jonathan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie do tego kompa :D Spoko spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Po tym jak podpialem rano drugie zasilanie komp zaczal przejawiac dobre obiawy :) Bez problemu przechodzi oba smarki wynik ostatniego 7442 przy ustawieniach 1140/1180, procek 10x270 i ram 1 kosc na 712Mhz Co do napiec to miernik podlaczony i pokazuje w stresie 11,88~11,95 a drugie 5,10 - jak to wyglada wg was? :? Jest dobrze czy to juz koniec zabawy? Co do grafy to jak wykrecam wieksze MHz to zalicza zwiechy :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 HMMM nieźle chyba pobiłeś wszystkie rekordy świata :) 1140mhz na rdzeniu! OMG! Czemu taki niski wyniK przy 1,14ghz na rdzeniu!!!!!!!! Dobra sory nie mogłem się powstrzymać :P o so schozi z "tymi ustawieniami" ? Żeby nie było zwiech powinieneś dodać troszku napięcia. :) Ile w końcu masz na rdzeniu i pamięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Hmm tak na zdrowy rozsądek Pewno mhz rdzenia tak jak ram pomnożył przez 2... Co do ramu hhmmm :) popatrz na syga co w tym dziwnego mowimu tu o am2 i ddr2 ! @Tot11 a bawiełeś się już z voltami na grafie? Edytowane 25 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ee chodziło mi o pamięci na grafie ;D jeżeli ma 1180 to "troszke" mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 sorry troche zamulony jestem :) no wiesz 590 Mhz bez zmiany napicia to jeszcze nie tragedia (bywały gorsze gtoki) a mozliwe, że mu się sypie grafa przez rdzeń (pewno 570 :P) - no i nie ruszał v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No to pojechaliscie mi po rajtuzach :D Pany napiec nie zmienialem wszystko jest standardowo. Pisalem juz, ze orlem nie jestem i wszytkiego nie wiem ale jakos sie naucze jak mi pozecie B) Co jeszcze mozna wycisnac z tej grafy bez zmiany napiec i jak to zrobic? A co z napieciami na zasilaczu? Dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Oho właśnie zapomniałem o zasilaczu. Zmiana napięcia może być całkiem rydzykowna. A napięcie możesz zmienić programikiem jakim jest Ati Tool (najnowszy). Poszukaj kilka stron wcześniej było. Bez zmiany napięc chyba już nic nie wyciśniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Oho właśnie zapomniałem o zasilaczu. Zmiana napięcia może być całkiem rydzykowna. A napięcie możesz zmienić programikiem jakim jest Ati Tool (najnowszy). Poszukaj kilka stron wcześniej było. Bez zmiany napięc chyba już nic nie wyciśniesz-głupi podtekst.... AtiTool ma bug'a i nie w każdym gto działa zmaian voltów Sciągni program do zmiany biosów i flash'a albo program overclocker(bardzo tr. dosępny a ja nie moge Ci go upnąc bo nie jestem w domku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie rozumiem? Dlaczego odrazu głupi? Po 1 jeżeli chodzi o zasilacz sami pisaliście, że mu nie wyrabia po 2 jeżeli chodzi o ati toola to może akurat jemu działa zmiana voltów wróżki już spią a ja nią nie jestem :)) ty pewnie też nie po 3 nie wyciśnie nic więcej bez zmiany napięcia, bo co go może blokować? temperatura? nieee on ma x2 ;) no chyba, że źle założył, ale tego też nie wiemy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 no własnie :) to tylko nasze głupie domysły bo nawet narazie nie wiem o co chodzi z tymi jego wynikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Cały czas śledzę wątek i właśnie wyskrobałem trochę kasy na wymianę grafy. Cały czas zakładałem, że będzie to HiS X1800GTO IceQ3, ale teraz się tak zastanawiam, może X1900GT? Opłaca się do niej dokładać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 tak - roznica w cenie niewielka, a zawsze masz nowsza grafe... no chyba ze wiesz ile poleci ten x1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Jakie jest w miare bezpieczne napiecie dla rdzenia i pamieci przy seryjnym chlodzeniu iceq po odblokowaniu 16 potokow ? Nie chodzi mi o extreme ale o ustawienie na codzien. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) dla mnie 1,3 dla rdzenia i 2,2 dla mem Edytowane 26 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ostatnio wykrecilem troche ponad 7700 3dmarku05 :? bez modifikacji biosu 580/590 ( badz jak kto woli 1160/1180 :wink: ). Bios mi piszczy, ze mam blad pazystosci pamieci??? Macie jakiegos pomysla? A jak z temperaturami na karcie? Jakie powinny byc? Ktos zarzucil mi, ze zle zalozylem x2 i mial racje ale niedlugo dojada pasty i zrobie z tym porzadek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 80c nie straszne dla ati :) Boże błagam - co ty wypisujesz bez modifikacji biosu 580/590 ( badz jak kto woli 1160/1180 ).Jest 580/1180 rdzenia nie mnożesz ;?............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 80c nie straszne dla ati :) Boże błagam - co ty wypisujesz Jest 580/1180 rdzenia nie mnożesz ;?............. Gutman1 - przeciez nabijam sie sam z SIEBIE :D ale to chyba nie w tym kraju nie zabronione :wink: Od tej chwili bede politycznie poprawny :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 nie wyglądało to na ironie ... ;) i nie mam poczucia humoru ;) Lepiej doVoltuj swojego gtoki a nie będziesz marnował energie na czcze gadanie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Moze tez chcesz moj biosik?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 :) Kamikaze ? wysli mu :) wtedy napewno będzie miał wystarczającą ilość V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 jonathan ten twój biosik to rarytas może zaczniesz go sprzedawać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Jak moglem pomoc to pomogle. Szkoda ze nie wszystkie karty na nim fajnie smigaja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 bo nie wszyskie to wytrzymują ;) a co do tej sprzedaży :) trudna sprawa - przesunąc jeden suwak i nacisnąc "save" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 No jakbys sie przyjrzal mu to bys widzial ze to nie jeden suwak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 hmmmmm masz racje to nie jest suwak ;D wystarczy przestawić jedną rzecz aaa :) i jeszcze nazwe musisz zmienić ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Tak. Poza tym dobrac najlepsze timingi No ale ok Niech bedzie ze to jeden suwak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 :) a nie Timingi :? hmm a jakie ustawiłeś? Wyśli mi tego biosika ;) to sprawdze jak u mnie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja narazie nie bede mial jak. Zapytach chase1. On chyba ma tego mojego biosika :D Ustawien nie pamietam. Siedzialem nad nimi troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 a ten wynik 800 na memkach był już z tymi timingami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...