Skocz do zawartości
Kwazor

Zwolnienie Predkosci Nagrywania Cd

Rekomendowane odpowiedzi

Hey mam mały problem.

Nero ma minimalna predkosc nagrywnia X8 a potrzebuje predkosc x4 a naert x2 do x1....

Który program z nagrywajcych potrafi "obsłużyc" takie predkosci ??

Po co Ci takie prędkości? Jaką masz nagrywarkę ? Jeśli ta co z podpisu to rozumiem że masz zamiar wypalać sąsiednie ścieżki aby zobaczyć efekt :lol:

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu jest potrzebna taka predkosc i juz. Że szybciej moge to wiem ale potrzebuje wolniej... mam po prostu taka potrzebe.

Mam stary sprzet który nie czyta szybko nagranych płyt... nawet x8.A stara płyte nagrana w predkosci x4 czyta no problemo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu jest potrzebna taka predkosc i juz. Że szybciej moge to wiem ale potrzebuje wolniej... mam po prostu taka potrzebe.

Mam stary sprzet który nie czyta szybko nagranych płyt... nawet x8.A stara płyte nagrana w predkosci x4 czyta no problemo...

W takim razie potrzebujesz starej nagrywarki ( najlepiej 4x ) ... i starych płytek ( 1-8 ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie potrzebujesz starej nagrywarki ( najlepiej 4x ) ... i starych płytek ( 1-8 ) .

O ile nagrywarki można jeszcze skąś dostać, o tyle płytki o tej prędkości niesposób...

O ile pamiętam, CloneCD potrafi wypalać w dowolnej prędkości (1x-52x) musiałbyś tylko pierw robić obrazy płyt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarka powinna miec mozliwosc zapisu nizszego przeciez nic sie nie stanie.. a płyta to nie ma tu nic do gadania

Płyta ma i to duzo akurat.

Wszystkie produkowane obecnie plyty są robione na wyzsze prędkosci. Przy niskich typu 1/2 częsc sie pali gorzej niz przy wysokich.

Do tego nagrywarki mają w firmware info o plytach i prędkosciach z jakimi mozna je palic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że piszesz o płytach audio :lol: ??????To przede wszystkim kwestia nagrywarki. Niektóre nowe modele nagrywarek mają minimalną prędkość x8 i tego nie przeskoczysz :angry: Mam np. nagrywarke CDRW LG GCE8527B (max 52-32-52)i tam jest minimalna prędkość x4.Tak samo w nagrywrce DVD Asus 1608P. Poprzednio miałem napęd Aopen i tam min. prędkośc to x8 :angry: Mój stary napęd CD też tylko trawi płyty nagrane szybkością x4 ( i tylko lepsze modele płyt audio :lol2: ) , to rozumiem Twój ból :blink:

A co do płyt CDR, to niezawazyłem aby jakiejś nie dało się nagrać x4.

Edytowane przez tuco22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

Niestety sa potrzebne inne dane ...

WinISO lub innym programem tworzysz obraz płyty CD i przy pomocy CloneCD wypalasz w dowolnej prędkości i wszystko.

A płyty CD-RW? Tam można nagrywać z prędkością 4x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi