AndyN Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zakładam, że znaczna część z Was chodzi jeszcze do szkoły (max. średniej) Czy widać noszone żółte wstążeczki jako protest przeciw Romanowi G.? Nosicie je sami? Jak Roman G. jest komentowany w szkołach? Przez uczniów? Waszych nauczycieli? Szkołę średnią skończyłem dobrych parę lat temu, nie mam znajomych w tym wieku a ciekawi mnie jak obecne wydarzenia są komentowane Założenie tematu konsultowane z Sikor'em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Rozwaliła mnie informacja na wp.pl że Romek chce usunąć 1 godzinę WF'u i dać w zamian 1 godzinę Historii ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja powiem, że nauczyciele u mnie w szkole(LO) są przciw Romanowi G. Tak samo jak uczniowei. Bo to jest człowiek który nie nadaje się na Ministra Edukacji ... Sam się podpisuje pod tym żeby pan Roman G. odszedł ze stanowiska Ministra Edukacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Widać te żółte wstążki? Nosi je ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Rozwaliła mnie informacja na wp.pl że Romek chce usunąć 1 godzinę WF'u i dać w zamian 1 godzinę Historii .....Ja tez byłem w szoku. Ale to raczej niemożliwe do wykonania. Nie po to zatrduniało sie niedawno nauczycieli wf - u (niedawno dodawano godzine wychowania fiycznego), żeby teraz ich zwalniać i zatrudniać historyków. Chociaż teraz to wszytkiego można się spodziewać :-| Wstążek w swojej szkole nie widziałem. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Kuba" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Widać te żółte wstążki? Nosi je ktoś? Kilka osób nosi ;) ale bardzo mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Powinno się raczej dodać kilka godzin wf-u ;/ W szkole nie widać żółtych wstążek, ale o panie Romanie G nikt nie ma dobrego zdania. Mam nadzieję że tej godziny wf-u nie odejmą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Giertych chce matematyki obowiązkowej na maturze - także nie wszystkie jego pomysły są głupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja już w sumie nie ucze sie w LO tylko troche wyżej ale siętypowiem tak krótko co by mi na reke wtedy bylo: 1h więcej historii: nieeeee.... 1h mniej w-f: tjaaaa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Giertych chce matematyki obowiązkowej na maturze - także nie wszystkie jego pomysły są głupie.Konieczność matematyki na maturze sygnalizowali już wcześniej pracownicy naukowi uczelni technicznych. Giertych nie odkrywa Ameryki .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) U mnie jakoś nie widać tych żółtych wstążek, bo jestem w moherowatym prywatnym gimnazjum niestety Ale większość normalnych ludzi (nie moherów) jest przeciw Giertychowi i jego pomysłom Lekcje patriotyzmu. Jak u mnie w budzie ok 1/3 ludzi jest z zagranicy, taa :lol: ?? I moderator zgodzil sie na utowrzenia na purepc mirrora pclabu? Wystarczy, ze tam co 2 news z neta ma swojego odpowiednika na forum. Polityka precz z forum o komputerach, takie tematy to wymarzone pole do popisu dla spamerow. Ewentualnie mozna zalozyc jeden temat "polityka" czy cos podobnego i tam wszyscy czujacy taka potrzebe moga sie uzewnetrzniac. Ale ten dział to Ośla Łączka, tu się gada na inne tematy niż komputery Edytowane 22 Czerwca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Założenie tematu konsultowane z Sikor'em ?? I moderator zgodzil sie na utowrzenia na purepc mirrora pclabu? Wystarczy, ze tam co 2 news z onetu ma swojego odpowiednika na forum. Polityka precz z forum o komputerach, takie tematy to wymarzone pole do popisu dla spamerow. Ewentualnie mozna zalozyc jeden temat "polityka" czy cos podobnego i tam wszyscy czujacy taka potrzebe moga sie uzewnetrzniac. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jak byś nie zauważył to ten temat jest na oślej więc na drugi raz nie pisz takich rzeczy. Ja nie widziałem żadnych wstążek, ale nauczyciele jak i uczniowie są za odejściem p. Romana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Matura z matmy obowiazkowa? Litosci :| Moze jeszcze z Religii? Precz Romanie ;] <-- u mnie w szkole nie nosi nikt zadnych wstazek. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ja skonczylem juz szkole ale moje zdanie jest takie: Nie lubie tego pana Nie podoba mi sie jego podejscie do spraw o ktorych jak widac ma male pojecie Giertych musi odejsc....dla przyszlych pokolen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Matura z matmy obowiazkowa? Litosci :|I tak każdy zda... żeby nie napisać podstawowej matmy na 30% to trzeba być naprawdę... poza tym, nie każdy musi miec maturę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 najbardziej to mnie rozwalilo to wychowanie w patriotyzmie i obowiazkowa religia... ten czlowiek jest poprostu nieprzecietny... Varrol matematyka na maturze jest zlym pomyslem... tym bardziej ze fizykiem jadrowym nie zostane to nie potrzebuje calek na codzien... niestety u mnie nie widzialem nikogo z zolta wstazka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Varrol matematyka na maturze jest zlym pomyslem... tym bardziej ze fizykiem jadrowym nie zostane to nie potrzebuje calek na codzien...Gdzie widziałeś całki na maturze?! :mur: Moim zdaniem matura obowiązkowa to BARDZO dobry pomysł... Ludzie po prostu nie potrafią liczyć... kompletnie nic... chodziłem do klasy matematycznej w LO i teraz przed maturą 1/3 tępaków z klasy wykładała się na zadaniach podstawowych, które nie wymagają naprawdę żadnej wiedzy a tylko i wyłącznie myślenia... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 najbardziej to mnie rozwalilo to wychowanie w patriotyzmie i obowiazkowa religia... ten czlowiek jest poprostu nieprzecietny...(...)Wykorzystuje z premedytacją stanowisko ministra do zwiększenia poparcia dla LPR ... I gra starymi kliszami: religia, patriotyzm, pedały :angry: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Status mojego Pana od polskiego przez kilka ładnych tygodni: "Edukacja zdycha za Romana Giertycha". A gdy walczyłem o piątkę, to zapytałem: czy jak rzucę jajkiem w odwiedzającego niedlugo nasze miasto Romana (niestety nie przyjechał) to czy dostanę BDB? Odpowiedziano mi: "Pomyślę ;)". Generalnie wszyscy są przeciw Giertychowi. Zółtych wstążek nie widzę, pierwszy raz tu słyszę o takiej akcji, możnaby to było rozpowszechnić. A kazanie nauczycielom wpajania młodzieży patryjotycznych wartości czy religia obowiązkowa (osobiście nie uczęszczam) to jakaś POPAPRANA MAKABRESKA! Już nam Stalin to [pierwsze] przeprowadzał... Jestem za nie tyle odwołaniem Giertycha, co za wygnaniem. Ale przynajmniej walczy z ludźmi opowiadającymi w przedszkolach jak zmienić płeć, wypowiadał się o tym w jakimś programie no i to mnie trafiło. Ale ministrem edukacji lepszym były mój chomik, chociaż mam tylko dwa psy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Dziobak ale może ja chce zostać historykiem, prawnikiem, polonistą ? i po h..j mi matematyka ? nienawidze tego przedmiotu, bo jestem słaby, wykładam się tak jak piszesz na najprostszych zadaniach, i z tego powodu miałbym np. oblac mature ? dziękuje. Dziwne to że z informatyki mam 6 a z matmy 4, naciągane troche, i nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo moja pasja to komputery, a matematyka znienawidzona, i tym oto sposobem perspektywa na dalsze życie leży w gruzach :( .................................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Widać te żółte wstążki? Nosi je ktoś?Roman to po prostu Roman - Frankenstein z wielkimi .. warami facet ma wyraźny gigantyzm ( to jest taka szczególna choroba o objawach fizycznych ) nie akceptowany przez większość świadomego społeczeństwa a jednocześnie mający stały elektorat w postaci ludzi związanych z faszystowskimi bojówkami młodych łysych wszechpolaków ( lol dajcie nam więcej mjejsca my się dusimy dajcie nam LEBENSRAUM) z jednej strony, a z drugiej strony w postaci babć wszechpolaków - osławianych moherów, które do wyborów idą zaraz po niedzielnej mszy przy dźwiękach wesołej przygrywki z radia Ojca Dyrektora ( i dzięki temu ostatniemu doskonale rozumieją cały otaczający je galopujący świat ) nie noście żadnych wstążek to nic nie zmienia prawdziwą możliwość jakiejkolwiek zmiany macie po ukończeniu 18 lat - wtedy z większym lub mniejszym papierkiem idziecie do urny i możecie coś zrobić jeżeli wtedy nie zrobicie NIC to później żadne wstążki, ogólnonarodowy protest, wieszanie się na kracie ministerstwa nie pomoże bo takie działania łatwo zdyskredytować mając dostęp do masmediów co do pomysłów romka na edukacje- litości !! zaden kabaret nie jest potrzebny codzinne wiadomości wywołuja uśmiech na wpół rozbawienia na wpół przerażenia :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 I nie napiszesz matmy na 30% z podstaw? No to kolego, dlaczego miałbyś zdać maturę? Z tego co wiem to matura to przepustka na studia, do posiadania wykształcenia średniego potrzebna nie jest... Jakby maturę zdawało 25% osób to może by coś znaczyło, a teraz obniżają poziom do żałosego, żeby każdy to miał... bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Dobra, ale zadania na maturze nie beda takimi prostymi, gdzie wsytarczy tylko pomyslec. Rozumiem ze matura jest potrzebna, sam czesto zmieniam rodzicow w pubie (sprzedaje tam) i takie podstawy sie przydaja, bez nich bym nie potrafil wydac pieniedzy :lol:. Do matury jest wystarczajaco duzo nauki, po co jeszcze matme wpychac? Sry dziobak ale jezeli ktos nie umie zrobic podstawowych zadan (jak piszesz) to nawet do matury nie dojdzie, a jezeli juz doszedl to moze warto pomyslec nad poprawa nauczania a nie isc na latwizne i ot tak wprowadzic mature z matmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ?? I moderator zgodzil sie na utowrzenia na purepc mirrora pclabu? Wystarczy, ze tam co 2 news z onetu ma swojego odpowiednika na forum. Polityka precz z forum o komputerach, takie tematy to wymarzone pole do popisu dla spamerow. Ewentualnie mozna zalozyc jeden temat "polityka" czy cos podobnego i tam wszyscy czujacy taka potrzebe moga sie uzewnetrzniac. Zgodził się. Nie podoba Ci się Ośla, to wyjdź. :evil: Temat jest poświęcony konkretnemu zagadnieniu i tak ma zostać. A jak jeszcze pofikasz, to dostaniesz zaraz procenty za OT w temacie. Tu nie jest jednak PCLab. EOT BTW, osobiście nie mam nic przeciwko wprowadzeniu dodatkowej lekcji historii. Wiedza historyczna jest na tragicznym poziomie, niestety. Jednym z moich hobby jest właśnie historia, to tak na marginesie. Nie ma to oczywiście nic wspólnego z poparciem RG i jego sposobów na szczęście. Pomysł obcięcia wuefu jest poroniony. I tak większość gimnazjalistów ma wady postawy. A obcięcie raczej tego nie poprawi. Równie poroniony jest podział lekcji historii na dwa odrębne przedmioty. O ile historia powszechna jest w stanie funkcjonować bez większych problemów z pominięciem zagadnień o Polsce, o tyle historia Polski bez powiązania z historią powszechną jest bez sensu. Wszak Polska nie leży na Marsie i wiele procesów politycznych, społecznych, gospodarczych i historycznych zachodziło w bardzo ścisłym powiązaniu z procesami odbywającymi się w innych krajach. Sama akcja żółtej