Skocz do zawartości
Black_war

Moje Przyszłe Wc ;)

Rekomendowane odpowiedzi

szerokosc to jest 15cm dlugos np. 30cm a grubosc 2,5cm pojecia wam sie myla :)

odswiezanie :)

kupilem wlasnie nagrzewniczke bodajze od fiata za 35zl

i nastapila zmiana planow ;) tera kompletuje wc. jeszcze bardziej pod cene ale nadal wydajnosc czyli pakuje atmana 305 do pudla po zarciu za 5zl =D

jak tylko przyjdzie chlodnica postaram sie jakies zdjecia porobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde nie wiem co to za nagrzewnica =D na rekorda jakiegos wyglada a nie fiata sory za pomylke

a tak sie spytam

czy cube pro slim wejdzie na 6600 AGP ? bo niby ma multi zapinke ale ta agp ma pier.. mostek hsi i chodzi o to zeby nie zachaczal

reaktywacja ? nagrzewe mam cos tam czyscicilem octem i keczupem ale kupe dalo to czekam na cilit kamien i rdze

i mam juz rezik pudloodzarcia-made ;) o wymiarach wysokość 109mm, długośc 165mm, szerokość 105mm, wiec co tam polecacie wpakowac ?? poczatkowo myslalem nad atmanem ale sa glosne nie przerobione zastanawiam tez sie nad aquaelem 650l/h ;) doradzcie cos ! im taniej tym lepiej

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wlasnie pisze ;) nagrzewa od rekorda (caly czas ja czyszcze, jakis bialy nalot na finach) pompa atman (juz zamowilem) pojemnik po kanapkach (=D haha) ale go zmoduje troszke zeby ladniej wygladal np. pomaluje itp. , bloczki najprawdopodobniej prisony v2pro na cpu i gpu, lub jakies inne jezeli uda mi sie wyrwac bardzo okazyjnie no i weze 8/10

no i kolejne problemy ;) moja plyta nie posiada otworow mocujacych.. a wiec co bedzie korzystniejsze ? kupienie czegos takiego http://www.allegro.pl/item104832492_zapink..._a_lub_370.html

i jakiegos bloku na "normalne" srobki czy kupienie tego wytworu

http://www.allegro.pl/item104240514_miedzi...fi_10_12mm.html

plus zapinki zeby sie trzymalo http://www.allegro.pl/item103801762_zapink..._dni_zp3af.html

interesuje mnie glownie czy: wydajnosc miedzy tym blokiem bedzie duzo mniejsza od innych blokow za 99zl ludzi z forum czy oplaca sie inwestowac w duzo drozsze bloki na cpu czy zostac przy tamtym za 36zl ?

a i tak dodam ze interesuje mnie glownie chlodzenie karty graficznej wiec mysle ze tanszy blok na proc bedzie dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry x3n uwazam za gowno :) w tej samej cenie mam lepszy blok (i ladniejszy imo) typu flowpin termita

Twoj osad na temat tego bloku jest delikatnie mowiac przesadzony. Blok termita jest minimalnie wydajniejszy ale w kwestii jakosci wykonania moznaby polemizowac czy ten bloczek (x3n) to "gowno" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi tu o sam blok ale o szkody, ktore wynikn z jego winy. Mate mial taki przypadek kiedys i pokryl straty, podobnie bylo jak blok zamawiany w DD zaczal przeciekac to pokryli straty, dali nowy blok i jako gratis dali blok na GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe x3n to [ciach!]o.. fajne stwierdzenie ;> Sorry ziomuś ale ktoś kto chce kupić aquaela jako wypasa z 650l/h i twierdzi ze x3n to [ciach!]o ma baaardzo małą wiedze na temat "produktów" i trochę za bardzo bierze sobie do serca niektóe wypowiedzi uzytkowników naszego forum ;D

nie wierz we wszystko co przeczytasz....

BTW ciekawe dlaczego Mate nie podkręca tak publiki jak reszta szanownych producentów... a Wiesz czemu? bo nie musi. Robi swoje po prostu. Offtopic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wałkowany już nie raz. Dlatego masz kupić blok w tej samej cenie bo jest równie wydajny (różnica 1% jest zwykłym błędem pomiarowym). Dlatego ze dostaniesz na to gwarancje. Dlatego ze dostaniesz na to fakturę. Dlatego ze od tych 99zł zostanie odprowadzony podatek VAT. Dlatego ze zarabiający odprowadzi od tego podatek dochodowy. I dlatego, ze kupując coś w przyszłośc dostaniesz rabat. Ja mam prawie 4% od wszystkich cen na stronie.

A no i dlatego, że jak za 2 lata cośbedziesz potrzebował to Mate jeszcze bedzie i zawsze chętnie pomorze.

