Skocz do zawartości
PITer

Gigabyte 965p-s3/ds3/ds4/dq6 - Wszystko Co Wiemy

Rekomendowane odpowiedzi

A w Gralu są już tylko rev 2 z nowej dostawy? Bo po tej samej cenie mam we Wrocku tylko z tym ,że Rev.1 ,a jak w Gralu bym miał pewną 2-ke to dopłacił bym te pare groszy za wysyłke.

rev 1 i 2, jakchcesz 2 to odezwij sie w srode po 11 na gg..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

oki... jestem po pierwszych zabawach z moją ds4

po pierwsze, trafił mi się jakiś unikat, rev 1,0 na chipsecie c2 :D

narazie htt max 410 -> patrz memki w sigu :/ w dodatku proc na 2800mhz 1v grzeje sie na boxie niemilosiernie... idle 35-37*, stress do 83* :o narazie plytka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla, wchodze do biosu ustawiam htt 400 save and exit i hula wsio... duzo opcji itp. mamjednak pytano, co z tmpami ? czyzby ga zawyzala ? (zakladalem juz ten smierdzacy boxowy cooler 3 razy, na asV i za kazdym razem tak samo :) a raczej dobrze ;]

pozdr

btw jade na biosie f6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki... jestem po pierwszych zabawach z moją ds4

po pierwsze, trafił mi się jakiś unikat, rev 1,0 na chipsecie c2 :D

narazie htt max 410 -> patrz memki w sigu :/ w dodatku proc na 2800mhz 1v grzeje sie na boxie niemilosiernie... idle 35-37*, stress do 83* :o narazie plytka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla, wchodze do biosu ustawiam htt 400 save and exit i hula wsio... duzo opcji itp. mamjednak pytano, co z tmpami ? czyzby ga zawyzala ? (zakladalem juz ten smierdzacy boxowy cooler 3 razy, na asV i za kazdym razem tak samo :) a raczej dobrze ;]

pozdr

btw jade na biosie f6

Nie masz wynalazku bo ja tez mam 1.0 na C2 :-P

U mnie np. 470x8 bez problemow w polaczeniu z GMH. Musiales cos tam zle zalozyc bo temp masz z kosmosu, a mobo nie zawyza temp.

Bios ? Ja polecam F7B, przerobilem juz wszystkie nowsze i ten najlepszy do polaczenia DS4 i D9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,tak czytam o temperaturkach c2d, o ktorych piszecie i sie zastanawiam ,czy ja mojego za malo wykrecilem ,czy co, bo poki co chodze na ustawieniach (e6300) na 7x490 z PDP LLK 1:1 (980Mhz) 5-5-5-13 i tempy max mam okolo 46st w stresie, a tak zwykle w ogole mi sie wentyl na moim ninja scythe nie odpala, az glupio... Swoja droga mila niespodzianka po przesiadce z prescotta, w kompie prawie zimno, gdyby nie mody na moim galaxy, to juz w ogole... Jedyne co mnie martwi to to ze radiator na chipsecie az parzy... parzyl nawet bez oc, czy gigabyte ju tak ma ?? Pierwszy raz usiadlem na gigabycie i troche mnie zaskoczylo, kolega ma a64 na gigabyte i tez bez oc mu sie gotuje jak glupi, u mnie w robocie tez gigabyte, 164 zadnego oc i tez wiecznie goracy, czy ten typ tak ma ?? Pozdrawiam i wesolych swiat :)

Edytowane przez morph231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biosie, fan speedem no i na koniec sprawdzalem recznie czy radiator nie parzy i jest chlodny :) Ale nie martwi mnie temp proca, wszystko na tych ustawieniach chodzi jak nalezy, tylko boje sie o chipset, skoro one sie tak grzeja to wymieniac chlodzenie na takie jak masz Ty, czy jesli chodzi stabilnie to nie rpzejmowac sie ??

Edytowane przez morph231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nie wiem, czy jest sens pakowac 88zl, jesli producen juz zaklada, ze chipset ma sie grzac to niech sie grzeje... Co ja bede jeszcze kase ladowal, tym razem jest plus, bo wreszcie mam sprzet na gwarancji, wiec jak cos palnie to wymienie i tyle. Po prostu chcialem wiedziec, czy to jest jakis ogromny problem, ale widze z gigabyte juz tak ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że producent zakłada że mobo będzie pracować na FSB 266 a nie ~500 :P

A jak oddasz na GW to masz szanse że dostaniesz ją po 28dniach roboczych :P Idąc dalej twoim tokiem rozumowania to po co zmieniłeś chłodzenie na procku :lol:

aha nie 88zł tylko 75zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

hmmm takie pytanko na dobranoc

mam 750pln... i mysle tak... sciagnalbym z USA 1gb hiendowych memek, a na wiosne dokupil drugie 1gb takich samych

pytanka:

czy zakup jakis hiendowych memek jest oplacalne <-

no i czy takie memki osobne nie będą się gryzły w komplecie dual <-

no i jakieś porpozycje ;) sklepy USA... newegg.com i np tankguys.biz

jak byście na moim miejscu zrobili ?

pozdrawiam

edit

zdecydowalem ze biore 2x512 kit bo na 512ramu z siga grywam na fulla w carbona i double agenta bez zwiech ;]

oto kandytaci:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820146568

oraz

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820150053

chyba Ze jakies mushkiny w tej klasie cenowej ??

prosze o szybka odpowiedz

pozdr

aha zalezy mi na pracy min 500mhz 1:1 na ds4

pozdr

Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

Niestety z problemami nie mogę sobie poradzić.

Ustawienia defoult i kicha sprzęt kulawy jak diabli.

Włączyłem MemTest pod windowsem i program pokazuje błędy.

Co to może być czy te pamięci należą do listy tych które nie kochają się z GIGABYTE??

Pozdrawiam i proszę o opinię Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że producent zakłada że mobo będzie pracować na FSB 266 a nie ~500 :P

A jak oddasz na GW to masz szanse że dostaniesz ją po 28dniach roboczych :P Idąc dalej twoim tokiem rozumowania to po co zmieniłeś chłodzenie na procku :lol:

aha nie 88zł tylko 75zł ;)

Wiesz racja, ok, skoro jednak producent zaklada, ze chipset bedzie chodzil na fsb 266, to po co daje mozliwosc oc ?? :D To po pierwsze, z reszta tak jak juz mowiloem z gigabytami jest jakis walek, one sie grzeja jak durne nawet bez podkrecania... A tak swoja droga, naprawde takie jest wydajne to Twoje chlodzenie ? Co moglbys o tym powiedziec ?? Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Biostara (tzn jeszcze mam ale na półce) i też sie tak NB grzał.

Trudno podać jakieś temp, ale organoleptycznie jest dużo dużo dużo lepiej.

Ok, mysle, ze poki co obnize fsb (chodzil tak jak w opisie 2 tyg), dopoki nie bedzie lepszego chlodzenia na nb to zostawie na 430. Fakt, ze zamontowalem arctic fana 9, zeby dmuchal od boku na grafe i nb, wiec mzoe to mu troche daje odpoczac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzam się do kupna mobo pod 775, chciałem jakiegoś Asus'a, ale jak tak czytam to jednak lepszym rozwiązaniem dla mnie będzie chyba któryś GIGABYTE, ale teraz pytanie, który? Chciałbym to kupić po nowym roku, licząc że ceny trochę spadną. Narazie obsadziłbym ją celeronem. Co do mobo to DS3 lub DS4, jeśli nie liczyć kwestii kasy (w sklepie w którym bym brał jest to różnica około 50zł)to którą wybrać? Zależy mi na jak największym oc :wink:

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

Jakoś mnie nie przekonuje ten jeden HP i pare żeberek ;) :P

u mnie na grafe wieje 120mm (na 12v ale wiatrak scythe, jakis niskoobrotowy, bo widac jak się "kręci" i z tym delikatnym nawiewem to "parę żeberek" w stresie jest letnie :PP chłodzi tez mosfety :D Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

kupuje 2x512 pdp patriot llk 800 na ds4, dwumiesieczne, na P5LD2 ** Pentium 541 chodzily na 880 reszta default, mam nadzieje ze wycisne wiecej na ds4 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi