Nawi Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 witam podczas obciazenia dysku wydaje on krotki dziwny sygnal: http://comil.webpark.pl/2.mp3 czym moze byc to spowodowane, moze tym ze mam napiecie w zasilaczu ok 13.12 v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) U mnie jest to samo na jednym (troche już wiekowym) maxtor'rze, a sprzęt mam nie kręcony (nie licząc karty graficznej) Nie jestem pewien dokładnie , ale chyba chodzi o pozycjonowanie głowicy...jeśli jestem w błędzie to niech mnie ktoś poprawi. Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dziwny dźwięk to praca ramienia zczytującego dane. Występuje w kilku modelach problem z ramieniem i łożyskiem talerzy i właśnie podobny dzwięk wydają. Co jak co ale maxtor od dawna opóścił się z wykonaniem dysków i tylko co może przemawiać za ich zakupem to cena dość niska. 13.12V to pewnie zczytane z jakiegoś programu a nie przez woltomierz podłączony pod molexa. Taka wartość jeśli zostanie potwierdzona przy obciążeniu mierząc woltomierzem to oznacza, że zasilacz klasyfikuje się do szybkiej wymiany, ponieważ taka wartość potrafi trwale uszkodzić podzespoły zasilane z linii 12V czyli np: dyski, napędy optyczne lub płyty główne kilku producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) hyh w biosie mam 13.12 w asus probe 13.12 w speedfanie 12.44 a na mierniku dochodzi nawet do 14 przy obciazeniu, zasilacz (renomowanej firmy :D mercury 400W) narazie daje rade, jednak bede mogl go dac do naprawy dopiero za miesiac gdzyz teraz mam mature i potrzebuje kompa...do tego jeszcze cos dysk twardy zaczyna nawalac :/ Potwierdzone ? :? Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Nawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 maxtory tak mają właśnie nad jednym takim się znęcam aż jakoś go wycisze ! :? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Nawi dobry człowieku wyrzuć ten zasilacz na śmietnik bo sobie uszkodzisz napęd optyczny no i zapewne dysk pójdzie z dymem (elektronika). Napięcie jakie pokazuje ci woltomierz jest o volta za wysokie a taki skok może już trwale zniszczyć podzespoły. Jest kilka dość dobrych zasilaczy do ceny 150 zł i warto zainwestować bo jeśli zacznie wariować to zapłacisz więcej za wymiane powiedzmy płyty głównej, dysku i napędu optycznego. Pomyśl dobrze czy ci się to opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Napięcie jest za wysokie o 1,57v podczas gdy norma dopuszcza na 12v przekroczenie max 0,6v Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) w sklepie gdzie kupowalem zasilacz gosc powiedzial ze mam go na gwarancji do 2 sierpnia, ale jezeli tam nic nie wykryja zadnej wady to koszty musze poniesc ja. tak wiec czy moge poprosic zeby zamiast mi dawac w razie czego nowy z tej samej firmy zrwrocil mi kase? mam jeszcze 1 prosbe czy moglibyscie mi polecic jakis zasilacz co by wystarczyl na zasilanie mojego kompa przez 3 tyg jak nie bede mial tego. Chodzi mi szczegolnie o allegro, jak najtanszy ale zeby wytrzymal moj sprzet: Barton 2500+, ASUS A7N8X-E DELUXE, Radeon 9600, Maxtor 6Y080M0 SATA, 512 Dual DDR, CD-RW, DVD Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Nawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Cokolwiek firmowe za 80 zika juz cos spokojnie znajdziesz a nawet i za 50 zika jakas 300w firmowke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...