CrazyJohn Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 no tak ten ktos na forum ma GR PRO, wiec moze pojdzie... ehh zobaczymy :) chyba jednak w srode odbiore rano, cos tak czuje w krzyzu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 no tak ten ktos na forum ma GR PRO, wiec moze pojdzie... ehh zobaczymy :) chyba jednak w srode odbiore rano, cos tak czuje w krzyzu :)PITer ma DS3 i GR PRO i smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) ja juz w znaku odebralem swoje gramy pro... kosci d9gmh i d9gmh 2x1GB. czyli chyba dobrze? przynajmniej teoretycznie? bo widzialem ze sa rozne D9... ktos wczesniej pisal chyba. a i pytanko.. jak to jest z gwarancja? musze miec rachunek czy nic nie musze miec i jak mi padna to do wilka wysylam? bo nie dostalem zadnej... edit/ a gware mam jednak dzieki za odpowiedz wspac.. :> Edytowane 31 Lipca 2006 przez p0rNfLaKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 ja juz w znaku odebralem swoje gramy pro... kosci d9gmh i d9gmh 2x1GB. czyli chyba dobrze? przynajmniej teoretycznie? bo widzialem ze sa rozne D9... ktos wczesniej pisal chyba. a i pytanko.. jak to jest z gwarancja? musze miec rachunek czy nic nie musze miec i jak mi padna to do wilka wysylam? bo nie dostalem zadnej... no to spoko kostki, lepszych nie mozna miec ;) teraz tylko dobrym oc udowodnisz co warte goodramy ;) a jesli chodzi o gware to xerujesz dla nich tylko fakturke i gwarancje otrzymana i to slesz np z zepsutymi pamiatkami do nich, oni sparwdzaja u siebie i jak cos to dopiero sla do wilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Panowie, czy coniektórych serce boli ze wydali kase na markowe pamieci któe działaja na słabszych timingach niż GR ? czy reszta jest sponsorowana przez zachodnie koncerny ze tak jeździcie po GR ? szczególnie ze psy wieszaja na GRamach ludzie którzy nie mieli tych kosci w rękach, albo wręcz nie mają nawet DDR2. Takim znawcom to można podziekować, nie kazdy ma możliwość sobie z zagranicy sprowadzać sprzęt, a jak cos jest dobre to i kosztuje i jest z Polski to juz jest źle. Dziwne ze na GSkille, Corsairy, OCZty, Geile i inne marki wywalacie ludzie tyle kasy i nie placzecie ze drogie ..... Edytowane 31 Lipca 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Panowie, czy coniektórych serce boli ze wydali kase na markowe pamieci któe działaja na słabszych timingach niż GR ? czy reszta jest sponsorowana przez zachodnie koncerny ze tak jeździcie po GR ? szczególnie ze psy wieszaja na GRamach ludzie którzy nie mieli tych kosci w rękach, albo wręcz nie mają nawet DDR2. Takim znawcom to można podziekować, nie kazdy ma możliwość sobie z zagranicy sprowadzać sprzęt, a jak cos jest dobre to i kosztuje i jest z Polski to juz jest źle. Dziwne ze na GSkille, Corsairy, OCZty, Geile i inne marki wywalacie ludzie tyle kasy i nie placzecie ze drogie ..... popieram w 100%, bo poprostu do wielu nie dotarlo jeszcze ze goodramy pro sa czolowka pamiatek (z tych dostepnych w polsce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 bym cos napisal ale dyskusja i tak bezcelowa, bo admin skasuje posty, pare uzytkownikow podkabluje ze offtopa siejemy... mimo ze rozmowa jest o goodramach i ich oplacalnosci :) nie moglem sie powstrzymac z komentarzem. po prostu nie rozumiem, czemu sa posty kasowane, jesli jest DYSKUSJA na temat oplacalnosci zakupu. a zeby nie bylo ze sieje offtopa i ze post zniknie to zadam pytanie. od jakiej metody podkrecania mam zaczac? bede mial conroe 6400. plyte glowna ds3. i teraz... jaki dzielnik pamieci ustawic na poczatek oraz czy schodzic najpierw z timingami czy moze zwiekszac fsb? no i czy od razu dowalic max mozliwe napiecie na pamiatki i zobaczyc czy bedzie sypalo bledami.... czy powoli zwiekszac wraz z podnoszeniem fsb/zmienianiem timingow? na jakich wartosciach POWINNY isc pamieci, tak zebym zaoszczedzil sobie sporo czasu na testowaniu? takie bezpieczne wartosci ktore 100% powinny dzialac... latwiej byloby z "tego" punktu podkrecac :) no i jaki progs uzyc do testowania czy nie sypia bledami.. wolalbym pominac goldmema i to drugie ktore trzeba bootowac... wole cos z poziomu windowsa, jesli istnieje. pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) najlepiej bedzie oczywiscie zapuscic napiecie 2.3v minimum, najlepiej ile fabryka dala ;) timingi to chyba najlepsze beda 4.4.4.X, bo moje takie najbardziej lubily, i przy takich ustawieniach zaczynac powiedzmy od 800-900 spokojnie zeby sie zaczelly rozgrzewac ;) spokojnie powonno siegnac 950 albo i wiecej, wszystko zalezy od pozostalego sprzetu... dzielnikiem latwo przeliczysz, bo jesli masz dzielnik 1:2 to przy 200fsb pamiatki ida na 800 ( bo 2*200fsb = 400mhz, i tryb ddr czyli jeszcze *2 co daje 800ddr, analogocznie do innych dzielnikow liczyc) wiec juz sobie dobierzesz w zaleznosci jakie bedziesz mial fsb ps wracajac do wczesniejszej dyskusji to nawet kilka ciekawych danych padlo odn. np innych pamiatek ;) wiec dyskusja warta cos byla... :] Edytowane 31 Lipca 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 dzielnikiem latwo przeliczysz, bo jesli masz dzielnik 1:2 to przy 200fsb pamiatki ida na 800 ( bo 2*200fsb = 400mhz, i tryb ddr czyli jeszcze *2 co daje 800ddr, analogocznie do innych dzielnikow liczyc) wiec juz sobie dobierzesz w zaleznosci jakie bedziesz mial fsb co do dzielników to DS3 ladnie wszysko(jakie MHz przy jakim dzielniku) w biosie pokazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Czy ktoś więcej oprócz Pitera bawił się GR PRO na płytach GB DS3/4? Jakie rezultaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ja. 980 4-4-5-14 +,3V (ile to jest dokladnnie? 1.9V to jest normalne i od tego sie dodaje czy od 1.8V?). wyzej juz nie testowalem... bo skoncentrowalem sie na procku (bo on mi nie wyrabial...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) @p0rNfLaKe Masz E6400 ? Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) ta ty mi powiedz piter czy i ile zwiekszales napiecia nie-napieciowe i nie-prockowe (czyli chipset i fsb i costam), ze ci plyta idzie na 490... bo mi przy +,1 +,1 powyzej 425 nie chce isc... Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez p0rNfLaKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ta ty mi powiedz piter czy i ile zwiekszales napiecia nie-napieciowe i nie-prockowe (czyli chipset i fsb i costam), ze ci plyta idzie na 490... bo mi przy +,1 +,1 powyzej 425 nie chce isc... Nic nie podnosilem, u mnie sciana jest na 500MHz podnoszenie napiec nic nie daje, z goodramem tez plyta wysiadala na FSB ponizej 430.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 no mi chyba odwrotnie.. bo powyzej 430 wysiada.. a raczej 425.. nio sprobuje 435 fsb dac.. moze 10fsb jest martwa strefa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Nic nie podnosilem, u mnie sciana jest na 500MHz podnoszenie napiec nic nie daje, z goodramem tez plyta wysiadala na FSB ponizej 430..czyli co ...?? goodramy hamuja??? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 nie wiem u mnie goodramy na lajcie jeszce maja luzu i to ze 100fsb conajmniej.. chamuje je chyba jednak plyta glowna.. juz wszystkiego probowalem. po prostu powyzej 420fsb musze resetowac cmosa... nic nie daje. po prostu nic. nie jset to wina procka, nie jest to wina pamieci. jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 nie wiem u mnie goodramy na lajcie jeszce maja luzu i to ze 100fsb conajmniej.. chamuje je chyba jednak plyta glowna.. juz wszystkiego probowalem. po prostu powyzej 420fsb musze resetowac cmosa... nic nie daje. po prostu nic. nie jset to wina procka, nie jest to wina pamieci. jakies sugestie? popatrz na x7, moze cos da bo by srednia mobo byla na 430 ... daj luzne timingi na ram i lec z fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) a propo pamieci to dostales od tego mikas_komp te pamiatki? bo ja na swoje jeszcze czekam... a juz nie chce mi sie z typem kontaktowac, bo i tak nie odpowie. [ widzialem ze tez u niego kupowales, chyba ze to inny "ma1y" :) a co do x7... to co to da.. i tak przeciez procek wytrzymuje jeszcze. Do 3.2ghz stabilnie chodzi a przy x7 by i tak mial ponizej 3ghz... Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez p0rNfLaKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 a propo pamieci to dostales od tego mikas_komp te pamiatki? bo ja na swoje jeszcze czekam... a juz nie chce mi sie z typem kontaktowac, bo i tak nie odpowie. [ widzialem ze tez u niego kupowales, chyba ze to inny "ma1y" :) a co do x7... to co to da.. i tak przeciez procek wytrzymuje jeszcze. Do 3.2ghz stabilnie chodzi a przy x7 by i tak mial ponizej 3ghz... x7 po to by zobaczyc na tym mnozniku ile Ci plytka wystartuje ... mi bootuje na 490 (492max od czasu do czasu :) ) Ciezko uwierzyc ze az tak slaba masz sztuke... ps nie kupilem i nie kupie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 no ale na x6 sprawdzalem bootowalnosc plyty... wczesniej juz o tym pisalem. ale chciales kupic? wystawiasz mu jakiegos negatywa albo cos? bo pewnie jak mu wystawie to zrobi to samo :>... szkoda troche mi go :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 no ale na x6 sprawdzalem bootowalnosc plyty... wczesniej juz o tym pisalem. ale chciales kupic? wystawiasz mu jakiegos negatywa albo cos? bo pewnie jak mu wystawie to zrobi to samo :>... szkoda troche mi go :P ja poczekam :) wiem, czytałem i pamietam że pisałem o x6, ale jak bys sprawdził x7 to by sie nic nie stało :P cos z Ramkami wymyśliłeś ?? ja chyba kupie jakies 2x512 na razie (moze te co mam u siebie teraz na pokładzie, pozyczone ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 na x7 tez probowalem i nie bylem zadowolony z rezultatow. nie chce nawet do 430 dojsc... po prostu sciana. nic nie daje. zawsze reboot jest :) ale poczekam na nowe biosy... nie ma sensu szastac kasa po to zeby pozniej sie okazalo ze naprawili to :) zreszta 3.3ghz to i tak bardzo ladny wynik moim zdaniem i jak dla mnie i tak procek jest juz wystarczajaco wydajny.. :) w koncu nie tylko benchmarkami czlowiek zyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 na x7 tez probowalem i nie bylem zadowolony z rezultatow. nie chce nawet do 430 dojsc... po prostu sciana. nic nie daje. zawsze reboot jest :) ale poczekam na nowe biosy... nie ma sensu szastac kasa po to zeby pozniej sie okazalo ze naprawili to :) zreszta 3.3ghz to i tak bardzo ladny wynik moim zdaniem i jak dla mnie i tak procek jest juz wystarczajaco wydajny.. :) w koncu nie tylko benchmarkami czlowiek zyje. to napisz w temacie o płycie lub conroe ile wyciagnałes stabilnie - kilka h sp2004 dual i na jakim V w cpuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) a moze bysmy o modulach 1gb pogadali ? :)przyjemniejsze sa, i chyba NIKT ich na nikronkach nie mial :P Prosze , moduły 2*1GB A tu troche lepszy czas Wszystko to na Good Ram Pro 2*1GB Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez cyrus_6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 cyrus_6 - jaka mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) cyrus_6 - jaka mobo?Ausus P5W DH Deluxe No i to chyba byłoby na tyle : 410-3-4-4 Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez cyrus_6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 oo na jakich napieciach ci poszly na cas3.0? bo probowalem ale nie skutkowalo.. a probowalem wlasnie przy tym FSB.... ale nie chcialy pojsc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 oo na jakich napieciach ci poszly na cas3.0? bo probowalem ale nie skutkowalo.. a probowalem wlasnie przy tym FSB.... ale nie chcialy pojsc :( 2,3v na 400 idą 3-3-3 na 410 3-4-4 jeszcze je pomęcze może coś się uda wycisnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 a to moje nowe zabawki, przyszly pol godziny temu, jak widac nadal D9GMH niestety mobo brak... zestawienie z goodramem 667, niegdys pakowanym w te niebieskie radiatorki i sprzedawanym jako 800, kosci D9GCT, 1k tez przewaznie robia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...