Skocz do zawartości
Graver

Chłodzenie Do Geforce 7900 Gt

Rekomendowane odpowiedzi

A co powiedzie na Thermalright V1 jest o praktycznie 1* gorszy od V1-Ultra a cena 50PLN mniejsza.

Dołączona grafika

No i obydwa modele deklasuja Zalmana VF700-Cu o 15* i zalmana VF900-Cu 12*

Dołączona grafika

Edytowane przez LK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evc bedzie wydajniejszy xD :)

no i lolll deklasuje tego termala CENOWO !!!!!!!!!!!!

Gdzie widziales test ze evc jest wydajniejszy od V1 lub V1-ultra???

I cenowo V1 kosztuje 120PLa evc chyba 90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś czy istnieje jakieś pasywne chłodzenie pod 7900GT ?? Jeśli nie to jakie jest najlepsze chłodzenie pod tą grafe ,cena nie gra roli byle było przedewszystkim cicho ,bo chłodzenie budy mam cacy

Na forum silentpcreview kilka osób ma na tej karcie Aerocool VM-102 i ponoć spokojnie daje sobie radę.

Za drogie i niezbyt wydajne (test na pclabie), moim zdaniem nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako, iż w czasie, gdy zakładałem ten temat nie zdecydowałem się na zakup żadnego cacka, tak teraz jestem gotów (skarbonka już pełna:P) i jest tylko jedno ale... wracając do pytania - "Jakie chłodzenie do 100zl wybrac do GeForce 7900GT?" ... czy aby nie ma teraz czegoś nowszego, wydajniejszego? :D co polecacie, czekam na opinie expertów ;]

z góry dzięki i pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Accelero nie głupi pomysł myślałem nad tym ale... mam na chipsecie wysokiego Zalmana :/ i tutaj zaczynaja sie schody bo S1 poprostu nie wejdzie nie ważne jakbym kombinował :/. Jakieś inne opcje? Coś cichego i wydajnego (karta kręcona) i w miare rozsądnej cenie. Dąże do totalnego wyciszenia komputera

a tak wyglada wnętrze mojej malutkiej obudowy

Dołączona grafika

Edytowane przez Qki86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowiac krotko: masz dokladnie taki sam problem jak ja :)

Prawie ta sama plyta (u mnie A8N5X, ale rozklad elementow jest taki sam jak w A8N-E), ten sam Zalman na chipsecie i tez chrapka na Accelero S1 ;) Ciekawe, ile tego Zalmana by trzeba uciac, zeby weszlo...

U mnie jest VF-900Cu i sie sprawdza, na temperatury nie narzekam. Ale jak sie w trybie 3D rozkreci na wysokie obroty, to szumi mocno :| Nie sprawdzalem, jak wyglada sprawa z temperaturami na 5V w stresie.

Thermalright HR-03 powinien sie zmiescic, ale to niestety nie jest tanie chlodzenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybys chcial wycinac zapewne pozegnalbys sie z wydajnoscia malenstwa [; Co do rozbrykanego zalmana - wydawalo mi sie ze galaxy strzelal o wiele wyzsze v-gpu i stad przyjemne ciepelko [;

up - zapomnialem o zdjeciu karty Master-darek. 900 przy tym....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje Galaxy ma standardowe napiecie (wersja 600/800 ma podwyzszone).

Poza tym wentyl jest sterowany przez bios karty, a nie przez temperature (nawet jakby byl calkiem zimny to w trybie 3D tez by sie rozkrecal).

Co do fotki: dzizas krajst, co za kloc. Bez HR-05 SLI, albo czegos w tym ksztalcie, nie ma co podchodzic do S1. A to juz koszty, na tyle wysokie, ze HR-03 zaczyna byc interesujaca alternatywa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z S1 jest jeszcze problem że wyjdzie u mnie za obudowe :/ Może tego Zalmana VF-900 Cu zamontuje chodzi mi o cisze żeby można było spać przy włączonym kompie.

Odbiegając od tematu warto kupować Scythe Infinity ? Ciekawi mnie czy by sie zmieścił i czy zdał by egzamin chodząc pasywnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy inaczej odczuwa halas. Pozatym jesli przy zerowym obciazeniu karty w nocy przeszkadza Ci szum wentylatorow... Infinity jest wydajne ale za geste ma finy na pasywke.

Gdy czlowiek jest zmeczony nawet freezer na max jest ignorowany [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli cisza jest dla Ciebie priorytetem, zastanow sie mocno, czy nie lepiej dozbierac do Thermalrighta HR-03.

Mi sie udalo wyrwac VF-900Cu za 89zl, jakbym mial zaplacic 130 to juz bym sie wahal, czy nie lepiej kupic pasywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thermalright by był nie głupim pomysłem bo kase mam tyle że "wchodziłby" na pamięci :/ Chyba jednak kupie tego Zalmana co ma Costi. Tylko musze mieć gwarancje czy jest sporo cichszy od boxowego bo ten nawet gdy nic nie robie szumi okropnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi