hahaha .... Smahain was robi w balona :P ... bloki gpu + mem juz są. A wyglądają dokładnie tak: 2073937[/snapback]

(...) stabilnego/szczelnego podłączenia do układu - w wersji (ach Sam mnie zabije za zdradzanie tajemnic :D ) z dodatkowymi blokami na pamięci (...)

Wiedziałem ... to by było chyba moze nie najprostsze rozwiązanie ale i bardziej uniwersalen, bo duzo graf ma przeróżne rozstawienie kostek pamięci. Robienie takich bloków w jednej całości by było chyba niezbyt opłacalne. Tzn. mozna by sie było pokusić o taki blok na najpopularniejsze karty grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha .... Smahain was robi w balona :P ... bloki gpu + mem juz są. A wyglądają dokładnie tak: http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=932

Ahahha ... ale joke :P

takie "bloczki" na grafike to ja od Realitynet w prezencie dostac powinienem za czas oczekiwania na bloki :P oj czekało sie "troche" ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Sam dał by coś takiego jak Mate(takie wirtualne CUŚ) zrobione w paint-cie dla pokazania jak będzie pi x OKO wyglądał cały zestaw?.

a moze nie? :>

no chyba do swiat wytrzymacie? ;)

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam, na Targach we Wrocku bedzie mozna pomacać Twoje nowe cuda? ;]

mnie osobiscie nie bedzie... (operacja :( )..., ale moze ktos zabierze 'moje dzieci' ;)

edit:

@ Samhain : To masz praktycznie czas do jutra

jakie jutra? ;) a piatek? :P

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to bedzie Wielki Dzien Premiery :P

Kurcze zaraz zjem klawiature razem z myszką z ciekawości .... ah ten Samhain ... pozwe Cie do sądu za uszczerbki na zdrowiu, gdyż wpływasz źle na moje ciśnienie :P

;)

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aby podniesc cisnienie troszke...

powiem, ze w piatek jak sie uda (a robie duzo by sie udalo)... to beda dwa bloczki premierowe ;)...

nie powiem jeszczez jakie :P

Zobaczymy jak się będzie miał wizualno-cenowo do Alphacool NexXxoS NVXP-3 6800/7800 za niecałe 300 pln.

Praca i miedź w Polsce tańsze niż w Niemczech, z blokami powinno więc być podobnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aby podniesc cisnienie troszke...

powiem, ze w piatek jak sie uda (a robie duzo by sie udalo)... to beda dwa bloczki premierowe ;) ...

nie powiem jeszczez jakie :P

piatek.....godzina 23:59.....samhain pokazuje bloki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak się będzie miał wizualno-cenowo do Alphacool NexXxoS NVXP-3 6800/7800 za niecałe 300 pln.

Praca i miedź w Polsce tańsze niż w Niemczech, z blokami powinno więc być podobnie :)

Polska to dziwny kraj, prawa ekonomi omijają ten kraj wielkim łukiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojna Twoja rozczochrana... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanko ... jak juz zdracziłes bedzie wersja taka, że na memki zakładasz osobne małe bloczki, to pytanko brzmi: czy bedzie mozliwosc dokupienia takich bloczków na memki znajdujące sie po drugiej stronie laminatu? Bo zazwyczaj te wszystkie bloki na gpu+mem to chłodzą tylko jedną strone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi