Zwykły User Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Dodam że nie chce oceniać innych(może to robię mimo woli) ale Ja to tak widzę. 99zł homemade to wcale nie takie WOW(teraz dla mnie). Np. kumpel robi spusty do wiatrówek 3-4 elementowe z regulacją(2 stopnie czułości) stal 45 wszystko ręcznie sam i puszcza to po 40 zeta ludziom, są zadowoleni. A niech zarabia jak mu się chce to robić. Wszystkim jeszcze nikt nie dogodził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) chyba mi sie w jakims stopniu udalo, nie sadzisz? :)No napewno ... gdyż twoje promocje i Rewolucje Październikowe (albo Pomarańczowe ... juz nie pamietam) pobudziły szarych użytkowników do zakładania kibli. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 podasz szanowny rybo jakiś przykład, czy to tylko figura słowna? grrrr, a czy trzeba mowic kto i co robi ? US sie czai wszedzie, to jest real przyklad firmy XXXyyy, i nie tyczy sie to Samhaina i Mate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Tak jak było wspomniane polskie WC idzie w strone wygody i uniwersalnośći. Sam to zaobserwowałem na sobie. Mi już mniej zależy na tym aby było wydajnie.. bardziej na estetyce i wygodzie użytkowania. ... a co do tych konstrukcji bloków... "gdybym miał gitarę..." (gitarę cztytaj ---> frezarkę :wink: ) skrótem jest dużo ludzi zdolnych ale bez zaplecza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Grzechu: przperaszam Cie ale to zbieg okoliczności. Nie miałem Twojej osoby nawet przez moment na myśli. Poza tym z Tobą w większości postów się zgadzam (tak na przekroju 3 lat powiedzmy w 90% ;-) Chciałbym wam podać pewien przykład z którym ostatnio walczyłem. Nie ma on nic wspólnego z WC i można to potraktować jako OT. Generalnie siedze w szeroko pojętej gastronomi. Mam też firmę kateringową - konkretnie serwis kanapkowy. Wygląda to w ten sposób, że 2 osoby codziennie produkują kanapki a jedna rozprowadza je po ustalonej trasie (urzędy, banki itd). Daje nam to razem 3 osoby. Czyli ja jako pracodawca odprowadzam za 3 osoby ZUS plus podatek dochodowy no i oczywiście płace im wszystkim pensje. I teraz tak. Okazuje sie, że chlopak który rozprowadza kanapki po prostu mnie oszukuje i okrada. Oczywiście traci pracę. Mija kilka dni, na jego miejsce wchodzi nowy człowiek... a okazuje się, że mój dotychczasowy pracownik, ten któy wyleciał nadal chodzi z bułkami. Jakby nigdy nic. Robi sobie sam w domu kanapki i sprzedaje je o 30-40gr taniej. Po1. Podszywa się pod moją firmę. Po2. Nie ma pozwolenia na produkcje żywności - sanepid Po3. Nie płaci czynszu za pomieszczenie które jest odebrane przez sanepid. Po4. Nie nabija na kase faktu ich sprzedaży. Tu jest tylko 7% VAT ale to już jest ta różnica 20-30gr. Nie płaci podatku dochodowego itd. Po5. Ja mając działalność musze za siebie też ZUS zapłacić. On robiąc to na lewika ma 700zł miesięcznie do przodu. I teraz czy to jest fair, że ja płace za pozwolenia, kupuje profesionalną chemię do odkażania pomieszczeń itd. Wysyłam pracowników na badania bo musza mieć aktualną książeczkę zdrowia. Płacę podatki, czynsze i pozwolenia.... Myśle, że temat kanapek jest tak prosty i czytelny, że każdy zrozumie o co mi chodzi. Zawsze powtarzam, że konkurencja jest bardzo dobra. Wymusza ona doskonalenie się aby nie być z tyłu. Ale konkurencja musi być uczciwa. A ten co robi legalnie niestety na starcie nie ma szans jeżeli jego produkt incl. taxes ;-) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Grzechu: przperaszam Cie ale to zbieg okoliczności. Nie miałem Twojej osoby nawet przez moment na myśli. Poza tym z Tobą w większości postów się zgadzam (tak na przekroju 3 lat powiedzmy w 90% ;-)Na końcu tamtej wypowiedzi zabrakło mi tego: :lol: także nie musisz przepraszać. - koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 tru tru... alke co? teraz ladnie termin i misiu pojda do US? ale jakos w to nie wierze... moga tez obnizyc swoje bloki o 22%... 