Skocz do zawartości
randeon

Playstation 2

Rekomendowane odpowiedzi

czy istnieje możliwość załadowania gry przez sieć? czyli na przyklad udostępnie obraz na dysku hdd na pc, na konsoli (podłączonej do kompa skrętką oczywiście) uruchomie coś w stylu hddloadera i zaczne cieszyć się grą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostepniania poprzez siec to nie ma, ale gre po skretce wgrac mozna - zainteresuj sie programem HDL_dump, ew. naplink.

Ogolnie dziala to tak, ze na konsoli uruchamiasz "serwer", a na PC aplikacje kliencka.

Na tej samej zasadzie mozna postawic na konsoli serwer FTP - sluzy do tego program ExecFTP. Mozemy wtedy z dowolnego klienta FTP (np. Total Commandera) uzyskac dostep do memorek i partycji PS2OS na dysku twardym (jesli ktos korzysta z tego programu). Mozna w ten sposob latwo robic backup save'ow na PC ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie też o tym myślałem... Ale okazało się że modele od v14 w górę mają usunięte te luty ide, nie ma szans przylutować... siedzieć i płakać tylko, czekam aż kumpel skończy i mi da to się pobawie. Dobrze że mnie blokada regionalna nie obchodzi (tv akceptuje oba, vgabox też) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, panowie!! Posiadam konsolkę 39004 , niedawno pytałem się Was, czy modbo 760 pójdzie na tym no i odpowiedzieliście, że tak. Więc mam teraz kolejną prośbe niech ktoś da namiary na schemat albo opisze które dokładnie punkty mam przylutować a które nie bo obiło mi się o uszy , ze w tej wesji konsoli nie trzeba wszystkich łączyć. Tylko nie wysyłajcie mnie do stronki modbo2.com bo tam nic nie ma napisane i z tego schematu korzystałem i niestety chip nie działa. Na prawde bede wam bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam

No i kurde co to znaczy że moge podłączyć 10 punktów bezpośrednio(tak jest napisane w schemacie)

Edytowane przez czarecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się pochwalę. KLIK

Cena ok. Kabelek od zasilania ukradnę z jakiegoś domowego sprzętu, AV sprzedawca obiecał dorzucić gratis, kartę pamięci i pada od PSX mi da kumpel. Jeszcze tylko kupię oryginała Gran Turismo i będę szczęśliwym człowiekiem. Co sądzicie o moim pomyśle na spędzenie następnych paru miesięcy? :D

Zastanawiam się tylko, czy nie władowałem się w cos nieprzyjemnego kupując tą 30003... -_-

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT4 fajna gra ALE fury mają abs którego nie da się wyłączyć, nie uświadczysz czegoś takiego jak power oversteer, pozatym to nie prawda że jest ich 700 bo samych skyline'ow jest ze 40 itd. .Poluj na enthusja pro racing. Konsole rządzą!

Edytowane przez eryk1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko zakup, tylko teraz musisz w domu ustawic oltarzyk do Sony i codziennie odprawiac modly, zeby laser Ci nie padl :P Bo jak padnie, to koszt Twojej nowej zabwki sie podwoi ;)

BTW. z padem do PSX bym uwazal, bo niektore gry wymagaja DS2 i kropka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wziąłem w MM za 400 PLN nówkę ,chociaż mogłem wziąć używaną w dobrym stanie za 280 ,ale nie miałem pewności co do stanu lasera dlatego wziąłem nówkę. Obecnie pochodzę do GOW 1 i powiem ,że niczego sobie łupanka :P ,myślę że 50 zł to nie dużo jak na tak mocno grywalny tytuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Playstation dotarło. I to nie 30003, a 35003 v4 lub coś koło tego w bardzo dobrym stanie. Kabel zasilający zakosiłem rodzicom z ładowarki do aparatu, pada (oryginalny biały sony bez analogów) dostałem od kumpla i spędziłem pół dnia na jego czyszczeniu sklejaniu i naprawianiu. Opłacało się, bo przyciski po zdjęciu warstwy brudu spod obudowy pada w końcu odzyskały skok i kontaktują jak trzeba. Gran Turismo 4 pożyczyłem od koleżanki i jestem szczęśliwy. :mrgreen:

W sumie nie w 100% szczęśliwy, ale jednak:

Po po pierwsze. w komplecie z konsolą gratisowo dostałem kabel Euro, ale obraz jest nieostry i brzydki, co pogarsza moje samopoczucie i sprawia, że mój biedny brat na trasach w mieście nigdy w porę nie zauważa zakrętów o 90* zawsze kończąc taki na ścianie. W związku z tym rodzi się pytanie: Który kabel cholibka kupić? (Mam plazmę 42' ale z rozdzielczością 640x480

a)Component (Jeśli tak to jaki, żeby jakość obrazu była ok i czy w ogóle opłaca się wydawać na niego 30-35zł

b)S-Video (koszt ~25zł)

c)Euro RGB Kabel można dorwać już za 6,49 ;-) co nie sugeruje wysokiej jakości, ale są też droższe, dla tego tu znów pytam co wybrać. Pytanie nr2. Czy warto sugerować się pozłacanymi wtyczkami kabla?

Po drugie: Czy można jakoś wyciszyć ten cholerny wiatraczek? Nie żeby był strasznie głośny, no ale ciszy nigdy za wiele...

