pawelekmal Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam wszystkich bo jestem tu nowy :D Moje pierwsze pytanie brzmi: Czy jakos da sie połączyć zasilacz ktory ma kabel 20 pin z płytą główną co ma 24 piny na zasilacz?? jeszcze nie kupilem nic, tylko skladam komputer na benchmark.pl i tam pisze ze "zasilacz jest niekompatybilny z plyta glowna". zasilacz to HPU-4M480 a płyta to Abit KN8.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 http://allegro.pl/item95858901_przejsciowk...in_nowa_fv.html Dostaniesz to w zwyklych sklepach komputerowych, tylko zdziercy licza po 15-20zl. Na allegro dochodzi wysylka wiec pdoobne ceny. Ja musialem taka przejsciowke zastosowac w przypadku tagana u01 480W i abita nf7. Teraz mam na zbyciu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A nie możesz po prostu podłączyć tego zasilacza do płyty i zostawić wolne 4 piny w gnieździe ATX? W 90% przypadków, jak nie więcej, wszystko działa prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 pawelekmal zajrzyj do tego tematu: Konstrukcja Gniazd 20 I 24pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaZmAn_DeViL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja mam DFI LP Ultra-D z gniazdem 24 pin a zasilacz Chief 420W z 20 pinowym gniazdem... Podlaczylem zasilke pod to mobo i chodzi bardzo dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Dodatkowe 4 piny służą w normalnych płytach i zgodnie z normą ATX do dodatkowego zasilania slotu PCI-E. Zrób tak... Kup narazie to co masz kupić (chociaż za tą cenę można kupić lepszy zasilacz). I dopiero jak będziesz miał jakies problemy ze stabilnością zastanów się nad tamtą przejściówką. Powinno działać i bez niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 mowisz ze moge kupic lepszy za te pieniadze czyli np jaki?? chdzi mi o wysokie napiecie i zeby byl ogolnie dobry i cichy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaZmAn_DeViL Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 http://sklep.benchmark.pl/pelny_14933.html Czasami lepiej doplacic te 70 zł... Bo ja firmie Hiper w swoim kompie nie zaufam :P Kiedyś jeszcze byl Chieftec ale teraz to tylko Tagan i Topower :D Mimo ze nadal mam Chiefteca :] No ale to ta stara seria i 420W wiec spokojnie mi wystarcza :D Jeden wentyl ( ten cienki ) sie posypal ( lozyska ) to go wyrzucilem a ten wyciagajacy wymienilem na bardziej wydajny i ladnie smiga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...