I nikt by nawet słowem sie nie odezwał co do Twojego wyboru ale pisząc ze co jest [ciach!]em musiałeś się z tym liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skad wiesz ze mate bedzie moze go samochod przejedzie (tfu tfu) ? po 1 nigdy nic nie wiadomo po 2 nie chodzilo mi o klotnie o bloki x3n tylko o to czy te wytwory za 36zl maja wydajnosc adekwatna do ceny ? mysle ze do mojego durona 1300 spokojnie starczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej od Sama wziąć ten nowy blok LITE czy jakoś tak? Za pół roku zmienisz blok i to coś z allegro pójdzie do śmieci bo sie nie nada ;> Sorry ale zawsze byłem przeciwnikiem wynalazków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wydaje ci sie ze: na pol roku za 35zl starczy

za pol roku pewnie bloki potanieja a i nawet ten od sama na nic sie nie zda bo prawdopodobnie nastepna platforma na ktora przejde bedzie am2 a z nimi to jeszcze nic nie wiadomo;) (zawsze mozna poprostu zapinke zrobic ale mi sie wydaje ze ten blok bedzie ok)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wydaje ci sie ze: na pol roku za 35zl starczy

za pol roku pewnie bloki potanieja a i nawet ten od sama na nic sie nie zda bo prawdopodobnie nastepna platforma na ktora przejde bedzie am2 a z nimi to jeszcze nic nie wiadomo;) (zawsze mozna poprostu zapinke zrobic ale mi sie wydaje ze ten blok bedzie ok)

Pleciesz panie pleciesz ... za pół roku ceny nie spadną. Jakoś od roku utrzymują sie na tym samym poziomie. To nie jest technologia która sie rozwija z dnia na dzień. Czyli jak kupisz blok to następnego dnia juz bedzie przestarzały :) Tak nie jest w tej dziedzinie.

A jezeli jestes taki bogaty ze sobie mozesz pozwolic na tanie i tandetne bloczki to juz twoja sprawa.

Porządne bloki od Mate, Sama, Misia, Kynka przeżyją jeszcze nie jedną platforme, wiec nie ma sie o co martwić.

Moj blok przeżył jak narazie dwie, są tacy co juz trzy albo i wiecej przesiedzieli na tych samych blokach.

AM2 nie bedzie jakims ewenementem, wiec tym bardziej kosmiczne bloki na niego nie będą potrzbne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Normalnie krew mnie zalała i poszło mi z nosa ... X3N to [ciach!]o ?? czy ty sie dobrze czujesz ? Jak bys podłączył x3n i flowpina do powiedzmy celerona 2.4@4 ghz to różnicy w chłodzeniu by nie było ... wiem bo pozbierałem opinie wielu osób... Sam zamówiłem X3N ... Flow pin ma mniejszą powierzchnie chłodzącą a X3N cały spód ma z miedzi ... X3N jest chromowany .... Możesz od niego sobie odprowadzić podatek ...Kupujesz w sklepie i jak koledzy mówią masz gware ...Ja powiem że jest łądniejszy no ale to moja opinia ... Nie mówie że flow pin jest do [gluteus maximus] bo ma tyle samo zalet iwad co X3N ale stwierdzanie ze X3N to [ciach!]o jest bluźnierstwem a tym bardziej że zaraz po tym powiedziałeś że chcesz kupić jakiś lutowany szmelc z allegro ... Mówie ci że nie będziesz zadowolony ....stałe krucce lutowany zapewne a nie weim może jest dobrze zlutowany ale spotykałem sie że luty puszczały i ciekł ... spotykałem się że z cyną sie co robiło i przeciekało .... Nie nazywaj czegoś [ciach!]e jeżeli bierzesz coś co można przyruwnać do kupy [ciach!]a .... Na czym jak na czym ... na pompie no atman aqual .... oszczędzisz .... na węzach ok ... na rezie ... pewnie ... ale na bloku !? Przecierz to najważniejsza częśc ukądu ! I własnie ta częsć powinna być najlepsza i najbardziej starannie wykonana ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale na bloku !? Przecierz to najważniejsza częśc ukądu ! I własnie ta częsć powinna być najlepsza i najbardziej starannie wykonana ...

Najważniejsza jest chłodnica. Bez niej, nawet najwydajniejszy i najlepszy blok nic nie da.

Nie przecze że te bloczki za 30zł to "kupa [ciach!]a" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Skoro twierdzisz ze lepiej brać lepszego w tej samej cenie to dlaczego bierzesz F2S ? ( bez urazy sam ) ale f2s wypada jako 15 ... Sam sobie zaprzeczasz ... może i starczy ci ten F2S ale czemu raz mówisz tak a raz inaczej ?? Jak horągiewka na wietrze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi