Skocz do zawartości
Gość Bio

2 Myszki Na Jednym Kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Niedługo będę sobie załatwiał logitecha g5 :] i mam dylemat. G5 będe miał tylko do grania dla mnie (q3 i'm back :D ) a drugi logitech (zwykły optical) dla reszty rodzinki do obsługi windy. I mam pytanie. Jak zrobić, żeby 2 myszki mogły chodzić prawie na raz bez odłączania którejś z nich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz przez przypadek podłączyłem starą myche pod ps2 i nie odłączyłem tej od usb, i działały obie naraz :D Spróbuj u siebie :)

BTW - topic niezabardzo chyba pasuje na oślą :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak kiedyś kombinowałem jak przyniosłem do domu świeżego, pięknego razera ;)

A rodzince sie bardzo spodobał i tłuści go już każdy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo ja, jakis miesiac zniecierpliwiony podłczyłem moja now(działa.. ;) ) mysz a4techa na usb i miałem dwie mychy. Zaskoczony byłem efektem bo zrobiłem to w windowsie i jakby zapominajac ze miałem juz jedna.. Dwóch debili miałoby fajan zabawe, np kto kliknie na czyj przycisk.. ;) hehhe Trzeba tylko napsiac jaksi prosty program do naliczania punktow keke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy urządzenia wskazujące na raz też działają:

Myszka na ps2 (touchpad w lapie)

Myszka na usb

Tablet na usb

Możesz śmiało podłączać ;)

Ale jaja są jak berety, jak się wszystkim na raz rusza...

.:.:edit:.:.

Szkoda że siora kompa nie zostawiła, bo bym przetestował cztery na raz :lol:

Edytowane przez MareCeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wreszcie jakiś niezły pomysł na heroesa :D po co wymieniać się mychą i wszystko co minute przestawiać skoro można mieć dwie :D istnieją jakieś przejściówki ps2<>usb ? ;]

Gorzej jak sąsiad zacznie mi przeszkadzać ;]

Edytowane przez Shiningami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teraz 2 podpiete, pod usb, działają bez problemu. Musisz tylko pamiętać że zwykły optyk ma mniej dpi od G5, więc czułość w Windowsie (panel sterowania -> mysz) musi być innna, chyba że on-fly w G5 możesz zmniejszyć do 400dpi(chyba tyle mają zwykłe optyki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu. Ja miałem podłączone 2 myszki USB i ps.

ps. ostatnio dokonałem ciekawego odkrycia ;) : podłączyłem 3 klawiatury do kompa ( 2 USB i PS2 ) , oczywiście wszystkie razem świetnie działały , ale ciekawe jest to jak świetnie są zsynchronizowane wszystkie 3 zestawy 3 lampek ( numlock, scrolllock i capslock ) :lol: , w nocy efekt cool :)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm no to przekładam starego opticala na PS/2 a jak kupie G5 to ładnie do usb idzie (chyba wyczyszcze nawet port ;p ) a rodzinka będzie miała zakaz dotykania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi