Skocz do zawartości
NeuroPL

Karta Graficzna Na Agp - Dobra, Za Małe Pieniądze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś czas temu udało mi się sprzedać moją dawną kartę graficzną (fx5900xt) za 330zł. Prawdopodobnie niedługo dostanę za darmo x600xt (chyba PCie). I tutaj pojawia się pytanie: Co jest bardziej oplacalne?

1. Zostawienie karty, sprzedaż płyty głownej i zakup nowej pod PCIe?

2. Sprzedanie karty i zakup nowej na AGP?

3. Inna możliwość?

Mój sprzęt:

1. AMD64 s939 3000+ selekcjonowany Winchester

2. MSI K8N Neo2 Platinum

3. 2x 512 Mushkin 2-2-2-2-5-1T

4. Tagan 480W... blablablaa[takie tam różne]

Pozdro

Edytowane przez NeuroPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem bylby rozwiazany gdybym dostal karte graf na AGP a nie na PCIE, wtedy bym ją używał i zbierał kase na nowy sprzet.

Sprzedaż mobo jest o tyle nieopłacalna, bo dostane moze jakies 200zł.. :/

Sam już nie wiem ci robić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, sprzedajesz płyte za 200zł, kupujesz nową za 350zł, więc do interesu dopłacasz około 150 zł, 180zł ci zostaje i ta x600xt.

Masz w kieszeni około 180zł i testujesz tą x600xt, jak starcza, to git, jak nie wystarcza, to sprzedajesz za 200zł i za 380 kupujesz x700pro używaną lub 6600Gt używaną jeszcze lepiej. czy wymienisz tą x600xt, czy nie, to masz przynajmniej płytę, na którą wejdą lepsze i tańsze karty graficzne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem identyczny problem jak Ty tylko że na s754. Posiadałem płyte MSI i chciałem sie przesiąść na PCI-E długo sie zastanawiałem co wybrać. I kupiłem ASROCKA i naprawde jestem zadowolony z możliwości tej płyty. U mnie FSB 340 !!! Firma Asrock naprawde sie zmieniła i to na lepsze. A ta płytka którą polecił Grzechu_1990 DUAL SATA II jest naprawdę wyśmienita. Poczytaj forum a sie przekonasz. Płytka kosztuje ok 200-250 zł to zalezy gdzie kupisz. Do tego 6600GT i śmigasz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi