Reinexen Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Co wy na to: Zalman CNPS 8000? i Zalman CNPS 9500? Oba kompatybilna z procesorami na podstawce AM2. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Reinexen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Cóż mozna powiedzieć kolejna zapewne wydajna konstrukcja zalmana, ciekawe jak wypada przy ninji i BT na s.939 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ładne - a czy wydajne - to się okaże. CHoc tkaa ilośc HP i miedzi - musi sie sprawdzać. Zalman dla mnieto jest high-end. Jak kogoś stac na wentyl za 230 PLN - to ok - napewno sie nie zawiedzie. Specyficzny segment rynku Overclockerów będzie na pewno zadowolony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1148 Konstrukcja to nowa nie jest.Wykonany tylko z aluminium a nie z miedzi co moim zdaniem jest lepszym rozwiązaniem.Cena jak przystało na Zalmana tylko dla fanatyków marki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Cena zabójcza ale ładne. Jednak ja jestem zwolennikiem połączenia AlCU, bo Al się szybciej chłodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Konstrukcja to nowa nie jest.Wykonany tylko z aluminium a nie z miedziOba są z miedzi, nowy jest chyba anodyzowany... no i ma zielony wentyl - akurat na AM2. Tak przynajmniej to opisali na bit-tech.net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 @Sarkazz, zgadza sie "nowy" CNPS 9500 jest miedziany tylko że zaanodyzowany i przystosowany do AM2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Cena niemala, wiec i wydajnosc pewnie spora :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 U Zalmana często płąci się też troche za samą markę. Choć 7000B, VF nie były takie słabe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ciekawe jak spód tego cuda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Do autora temat: zmien tytul na nazwe modeli tych coolerow, zeby ktos znowu nie wyskoczyl z podobnym tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Chciałbym oświadczyć, ze chyba po.. pogło (:D) ich z taką ceną za te śmieszne wiatraczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 1. Masa miedzi. 2. Niklowanej. 3. Heat-Pipe'y 4. Duży wiatrak. 5. Zalman. Wcale nie pogieło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 N właśnie najdroższa w tym wszystkim jest marka :] Ja tam ogolne teraz wolałbym kupić jakiegoś scythe. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 1. Masa miedzi. 2. Niklowanej. 3. Heat-Pipe'y 4. Duży wiatrak. 5. Zalman. Wcale nie pogieło ;] Tylko ze za 100zł mniej mozna kupic znacznie wydajniejsze, markowe chłodzenie :D . Rowniez z HP, miedza, jeszcze wiekszym wiatrakiem i Scythe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) przecież ten zalman jest cienki jak "sik pająka" za tą cene to chyba tylko miłośnicy tej firmy go kupią, ninja jest wydajniejszy o ok 20-25%, zarowno na największych jak i najmniejszych obrotach. Scythe w pasywie jest praktycznie tak samo wydajna jak zalman na maxymalnych obrotach, więc Z. może sobie go w buty schować (tego 9500, nie wiem jak z tym drugim) oblukajcie sobie http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman...a&ap=13&cpage=1 popieram MaSell'a Chciałbym oświadczyć, ze chyba po.. pogło (icon_biggrin3.gif) ich z taką ceną za te śmieszne wiatraczki Edytowane 15 Czerwca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Po wygladzie mozna domniemac ze z SCYTHE NINJA PLUS nie powalczy to obecnei najlepszy cooler na cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Po wygladzie mozna domniemac ze z SCYTHE NINJA PLUS nie powalczy to obecnei najlepszy cooler na cpu Tu jest test w ktorym Ninja jak zwykle wygrywa nad cała stawka łącznie z Zalmanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A na znjęciach z targów widać że będzie a raczej już (tylko nie w sprzedaży) Ninja Cu :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 zadna nowosc... a wydajnosc to tez pojecie wzgledne. ale i tak najbardzoej rozbawil mnie opis trybow pracy : 1. silent 2. low noise hyhy - ciekawe kto o 17dB mowi, ze to ciche :] no i powiedzcie mi jedno - dlaczeo to qrwa musi swiecic!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 no i powiedzcie mi jedno - dlaczeo to qrwa musi swiecic!!!!dzięki temu możesz go zastosować jako lampke nocną, zaoszczędzasz pieniądze bo wtedy nie trzeba jej kupować i ciągnie mniej prądu ;) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A na znjęciach z targów widać że będzie a raczej już (tylko nie w sprzedaży) Ninja Cu :oNinja Cu ma już ponad pół roku? I nie wejdzie do sprzedaży bo jest za ciężka, i wzrost wydajności nie jaki aż tak znaczący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 No właśnie, zwykła ninja była już ciężka, przecież taka Cu powyrywała by sockety :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) A gdzie sie teraz chłodzenie do socketów montuje? bo z tego co ja wiem to od czasu jakiegoś się mocuje w koszyczkach wokol socketu... Edytowane 15 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ale Ninja Mini już chyba wejdzie ;) http://www.vr-zone.com/?i=3732&s=6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A gdzie sie teraz chłodzenie do socketów montuje? bo z tego co ja wiem to od czasu jakiegoś się mocuje w koszyczkach wokol socketu... Lol no chodziło mi oto że ninja cu jest tak ciężka że zapewne wyrwała by ten koszyczek mocujący chłodzenie, przy okazji nie oszczędzjąc socketu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Ale Ninja Mini już chyba wejdzie ;) http://www.vr-zone.com/?i=3732&s=6 To by weszlo nawet do mojego desktopa. Dobrze ze scytche wypuszcza tyle wariantow coolerow - uzupelni to nisze jaka tworzyla sie u userow z waskimi obudowami. Ogolnie maja ciekawe pomysly, np ten cooler na gpu. Edytowane 15 Czerwca 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Cena zabójcza ale ładne. Jednak ja jestem zwolennikiem połączenia AlCU, bo Al się szybciej chłodzi.szybciej sie chlodzi, bo mniej ciepla "miesci w sobie". polecam krotki artykul Edytowane 15 Czerwca 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A na znjęciach z targów widać że będzie a raczej już (tylko nie w sprzedaży) Ninja Cu :o Na zdjeciach ktore widzialem byl tez dopisek nie wprowadzony do produkcji ze wzgledu na wyrywanie socketow z plyt glownych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Nendza cu nie jest duzo ciezsza od wersji normalnej - mialem obydwie naraz w lapkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...