pentliczek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 A mi dziś zawiesili konto... Powód ? Aukcja "dla komentarza". W żadnej takiej nie brałem udziału :/ ... Napisałem im, że nie brałem, ze zawsze płace, ze mam mało komentarzy i nie zbieram niewiadomo ile ich, z kasą nigdy u nich nie zalegałem, napisałem ogólnie, że allegro to moje jedyne zakupy w necie, no i takie tam Jakie mam szanse na odzyskanie konta ? odwieszą po pewnym czasie ?... Raczej tak, pracują tam wyrozumiali ludzie ;) Mi już kilka razy odwiesili, pare razy zalegałem z opłatą, na początku działań na allegro odwoływałem aukcje itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Hmm to mnie pocieszyłeś :) Już wiem skąd to zawieszenie. Otóz kupiłem na pewnej aukcji przepis na pączki, za który zapłaciłem i dostałem go drogą mailową. Przepis kosztował 1zł. Kupilo go multum osób, gdyż w aukcji było podane "Jeżeli trudno przelać Ci tą złotóweczke na moje konto, to dostaniesz przepis zupełnie gratis !" Allegro się tym zasugerowało - i wszystkim z góry do dołu zablokowali konta - jakieś.. 70 osób ? ludzie mieli po 500, po 100, po 300 komentarzy - zablokowali. Ja miałem 73 :(. Niestety kase wpłacałem w banku Inteligo, bez prowizji etc, byłem przy okazji to wpłaciłem - ale nie mam dowodu wpłaty, więc mogą powiedzieć, że nie ma dowodu nie ma konta. Ale też nie udowodnią mi, że nie wpłaciłem. Musze opisać tą sytuacje, sądze, że to trafne argumenty - wpłata, komentarze - potwierdzenie wpłaty ląduje w koszu, zawsze tak robie po otrzymaniu komentarza. Przepis mam do dziś - więc moge im pokazać.. Co o tym sądzicie ? prosze o opinie, i ile moge czekać, bo na prawde konto mi potrzebne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Hmm to mnie pocieszyłeś :) Już wiem skąd to zawieszenie. Otóz kupiłem na pewnej aukcji przepis na pączki, za który zapłaciłem i dostałem go drogą mailową. Przepis kosztował 1zł. Kupilo go multum osób, gdyż w aukcji było podane "Jeżeli trudno przelać Ci tą złotóweczke na moje konto, to dostaniesz przepis zupełnie gratis !" Allegro się tym zasugerowało - i wszystkim z góry do dołu zablokowali konta - jakieś.. 70 osób ? ludzie mieli po 500, po 100, po 300 komentarzy - zablokowali. Ja miałem 73 :(. Niestety kase wpłacałem w banku Inteligo, bez prowizji etc, byłem przy okazji to wpłaciłem - ale nie mam dowodu wpłaty, więc mogą powiedzieć, że nie ma dowodu nie ma konta. Ale też nie udowodnią mi, że nie wpłaciłem. Musze opisać tą sytuacje, sądze, że to trafne argumenty - wpłata, komentarze - potwierdzenie wpłaty ląduje w koszu, zawsze tak robie po otrzymaniu komentarza. Przepis mam do dziś - więc moge im pokazać.. Co o tym sądzicie ? prosze o opinie, i ile moge czekać, bo na prawde konto mi potrzebne... ja w podobnej sytuacji juz nie odzyskalem konta a mialem potwierdzenia wplat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 No to Niemiec mnie załamałeś :( Ale dobrze, że chociaż mówisz Kurcze, nie dam rady bez allegro... Jezeli konto jest zarejestrowane na mnie, a dostałem zawieszenie, drugie moge też na siebie zarejestrowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ja mam 2 na siebie, niby nie można, ale jeszcze nie miałem z tym problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ok, dzięki pentliczek. No jeśli nie można, to nie dobrze, bo nie chce znowu stracić kolejnego konta... No ale różnica jest taka, że Ty masz 2 konta, a ja jedno zawieszone, i jedno (oby nie, oby nie) nowe Eh, licze jednak na wyrozumiałośc allegro i jak podam swoje argumenty, powinni mi odblokować, pentliczek, w jaki sposób pisałeś do nich w mailach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Jak nie można? Można mieć tyle kont ile dusza zapragnie, tylko nie można robić z nimi przekrętów (czyli np. kupować na jednym i sprzedawa na drugim). O PROSZE Edytowane 13 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Tak, ale w momencie kiedy masz zablokowane pierwsze drugiego zalozyc nie mozesz :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Z deszczu pod rynne.... 14.2. Osoba, której konto zostało zawieszone, nie może ponownie zarejestrować się bez uprzedniej zgody Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Btw, po co ryzykować dla jednego komentarza? :> Majac juz ponad 70.. Tylko nie mow ze zalezalo Ci na tym przepisie na paczki.. -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 mechl!k a bo ja wiedziałem, że to ryzyko ? W sumie nie zalezało - jest okazja, 1zł w tą czy w tamtą - przepis jak przepis, komentarz będzie. W sumie nie wiem co mnie podkusiło, często kupuje np. linki pozycjonujące za 2, 3zł które pomagają w pozycjonowaniu strony, nie są drogie a zarazem przydatne To miało być coś podobnego, nie wyszło... Tylko, co teraz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 To Cie nie przekonało? :> Poza tym komentarz za aukcje o wartosci 1zł nie jest przekonujący.. A że aukcje znikaja po ok 3miesiacach (a dokladniej mozliwosc ich przegladania) to pewnie iles tam % kupujacych krzywo by na Ciebie patrzyło.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Co to znaczy krzywo by na mnie patrzyło ? :> (z jakiego powodu) Ten screen co pokazałeś znam doskonale - ale 1zł to 1zł, moge kupować za to co tylko chce (np. owe folie ochronne) jeżeli jest taka możliwość - ale wiele osob na tej aukcji kupiło "za darmo" ... no i jest problem, nie wiem co im mówić, pisac... już 1 meil poszedł, napisałem że nie wiem dlaczego Ale teraz jak odpowiedza, to juz wiem dlaczeog, tylko nie wiem jak się wybronic... Edytowane 13 Czerwca 2006 przez FoX 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Przykładowo - miałbym do Ciebie mniejsze zaufanie jako Allegrowicza jezeli widziałbym ze posiadasz komentarze za zetke.. Moze to troche przesadzone - bo kazdy je probuje zdobyc w jakis sposób, ale jak mowie - jest % osób ktorzy takich sprzedajacych omijają.. Takie jest kupowanie na aukcjach dla komentarzy - np. kumplowi udalo sie tak 25 komentów zebrac, na 26 zablokowali mu konto.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Rozumiem No dla mnie komentarze to raczej sprawa drugoplanowa, bardziej korzystam z allegro po to żeby coś kupić, sprzedać, niż miec fajne konto.. Ale kusi żeby mieć coraz to więcej opini.. po prostu :( Moge dostać jakieś rady ? ... ale takie rozsądne, nie typu zarejestruj się na Ebayu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ja stracilem konto, dostalem zgode na ponowna rejestracje i mam juz 170 komentsow. od czasu do czasu przypominam sobie regulamin, bo lubia go zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zerowe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A jednak jest światełko w tunelu :) aa Wy pesymiści mnie dobijaliście tylko !! :P No ok do rzeczy Dostałem maila z informacjąza co etc. Na końcu dostałem Pański dalszy udział w Allegro, będzie możliwy po przesłaniu w mailu zwrotnym deklaracji zapoznania się z Regulaminem i jego przestrzegania. A więc licze na to że powróce na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Raczej tak, pracują tam wyrozumiali ludzie ;) Mówiłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 pentliczek ciągle miałem wiare w to co powiedziałeś :) dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Wystawiłem deck technics'a Dzisiaj kończyła się aukcja. za deck dalem 100 ceny wywoławczej. Obserwowało aukcje 6 osob. Cena na minute przed końcem aukcji wynosiła 113 zł. Niezbyt mnie to zadowalało przyznam. W koncu to dobry sprzet, a za tyle to żal mi się rozstawać z nim. Wycofałem aukcje na minute przed czasem. Nie moglem jednak znaleźdź gdzie to jest, bo nigdy praktycznie tego nie robie. W ostatniej chwili klikam. Nagle mi wyskakuje monit ze mam wpisać powod, a uprzednio zostawiłem puste pole. Wpisuje jeden znak - . (kropka) bo zostało doslownie kilka sekund do konca. Odwołałem ofety. Po kilku sec dostałem sms "Dlaczego aukcje zakonczyles" ja mu odpisalem, ze mi ktos zaproponowal wiecej a po chwili dostaje odpowiedź. "Nie podałes powodu. Zglaszam to allego i ci konto blokuja" a po chwili wysyla mi kolejnego "chcialem dac 150" Pisze mu, ze chcialem wycofac dluzej przed koncem, ale nie dalem rady - odpowiedzi juz nie dostałem. Rozumiem ze troche chamstwo z mojej strony, bo widocznie typ tracil czas siedzac przy kompie i odswierzajac, by kupic najtaniej. Ale po cenie jak i ilosci obserwujacych myslalem ze nie bedzie takich osob i wycofalem. Ale czy to jest powod, zeby mi odrazu zglaszac na allegro? Konto mam 5 lat - komentarzy 91 od 75 uzytkownikow. Same pozytywy. I typ odrazu chce mnie zglaszac. Jesli zglosi to duze sa szanse ze mnie blokną? Jesli juz blokna to myslicie ze o odblokowanie bede sie musiał raczej starac, czy problemow nie powinno byc? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Uwazaj bo cie zaraz blokna :lol2: Zwykle nic nie warte pogrozki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Wystawiłem deck technics'a Dzisiaj kończyła się aukcja. za deck dalem 100 ceny wywoławczej. Obserwowało aukcje 6 osob. Cena na minute przed końcem aukcji wynosiła 113 zł. Niezbyt mnie to zadowalało przyznam. W koncu to dobry sprzet, a za tyle to żal mi się rozstawać z nim. Wycofałem aukcje na minute przed czasem. Nie moglem jednak znaleźdź gdzie to jest, bo nigdy praktycznie tego nie robie. W ostatniej chwili klikam. Nagle mi wyskakuje monit ze mam wpisać powod, a uprzednio zostawiłem puste pole. Wpisuje jeden znak - . (kropka) bo zostało doslownie kilka sekund do konca. Odwołałem ofety. Po kilku sec dostałem sms "Dlaczego aukcje zakonczyles" ja mu odpisalem, ze mi ktos zaproponowal wiecej a po chwili dostaje odpowiedź. "Nie podałes powodu. Zglaszam to allego i ci konto blokuja" a po chwili wysyla mi kolejnego "chcialem dac 150" Pisze mu, ze chcialem wycofac dluzej przed koncem, ale nie dalem rady - odpowiedzi juz nie dostałem. Rozumiem ze troche chamstwo z mojej strony, bo widocznie typ tracil czas siedzac przy kompie i odswierzajac, by kupic najtaniej. Ale po cenie jak i ilosci obserwujacych myslalem ze nie bedzie takich osob i wycofalem. Ale czy to jest powod, zeby mi odrazu zglaszac na allegro? Konto mam 5 lat - komentarzy 91 od 75 uzytkownikow. Same pozytywy. I typ odrazu chce mnie zglaszac. Jesli zglosi to duze sa szanse ze mnie blokną? Jesli juz blokna to myslicie ze o odblokowanie