Reinexen Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Wie ktoś może jak się ma ZALMAN ZM-NB do PENTAGRAM FREEZONE NP-40 AL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 CENA! ZALMAN PENTAGRAM Zalman rządzi. (to jedyna rzecz w której zalman jest tańszy od pentagrama) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 A jak z wydajnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 W sumie to pentagram jest gęściej użebrowany więc zapewne jest wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Masz temat o tym pentagramie, w którym również było porównanie. Tam se poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 ten pentagram chyba nie ma regulowanych zaczepow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Nie ma regulowanych zaczepów- jest to chyba jego największa wada. Przede wszystkim zastanawiam się, czy warto kupić zalmana, a później bawić się z montowaniem wentylatora na nim, czy może kupić pentagrama. Wie ktoś może, czy wejdzie ten pentagram na moją płytkę Asus A7N8X-XE nf2 (socket A)? Nikt nie pisał o moim modelu płyty wcześniej (rozstaw 55mm). Niestety w temacie o pentagrami nie ma za dużo na temat Pentagram vs Zalman- raczej tylko dyskusja na co pasuje pent, a na co nie. Edytowane 29 Marca 2006 przez Reinexen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobzi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Hej !!! Też mam pytanie. Mam płyte i wentylator na proca jak w opisie i zastanawiam sie czy zmesci mi sie zamiast standardowego radiatora na chipset wlasnie ten Zalman ZM-NB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Sam bym chetnie zobaczyl testy pentagrama vs zalmana niebieskiego bo jakos nie moge tego odszukac ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) A czy NB będzie pasował na GPU FX5200 i w zupełności schłodzi go? <_< Edytowane 16 Maja 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 mam tego zalman i jest zaje***ty, miałem podobny dylemat ale wybrałem własnie zalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A czy NB będzie pasował na GPU FX5200 i w zupełności schłodzi go? <_< Sprawdz sobie rozstawy otworow na fxach i porownaj z otworami chipsetow (czyli z zakresem kompatybilnosci zalmana). Bo co do wydajnosci spokojnie starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Dobra ktos gadal o jakis testach Zalman niebieski Vs Produkt PEntagrama jakos przeszukalem caly watek o radiatorach Pentagrama i nie znalazlem testow ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SomeoneNew Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Ja znalazłem nowy wynalazek zalmana ( mam nadzieje, że kogoś nie powtarzam) ZM-NBF47 wygląda dojść obiecująco, ciekawe ile będzie kosztował. znalazłem też opis osób które go używały już i twierdzą, że różnica do starego niebieskiego zalmana to 2-3 stopnie Klik. Co wy o ty myślicie ?? szkoda że nie można go narazie kupić, bo bym się pokusił :D bo ten wyjec z mojego A8n-SLI jest Wku**** narazie działa na połowie obrotów, no ale i tak go słuchać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Ja znalazłem nowy wynalazek zalmana ( mam nadzieje, że kogoś nie powtarzam) ZM-NBF47 wygląda dojść obiecująco, ciekawe ile będzie kosztował. znalazłem też opis osób które go używały już i twierdzą, że różnica do starego niebieskiego zalmana to 2-3 stopnie Klik. Co wy o ty myślicie ?? szkoda że nie można go narazie kupić, bo bym się pokusił :D bo ten wyjec z mojego A8n-SLI jest Wku**** narazie działa na połowie obrotów, no ale i tak go słuchać :/ W granicach 13 dolców.A to jest 40zł.Trudno powiedziec czy sie bedzie opłacało.Jeśli ma byc lepszy od swojego starszego brata to moze,moze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Tutaj, bo poprzednie linki nie działają. http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.a...dx=200&code=014 Konstrukcja do jakich zdąrzył nas przyzwyczaić już zalman. Nie wiem skąd te pare stopni przecież konstrukcja nie jest znowu tak wyrafinowana?? Edytowane 26 Maja 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Tutaj, bo poprzednie linki nie działają. http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.a...dx=200&code=014 Konstrukcja do jakich zdąrzył nas przyzwyczaić już zalman. Nie wiem skąd te pare stopni przecież konstrukcja nie jest znowu tak wyrafinowana?? Wazy tyle samo co stary smerf ale ta konstrukcja łopatkowo-harmonijkowa :wink: może wpływa na zwiększenie powieszchni oddawania ciepła.Trudno powiedziec,trzeba kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 2-3 stopnie nie poraża, mam ,,niebieskiego,, zalmana i spisuje sie świetnie a przy tym jest bardzo tani, myśle że wydajność tego nowego zalmana była by lepsza gdyby gęściej go użebrowano cienkimi listkami a nie takimi grubymi, ale i tak konstrukcja ciekawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...