VIRU$ Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Bez żadnych problemów! Włożony pendrive jest widoczny w biosie i możesz ustawic priorytet bootowania właśnie na niego.tnx, jutro to sprawdze ale penka mam cały czas w usb i jak przy bootowaniu kompa dalem esc to jakoos na liscie bootowalnych urzadzen go nie bylo ;p ale sprawdze dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzich_44 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 BTW. Osiągnął ktoś na tej płycie HTT więcej niż 310MHz? Bo razem z kilkoma kumplami zauważyłem, że przy mniej więcej tylu się zaczyna wysypywać. U mnie 9x324. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 U mnie 9x324.Ale ty masz standart mnożnik 9.5 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzich_44 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Ale ty masz standart mnożnik 9.5 :P No i co w związku z tym? :unsure: Pytanie było o htt a ja miałem ustawione 9x324, teraz mniej do czasu zmiany chłodzonka bo gorąco... Edytowane 6 Czerwca 2007 przez zdzich_44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 BTW. Osiągnął ktoś na tej płycie HTT więcej niż 310MHz? Bo razem z kilkoma kumplami zauważyłem, że przy mniej więcej tylu się zaczyna wysypywać. Pisalem wczesniej juz... Moja robi 360 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Moja robi 400 ;] . Po zmianie mnożnika na 6 robi już 350 (proc 2100MHz). Na 8 robi 320 pare. na 9 robi 306max. Stąd moje przypuszczenia co do htt vs mnożnik. ;] Proc chodzi sobie na teraz na def. V. na 2610. Edytowane 6 Czerwca 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) ja ze swoją doszedłem do 316 mhz proc poszedł na 3002 mhz ,mnożnik 9,5 6 godzin orthosa bez błedów tylko nie zrobiłem screena zapuszczę na noc orthosa to postaram się jutro dać screena moge dodac tylko że temperatury w stresie to dochodzą nawet do 65 stopni ale wszystko jest stabilne Edytowane 6 Czerwca 2007 przez dlugi70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 310, ale to SLI jest na nF5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Przydalby mi sie jakis dimm vmod :P Obilo sie moze komus cos o uszy ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Przydalby mi sie jakis dimm vmod :P Obilo sie moze komus cos o uszy ? :DWinbond (8pinowy) jest między slotem a gniazdem ATX. Do nózki numer 8 lutujesz 100kOhm pota, a druga nóżke do grounda. I masz regulacje od 1.85 do +5V ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Jakies fotki mozesz zarzucic ? Bo nie wiem czy to ten o ktorym mysle :D Ty juz po modzie ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 daję screena z testu orthosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 @dlugi piekna sztuka ci sie trafila :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Mój na x2 robi HTT rzędu 370 na 1.2v :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 tnx, jutro to sprawdze ale penka mam cały czas w usb i jak przy bootowaniu kompa dalem esc to jakoos na liscie bootowalnych urzadzen go nie bylo ;p ale sprawdze dokladnie Bawilem sie ostatnio w to, jezeli dobrze zrobiles to powinienes miec albo jako USB-FDD, albo USB-HDD - takiej opcji w biosie nie ma, Aleee.. jak wezmiesz na dyski twarde, to wlasnie tam bedziesz mial swoj dysk a pod spodem swojego pendriva :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 dokładnie - USB i coś tam dalej jak dobrze pamiętam to widziałem w moim przypadku USB Corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 @dlugi piekna sztuka ci sie trafila :) pewnie tak ale zajeło mi to dwa dni żeby tyle poszedł mausiałem jechac z HTT co 1 mhz bo jak dałem 10 więcej odrazu to mi system nie wstawał dopiero jak zaczołem jechać z szyną co 1 mhz to wszystko poszło z górki, więcej narazie zatrzymalem się na htt 316 i procku 3002mhz troche wkurza mnie ta temperatura niby freezer jest letni dotykajac palcem podstawy to nie ma więcej niż 45 stopni popróbuje jeszcze go podkręcić jak mi się uda to dam screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 http://proline.pl/shop.php?prodid=FREEZONE+NP+40+CU - orientuje sie ktos, czy to pasuje na chipset w naszej ulubionej plytce ? ;) Albo moze ktos uzywa Zalmana (takiego http://mcs.pc.pl/shop_img/zalman/ZM-NB47J_2.jpg ) i jak on sie ma do tego standardowego gowna. Bo mam na chacie tego Zalmana, ale nie wiem, czy nie strzelic sobie Pentaka, bo kozacko wyglada. Ale jesli roznica w wydajnosci nie bedzie duza, to zawsze 29zl w kieszeni mi zostanie. Poza tym, to mozna sciagnac to chodzenie z chipsetu zostawiajac radiator na mosfetach ?? Wogole warto wymieniac ? Bo jebitnie sie to male gowno grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Eeee... a po co zmieniać tego coolerka z chipsetu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Bo sie grzeje jak ja pier... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 pewnie tak ale zajeło mi to dwa dni żeby tyle poszedł mausiałem jechac z HTT co 1 mhz bo jak dałem 10 więcej odrazu to mi system nie wstawał dopiero jak zaczołem jechać z szyną co 1 mhz to wszystko poszło z górki, więcej narazie zatrzymalem się na htt 316 i procku 3002mhz troche wkurza mnie ta temperatura niby freezer jest letni dotykajac palcem podstawy to nie ma więcej niż 45 stopni popróbuje jeszcze go podkręcić jak mi się uda to dam screena Mam to samo z temperaturami... Jakie tempy masz w stresie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Bo sie grzeje jak ja pier...Ma byc gorący bo to znaczy że dobrze odbiera ciepło z chipsetu! Pamiętaj że to nF4 który jest gorący i pracuje w wysokich temp bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 ...co nie znaczy, że praca w niższych temp by mu zaszkodziła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Mam to samo z temperaturami... Jakie tempy masz w stresie ?po 7 godzinach orthosa według speedfana temperatura dochodziła nawet do 65 stopni ale jak pisałem dotykając podstawy radiatora nie mam mowy żeby miał taką temperature Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 trafilem slabe sztuke brisbane, ale to o czym napisze to chyba wina mobo(kn9). ustawiam 9 * 280 i mobo juz nie wstaje. pamieci ustawione na bezpieczne wiec to odpada. mnoznik HTT ustawiony na 3, cnq wylaczone. czy to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 @amapi3d: a jak ustawisz mnożnik na 9,5 to jak idzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 @amapi3d: a jak ustawisz mnożnik na 9,5 to jak idzie? gdzies tak do 305, to raczej max mojego procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 na 90% pamięci nei daja rady dzielnik przy mnożniku 9 to /7 9x280=2520 daje 360MHz na memkach dzielnik przy mnożniku 9,5 to /8 9,5x305=2898 daje 362MHz na memkach może sie mylisz i jest to ciut mniej np 9,5x300 i masz odpowiedź załozenie dla pamieci 667MHz ustawionych na 533Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 zawsze mozna dac 400mhz na memki nie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 na 90% pamięci nei daja rady dzielnik przy mnożniku 9 to /7 9x280=2520 daje 360MHz na memkach dzielnik przy mnożniku 9,5 to /8 9,5x305=2898 daje 362MHz na memkach może sie mylisz i jest to ciut mniej np 9,5x300 i masz odpowiedź załozenie dla pamieci 667MHz ustawionych na 533Mhz pamieci byly ustawione na 400mhz i tez nie rusza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...