bede sie musiał raczej starac, czy problemow nie powinno byc? Pozdro Dostaniesz maila z ostrzeżeniem i tyle Może jakiś punkcik karny (sam dostałem i nie wiem kiedy się znosi) Spox jak coś to pisz uszkodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ja osobiście nie lubię takich allegrowiczów, którzy odwołują oferty pod koniec aukcji. Po to jest cena minimalna, aby uniknąć takich sytuacji. Jakby nawet nie została osiągnięta, to drogą mailową można dogadać się z użytkownikiem i sprzedać sprzęt. Złamałeś regulamin, aczkolwiek jeżeli był to Twój pierwszy raz, to może dostaniesz tylko upomnienie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) co to są punkty karne (tzn definicje pkt. karnego znam, ale na jakiej zasadzie je przyznaja :P) ? Ile ich mozna miec? Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja używam opcji cena minimalna - co z tego że się za to płaci, korzystam z serwisu to trzeba za to płacić i tyle. A co jeżeli mam w O mnie zaznaczone że mogę zakończyć aukcję przed czasem bez podania przyczyny ? Na każdej aukcji piszę żeby się zapoznać ze stroną o mnie - przecierz licytując inni akceptują mój warunek. Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 IMO możesz kończyc aukcję kiedy chcesz. Ja się przyznam że kilka razy kończyłem przed czasem w ostatnich sekundach. Teraz zacząłem używać opcji cena minimalna - co z tego że się za to płaci, korzystam z serwisu to trzeba za to płacić i tyle.tzn ja zawsze myslalem, ze tak mozna, ale nigdy tego nie uzywałem (w koncu przez 5 lat sprzedalem 25 przedmiotow, wiec srednio 5 na rok ;) i dopiero sie skapnolem i przeczytalem regulamin po tym sms'ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ostatnio zakończyłem aukcje po prostu sprzedałem już telefon i 4 dni przed konćem aukcji wycofałem oferty, powód - telefon został już sprzedany No i dostałem maila od allegro, że tak nie wolno bla bla bla... No to teraz robie tak - jesli chce wycofać przed końcem, pare sekund, czy cos, obojetnie - pisze "Przedmiot został skradziony" lub uszkodzony, wtedy nikt się Ciebie nie czepi, bo regulamin na to zezwala I baaardzo wiele osób tak robi, 1 min do końca aukcji a tu ukradli mu np. laptopa ;) Rzecz śmieszna, ale tak można Punkty Karne - ja dostałem chyba 2, po prostu dostajesz np. za to że nie wpłaciłeś za przedmiot a koles zgłosił się o zwrot prowizji i wygrał "sprawę". Lub np. sprzedajesz zakazane rzeczy...Czepiają się o głupoty, a prawdziwych "przemytników" nikt nie widzi, dlaczego ? Bo oni dużo sprzedają, płacą duże prowizje - szkoda gadać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Kiedyś odwołałem aukcje ze względu na zbyt niską cenę. Napisałem, że komplet książek zaginął podczas przeprowadzki i tyle :) Zero konsekwencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Pytanie z innej beczki. Konto zawieszają po nie uiszczeniu prowizji. Można mieć dług max 10zł. Mam teraz 30zł długu i nie mam zamiaru płacić bo jakoś dziwnie rośnie... Wystawiłem dopiero 3 rzeczy (jedna wartości 55zł bez ceny minimalnej itd. i motorole z podpisu wystawiałem 2 razy, w aukcji dałem jedynie cene minimalną) więc skąd aż 30zł rachunku!? Przedwczoraj było 18zł co by się mniej więcej pokrywało. I po jakim czasie allegro zwraca prowizję? Wystawienie komórki kosztowało dokładnie 5zł 25gr. Więc się pytam skąd do cholery mogło wziąć się 30zł 60gr. rachunku?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...