Skocz do zawartości
termit_tm

Bloki By Termit_tm

Rekomendowane odpowiedzi

Równe to dopiero jest jak się używa magnesówki.... z tego co wiem to żaden z was nie wykańcza w ten sposób spodów.... a szkoda...

albo glowice do planowania, tego to na pewno zaden z was nie uzywa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kyniek

albo glowice do planowania, tego to na pewno zaden z was nie uzywa :wink:

Głowica jest dobra jako wstępna obróbka spodu przed magnesówką - mozna jednak spokojnie pominąć ten etap ;) Tak się składa że wiem cóż to jest i jak działa - u ojca w zakładzie jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głowica jest dobra jako wstępna obróbka spodu przed magnesówką - mozna jednak spokojnie pominąć ten etap ;) Tak się składa że wiem cóż to jest i jak działa - u ojca w zakładzie jest ;)

ja też używam magnesówy do szlifowania spodów do bloków i nie tylko i niema nic lepszego:) oczywiscie poza ograniczeniem samego pola pracy owej magnesówy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równe to dopiero jest jak się używa magnesówki.... z tego co wiem to żaden z was nie wykańcza w ten sposób spodów.... a szkoda...

Jakoś w wydajności to nie pomaga za bardzo bo „moje” spody są równe !!! mają tylko ślady pozostałe po szlifowaniu

Spodu dla genghiskhana nie dałem rady wyszlifować już inną maszyną aby usunąć te rysy, bo podczas szlifowaniu spodu nabawiłem się drobnej kontuzji ręki i nie byłem w stanie już nic więcej zrobić :mad: :mad: stwierdziłem jednak ze nie wpłynie to w żadnym stopniu na wydajność wiec pominąłem ten krok bo wiedziałem że genghiskhan chce mieć jak najszybciej przesyłkę więc nie chciałem z tego powodu przeciągać wysyłki :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o to zapinka powiększająca zastosowanie dla bloku … jak wam się podoba

Dołączona grafika

PS. bałem się o właśnie życie przez tą dyskryminacje Intela :lol: :lol:

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem czemu wy zawsze wymagacie od sprzedawcy jakiegos koloru... ciezko kupic sobie spray i psiknac nie ;) ?

Taa, samochód też moze kupisz sobie niemalowany bo każdy sobie spray kupi i psiknie co .... ech co za dziwne podejscie, ludkom sie nie oplaca każdemu z osobna kupowac puszki farby, natomiast termit jedną puszką psiknie wpizdu i jeszcze troche tych zapinek a na cene jednej wpłynie to na drugim miejscu po przecinku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Sam, nie jest to duzo ... jak dla kogo. Np. ja gdybym miał wydac 100ke tylko dlatego bo ktos miał takie widzimisie i sobie zażyczył top w kolorze różowym to nie byłbym zadowolony.

Z resztą o czym tu mowa ... takie malowanie to i tak bzdura to w ogole nie ma co o tym dyskutowac. :P

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Sam, nie jest to duzo ... jak dla kogo. Np. ja gdybym miał wydac 100ke tylko dlatego bo ktos miał takie widzimisie i sobie zażyczył top w kolorze różowym to nie byłbym zadowolony.

ale w koncu ktos zauwazyl, ze kazde widzimisie kazdego klienta producenta COS kosztuje...

nie chodzi mi o to czy to jest 10, 100 czy 1000 pln bo to nie ma znaczenia...

ale cos co jest robione jednostkowo kosztuje duzo wiecej pieniedzy niz seria...

btw praca reczna tez jest przeliczana na pieniazki, wiec tez zauwazcie ze jak 'kto se tylko przytnie top' to nic go to nie kosztuje... otoz kosztuje, wlozyl prace i czas, w tym czasie mogl zrobic cos innego seria...

nie mialem zamiaru ani wysmiewac ani krytykowac... stwierdzam fakt, iz praca i materialy kosztuje, a kazdy 'wybryk' potencjalnych klientow to wieksze koszta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ja nie chce czarnej farby :) ? mowie : zostawic jak jest kto bedzie potrzebowal to sobie pomaluje.. to samo z blokami

a jezeli zapinki/bloki beda produkowane np. w 2 kolorach tj. beda bloki z pleksi i pleksi pomalowanej na czarno to najprawdopodobniej oprocz mniejszych ilosci wyprodukowanych blokow (zawsze trzeba skoczyc do sklepu po puszke sprayu i psiknac ;) ) wzrosnie cena a tego nie chcemy,

DLATEGO jak ktos naprawde lubi sie podniecac ladnym bloczkiem niech sam go sobie pomaluje, jak komus nie zalezy na "ladnosci" to kupi tak jak jest

imo takie bloczki to jest zboczenie ;) tak samo jak granie w rozdzialkach powyzej 16x14 - mozna tylko po co ?

NO OFFence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ja nie chce czarnej farby :) ? mowie : zostawic jak jest kto bedzie potrzebowal to sobie pomaluje.. to samo z blokami

a jezeli zapinki/bloki beda produkowane np. w 2 kolorach tj. beda bloki z pleksi i pleksi pomalowanej na czarno to najprawdopodobniej oprocz mniejszych ilosci wyprodukowanych blokow (zawsze trzeba skoczyc do sklepu po puszke sprayu i psiknac ;) ) wzrosnie cena a tego nie chcemy,

DLATEGO jak ktos naprawde lubi sie podniecac ladnym bloczkiem niech sam go sobie pomaluje, jak komus nie zalezy na "ladnosci" to kupi tak jak jest

imo takie bloczki to jest zboczenie ;) tak samo jak granie w rozdzialkach powyzej 16x14 - mozna tylko po co ?

NO OFFence

Plexi pomalowana na czarno :blink: to imo bardzo głupi pomysł farba nie bedzie ładnie wygladac, przy lekkim udezeniu bedzie odpryskiwac...

A zapinka mi sie nie podoba z 2 powodów

- nie jest to blacha nierdzewna z takiej zapinki wychodza najlepiej( choc nie koniecznie najtaniej)

- wyglada troche jak ciosana siekiera ale to moje zdanie

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi