Skocz do zawartości
cavarr

Killernic

Rekomendowane odpowiedzi

czego to ludzie nie wymyślą , aby zedrzeć ostatni grosz z graczy :lol2:

Pierwsza karta sieciowa dla graczy, to brzmi dumnie :lol:

Dołączona grafika

więcej o tym potworze :blink: znajdziecie tutaj:

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=3316

http://www.killernic.com/KillerNic/

ps.

nie wiedziałem gdzie to dać B-) jak nie pasuje to przenieść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny marketingowy pomysł.

Są pierwsi na rynku z tym produktem (bo nvidia nie reklamuje tego samego posuniecia w serii nForce5)

Teoretyczne odciążenie procka ( i nazwanie tego MaxFPS 8-O ) oraz niby mozliwosc sterowania swoim pingiem (Ping Throttle) to świetne ściemy marketingowe. No i w dodatku to chłodzenie! po co ? :mur: LOL

Zastanawia jeszcze fakt że nigdzie nie ma faktycznej FOTY tego produtku, a jedynie model 3D. Czyzby sie bali zaryzykowac masową produkcję i narazie tylko sprawdzają zainteresowanie rynku?

Zapaleni maniacy, świry, głupki i lamuchy z nadmiarem pieniędzy z pewnością kupią magiczny produkt który "zakonczy światowy problem lagu w grach".

śmierdzi to też traktatem z producentami części komputerowych (no, chyba ze sie tylko podlizują) bo minimalne wymagania sprzętowe są wręcz śmieszne. (Athlon64® 3000+ or higher Intel Pentium® IV 2Ghz or higher 3d Hardware Accelerator Card, 256MB or better)

A słyszałem że to ma odciążać procka :) No i to rzucanie nazwami gier (battlefield 2), ciekawe czy zapłacili za to.

paranoja! :mur:

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mysle kto bedzie kupowal te karty... bo naprzyklad jakbym mogl kupowac najlepsze czesci to bym tego nie kupil i na pck dal... nie rozumiem co moze byc super w karcie sieciowej? hmm ? nic ?. znam tylko 1 osobe co by mogla to kupic... moj byly kolega dzis juz nie moge go tak nazwac bo nie jest juz czlowiekiem... wyssalo mu mozg poprostu-smutne. pytacie od czego? od wowa (kolesia przez tygodnie nie bylo w szkole a przychodzil jak restart servera) dramat. i wlasnie to jest jedyny nabywca jakiego znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbrew pozorom karty sieciowe bardzo sie roznia. Osobiscie nie lubie kart z ukladami realteka, dzialaja one koszmarnie wolno i obciazaja procesor. Najbardziej obciazajaca procesor jestr chyba uklad montowany na plytach z nforce4.

Czasami wymiana kart w sieci na nornalne znaczaco poprawia prace.

A co do karty to pewnie ma wlasy procesor i przy duzych przepustowosciach na pewno bedzie roznica od zintegrowanego badziewia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ciekawe czy przyspieszy mi internet ;) teraz mam 256 ;] moze bede mial 512,co?... :lol2: niedlugo zrobia specjalne wentyle 4 plejers ;]

'kup, a bedzie szybciej; wymagania minimalne:AthlonX23800+,2048mb ram...

:lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ciekawe czy przyspieszy mi internet ;) teraz mam 256 ;] moze bede mial 512,co?... :lol2: niedlugo zrobia specjalne wentyle 4 plejers ;]

'kup, a bedzie szybciej; wymagania minimalne:AthlonX23800+,2048mb ram...

:lol2:

w rok nabijesz wiecej postow niz Kaeres od poczatku forum ..

btw. w sprawie karty popieram uzytkownika Przemol^N. Killernic jest na wyrost ale lepiej miec np. jakiegos 3com'a zamiast zintegrowanej karty sieciowej - tylko gdzie ja zmiescic :/

Edytowane przez SlowsilVa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druga czesc tutaj: http://gear.ign.com/articles/729/729733p1.html

Swoja droga, recenzenci wykazali sie iscie profesjonalnym podejsciem do tematu i testowali FEAR w MP przy max detalach na kompie, ktory te detale ledwo ciagnal (w trakcie testu srednio 15 fps :lol: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby kosztowała 50zł i faktycznie w znacznym stopniu odciążała procka oraz była na pci-e to może bym ją kupił...

Po cholere robia takie coś na PCI jak w nowych płytach spotykamy najczęsciej tylko 2xPCI :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga, recenzenci wykazali sie iscie profesjonalnym podejsciem do tematu i testowali FEAR w MP przy max detalach na kompie, ktory te detale ledwo ciagnal (w trakcie testu srednio 15 fps :lol: ).

Mi sie wydaje to zamierzone. Karty zintegrowane przy obiazonym procesorze zwalniaja i to mocno. Wystarczy sprawdzic dvd shrika i bawic sie po lanie. Uklady ktore sa na nforce4 dostaja czwkawki momentalnie mimo ze uwywa sie innych dyskow twardych a po wlozeniu karty z chipem intela wszystko smiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie wydaje to zamierzone. Karty zintegrowane przy obiazonym procesorze zwalniaja i to mocno. Wystarczy sprawdzic dvd shrika i bawic sie po lanie. Uklady ktore sa na nforce4 dostaja czwkawki momentalnie mimo ze uwywa sie innych dyskow twardych a po wlozeniu karty z chipem intela wszystko smiga.

Sorry, ale jak chcesz miarodajnie zmierzyc wplyw sieciowki na fps, jak grafa Ci w kolko wszystko zwalnia i "rozpieprza" wyniki? Goscie sami w tescie pisali, ze gra byla niegrywalna, wiec jak tu mozna wyciagac jakies wnioski skoro inny podzespol niz testowany ma duzo wiekszy wplyw na wynik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi

Wbrew pozorom nie jest to beznadziejny pomysl. Na szybkiej maszynce roznica miedzy integra a kniciem miescilaby sie w granicach bledu pomiarowego. Wynik na wolniejszym sprzecie bedzie bardziej widoczny

Jestem po 1 kawie wiec moge nie funcjonowac jeszcze normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi