lian-li Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam Musze zmienic wentylator na procku i nie wiem jaka 80 kupic :? Procesor z podpisu Dobrze gdyby był wzglednie cichy. Najlepiej made in allegro, bede wdzieczna bardzo za wskazówki ! pz. Marika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Powiedz jaka kasa dysponujesz. Jesli w parze z cisza zalezy ci na wydajnosci to Akasa Amber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ja na wentylator na procesorze wymieniłem na Arctica 3 bez TC. Kompa nie słychać z 1m. Na grafice Pentak Cu ~ 5V i zasilacz Feel 350W. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 cos takiego : arctic fan 8 - przy 5v bedzie cichutkie i powinno sobie spokojnie poradzic z Twoim procesorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Juz był pierdtylion razy omawiany problem 80mm wentylatorów :mur: :mur: 1. Y.S Tech 2.Akasa 3. AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Wystarczy skorzystac z szukajki, było już o tym 100 razy, dobre sa Akasy, Arctici, Revolteci i takie tam, wejdź sobie na allegro i poszukaj pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arreat Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Polecam COOLink :] @4speed.pl dla wrocławianów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ja też polecam cooling.pl bardzo dobry sklep internetowy z wiatrakami, jesli chodzi oto to lepsze od allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 za 2-3 dni bee maił kilak delt 80mm- wydajnosć powinna być ok ciekawe tylko czy też bęą legendarnie głośne jak 120 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 za 2-3 dni bee maił kilak delt 80mm- wydajnosć powinna być ok ciekawe tylko czy też bęą legendarnie głośne jak 120 :wink: jeszcze trzyma po sobocie ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rascal666 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 ja dzisiaj kupilem i zamontowalem 2 X akasa ultra quite 80mm i jestem bardzo zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 jeszcze trzyma po sobocie ? ;) niestety nie-miałem zajęcia w wekend :? niestety moje wrodzone przestawianie liter+zajechana na maxa klawa+niesprawdzanie z lenistwa swoich postów= takie fajne zlepki :sad: ale staram się z tym walczyc... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) KLIK! Polecam ten wiatrak, jest świetny superwydajny i całkiem znośny na 12V, na 5 niesłychać, no nie słychać a całkiem nieźle dmucha. Mam takie 2 na karcie i nie słyszę, nawet jak wyłączę wszystkie wiatraki, zagłuszą je coolriver. Edytowane 7 Maja 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Ma 2600 obr. napewno jest cichy, zapewne ma te 24-25 db a tu już nie jest takie cicho no ale skoro tak sądzisz Edytowane 8 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 KLIK! Polecam ten wiatrak, jest świetny superwydajny i całkiem znośny na 12V, na 5 niesłychać, no nie słychać a całkiem nieźle dmucha. Mam takie 2 na karcie i nie słyszę, nawet jak wyłączę wszystkie wiatraki, zagłuszą je coolriver. Na 12V taki cichy to on nie jest, ale już na 7V prawie nie słychać i nadal nieźle dmucha i jeszcze jedna zaleta to CENA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ma 2600 obr. napewno jest cichy, zapewne ma te 24-25 db a tu już nie jest takie cicho no ale skoro tak sądzisz widziałeś żebym napisał gdzieś że jest "cichy" na 12V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Nie ale dałeś tak do zrozumienia <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Całkiem znośny czyli że nie działa jak jakaś 120mm delta, słychać go wyraźnie, ale da się wytrzymać, na pewno nie jest to suszarka. Jest trochę głośniejszy od zalmana VF700 na 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200200 tutaj sa moje 80mm delty.. co ciekawe sa dość ciche-na 12v słychać je ale wieją otro, na 7v w moim dośc już mocno wyciszonym kompie są niesłyszalne... co ciekawe na 3x1.2v akumulatorki już startują.nie ma to jak delta :wink: Edytowane 9 Maja 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 hmm te delty maja ok. 3125 prm. Arctici, ktore posiadam maja przy 12v ~2000 i nawet przy 5V sa bardzo delikatnie slyszalne (z odleglosci powiedzmy 20cm) i nie chodzi tutaj o prace lozysk czy silniczka co "szum" powietrza. Taka prawda , ze kazdy wentyl przy nawet 2000 rpm co tu duzo mowic - wyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200200 tutaj sa moje 80mm delty.. co ciekawe sa diśc ciche-na 12v słychać je ale wieją sotro, na 7v w moim dośc już mocno wyciszonym kompie są niesłyszalne... co ciekawe na 3x1.2v akumulatorki już startują.nie ma to jak delta :wink: chyba sie skusze :D mam nadzieje ze szanowny 99tomcat podepnie mi na 7 V Dziekuje slicznie za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) aka prawda , ze kazdy wentyl przy nawet 2000 rpm co tu duzo mowic - wyje. nie wiem czy muwiłes tu o 120mm czy o 80mm wentylkach ale np. sławny Revoltec Dark Red ma 2000 rpm i jest bardzo cichy, nie powiem że nic go nie słychac ale w średnio wyciszonym kompie jest cisza, łożysk wogóle nie słychać po przyłożeniu ucha do wentyla słychac tylko lekki szum powietrza. Edytowane 9 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ok. 36 CFM 99tomcat jak na delte to coś słabo one wieją ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 nie wiem czy muwiłes tu o 120mm czy o 80mm wentylkach ale np. sławny Revoltec Dark Red ma 2000 rpm i jest bardzo cichy, nie powiem że nic go nie słychac ale w średnio wyciszonym kompie jest cisza, łożysk wogóle nie słychać po przyłożeniu ucha do wentyla słychac tylko lekki szum powietrza. mówilem - a wlasciewie pisalem oczywiscie o 80mm. Przyznaje - kiedys 2000 rpm bylo dla mnie znosne (wzglednie ciche) - dzis jest nie do przyjecia. Sam mam srednio wyciszonego kompa i gdy "bawilem" sie opcja SMART FAN (automatyczny przelacznik z 5V na 12V w zalezonosci od temperatury) podlaczylem tak Arctica Fan 3 gdy wszedl on na obroty (1800rpm) przy 12V, nawet lepsza polowka powiedziala "cos ty z tym zrobil - czemu nagle tak wyje ?". moje motto: Jesli nie slychac roznicy miedzy wlaczonym a wylaczonym komputerem najprawdopobobniej jest on bezglosny, jednak istnieje powazne przypuszczenie, ze osoba to stwierdzajaca ma wade sluchu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Zgadzam się ze SlowsilVa - każdy wiatrak 80mm kręcący się powyżej 1800-2000 obr/min jest słyszalny! Natomiast jeżeli jest zamontowany jego wyciągowy lub ssący to nie jest już słyszalny... wtedy wydaje odgłosy jak mini odrzutowiec! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 pisząc Akasa macie na myśli ten model ultra silent, tak? @fredus wiesz gdzie można kupić go w Stołecznym Królewskim Mieście KRK? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Piszac akasa ja mysle o serii Amber. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) pisząc Akasa macie na myśli ten model ultra silent, tak? @fredus wiesz gdzie można kupić go w Stołecznym Królewskim Mieście KRK? pozdrawiam Zarowno akasy jak i revolteci sa na mogilskiej w http://www.spinpoint.pl Edytowane 17 Maja 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Zarowno akasy jak i revolteci sa na mogilskiej w http://www.spinpoint.plA podziękował :) Tylko się zastanawiam, na podmianke wentylatora do schłodzenia bartka z podpisu to cichszy/wydajniejszy/tańszy jest akasa amber, zwykła, czy jakiś revoltek? pozdrawiam EDIt: nie zauważyłem o amberze, sorka Edytowane 17 Maja 2006 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Heh szczerze muwiąc to byłem na miodowej w apollo i tam nie mają, byłem w PC projekcie też nie mają w ESC chyba też nie mają więc sie wku.. i kupiłem w cooling.pl ale możesz zapytać w tym sklepie na mogilskiej co podał errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...