Kwazor Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Hey mam mały problem. Nero ma minimalna predkosc nagrywnia X8 a potrzebuje predkosc x4 a naert x2 do x1.... Który program z nagrywajcych potrafi "obsłużyc" takie predkosci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Hey mam mały problem. Nero ma minimalna predkosc nagrywnia X8 a potrzebuje predkosc x4 a naert x2 do x1.... Który program z nagrywajcych potrafi "obsłużyc" takie predkosci ?? Po co Ci takie prędkości? Jaką masz nagrywarkę ? Jeśli ta co z podpisu to rozumiem że masz zamiar wypalać sąsiednie ścieżki aby zobaczyć efekt :lol: Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Po prostu jest potrzebna taka predkosc i juz. Że szybciej moge to wiem ale potrzebuje wolniej... mam po prostu taka potrzebe. Mam stary sprzet który nie czyta szybko nagranych płyt... nawet x8.A stara płyte nagrana w predkosci x4 czyta no problemo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Program wyswietla takie predkosci, jakie obsługuje nagrywarka i płyta CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Po prostu jest potrzebna taka predkosc i juz. Że szybciej moge to wiem ale potrzebuje wolniej... mam po prostu taka potrzebe. Mam stary sprzet który nie czyta szybko nagranych płyt... nawet x8.A stara płyte nagrana w predkosci x4 czyta no problemo... W takim razie potrzebujesz starej nagrywarki ( najlepiej 4x ) ... i starych płytek ( 1-8 ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 W takim razie potrzebujesz starej nagrywarki ( najlepiej 4x ) ... i starych płytek ( 1-8 ) .O ile nagrywarki można jeszcze skąś dostać, o tyle płytki o tej prędkości niesposób... O ile pamiętam, CloneCD potrafi wypalać w dowolnej prędkości (1x-52x) musiałbyś tylko pierw robić obrazy płyt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Niestety sa potrzebne inne dane ... Nagrywarka powinna miec mozliwosc zapisu nizszego przeciez nic sie nie stanie.. a płyta to nie ma tu nic do gadania :P A nagrywary SCSI X4 juz nie mam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Nagrywarka powinna miec mozliwosc zapisu nizszego przeciez nic sie nie stanie.. a płyta to nie ma tu nic do gadaniaPłyta ma i to duzo akurat. Wszystkie produkowane obecnie plyty są robione na wyzsze prędkosci. Przy niskich typu 1/2 częsc sie pali gorzej niz przy wysokich. Do tego nagrywarki mają w firmware info o plytach i prędkosciach z jakimi mozna je palic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 A jamam pomysl.. nie taniej bedzie Ci kupic Nowyn aped do starego kompa? To wydatek bedzie rzedu 70 pln DVD-ROM lub 50 przy CD-ROM i problem z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Rozumiem że piszesz o płytach audio :lol: ??????To przede wszystkim kwestia nagrywarki. Niektóre nowe modele nagrywarek mają minimalną prędkość x8 i tego nie przeskoczysz :angry: Mam np. nagrywarke CDRW LG GCE8527B (max 52-32-52)i tam jest minimalna prędkość x4.Tak samo w nagrywrce DVD Asus 1608P. Poprzednio miałem napęd Aopen i tam min. prędkośc to x8 :angry: Mój stary napęd CD też tylko trawi płyty nagrane szybkością x4 ( i tylko lepsze modele płyt audio :lol2: ) , to rozumiem Twój ból :blink: A co do płyt CDR, to niezawazyłem aby jakiejś nie dało się nagrać x4. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez tuco22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Tuco 22 niestety to nie audio tylko sterownik maszyny frezarskiej.. w jego przypadku wymiana CD-romu jest nie mozliwa. Nic trudno kupie nagryware x4...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Niestety sa potrzebne inne dane ...WinISO lub innym programem tworzysz obraz płyty CD i przy pomocy CloneCD wypalasz w dowolnej prędkości i wszystko. A płyty CD-RW? Tam można nagrywać z prędkością 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...