Skocz do zawartości
pawelekmal

Zasilacz Niekompatybilny Z Płytą Główną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bo jestem tu nowy :D

Moje pierwsze pytanie brzmi: Czy jakos da sie połączyć zasilacz ktory ma kabel 20 pin z płytą główną co ma 24 piny na zasilacz?? jeszcze nie kupilem nic, tylko skladam komputer na benchmark.pl i tam pisze ze "zasilacz jest niekompatybilny z plyta glowna". zasilacz to HPU-4M480 a płyta to Abit KN8....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item95858901_przejsciowk...in_nowa_fv.html

Dostaniesz to w zwyklych sklepach komputerowych, tylko zdziercy licza po 15-20zl. Na allegro dochodzi wysylka wiec pdoobne ceny. Ja musialem taka przejsciowke zastosowac w przypadku tagana u01 480W i abita nf7. Teraz mam na zbyciu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowe 4 piny służą w normalnych płytach i zgodnie z normą ATX do dodatkowego zasilania slotu PCI-E. Zrób tak... Kup narazie to co masz kupić (chociaż za tą cenę można kupić lepszy zasilacz). I dopiero jak będziesz miał jakies problemy ze stabilnością zastanów się nad tamtą przejściówką. Powinno działać i bez niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.benchmark.pl/pelny_14933.html

Czasami lepiej doplacic te 70 zł... Bo ja firmie Hiper w swoim kompie nie zaufam :P Kiedyś jeszcze byl Chieftec ale teraz to tylko Tagan i Topower :D Mimo ze nadal mam Chiefteca :] No ale to ta stara seria i 420W wiec spokojnie mi wystarcza :D Jeden wentyl ( ten cienki ) sie posypal ( lozyska ) to go wyrzucilem a ten wyciagajacy wymienilem na bardziej wydajny i ladnie smiga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi