AragornPL Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Cześć :) Zbierałem sie na to od paru miesięcy Dziś, skołatany różnymi emocjami, postanowiłem złożyć do kupy moje WC Zabrałem się za to wszystko, popodłączałem, do reza nalałem wszystko i szczęśliwy odpalam - zapowietrzył się cham Kolega Nicko13 polecił mi pomachać chłodnicą i dopełnić reza - nic nie dało Wkurzony wyjąłem pompke z reza, i wrzuciłem ją do miski oraz wylałem tam jego zawartość + dolałem kranówy, oraz zmieniłem zaginający się kawałek węża Efekty zobaczyłem odrazu To moje pierwsze "prawdziwe" WC - poprostu super Oczywiście nie jest to wersja finalna, będzie inna buda, pompka, wogóle układ będzie zamknięty i najprawdopodobniej w ciągu paru dni pojawi się rez Blok CPU: Cube Pro Slim by Misiu15go (dzięki, bloczek super) Chłodnica: Black Ice Pro z Akasą Amber 120mm (thx samhain & reszta Realitynet) Pompka: Taki jakiś bliżej nieokreślony krzak z wyciągnięty z rozwalonego zestawu CPC (podobno ma 600l/h) Węże: Cristallo 8/11 (IMO super, niewiem dlaczego niektórzy się ich czepiają) "Płyny": Petrygo Q (Orlen), demineralka i kranówa - ekstremalny mix Venicek @ 2.81 GHz @ 1.6v miał 34 stopnie w Idle (Akasa na chłodnicy @ 12v - dla mnie b.cicha, na procku pasta AS5) Narazie nie mam systemu, więc jakiś konkretnych wyników w OC, tempów i StressPrime'a nie ma :( Pływający "burdel" Pompka Black Ice Pro & Akasa Amber 120mm Całość Fotki poprawione :) Zapraszam do obejrzenia Bety 2: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=206900 Edytowane 19 Lipca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Zrob lepsze fotki. Bo narazie nie wiadomo co powiedziec na temat tego WC :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Z tego co można sie dopatrzeć na tych fotkach (nie było to łatwe ;)) to straszny burdel tam masz :? Edytowane 14 Maja 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Z tego co można sie dopatrzeć na tych fotkach (nie było to łatwe ;)) to straszny burdel tam masz :?Bo to dopiero beta, ciesze się, że wogóle działa A ten pokój to taka moja "kanciapa komputerowa" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 to wygląda :) tak jak ma wyglądać :) chlopak se(sobie) podlaczyl WC :) Pozdro stary,jak na poczatek to wazne ze dziala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) No teraz to widać cosik ;) EDIT: taki tip, będzie lepiej jak wentyl będzie wiać na chłodniczke niż będzie z niej wyciągać powietrze. Pozatym na plus tego WC jest tylko to że działa ;) Edytowane 14 Maja 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) a ta pompka daje rade?? bo do tej pory nie wierzyłem w cpc nawet pod tym względem :lol: (u kolegi w cpc lubi czasem nie odpalić albo sie zaciąć z byle czego - pełem hardcore komp pika, proc sie grzeje a on dostaje furii :lol: ) Edytowane 15 Maja 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a ta pompka daje rade?? bo do tej pory nie wierzyłem w cpc nawet pod tym względem :lol: (u kolegi w cpc lubi czasem nie odpalić albo sie zaciąć z byle czego - pełem hardcore komp pika, proc sie grzeje a on dostaje furii :lol: )Narazie jakoś działa, ale i tak wymienie ją na Atmana AT-305 @ Inline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Na Twoim miejscu nie zakładałbym tak szybko tematu, skoro to jest beta a ze zdjęć niewiele wynika :-| Poprawisz, to będziesz miał co pokazać, bo póki co to lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 No stary miednica jest hardcorowa :lol: Jak Miazga82 zobaczy temat to pewnie Ci napisze niezly wyklad :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 biedny ten hdd, do gory nogami i jeszcze po skosie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) gdzie tam jest WC ? mogłeś fotki normalne dac a nie pokazujesz [gluteus maximus] kompa węze odrazu wywal! Edytowane 15 Maja 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie wiesz czemu sie ludzie wezy Cristallo czepiaja? Ja tez nie wiedzialem. Dowiedzialem sie po tygodniu dzialania mojego WC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja radzę się pospieszyć z wersją alfa bo teraz to tak z 3 strony będą cię nap....lać że takie "nic" dajesz na forum. A to cpc..... Feee! Wymień pompkę i poukładaj w budzie! A tylko nie pokazuj następnego z tymi kablami z zasiłki i szerokimi taśmami hdd bo się przyczepią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Cristallo .. omfg ... weź je lepiej wywal. Narazie nie pokazałes niczego ciekawego; miska, chłodniczka doopa obudowy ... nie wiem jaki sesn było pokazywac takie zdjecia. Aha, wymien sobie klawiature na jakis nowszy model, bo ta to juz pewnie 10 lat ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 ... Węże: Cristallo 8/11 (IMO super, niewiem dlaczego niektórzy się ich czepiają) "Płyny": Petrygo Q (Orlen), demineralka i kranówa - ekstremalny mix Venicek @ 2.81 GHz @ 1.6v miał 34 stopnie w Idle (Akasa na chłodnicy @ 12v - dla mnie b.cicha, na procku pasta AS5) ... pierwsze zdanie jest robrajające :D zobaczysz jak bedą wyglądać węze po tygodniu może 2 LOL kranówa :mellow: co do temp. to ja mialem u siebie na sempronie przy napięciu 1.7v i troche wiekszym taktowaniu lepsze na freezerze 4@64 szkoda WC robić dla takich temp. szkoda zachodu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Aha, wymien sobie klawiature na jakis nowszy model, bo ta to juz pewnie 10 lat ma ;)Żadnej innej pod ręką nie miałem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja nie rozumiem jak mozna dac zdjecia bez przynajmniej jednego zdjecia obudowy z kadrem na plyte z blokami. Na tych fotkach prawie nic nie ma... Wez sie w garsc i to wszystko ladnie poukladaj, popraw, zdjecia pozadne zrob to porozmawiamy :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 nom,cristallo rox u mnie już poszła taśma wzmacniajaca co by sie nie zaginało a no i chyba miałes doła bo i kibel jakis taki zdołowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...