gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) nie ;/ - nic ... volty 1,3 2,2 norma temp lekko poniżej 70 - ale jeszcze nie wszystko stracone - 1 stab. napięcia wygląda na przypalony - zaraz go wylutuje a jutro pojde po nowy - we will see :( a narazie jestem w żałobie :P to nie jest śmieszne ;D Edytowane 10 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Czyzby przepiecie? 70stopni w idle?? Sporo dosc zeklbym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Czyzby przepiecie? 70stopni w idle?? Sporo dosc zeklbym w stressie ;-) Bardzo możlwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 W te upaly przy 1.38 mam kolo 58 w idle Boje sie az krecic cokolwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ja MIAŁEM tyle samo przy 1,28 ;> jak już mówiłem kupiłem na allegro takiego zalka jak ty masz - za pob więc mam 14 dni na zebranie kasy ;P chyba że nie naprawie grafy - to wtedy musztarda po obiedzie - 1 miesiąc w ser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Przykro to słyszeć :? Ja właśnie jestem po demontażu oryginalnego chłodzenia - chciałem zrobić mały rysunek techniczny karty. Wymieniłem odrazu paste na AS5 Póki co temp. spadła o jakieś 3C I powiem, że oryginalne chłodzenie (oprócz tego elementu chłodzącego rdzeń) to tak troche kiszka - radaitory wyglądają na miedziane a w rzeczywistości jest to aluminium. Te silikonowe gąbeczki, które niby przewodzą ciepło z ramów też są śmieczne i gdyby nie konstrukcja radaitora to już bym się ich pozbył. W dodatku wentylator na karcie nie wieje na radiator od pamięci - może minimalnie. Także jutro jade po miedź i zaczynam robić jakieś bloki na tą karte. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) qrde - teraz ja mam ten problem z "P/N mismatch "... nie moge sobie z tym poradzic (chcialem wgrac jakiegos biosa od XL'a) i nie da rady ( dokladnie to samo co w poscie #464 ) help!! Edytowane 10 Lipca 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 a post #465 przeczytałeś? - pytam z czystej ciekawości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) hyhy - no pewnie... ale powiedzcie mi gdzie jest FORCE?! bo chyba juz zle widze Edytowane 10 Lipca 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Przykro to słyszeć :? Ja właśnie jestem po demontażu oryginalnego chłodzenia - chciałem zrobić mały rysunek techniczny karty. Wymieniłem odrazu paste na AS5 Póki co temp. spadła o jakieś 3C I powiem, że oryginalne chłodzenie (oprócz tego elementu chłodzącego rdzeń) to tak troche kiszka - radaitory wyglądają na miedziane a w rzeczywistości jest to aluminium. Te silikonowe gąbeczki, które niby przewodzą ciepło z ramów też są śmieczne i gdyby nie konstrukcja radaitora to już bym się ich pozbył. W dodatku wentylator na karcie nie wieje na radiator od pamięci - może minimalnie. Także jutro jade po miedź i zaczynam robić jakieś bloki na tą karte. Pozdrawiam Mala prosba moglbys na PW wyslac wymiary tej karty bylbym wdzieczny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 wymiary mam na kartce papieru - ciężko będzie mi to przelać do kompa. Może powiedz co dokładnie Cie interesuje to postaram się napisać. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 wymiary mam na kartce papieru - ciężko będzie mi to przelać do kompa. Może powiedz co dokładnie Cie interesuje to postaram się napisać. Pozdro Hmmmmmmmm Rozmieszczenie pamieci na grafie w stosunku do GPU i krawedzi kart + ich wymiary. No i jakbys mogl to podaj roznice w wysokosci GPU w stosunku do pamieci. z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 wszystko ładnie wylutowałem jutro idem dom sklepum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 gutman to żes przedobrzył :wink: loodzie wychamujcie w te gorące bo wam karty pozdychają, lepiej przeczekac te upały i dopiero sie bawić bo tak to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 tylko że ja nie lubie czekac :-D a taki jonathan jest najlepszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Albo znalezdz jakies chlodne miejsce do benchowania. Np chlodnia :D Edytowane 10 Lipca 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 tylko że ja nie lubie czekac :-D a taki jonathan jest najlepszy :P No i jeszcze podniesie napiecie na pamieciach :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Brak regulacji :D ale zaraz jakiegoś moda znajde - jak już lutuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Hmmmmmmmm Rozmieszczenie pamieci na grafie w stosunku do GPU i krawedzi kart + ich wymiary. No i jakbys mogl to podaj roznice w wysokosci GPU w stosunku do pamieci. z gory dzieki hyh - no to będe miał robote - troche to potrwa A różnice w wysokości mogę Ci podac odrazu chociaż nie miałem specjalnie jak zmierzyć - 1.8-2mm Shim jest minimalnie niższy niż rdzeń jakieś 0.1-0.2mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ja bym tak nie mógł ... Homemade ... już wole w sklepie kupic... rozumie Cpu ale gpu to już przesada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) A różnice w wysokości mogę Ci podac odrazu chociaż nie miałem specjalnie jak zmierzyć - 1.8-2mm Shim jest minimalnie niższy niż rdzeń jakieś 0.1-0.2mm W sumie to nie najgorzej, troche sie balem ze bedzie roznica okolo niecalego milimetra. Akuat shim to nie problem ze nizszy. Bede kombinowal. Ladnie rozrysuje sobie bloczek i pokombinuje Ja bym tak nie mógł ... Homemade ... już wole w sklepie kupic... rozumie Cpu ale gpu to już przesada A to niby czemu?? dobre chlodzenie na GPU i pamieci kosztuje okolo 350-400 pln. A nie jest to az tak skomplikowana sprawa. Majac narzedzia i przede wszystkim prjekt przemyslany to juz polowa sukcesu. PS a nie widziales kolesi co wrzucaja chlodzenie od prockow na grafy ?? Edytowane 10 Lipca 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 jonathan przeslales mi: r520mod.rom, r1.rom, r.rom standardowe napiecia to: MVDDC & MVDDQ : 1.889v dla rdzenia chyba 1.1v gutman1 kondolencje chase1 sciagnij najnowszego WinAtiFlash'a - [link] powinno byc tak : mib i Grzechu powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ja bym tak nie mógł ... Homemade ... już wole w sklepie kupic... rozumie Cpu ale gpu to już przesadaDlaczego? aaa wiem - bo jeszcze nie widziałeś tego co zrobie na karte :-P spoczko nie będzie to prowizorka - nie takie rzeczy się robiło a zresztą scyzorykiem tego nie będe robił lecz również frezami więc będzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Tak sobie przegladam profile i sygnaturki uzytkownikowi i trafilem na fajne fotki forumowicza janio :) to jest to czego nam obecnie brakuje do sprawdzenia granic x1800gto ;) Edytowane 10 Lipca 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 @SlowsilVa - spoko... to dlatego , ze mialem atiwinflasha 110... a nie 106. ale i tak flashowanie z dos'a pomoglo - z windy nie zmienialo sie ID karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 janio - lol :-) Sam tak robiłem ale komp leżał na parabecie więc w domku pół dni grzałem potem ... ah jak bym tak mi pokazywało na mojej gto -13 ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 ja sie bawilem w grudniu, czy tam styczniu... 2 chlodnice na dlugich wezach wywalone na balkonie, na nich wiatraki, do kompa dodatkowo doprowadzone "zimne" powietrze z dworu przez kilka wiatrakow 120... na procu w stresie przy 2,9ghz mialem +3'C, na gt@12p przy 620 na gpu po serii smarkow bylo chyba +5'C :] staralem sie wtedy nie zejsc ponizej 0'C , bo cos mi komp zaczynal wariowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 ja sie bawilem w grudniu, czy tam styczniu... 2 chlodnice na dlugich wezach wywalone na balkonie, na nich wiatraki, do kompa dodatkowo doprowadzone "zimne" powietrze z dworu przez kilka wiatrakow 120... na procu w stresie przy 2,9ghz mialem +3'C, na gt@12p przy 620 na gpu po serii smarkow bylo chyba +5'C :] staralem sie wtedy nie zejsc ponizej 0'C , bo cos mi komp zaczynal wariowac... Tylko że było -30, w tą zime nie będzie już zapewne tak ładnie ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 gutman jak tam twój szafir?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Działa uffff.... ale i tak zaraz się chyba zabije - zrobiłem formata bo mi marki nie działały - po foramcie na czystym dysku to samo :! tylko zainstalowałem starowanik 3dmark03 - wysypuje się podczas startu 05 - w ogóle się instalka nie uruchamia Eh już wiem (chyba) o co chodzi... otóz zrobiłem 2 formata. Zainsatalowałem 3dmarka 03 odrazu - wywaliło błedy że nie ma tego tamtego ale włączył się! zaisntalowałem CP - error skasowałem CP- znów wywalało ale się włączył -zainstaloawłem omega (jakąś tam) znów error ;( nie wiem o co chodzi - na początku marki mi działały a teraz jaka [gluteus maximus] HELP! EDIT ;( ja chcem marki Edytowane 11 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...