81,14 pln za sztuke... poczuja jak sie mniej dostaje (roznicy nikomu nie oddadza...) ale to nadal bedzie szara strefa zagrozona atakiem odpowiednich sluzb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 tak to juz jest w tym kraju. Ja nie widze przyszłosci w polsce, dlatego wybywam za granice, ale i tak nie zamierzam produkowac bloków, moze od czasu do czasu jakas nagrzewnica wpadnie do rąk. Tylko ze u tweakowych producentów nie ma takiej gwarancji na blok jak u samhaina lub mate, on daje gwarancje, cos ci nie pasuje to do niego wysyłasz i ci robi, gwara trwa od roku do dwóch lat, a nigdy nie wiadomo kiedy tweakowy producent zwinie interes. Nie muwie ze gwara u kynka, termita, lub misia jest zła, bo sam nigdy nie miałem od nich bloczków, ale takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Reasumując: - termit to żaden homemade. A sprzedaje bez fiskalizacji. A to już nie jest do końca fair. A sprzedając swój blok poniżej ceny konkurencji może nabawić się problemów (bo z jakiej racji ja mam płacić podatki ze swoich produktów a ktoś inny ma ich nie płacić i mieć z tego większy zysk). - samhain: tutaj jest paragonik i firma. Jest pełna współpraca w przypadku reklamacji. Można mieć zastrzeżenia co do jakości produktów (albo ja po prostu pecha miałem) ale co do samego załatwiania spraw to na prawdę wzorcowa sprawa. - mate: dla mnie ktoś co po prostu robi swoje i jest z boku. Nie podnieca się, nie krzyczy, nie podkręca nastrojów na forach. Robi świetne bloki i nie tylko bloki. No i pelno profesionalne podejście. Nie ma syndromu małego grzesia ;D - siu15go: nie mogę się wypowiedzieć ponieważ nie miałem przyjemności. Mogę tylko opisać swoje odczucia czytając wypowiedzi. Ale nie chodzi tu o odczucia tylko o fakty. no sorki jakoś nie przypominam sobie abyś ze mną robił interesy a mnie jakoś mogłeś pojechać że niby okradam nasz jakże biedny kraj a misia już nie i wychodzi na to ze tylko ja jestem taki "be" i niedobry a zobacz sobie np. na allegro ile tam jest firm które ładnie legalnie sprzedają sprzęt i płacą podatki a ile jest takich jak ja złodziei co przemycają sprzęt i mają dużo nisze ceny od tych legalnych firm…. Nie wiem czy ktoś chciał by zapłacić np. 30 zł więcej za mój bloczek tylko po to abym mógł zapłacić podatki a właściwie i tak nie mogę otworzyć działalności tak samo jak misio15go, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 a ile jest takich jak ja złodziei co przemycają sprzęt i mają dużo nisze ceny od tych legalnych firm….No to opuść cene .... bo jak narazie to bloczki "homemade" nie są tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no sorki jakoś nie przypominam sobie abyś ze mną robił interesy a mnie jakoś mogłeś pojechać że niby okradam nasz jakże biedny kraj a misia już nie i wychodzi na to ze tylko ja jestem taki "be" i niedobry a zobacz sobie np. na allegro ile tam jest firm które ładnie legalnie sprzedają sprzęt i płacą podatki a ile jest takich jak ja złodziei co przemycają sprzęt i mają dużo nisze ceny od tych legalnych firm…. Nie wiem czy ktoś chciał by zapłacić np. 30 zł więcej za mój bloczek tylko po to abym mógł zapłacić podatki a właściwie i tak nie mogę otworzyć działalności tak samo jak misio15go, termit to czy chcesz czy nie to inna kwestia czy mozesz... bo MOZESZ... to ze zalozenie dzialalnosci na 90% bedzie sie rownalo z tym, ze zamykacie interes z misiem jest wszystkim znany... chodzi o cos innego... o wpojenie ludziom, ze jest sprzedaz oficjalna i 'szara strefa' Wy jestescie w szarej strefie... zle, dla Panstwa, zle dla ludzi prowadzacych firmy (bo na starcie jestescie tansi o ponad 22%), dobrze dla klientow... dla Was dobrze na poczatku, a pozniej zalezy jak potocza sie Wasze losy... nie mowie o tym ze ktos doniesie (to tez mozliwe, idiotow pelno), sam fakt, ze skarbowka oglada sobie allegro tez... a ze wredoty sa bardzo cierpliwe (5 lat potrafia obserwowac i dowalic pozniej podatek + odsetki + oplaty skarbowe za 5 lat!!) nikt nikogo nie straszy, moze troszke ostrzega... chodzi o zauwazenie subtelnej roznicy miedzy legalem a nielegalem a podejscie: co mi biednemu zuczkowi moga zrobic nie jest za fajne... znajomego dupneli za 20 pln podatku!!! 20 pln!!!! po 4 latach... do tej pory jak koles slyszy 'dwie dychy' to ma trzesawke... bo kara byla o niebo wyzsza... zycze jak najlepszego, lecz sugeruje jak najszybsze przejscie na legal... no chyba ze chce sprzedac dwie partie i powiedziec: dobra mam na rower i w [gluteus maximus]... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Co do nowych projektów to są, mam nadzieje, że niebawem jak qmaro dopracuje maszynę to pokażemy nasz wspólny projekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ee chciałem cos napisać ale wole nie .... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ee chciałem cos napisać ale wole nie .... :? do mnie czy do Benito? jesli nie chcesz kontynuowac na ogole... wal na prv mozna pogadac if u want Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Sam - jeśli dobrze sie orientuje to nie widziałem jeszcze firmy prowadzonej przez "dzieciaka" chyba pójdę w kynka ślady i wyląduje na allegro bo mnie tu tak straszycie że niedługo będę sie bal sprzedać koledze telefon ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Sam - jeśli dobrze sie orientuje to nie widziałem jeszcze firmy prowadzonej przez "dzieciaka" chyba pójdę w kynka ślady i wyląduje na allegro bo mnie tu tak straszycie że niedługo będę sie bal sprzedać koledze telefon ..... a kto kogo straszy? stwierdzam fakt... sprzedawaj na zdrowie czlowieku... a co do prowadzenia firmy... poczytaj pozniej sie wypowiadaj bardzo prosze... jest wiele mozliwosci wystarczy poczytac i popytac ot co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) tyle słów.. tyle słów a bloku na GPU+pamiątki jak nie było tak nie ma ;-) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez noe9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Sam - jeśli dobrze sie orientuje to nie widziałem jeszcze firmy prowadzonej przez "dzieciaka" chyba pójdę w kynka ślady i wyląduje na allegro bo mnie tu tak straszycie że niedługo będę sie bal sprzedać koledze telefon .....Jak kiedys rozmawiałem z samem wyszło zamykajace sie koło nieletni nie zarabiaja-> nie moga miec firmy->jesli zarabiaja musza odprowadzac podatek->ale nie moga miec firmy bo sa niepełnoletni i koło sie zamyka Teoretycznie mozna załozyc firme na matke/ojca tylko ani ja ani termit nie posiadamy odpowiedniego sprzetu a dziergajac bloki samemu, płacac pośrednika za wykonane prace szybko dazymy do bankructwa. Zeby zakupic sprzet, miec pomieszczenie trzeba miec jakies pieniadze na start, kredytu nie dostaniemy nie? a nawet jeśli jest to zbyt duze rezyko termit -> sprzedawanie na allegro wiaze sie z wiekszym rezykiem (kyniek moze sie zdziwic) poniewaz US bacznie obserwuje allegro Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esaj Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 samhain, mizga82 - o co wam chodzi ?? po co te gadki !! to jest bezsensu i niepotrzebne straszyc kolege i wielu innych, tak ciagle wspominajac nasz kochany urzad skarbowy "niechcący" straszycie ludzi.. nie ten gosc to nastepny przyjdzie i tak w kółko bedzie, bo to nie wina ludzi tylko ustroju i rzadu, podatków itd. jak by było dobrze w kraju i kazdy kto ma pomysł mógł łatwo założyc działąlność gospodarcza to i samhain i reszta "pożadnych" przedsiebiorców juz dawno by poszła z torbami alebo by zaczeli konkretnie sie reklamowac i robic jeszcze lepsze bloki po kosztach bo nowi gosci by napewno na poczatku po kosztach lecieli by pozyskac klientów. Wiec reasumujac__ jest dobrze tak jak jest.. "niestraszcie" nikogo bo to swiadczy tylko o was ze czegoś sie obawiacie, a chyba niepowinniście, ponoć "białe zawsze jest na wierzchu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Wiec reasumujac__ jest dobrze tak jak jest.. "niestraszcie" nikogo bo to swiadczy tylko o was ze czegoś sie obawiacie, a chyba niepowinniście, ponoć "białe zawsze jest na wierzchu :)Nie chodzi o straszenie ... ale w niektórych przypadkach jak widze o uświadomienie. Niektórzy poprostu nie wiedzą co tak naprawde robią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 tyle słów.. tyle słów a bloku na GPU+pamiątki jak nie było tak nie ma ;-) a po co mam robić taki blok ??? żeby zarobić na karę dla US ??? nie chce nic mówić ale gdyby nie misio15go (ja tu już dużo nie zdziałałem) to Mate i Sam pewnie by trzymali równa cenę i nie wiem czy każdego było by stać na bloczek za 150 zł tak jak to kiedyś było.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) a po co mam robić taki blok ??? żeby zarobić na karę dla US ??? nie chce nic mówić ale gdyby nie misio15go (ja tu już dużo nie zdziałałem) to Mate i Sam pewnie by trzymali równa cenę i nie wiem czy każdego było by stać na bloczek za 150 zł tak jak to kiedyś było....Cene nizszych blokow zapoczatkował samhain reszta sie dostosowała Ceny blokow zanizyły sie z około 130-150 do 100zł Wtedy jeszcze nie było blokow cube tylko dziergałem bloczki dremelkiem wiec miałem raczej mało do powiedzenia na rynku Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) gdyby nie było konkurencji to na pewno by tak od siebie nie obniżył EDIT no to widocznie cos pokręciłem i to dzięki Samowi macie najlepsze bloki w tak niskiej cenie :-P Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 termit: szkoda, że tak odebrałeś moją wypowiedź. no sorki jakoś nie przypominam sobie abyś ze mną robił interesy a mnie jakoś mogłeś pojechać że niby okradam nasz jakże biedny kraj a misia już nie i wychodzi na to ze tylko ja jestem taki "be" A czy ja napisałem, że robiłem jakieś interesy? A propo interesów to stary zobacz jaki przypał sobie robisz. Piszesz o interesach, robisz oficialnie dostępną i komentowaną liste dostaw, publicznie rozmawiasz o cenach... Jak wspominałem miałem ostatnio problem podobnej natury i wiem jakie konsekwencje to może za sobą nieść. I nie mówie tu o tym, że dostaniesz jak ktoś zasugerował "podatek do zapłacenia + odsetki za 4 lata"... Jeżeli US się tym zajmie, to dostaje się przy takiej kwotowo sprzedaży 30tyś kary za sprzedaż nieudokumentowaną w skrócie. Można jeszcze dostać od UM za sprzedaż bez rejestracji firmy. ITD ITP Nie wiem czy ktoś chciał by zapłacić np. 30 zł więcej za mój bloczek tylko po to abym mógł zapłacić podatki BRAWO!!! WRESZCIE ZROZUMIAŁEŚ DLACZEGO PODATKI SĄ DO [gluteus maximus] I TRZEBA JE OBNIŻYĆ!!! ;-) Ja nie chce płacić więcej o 30zł czy kupuje od Ciebie, Mate-a czy kogokolwiek. Ale tak funkcionuje nasze Państwo a właściwie i tak nie mogę otworzyć działalności tak samo jak misio15go, A konto na które wpływają pieniądze jest Twoje czy taty? Ogólnie śmieszna sie robi ta dyskusja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 gdyby nie było konkurencji to na pewno by tak od siebie nie obniżył EDIT no to widocznie cos pokręciłem i to dzięki Samowi macie najlepsze bloki w tak niskiej cenie :-P ja sprzedawalem gorsze jakosciowo bloki w cenie o okolo 30% taniej... byl mate, byly bloki.pl i nie wiele wiecej bylo osob sprzedajacych... moije zadanie bylo banalne... wkurzaly mnei ceny... i udalo sie je zbic do poziomu jaki widac nie chwale sie ze dzieki mnie... ale zapoczatkowalem obnizki cen co kilka osob ma nadal do mnie pretensje... tak samo spojzcie na ceny chlodnic... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 termit: szkoda, że tak odebrałeś moją wypowiedź. A czy ja napisałem, że robiłem jakieś interesy? A propo interesów to stary zobacz jaki przypał sobie robisz. Piszesz o interesach, robisz oficialnie dostępną i komentowaną liste dostaw, publicznie rozmawiasz o cenach... Jak wspominałem miałem ostatnio problem podobnej natury i wiem jakie konsekwencje to może za sobą nieść. I nie mówie tu o tym, że dostaniesz jak ktoś zasugerował "podatek do zapłacenia + odsetki za 4 lata"... Jeżeli US się tym zajmie, to dostaje się przy takiej kwotowo sprzedaży 30tyś kary za sprzedaż nieudokumentowaną w skrócie. Można jeszcze dostać od UM za sprzedaż bez rejestracji firmy. ITD ITP BRAWO!!! WRESZCIE ZROZUMIAŁEŚ DLACZEGO PODATKI SĄ DO [gluteus maximus] I TRZEBA JE OBNIŻYĆ!!! ;-) Ja nie chce płacić więcej o 30zł czy kupuje od Ciebie, Mate-a czy kogokolwiek. Ale tak funkcionuje nasze Państwo A konto na które wpływają pieniądze jest Twoje czy taty? Ogólnie śmieszna sie robi ta dyskusja. Jesli dobrze rozumiem dązysz do tego ze jesli wpływaja wplaty na konto jego taty to teoretycznie jego ojciec prowadzi działalnosc nie on sam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 gdyby nie było konkurencji to na pewno by tak od siebie nie obniżył EDIT no to widocznie cos pokręciłem i to dzięki Samowi macie najlepsze bloki w tak niskiej cenie :-P A i nie odbieraj tego tak osboiście. Wszyscy tutaj pogratulowaliśmy świetnego produktu. Pokazałes popakom nową jakość i tak na prawdę 3/4 zazdrości Ci chodżby tego, że masz flowpina w kompie. Dlatego wytykam Ci co mnie razi i co z mojej perspektywy JEST NIE TAK (heh chyba się starzeje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 JESLI NIE POWRÓCICIE DO ROZMOWY NA PEWNYM POZIOMIE, TYLKO DALEJ BEDZIECIE OBRZUCAĆ SIĘ BŁOTEM TO NASTEPNY, WARTOŚCIOWY TEMAT ZOSTANIE ZAMKNIETY... żeby nie bylo, ze nie uprzedzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 To był tylko taki drobny OT względem straszenia US-em i kłutni odnośnie prowadzenia/nieprowadzenia działalności... bo od czasu założenia pierwszego kibla dobre kilka lat temu chciałem cosik takiego kupić... niemniej płacenie 490zł za sztuke w wykonaniu innovateka (jedyne takie ustrojstwo dostępne w polsce) wogóle nie wchodzi w gre (szczegónie zważywszy na to że potrzebuje dwa :-) ) skrobanie samemu ze względu na skrajny niedorozój umiejętności manualnych / względnie brak sprzętu też nie bardzo realistycznie wygląda ;-) A tak wogóle to nie dajmy sie zwariować... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 hmmm ogolnie powracajac do tematu sadze ze polskie wc idzie w dwa kierunki: ludzi lubiacych wygode, cisze bla bla bla ludzi lubiacych wydajnosc... nawet jesli przed domem bedzie stal 5 tonowy TIR z pompa i drugi taki sam z chlodnica... i nei chce pisac ze jak nasze panstwo... idzie na samo dno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...