Po trzecie: Po co z przodu konsoli są gniazdka usb i jakieś r400 (czy s400? ;-) )

Jeszcze tylko karta pamięci, którą pożyczę od kolegi, choć i tak wypadałoby mieć własną. No i może w przyszłości jakiś oryginalny ds2... :D

Mod chyba oleję. Nie planuję granie w wiele gier, a nie chce mi się z tym babrać. Będę kupował oryginały na allegro w promocyjnych cenach i ewentualnie wymieniał się grami z ludźmi. Jakoś to będzie.

EDIT: "Po pierwsze" już nie aktualne: elo pro link to aukcji z kablem component który kupiłem Jeśli to zły wybór, to mnie zjedźcie. :)

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po drugie: Czy można jakoś wyciszyć ten cholerny wiatraczek? Nie żeby był strasznie głośny, no ale ciszy nigdy za wiele...

Po trzecie: Po co z przodu konsoli są gniazdka usb i jakieś r400 (czy s400? ;-) )

Mozna! Trzeba kupic inny i wsadzic go w miejsce oryginalnego :P I jakis regulator obrotów tez by sie przydał, tylko nie wiem jak to sie sprawdzi w ps2. W sumie mialem w planach wyciszenie tego pudła, ale sprzedac było łatwiej :lol:

No a jak myslisz po co sa gniazda usb?;> Teoretycznie mozesz podlaczyc aparat/pena/pada/kierownice i wiele innych taki piedołek. Szkoda tylko ze 3/4 stuffu nie dziala.

Te drugie gniazdo sluzy do laczenia se soba konsolek [cos w stylu LANu].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz pytanie ode mnie: ma ktos pomysl jak podlaczyc sluchawki do PS2? Sony oczywiscie zapomnialo o gniezdzie sluchawkowym, a chcialbym sie uniezaleznic od kompa (niestety moje glosniki nie posiadaja dodatkowego wejscia, a nie chce robic jakiegos festiwalu przelotek i rozgaleziaczy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz pytanie ode mnie: ma ktos pomysl jak podlaczyc sluchawki do PS2? Sony oczywiscie zapomnialo o gniezdzie sluchawkowym, a chcialbym sie uniezaleznic od kompa (niestety moje glosniki nie posiadaja dodatkowego wejscia, a nie chce robic jakiegos festiwalu przelotek i rozgaleziaczy).

jest w ogole jakas stacjonarka co ma wejscie na sluchawki?

Ja robie tak ze wyrzucam dzwiek do wzmacniacza, a tam mam przejsciowke z jack'a na minijacka i w to sluchawki.

Może zakupić takie słuchawki które podłącza sie na USB ?

Napewno działa headset socom'a, ale on ma jedną słuchawke tylko ;F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest w ogole jakas stacjonarka co ma wejscie na sluchawki?

Logitechy X540, Creative T6-costam, G500, Genius Home Theater 5.1, Logi Z-5400 i Z-5500 nawet nie wspominam ;) Jeszcze calkiem sporo zestawow 2.0/2.1 ma taka mozliwosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logitechy X540, Creative T6-costam, G500, Genius Home Theater 5.1, Logi Z-5400 i Z-5500 nawet nie wspominam ;) Jeszcze calkiem sporo zestawow 2.0/2.1 ma taka mozliwosc.

Chodziło mi o konsole stacjonarną, ktora ma wyjscie na sluchawki, bo napisales, ze SONY zapomnialo o takim wyjsciu w PS2. Przynajmniej ja to tak odczytałem z Twojego posta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem poniewaz niektore gry np: Fifa2007pl, pes6pl, metal slug anthology nie chca dzialac z dysku robie obraz na dysku daje win hiipem wrzucam ale niestety nie odpalaja sie tylko ze wgrywalem je bez zadnego mode a niektore gry chyba wymagaja zeby ktorys ustawic macie moze liste gier w jakim trybie je wrzucac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o konsole stacjonarną, ktora ma wyjscie na sluchawki, bo napisales, ze SONY zapomnialo o takim wyjsciu w PS2. Przynajmniej ja to tak odczytałem z Twojego posta ;)

Eeee, ten, tego... w sumie masz racje :) Chociaz mozna powiedziec, ze o nim jednak zapomnieli - bo przeciez go nie ma :P

Nadal niespecjalnie przybliza mnie to do rozwiazania problemu... patent z wieza jest interesujacy, ale to z kolei wymaga ciagniecia kabla przez pol pokoju (wieze mam z boku w stosunku do kompa) :(

Ciekawe, co by bylo, jakbym skorzystal z magicznej skrzyneczki od Logitechow X-530 (gniazdka 2xRCA z jednej strony, 3x gniazdko minijack stereo z drugiej)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem poniewaz niektore gry np: Fifa2007pl, pes6pl, metal slug anthology nie chca dzialac z dysku robie obraz na dysku daje win hiipem wrzucam ale niestety nie odpalaja sie tylko ze wgrywalem je bez zadnego mode a niektore gry chyba wymagaja zeby ktorys ustawic macie moze liste gier w jakim trybie je wrzucac

i jak zna ktos taka stronke z tym spisem gier i "mode" ktorym je wrzucic za pomoca winhiip

juz sobie znalazlem http://www.absoluteanime.com/hdloader.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi