costi Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Trza miec Rippera, albo innego chipa, ktory umozliwia bootowanie z memorki. Wtedy nie jest tez potrzebny oryginalny HDLoader. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 czy istnieje możliwość załadowania gry przez sieć? czyli na przyklad udostępnie obraz na dysku hdd na pc, na konsoli (podłączonej do kompa skrętką oczywiście) uruchomie coś w stylu hddloadera i zaczne cieszyć się grą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostepniania poprzez siec to nie ma, ale gre po skretce wgrac mozna - zainteresuj sie programem HDL_dump, ew. naplink. Ogolnie dziala to tak, ze na konsoli uruchamiasz "serwer", a na PC aplikacje kliencka. Na tej samej zasadzie mozna postawic na konsoli serwer FTP - sluzy do tego program ExecFTP. Mozemy wtedy z dowolnego klienta FTP (np. Total Commandera) uzyskac dostep do memorek i partycji PS2OS na dysku twardym (jesli ktos korzysta z tego programu). Mozna w ten sposob latwo robic backup save'ow na PC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 problem jest taki ze mam slimke v14 i o hdd podłaczonym do niej mogę zapomnieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 To niestety zostaje Ci otwieranie konsoli i dolutowanie tasmy IDE... o HDD na USB zapomnij, nie ma to kompletnie sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 właśnie też o tym myślałem... Ale okazało się że modele od v14 w górę mają usunięte te luty ide, nie ma szans przylutować... siedzieć i płakać tylko, czekam aż kumpel skończy i mi da to się pobawie. Dobrze że mnie blokada regionalna nie obchodzi (tv akceptuje oba, vgabox też) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk1982 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) na dysku usb da sie grać, w moim przypadku 80% tytułów śmiga, troszkę dluższe są loadingi i fmv potrafią ciąć, ale daje rade. http://jaydium.servehttp.com/usbextreme/gamelist.php Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez eryk1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Mógłby ktoś mnie nakierować za ile opłaca się kupić używaną ps2 slim z przeróbką (bez gwary) lub bez przerobki ale z z SM i gwarancją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Panowie, panowie!! Posiadam konsolkę 39004 , niedawno pytałem się Was, czy modbo 760 pójdzie na tym no i odpowiedzieliście, że tak. Więc mam teraz kolejną prośbe niech ktoś da namiary na schemat albo opisze które dokładnie punkty mam przylutować a które nie bo obiło mi się o uszy , ze w tej wesji konsoli nie trzeba wszystkich łączyć. Tylko nie wysyłajcie mnie do stronki modbo2.com bo tam nic nie ma napisane i z tego schematu korzystałem i niestety chip nie działa. Na prawde bede wam bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam No i kurde co to znaczy że moge podłączyć 10 punktów bezpośrednio(tak jest napisane w schemacie) Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Sprawdź tutaj Powinny tam być schematy do różnych rewizji tego chipu. Powodzenia. Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Się pochwalę. KLIK Cena ok. Kabelek od zasilania ukradnę z jakiegoś domowego sprzętu, AV sprzedawca obiecał dorzucić gratis, kartę pamięci i pada od PSX mi da kumpel. Jeszcze tylko kupię oryginała Gran Turismo i będę szczęśliwym człowiekiem. Co sądzicie o moim pomyśle na spędzenie następnych paru miesięcy? :D Zastanawiam się tylko, czy nie władowałem się w cos nieprzyjemnego kupując tą 30003... -_- Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk1982 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) GT4 fajna gra ALE fury mają abs którego nie da się wyłączyć, nie uświadczysz czegoś takiego jak power oversteer, pozatym to nie prawda że jest ich 700 bo samych skyline'ow jest ze 40 itd. .Poluj na enthusja pro racing. Konsole rządzą! Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez eryk1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Spoko zakup, tylko teraz musisz w domu ustawic oltarzyk do Sony i codziennie odprawiac modly, zeby laser Ci nie padl :P Bo jak padnie, to koszt Twojej nowej zabwki sie podwoi ;) BTW. z padem do PSX bym uwazal, bo niektore gry wymagaja DS2 i kropka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 No ja wziąłem w MM za 400 PLN nówkę ,chociaż mogłem wziąć używaną w dobrym stanie za 280 ,ale nie miałem pewności co do stanu lasera dlatego wziąłem nówkę. Obecnie pochodzę do GOW 1 i powiem ,że niczego sobie łupanka :P ,myślę że 50 zł to nie dużo jak na tak mocno grywalny tytuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Laser powiadacie... Zobaczymy co to będzie.Tak sobie myślę, że mogłem dołożyć do jakiegoś nowszego/pewniejszego modelu i miałbym zmodowaną & dżojpady gratis, no ale raz się żyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Masz grubą, więc zmodowanie i dysk stoi przed tobą otworem, rzekłbym wręcz, że dziurą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 dobra ma ktos sprawdzonego goscia/serwis zeby wsadzic do grubasa rippera i teraz pytanie brac 3,5 czy 3,41 tak zeby gry ladowac z memorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Playstation dotarło. I to nie 30003, a 35003 v4 lub coś koło tego w bardzo dobrym stanie. Kabel zasilający zakosiłem rodzicom z ładowarki do aparatu, pada (oryginalny biały sony bez analogów) dostałem od kumpla i spędziłem pół dnia na jego czyszczeniu sklejaniu i naprawianiu. Opłacało się, bo przyciski po zdjęciu warstwy brudu spod obudowy pada w końcu odzyskały skok i kontaktują jak trzeba. Gran Turismo 4 pożyczyłem od koleżanki i jestem szczęśliwy. :mrgreen: W sumie nie w 100% szczęśliwy, ale jednak: Po po pierwsze. w komplecie z konsolą gratisowo dostałem kabel Euro, ale obraz jest nieostry i brzydki, co pogarsza moje samopoczucie i sprawia, że mój biedny brat na trasach w mieście nigdy w porę nie zauważa zakrętów o 90* zawsze kończąc taki na ścianie. W związku z tym rodzi się pytanie: Który kabel cholibka kupić? (Mam plazmę 42' ale z rozdzielczością 640x480 a)Component (Jeśli tak to jaki, żeby jakość obrazu była ok i czy w ogóle opłaca się wydawać na niego 30-35zł b)S-Video (koszt ~25zł) c)Euro RGB Kabel można dorwać już za 6,49 ;-) co nie sugeruje wysokiej jakości, ale są też droższe, dla tego tu znów pytam co wybrać. Pytanie nr2. Czy warto sugerować się pozłacanymi wtyczkami kabla? Po drugie: Czy można jakoś wyciszyć ten cholerny wiatraczek? Nie żeby był strasznie głośny, no ale ciszy nigdy za wiele... Po trzecie: Po co z przodu konsoli są gniazdka usb i jakieś r400 (czy s400? ;-) ) Jeszcze tylko karta pamięci, którą pożyczę od kolegi, choć i tak wypadałoby mieć własną. No i może w przyszłości jakiś oryginalny ds2... :D Mod chyba oleję. Nie planuję granie w wiele gier, a nie chce mi się z tym babrać. Będę kupował oryginały na allegro w promocyjnych cenach i ewentualnie wymieniał się grami z ludźmi. Jakoś to będzie. EDIT: "Po pierwsze" już nie aktualne: elo pro link to aukcji z kablem component który kupiłem Jeśli to zły wybór, to mnie zjedźcie. :) Edytowane 6 Maja 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Po drugie: Czy można jakoś wyciszyć ten cholerny wiatraczek? Nie żeby był strasznie głośny, no ale ciszy nigdy za wiele... Po trzecie: Po co z przodu konsoli są gniazdka usb i jakieś r400 (czy s400? ;-) ) Mozna! Trzeba kupic inny i wsadzic go w miejsce oryginalnego :P I jakis regulator obrotów tez by sie przydał, tylko nie wiem jak to sie sprawdzi w ps2. W sumie mialem w planach wyciszenie tego pudła, ale sprzedac było łatwiej :lol: No a jak myslisz po co sa gniazda usb?;> Teoretycznie mozesz podlaczyc aparat/pena/pada/kierownice i wiele innych taki piedołek. Szkoda tylko ze 3/4 stuffu nie dziala. Te drugie gniazdo sluzy do laczenia se soba konsolek [cos w stylu LANu]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 dobra ja dzisiaj dalem mojego grubasa na przerobke modbo 760 bo w sumie spelnia moje oczekiwania praktycznie wszystko z hdd i laser wogole nieuzywany czy to dobry wybor czy warto jednak dolozyc do rippera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 A teraz pytanie ode mnie: ma ktos pomysl jak podlaczyc sluchawki do PS2? Sony oczywiscie zapomnialo o gniezdzie sluchawkowym, a chcialbym sie uniezaleznic od kompa (niestety moje glosniki nie posiadaja dodatkowego wejscia, a nie chce robic jakiegos festiwalu przelotek i rozgaleziaczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Może zakupić takie słuchawki które podłącza sie na USB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 A teraz pytanie ode mnie: ma ktos pomysl jak podlaczyc sluchawki do PS2? Sony oczywiscie zapomnialo o gniezdzie sluchawkowym, a chcialbym sie uniezaleznic od kompa (niestety moje glosniki nie posiadaja dodatkowego wejscia, a nie chce robic jakiegos festiwalu przelotek i rozgaleziaczy).jest w ogole jakas stacjonarka co ma wejscie na sluchawki? Ja robie tak ze wyrzucam dzwiek do wzmacniacza, a tam mam przejsciowke z jack'a na minijacka i w to sluchawki. Może zakupić takie słuchawki które podłącza sie na USB ?Napewno działa headset socom'a, ale on ma jedną słuchawke tylko ;F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 jest w ogole jakas stacjonarka co ma wejscie na sluchawki?Logitechy X540, Creative T6-costam, G500, Genius Home Theater 5.1, Logi Z-5400 i Z-5500 nawet nie wspominam ;) Jeszcze calkiem sporo zestawow 2.0/2.1 ma taka mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Logitechy X540, Creative T6-costam, G500, Genius Home Theater 5.1, Logi Z-5400 i Z-5500 nawet nie wspominam ;) Jeszcze calkiem sporo zestawow 2.0/2.1 ma taka mozliwosc.Chodziło mi o konsole stacjonarną, ktora ma wyjscie na sluchawki, bo napisales, ze SONY zapomnialo o takim wyjsciu w PS2. Przynajmniej ja to tak odczytałem z Twojego posta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 mam problem poniewaz niektore gry np: Fifa2007pl, pes6pl, metal slug anthology nie chca dzialac z dysku robie obraz na dysku daje win hiipem wrzucam ale niestety nie odpalaja sie tylko ze wgrywalem je bez zadnego mode a niektore gry chyba wymagaja zeby ktorys ustawic macie moze liste gier w jakim trybie je wrzucac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Chodziło mi o konsole stacjonarną, ktora ma wyjscie na sluchawki, bo napisales, ze SONY zapomnialo o takim wyjsciu w PS2. Przynajmniej ja to tak odczytałem z Twojego posta ;)Eeee, ten, tego... w sumie masz racje :) Chociaz mozna powiedziec, ze o nim jednak zapomnieli - bo przeciez go nie ma :P Nadal niespecjalnie przybliza mnie to do rozwiazania problemu... patent z wieza jest interesujacy, ale to z kolei wymaga ciagniecia kabla przez pol pokoju (wieze mam z boku w stosunku do kompa) :( Ciekawe, co by bylo, jakbym skorzystal z magicznej skrzyneczki od Logitechow X-530 (gniazdka 2xRCA z jednej strony, 3x gniazdko minijack stereo z drugiej)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 i jak zna ktos taka stronke z tym spisem gier i "mode" ktorym je wrzucic za pomoca winhiip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 cześć, chciałem podłączyć swoje ps2 do głośników 5.1 (tych w sygnaturce) - napisałby mi ktoś jak? albo jakiś link podesłać do tutoriala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 mam problem poniewaz niektore gry np: Fifa2007pl, pes6pl, metal slug anthology nie chca dzialac z dysku robie obraz na dysku daje win hiipem wrzucam ale niestety nie odpalaja sie tylko ze wgrywalem je bez zadnego mode a niektore gry chyba wymagaja zeby ktorys ustawic macie moze liste gier w jakim trybie je wrzucac i jak zna ktos taka stronke z tym spisem gier i "mode" ktorym je wrzucic za pomoca winhiip juz sobie znalazlem http://www.absoluteanime.com/hdloader.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...