wstążeczki jest nieco niewłaściwie umiejscowiona w czasie. Zaraz wakacje i żadnych efektów IMHO nie przyniesie. Chyba żeby ze zdwojoną siłą ruszyła we wrześniu. Przed chwilą dzwoniłem do swojej Kasi (nauczycielka w gimnazjum). Akcji nie ma, bo nie ma praktycznie dzieciaków. :-P Na Marsa proponowałbym się udać mister'owi RG i jego poplecznikom (LPR i MW). Niech tam sobie nauczają ufoludki, tudzież wychowują idealne społeczeństwo. :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Dobra, ale zadania na maturze nie beda takimi prostymi, gdzie wsytarczy tylko pomyslec.Jeśli ktoś nie potrafi napisać matmy podstawowej na 30% to nie powinien w ogóle ukończyć szkoły średniej. Bo sorry, ale jak ktoś nie potrafi równania kwadratowego rozwiązać, albo odczytać danych z diagramów - no to wiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) (...) nie noście żadnych wstążek to nic nie zmienia prawdziwą możliwość jakiejkolwiek zmiany macie po ukończeniu 18 lat - wtedy z większym lub mniejszym papierkiem idziecie do urny i możecie coś zrobić jeżeli wtedy nie zrobicie NIC to później żadne wstążki, ogólnonarodowy protest, wieszanie się na kracie ministerstwa nie pomoże bo takie działania łatwo zdyskredytować mając dostęp do masmediówA ja uważam, że taka akcja może w młodych ludziach obudzić podmiotowość, być małym przyczynkiem w trudnej budowie społeczeństwa obywatelskiego. Impulsem do świadomego i aktywnego udziału w życiu społeczno-politycznym. Nie mam od razu na myśli zapisywania się do partii politycznych ale np. głosowanie w wyborach jak najbardziej. Które moim zdaniem jest obywatelskim obowiązkiem. Bo brak udziału w wyborach daje efekty np. takie jak teraz. Jaka część narzekających na to co się teraz dzieje przyszłych inteligentów (studenci itp) nie poszła na wybory? (AFAIR frekwencja wyniosła ok. 50%-żenada). Obecność Romana G. w sejmie stała pod wielkim znakiem zapytania. Startował w W-wie, ledwo się prześliznął (może nawet każdy głos się liczył). Może gdyby więcej warszawiaków poszło na wybory i głosowało, na inne niż LPR/SO i niestety jak się okazało PiS, kandydatury to gęby Romana byśmy nie musieli oglądać? To samo dotyczy całego kraju. Wystarczy popatrzeć na zestawienie liczby głosów oddanych na poszczególnych obecnych posłów. Część z tej menażerii doczołgała się do parlamentarnych ław. Każdy głos się liczy i ma znaczenie. Nie byłeś na wyborach a masz dość LPR/SO/PIS? To także Twoja wina! -------------- A znajomość matematyki, na niezbyt zaawansowanym poziomie, jest konieczna w funkcjonowaniu w dzisiejszym świecie. Tak by rozumieć np. wiadomości ekonomiczne, zrozumieć tabele bankowe, wyliczyć sobie odsetki czy policzyć resztę Edytowane 22 Czerwca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Giertych i Janas muszą odejśc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 To ja byłem wczoraj w sejmie w czasie debaty o narodowym inst. wychowania. Giertych - Dosyć już finansowania z rządowych pieniędzy i wpuszczania do szkół takich organizacji jak Związek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej!!! Głos z sali - i Młodzież Wszechpolska! zacząłem klaskać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Giertych i Janas muszą odejśc ! Popieram ;]. Jakby u nas wprowadzili jedną godzinę historii zamiast wf-u to nie wiem co bym zrobił. Wf-ów jest mało i jeszcze nie na każdym się coś robi. To jest niemożliwe, aby były tylko 3. Jakby tak wprowadzili to durne prawo to każdy (prawie każdy) chłopak z naszej klasy zacząłby protest ;].A po drugie jakbym miał z moim gościem od historii trzecią godzinę w tygodniu to wyskoczyłbym przez okno. Jak ten minister edukacji może się tak błaźnić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...