Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Po tym jak podpialem rano drugie zasilanie komp zaczal przejawiac dobre obiawy :)

Bez problemu przechodzi oba smarki wynik ostatniego 7442 przy ustawieniach 1140/1180, procek 10x270 i ram 1 kosc na 712Mhz

Co do napiec to miernik podlaczony i pokazuje w stresie 11,88~11,95 a drugie 5,10 - jak to wyglada wg was? :? Jest dobrze czy to juz koniec zabawy?

Co do grafy to jak wykrecam wieksze MHz to zalicza zwiechy :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HMMM nieźle chyba pobiłeś wszystkie rekordy świata :) 1140mhz na rdzeniu! OMG! Czemu taki niski wyniK przy 1,14ghz na rdzeniu!!!!!!!!

Dobra sory nie mogłem się powstrzymać :P o so schozi z "tymi ustawieniami" ? Żeby nie było zwiech powinieneś dodać troszku napięcia. :) Ile w końcu masz na rdzeniu i pamięciach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm tak na zdrowy rozsądek

Pewno mhz rdzenia tak jak ram pomnożył przez 2...

Co do ramu hhmmm :) popatrz na syga co w tym dziwnego mowimu tu o am2 i ddr2 !

@Tot11 a bawiełeś się już z voltami na grafie?

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pojechaliscie mi po rajtuzach :D

Pany napiec nie zmienialem wszystko jest standardowo.

Pisalem juz, ze orlem nie jestem i wszytkiego nie wiem ale jakos sie naucze jak mi pozecie B)

Co jeszcze mozna wycisnac z tej grafy bez zmiany napiec i jak to zrobic?

A co z napieciami na zasilaczu? Dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oho właśnie zapomniałem o zasilaczu. Zmiana napięcia może być całkiem rydzykowna. A napięcie możesz zmienić programikiem jakim jest Ati Tool (najnowszy). Poszukaj kilka stron wcześniej było. Bez zmiany napięc chyba już nic nie wyciśniesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oho właśnie zapomniałem o zasilaczu. Zmiana napięcia może być całkiem rydzykowna. A napięcie możesz zmienić programikiem jakim jest Ati Tool (najnowszy). Poszukaj kilka stron wcześniej było. Bez zmiany napięc chyba już nic nie wyciśniesz

-głupi podtekst....

AtiTool ma bug'a i nie w każdym gto działa zmaian voltów

Sciągni program do zmiany biosów i flash'a albo program overclocker(bardzo tr. dosępny a ja nie moge Ci go upnąc bo nie jestem w domku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem? Dlaczego odrazu głupi? Po 1 jeżeli chodzi o zasilacz sami pisaliście, że mu nie wyrabia

po 2 jeżeli chodzi o ati toola to może akurat jemu działa zmiana voltów wróżki już spią a ja nią nie jestem :)) ty pewnie też nie

po 3 nie wyciśnie nic więcej bez zmiany napięcia, bo co go może blokować? temperatura? nieee on ma x2 ;) no chyba, że źle założył, ale tego też nie wiemy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie jest w miare bezpieczne napiecie dla rdzenia i pamieci

przy seryjnym chlodzeniu iceq po odblokowaniu 16 potokow ?

Nie chodzi mi o extreme ale o ustawienie na codzien.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wykrecilem troche ponad 7700 3dmarku05 :? bez modifikacji biosu 580/590 ( badz jak kto woli 1160/1180 :wink: ).

Bios mi piszczy, ze mam blad pazystosci pamieci??? Macie jakiegos pomysla?

A jak z temperaturami na karcie? Jakie powinny byc?

Ktos zarzucil mi, ze zle zalozylem x2 i mial racje ale niedlugo dojada pasty i zrobie z tym porzadek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

80c nie straszne dla ati :)

Boże błagam - co ty wypisujesz

Jest 580/1180 rdzenia nie mnożesz ;?.............

Gutman1 - przeciez nabijam sie sam z SIEBIE :D ale to chyba nie w tym kraju nie zabronione :wink:

Od tej chwili bede politycznie poprawny :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi