Herszt Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Co racja to racja :D W dobrej firmie wszystko jest dobre ale mówie to zależy od gustu bo np tą którą przedstawiłem niekażdemu będzie się podobać ale mi szczególnie w oko wpadła. Miło że mogłem pomuc a jak ci sie ta niepodoba to zobacz jeszcze http://www.madtech.pl/index.php?d=produkt&id=39 narazie wszystkie modele sprzedali i się niedziwię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 No bardziej mi wchodzi Guardian ;) http://www.allegro.pl/item115281876__nzxt_...es_gotowy_.html Wielka dziekówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 eee a nie lepiej dolozyc do TT Soprano te 30 zł i miec spoko bude za calkiem przyzwoita kase :-P Ma dobra wentylacje , wyglad tez spoko jak za ta kase B-) , okno tez jest , mozna z czasem wsadzic jakies neonki , wentyle UF ---> tak jak lubisz B-) Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Soprano ma niiiiiiską jakość wykonania, Żałuję jej zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) To jeszcze jedna fajna obudowa odemnie :) http://www.allegro.pl/item117023639__nzxt_...ostu_sexy_.html Edytowane 24 Lipca 2006 przez Herszt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 @Lechu1777 Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale Ty masz bardzo specyficzny... Masz kase na c2d a na obudowę dobrą Cię nie stać?? Moim zdaniem, jak poprzednicy już wspomnieli, najlepiej kupić jakaś starą obudowę i ją przerobić adekwatnie do własnych gustów. Kupisz sobie szybę lub kawałek pleksy, wytniesz okno, wsadzisz katody, wentyle kolorowe... Inwestycja nie wymaga ogromniastego budżetu a satysfakcja jest 100% jak robisz to samemu :wink: Tyle odemnie, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Buehhe ten NZXT Guardian to jeszcze wiekszy kicz niz ten Aerocool. Wiejski wyglad, tandetny plastik a blachy wygladaja jak w budach codegen. Chłopie piszesz ze masz 250zl na bude, wiec nie pierdziel mi tu ze za taka kwote nic dobrego nei dostaniesz. Po prostu masz z pupy gust ze lubisz jakies niewiadomo co, zamiast ladna, stylowa obudowe ktora jest o niebo lepiej wykonana niz ten shit Guardian i Aerocool. Nie wiem moze chcesz zaszpanowac przed kolegami, choinka nie wiem naprawde ale kupuj co chcesz, tylko nie placz pozniej ze obudowa przenosi drgania, ze pokaleczyles sie przy montowaniu sprzetu itd. Jeszcze raz podam co za ta kwote mozesz kupic naprawde porzadnego. http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1381 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=916 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1085 - Ew Dragon MEDIUM z allegro.. Lub jak chcesz cos z oknem to hmm popatrz cos z thermaltake np. http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1357 Jezeli to sa wg ciebie "debilne" budy to po prostu bez komentarza. Kup sobie bude przypominajaca statek kosmiczny czy cos, bedzie świecic i w ogole niecodzienne ksztalty. Edytowane 24 Lipca 2006 przez jauhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) 1. Przeczytaj powoli jeszcze raz to co napisałem. Nienapisałem że musi być najdroższa ale że za 100 zł nic sie nie kupi wtedy niewiedziałem ile on ma kasy. 2. Ja się nieprzystawiam do twego gustu więc gust to sprawa każdego człowieka. 3. Jestem człowiekiem lubiącym stylowe rzeczy a do choinki tobie trochę czasu zostało :) 4. Drgania hmm... niezdażały mi się nawet przy mojej normalnej ,prostej ATX więc nie pierdziel o drganiach. To że ty masz bombę wodorową na biurku nieznaczy że ja mam. 5. Pokaleczyć hmm.. Chyba sie pokaleczyłeś w głowę przy wyjmowaniu płyty głównej. 