NeuroPL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, jakiś czas temu udało mi się sprzedać moją dawną kartę graficzną (fx5900xt) za 330zł. Prawdopodobnie niedługo dostanę za darmo x600xt (chyba PCie). I tutaj pojawia się pytanie: Co jest bardziej oplacalne? 1. Zostawienie karty, sprzedaż płyty głownej i zakup nowej pod PCIe? 2. Sprzedanie karty i zakup nowej na AGP? 3. Inna możliwość? Mój sprzęt: 1. AMD64 s939 3000+ selekcjonowany Winchester 2. MSI K8N Neo2 Platinum 3. 2x 512 Mushkin 2-2-2-2-5-1T 4. Tagan 480W... blablablaa[takie tam różne] Pozdro Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez NeuroPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 wg mnie lepszym rozwiązanie będzie wymiana płyty bo pożniej będziesz miał możliwośc wymiany karty na nową bez zmainy płyty, a pakowanie kasy w AGP jest mało opłacalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Problem bylby rozwiazany gdybym dostal karte graf na AGP a nie na PCIE, wtedy bym ją używał i zbierał kase na nowy sprzet. Sprzedaż mobo jest o tyle nieopłacalna, bo dostane moze jakies 200zł.. :/ Sam już nie wiem ci robić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 No dobra, sprzedajesz płyte za 200zł, kupujesz nową za 350zł, więc do interesu dopłacasz około 150 zł, 180zł ci zostaje i ta x600xt. Masz w kieszeni około 180zł i testujesz tą x600xt, jak starcza, to git, jak nie wystarcza, to sprzedajesz za 200zł i za 380 kupujesz x700pro używaną lub 6600Gt używaną jeszcze lepiej. czy wymienisz tą x600xt, czy nie, to masz przynajmniej płytę, na którą wejdą lepsze i tańsze karty graficzne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nie kupie płyty głównej za 350zł do takiego sprzętu... Jeżeli miałaby mi ona służyć przez dłuższy czas to wole dołożyć trochę i kupić coś lepszego, ale pojawia się pytanie czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 na socket 939 moim zdaniem jak najbardziej warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 To w takim razie jakie mobo na s939 z pcie? SLI raczej nie bede uzywał, mozliwosci overclockerskie umiarkowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 ASrock dual sataII albo epox 9npa+ ultra, epoxa bardzo ciężko znaleść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Asrock? Epox? przecież to jest shit a nie firma... chyba ze sie cos zmienilo od jakiegos roku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zmieniło i to dużo, na lepsze przede wszystkim. Bierz albo tego asrocka albo epoxa, są wyśmienite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 nie no niemożliwe ;) a MSI? a asus? a DFI? co jest w tym asrocku takiego dobrego? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 co jest w tym asrocku takiego dobrego? :P Stosunek ceny do tego, co oferuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 jak koniecznie chcesz coś lepszego do bierz DFI LanParty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Miałem identyczny problem jak Ty tylko że na s754. Posiadałem płyte MSI i chciałem sie przesiąść na PCI-E długo sie zastanawiałem co wybrać. I kupiłem ASROCKA i naprawde jestem zadowolony z możliwości tej płyty. U mnie FSB 340 !!! Firma Asrock naprawde sie zmieniła i to na lepsze. A ta płytka którą polecił Grzechu_1990 DUAL SATA II jest naprawdę wyśmienita. Poczytaj forum a sie przekonasz. Płytka kosztuje ok 200-250 zł to zalezy gdzie kupisz. Do tego 6600GT i śmigasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 DFI LanParty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 dziedku lucku ;) przekonales mnie :D nawet jakby sie okazal chlam to 200zl to nie majatek :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...