6. Nieuważam je za debilne tylko dobre ale mi się niepodobają. 7. Widać fala upałów działa na ludzi że już statki kosmiczne widzą :) Odejdz od kompa i się przewietrz człowieku bo ci się mózg zlasował. Klania sie pisownia //Orgiusz Sorry za pisownię. I z serii Chieftec dwie fajne obudowy. Dość droższe ale dobre. http://www.allegro.pl/item115336076__chief...ar24_fvat_.html http://www.allegro.pl/item115249714__niebi...x_04bl_bl_.html Edytowane 24 Lipca 2006 przez Herszt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 @Herszt OT Wydaje mi się, że ta odpowiedź nie była kierowana do Ciebie :wink: EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 w pewnym sensie tak, bo to Herszt zaproponowal Guardiana. jak najbardziej te obudowy co podal jauhis lub coś home made. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 wiem, ze kazdy ma swoje upodobania i gusta , ale te w.w obudowy , wala tandeta na kilometr, za ta cene ciezko dostac efektowna oraz starannie wykonana bude, za 250 -300 zł nie mozna oczekiwac niewiem czego od budy, choc za ta cena mozna kupic juz niezlego chiefteca na allegro, no ale jak ktos woli neonki, okna ,UF itd + jakosc + wyglad to zostaje buda za duzo duzo wiecej. ew big za 50 zl i Full mod B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Niektore obudowy przypominaja mi stroje power rangers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 2. Ja się nieprzystawiam do twego gustu więc gust to sprawa każdego człowieka. 5. Pokaleczyć hmm.. Chyba sie pokaleczyłeś w głowę przy wyjmowaniu płyty głównej. 7. Widać fala upałów działa na ludzi że już statki kosmiczne widzą :) Odejdz od kompa i się przewietrz człowieku bo ci się mózg zlasował. Prawda, cała prawda i tylko prawda :-P :D :razz: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 A co myślicie o tej obudowie?? Ten tracker z pierwszego postu jest tragiczny ale ta obudowa mi sie podoba i nie jest wieśniacka i fajnie wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) juz lepiej ale dalej lipa, choinka imo, jak juz chcecie elo bude to kupcie transparent crystal , poukladajcie dobrze kable i good. Albo bez kombinowania chiefa i buda na lata :D Edytowane 24 Lipca 2006 przez NFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Osobiscie to mnie pasił by Dragon+bok z oknem który kosztuje......88 zł :lol: :blink: Edytowane 24 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) 1. Przeczytaj powoli jeszcze raz to co napisałem. Nienapisałem że musi być najdroższa ale że za 100 zł nic sie nie kupi wtedy niewiedziałem ile on ma kasy. 2. Ja się nieprzystawiam do twego gustu więc gust to sprawa każdego człowieka. 3. Jestem człowiekiem lubiącym stylowe rzeczy a do choinki tobie trochę czasu zostało :) 4. Drgania hmm... niezdażały mi się nawet przy mojej normalnej ,prostej ATX więc nie pierdziel o drganiach. To że ty masz bombę wodorową na biurku nieznaczy że ja mam. 5. Pokaleczyć hmm.. Chyba sie pokaleczyłeś w głowę przy wyjmowaniu płyty głównej. 6. Nieuważam je za debilne tylko dobre ale mi się niepodobają. 7. Widać fala upałów działa na ludzi że już statki kosmiczne widzą :) Odejdz od kompa i się przewietrz człowieku bo ci się mózg zlasował. Klania sie pisownia //Orgiusz Sorry za pisownię. Jak juz ktos wspomnial ta wypowiedz nie byla skierowana do ciebie, ale odpisze. Ad 1 Przeciez autor topicu sam zaproponowal bude za 200zł - sam powinieneś poczytać co nie co powoli. Ad 2 Zgadzam sie, ale sa pewne granice imho. Ad 3 Super, szkoda tylko ze polecasz tak denne budy, za ta kase mozna miec cos o wiele lepszego, bez porównania. Nie rozumiem 2 czesci twojego zdania " a do choinki tobie trochę czasu zostało " sprecyzuj pls. Ad 4 Akurat w Guardianie widac ze blachy sa niskiej jakosci, wiec nie zdziwil bym sie ze wystepowaly by drgania. Jezeli nie miales - spoko, ale sa osoby ktorym to wlasnie sie zdarza i jest to bardzo wkurzajace. Bo dysk, i zasilka w "slabej" budzie przenoszą drgania. Nie miales takiego przypadku rozumiem, ale pocztyaj troche na forach bo wielu ludzi narzeka jak buda ugina sie pod wlasnym cieżarem, i buczy. Ad 5 Jak juz mowilem, slabej jakosci wykonanie = niestaranne wykonczenie budy, co sie wiaze z pokaleczonymi lapami. Ad 6 To imho zle uwazasz, to sa słabej jakości obudowy. Ad 7 Gdzie napisalem ze te budy wygladaja jak statki kosmiczne ? Oświeć mnie mistrzu, pls. Ale nie zmienia to faktu ze ten Guardian jest okropny, nie wiem jak komus moze sie podobac ta buda. Tandeta. Herszt jeszcze taka prośba - staraj sie nie robic bledow, to swiadczy tylko o tobie. A tak BTW miałeś okazje testować te budy ? Bo ja akurat tak, i moje zdanie na temat tego "czegoś" co ponoć ma przypominać bude do kompa już pewnie znasz. Swoje juz powiedzialem, nie mam zamiaru sie spierac. Niech kupuje co mu sie bardziej podoba, ja tylko wyrazam wlasna opinie. Edytowane 24 Lipca 2006 przez jauhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Tobie się nie podoba to nie musi być tandeta, Bogiem jesteś? ZAstanawiam się między: 1) http://www.allegro.pl/item114789104_lights..._led_gw_fv.html 2) http://www.allegro.pl/item116633903_aeroco...pl_fv_gw24.html 3) http://www.allegro.pl/item115281876__nzxt_...es_gotowy_.html Nie jestem wymagający co do budy, nie wiem jak można być taką kaleką (lol?) żeby się zaciąć budą czy coś w tym stylu. Mi się nie zdarza narazie na budzie "vivanco" więc i na tych wyżej wymienionych, które na 100% są llepsze od vivanco. Pozatym nie grzebe non stop w budzie. Drgań też nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Nie chodzi o to że mi się nie podoba to odrazu mowie jaka jest bee i w ogole. Stary ja macalem ta bude, i po prostu stwierdzam fakt ze jest ona slabej jakosci ! No ale coz, jezeli ci się podoba to prosze bardzo kup sobie i nie zawracaj ludziom glowy. W ogole to po co sie pytales o bude, jak sam wiesz lepiej ? Czego oczekiwales ? Ze wszystkim to cos bedzie sie podobalo ? Bledne myslenie... Hmm z tego co widze, to wiekszosci userow wypowiadajacych sie w tym topicu rowniez nie podoba sie ta buda, wiec cos musi w tym byc nieprawdaz ? Z tych 3 Aerocool.. Edytowane 24 Lipca 2006 przez jauhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Wiem czego oczekuje i to napisałem, linki mi podało pare osób i sobie wyselekcjonowałem. TO co mi się właśnie podoba Ty zbluzgasz itd, ale ogólnie luz, może Ci się nie podobać, to nie dla Ciebie wkońcu. Mi pasi też ta pierwsza lol :D No ale turbina znów fajnie się prezentuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Jeżeli chodzi o pokaleczenia to spróbujcie na szybko wyrwać zaślepke od kieszeni 5,25 albo od PCI w taniej budzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) uh... nie wierze ze przebrnolem przez caly topic :P ale sam szukam sobie nowej obudowy (w tej chwili moj sprzet siedzi w starej green big tower AT :P przerobionej na ATX... ) no i mam zamiar brac wlasnie anteca lub chiefa... koniec OT jak sie upierasz to po co ludziom za przeproszeniem d,upe zawracasz skoro sam wiesz co chcesz... Edytowane 29 Lipca 2006 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Hmm, od paru dni chodzi mi pomysł czy zaoszczędzone pieniądze nie zainwestować w budę. Mam parę pytań wobec tego: Nowy komp na początku listopada, więc kupować w sierpniu czy czekać (bo może wyjdzie coś ciekawego) i kupić z kompem ? Jak teraz to co polecicie do ok. 300zł (modele do 350zł też mogą być) ? Wymagania: -Wysokość nie mniej niż 45cm (najlepiej coś ok 50cm, większość polecanych przez Was bud ma do 45cm, jedynie Soprano od Tt ma więcej, ale z piszecie, że jakość słaba tej budy); -Kolor czarny lub czarno-jakiś (z naciskiem na czarny); -Miejsce na wentyle/wentyle w zestawie (przód, tył, ew. na bocznej ściance); -Bok z oknem (choć niekoniecznie); -Dobra wentylacja; W sumie jak dotąd jedynie jak już pisałem Soprano od Tt mi podpasowało, ale może znajdzie się jeszcze coś ciekawego. Co polecicie ? Edytowane 29 Lipca 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Yesico Open Air Black ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Hmm, od paru dni chodzi mi pomysł czy zaoszczędzone pieniądze nie zainwestować w budę. Mam parę pytań wobec tego: Nowy komp na początku listopada, więc kupować w sierpniu czy czekać (bo może wyjdzie coś ciekawego) i kupić z kompem ? Jak teraz to co polecicie do ok. 300zł (modele do 350zł też mogą być) ? Wymagania: -Wysokość nie mniej niż 45cm (najlepiej coś ok 50cm, większość polecanych przez Was bud ma do 45cm, jedynie Soprano od Tt ma więcej, ale z piszecie, że jakość słaba tej budy); -Kolor czarny lub czarno-jakiś (z naciskiem na czarny); -Miejsce na wentyle/wentyle w zestawie (przód, tył, ew. na bocznej ściance); -Bok z oknem (choć niekoniecznie); -Dobra wentylacja; W sumie jak dotąd jedynie jak już pisałem Soprano od Tt mi podpasowało, ale może znajdzie się jeszcze coś ciekawego (budy Chieftec'a są brzydkie, więc to już ostateczność). Co polecicie ? Jesli chodzi o jakosc wykonania Soprano to można sie tylko przyczepić do przedniego panelu wykonanego z plastiku :blink: Jesli chodzi o reszte to jest ok. Blacha jest gruba i mocna, buda wogole nie przenosi drgań. Oferuje wystarczajaca ilosc miejsca. Chociaz na długośc sprzydało by sie z 5cm ;) Jej atutem są 3 wentylatory, dośc wydajne aczkolwiek głosne. No i mi osobiscie nie pasuje umiejscowienie bocznego wentylatora, który powinien sie znajdowac na wysokosci grafy i jej dostarczac chłodne powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Hmm no to Tt Soprano nadal zostaje :) Tak patrzyłem na Chieftec'i i może urodą nie grzeszą, ale są wysokie (ok 52cm). Więc ew. Chieftec wchodzi do rozgrywki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ma ktoś opinię o Sunbeam Twister? Wydaje się być niezła, 3 wiatraki w zestawie, panel otwierany na lewo (mnie to akurat bardzo pasuje). Szkoda, że pod panelem wygląda to tak tandetnie, no ale to mało ważne. Ciekawi mnie czy jest solidnie wykonana, np. czy nie wpada w drgania itp. A może ktoś ma to pudło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) w sumie podlacze sie pod pytanie .. bo mnie nawet ta obudowa zaciekawila .... ;] jesli jej wykonanie jest na przyzwoitym poziomie.. to czemu nie;] znalazlem w sieci ze ta obudowa moze sie tez nazywac Sunbeam Silent Storm... Edytowane 29 Lipca 2006 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Dobra wybrałem AeroCool wkońcu ;) A Wy sobie wybierajcie tu budy dla siebie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Dobra wybrałem AeroCool wkońcu ;) A Wy sobie wybierajcie tu budy dla siebie. Pozdro a widzieliście nowy wypust od NZXT? ;D Urywa szczene u podstawy http://zenfist.pl/foto.php/pID/902/fID/01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...