DaRoN Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 nf5xx śmierdzi :kijem:Jakaś argumentacja? Szawel - płyty na nForce 5 siadały (i tak nikt ich nie pokazywał) tylko na początku. Co do dźwięku - to zależy od producenta. Co do 520 - taki chipset nie istnieje, jest to wymysł jednego z producentów płyt głównych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Co do 520 - taki chipset nie istnieje, jest to wymysł jednego z producentów płyt głównych. http://www.nvidia.pl/page/nforce5_specs_amd.html Tu widac ze 520 juz ma dzwiek HDA Skoro tak, to moze jednak jest cos z prawdy w tym, ze 520 to sciema i pod radiatorem siedzi stary NF4 Ultra z dodanym jedynie dzwiekiem HDA. EDIT: Taka ciekawostka, dali reset biosu z tylnego panelu mobo. Taki przelaczniczek, na tyle maly ze przypadkiem go niczym sie nie przelaczy, a nie nrzeba otwierac kompa jak cos tylko zrobic "pstryk" mi to pasuje, bo mam puszke tak usadowiona, ze mam dostep do przodu i tylu, lecz aby wyjac ja i otworzyc musze odpinac wszelkie kable. http://img2.zol.com.cn/product/12/202/ce92lmGIQkWU.jpg Mam nadzieje ze AN52S okaze sie godnym nastepca KN9. no ale czekam na testy, bo chinskiego nie znam :D Wodnik. Juz chyba 3 raz powtarzam, ze AN52 to prawdopodobnie wersja budzetowa, a prawdziwym nastepca KN9 ma byc AN52S posiadajacy uklad chlodzenia silent OTES i robiony na takim laminacie jak KN9. Edytowane 21 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Tylko jaki to będzie chipset tej AN52S? Edytowane 21 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Tylko jaki to będzie chipset tej AN52S? pewnie NF4. kto pierwszy zdejmie radiator, ten się dowie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 hm...czyli jesteśmy w kropce. Nareszcie com! to czego mi brakowało w KN9 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) hm...czyli jesteśmy w kropce. Nareszcie com! to czego mi brakowało w KN9 :lol: :lol: :lol: Nie ma to jak miec myszke na COM :D Zapomniales jeszcze o LPT :lol2: :lol2: Edytowane 21 Lipca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 :lol: :lol: Nie ma to jak miec myszke na COM :D Zapomniales jeszcze o LPT :lol2: :lol2: Nie myszkę tylko TV :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ja mam przejsciowke na com > usb... tez uzywam prawie 24/7 tuner xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 No własnie przejściówki lub dodatkowe wyjścia na śledziu mogą byc ale w samej płycie już ich nie powinno byc. Może jeszcze ISO zamontują bo może ktoś używa... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Nie uwierzycie. W geście desperacji włożyłem jakąś 300-tkę noname (20+4pin), która nie dawała rady na starym NF7-S z Mobilem@2400 + 6600GT i ruszyło :D hmm moze ta 300 poprostu nie ma jakiegos zabezpieczenia ktore nie puszczalo Cie na poprzednim zasilaczu? ja bym sie zbyt wczesnie nie cieszyl ;) nie ma co - Abit dał ciała z układem zasilania na tej płycie co doskonale obrazuja problemy z bootowaniem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zmieniłem następnego dnia na Amacrox`a więc już się tak nie boję :) a Fortron/Modecom śmiga na tym co w podpisie i też daje sobie wspaniale radę. Mimo wszystko dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) pewnie NF4. kto pierwszy zdejmie radiator, ten się dowie :]hm, co wy macie z tym nf4 ?, smarowałem mostek w kn9, kn9 ultra i sli i w każdej był inny chip znaczy sie nadruk chyba ze w strukturze krzemowej we wszystkich jest nf4 ? Edytowane 22 Lipca 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Prawdopodobnie tak. Czytalem sporo na ten temat i wiele osob pisze, ze na mobo z 520 czesto odkrywaja NF4 Ultra, albo po prostu jego remark. Ale... poczekamy az ktos kupi i beda pierwsze testy, to sie zobaczy co i jak. Ja jestem dobrej mysli co do wersji AN52S 3 elementy na "+" w wersji S: 1. BIOS clear z back panelu, 2. Silent OTES, 3. COM port. Bios niby maja ten sam, wiec najwieksza roznica wydaje sie system chlodzenia OTES przydatny podczas OC. Edytowane 22 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Zastnawiam się nad sprzedażą tego KN9... Kupiony w... bodajże maju (muszę sprawdzić na fakturze), jak sądzicie za ile mogę go opchnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 ...zaraz na PW posypia się oferty ;) na allegro BCM+gwara i 240 masz pewne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Łe, ja bym mojego nie sprzedał. :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Łe, ja bym mojego nie sprzedał. :ploom:ja swojego też, no chyba że za przeszło 300pln (htt 412 syci :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ballack13 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 a ja mam pytanie gdzie podlaczyc kabelek z wyswietlacza lcd z obudowy do kn9 :P ? jest on taki jak od powera z obudowy podlaczylem w jednym miejscu to ten lcd piszczal nonstop ;/ tzn tam gdzie niby spkr ma byc podlaczony (numer 19 wedlug tego kn9 jumper) i niewiem co zrobic ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 No ale Bartek zauważ, że to cep słabo przędzie... mobacza nie obwiniaj za to... zresztą ja też mógłbym sprzedać kn9 i kupić dfi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dokladnie ;] Proc (nie kazdy) nie potrafi wykorzystac calego potencjalu plyty. Dlatego zmiana kn9 na dfi imo mija sie z celem. Aczkolwiek cena syci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 w tym następcy kn9 przypadł mi do gustu com :P wiem ze to historia :P ale mam programatory do epromów i tunerków sat na coma a moje mobo ecsk7s5a pada juz wiec musze cos z comem miec bo przelotka z usb sie nie spisuje mi;(, szkoda z enie jest dostepne to an52s w pl bo bym moją 4 sale dał i kupił tą an52s ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 wg. mnie w kn9 brakowało tylko com'a :D i to że nie dało się go podpiąsc na sledziu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 No ale Bartek zauważ, że to cep słabo przędzie... mobacza nie obwiniaj za to...zresztą ja też mógłbym sprzedać kn9 i kupić dfi... Dokladnie ;] Proc (nie kazdy) nie potrafi wykorzystac calego potencjalu plyty. Dlatego zmiana kn9 na dfi imo mija sie z celem. Aczkolwiek cena syciPAnowie... pod biurkiem leży DFI... i... i cep się skończył ;] Więc jesli miałbym zostać przy AMD to mobas zostaje. Ale zastanawiam się nad przesiadką na Intela. Wtedy E6420 (5 stów) + Abit Quad GT od yotomeczka (390). Ale kto mi kupi tego cepa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Dokladnie ;] Proc (nie kazdy) nie potrafi wykorzystac calego potencjalu plyty. Dlatego zmiana kn9 na dfi imo mija sie z celem. Aczkolwiek cena syci :Dalbo usher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 albo usherPróbowałem wsyztskiego. Podnosiłem woltaż nawet na 1,7V i nic ;] Zresztą kręcę nie od wczoraj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Próbowałem wsyztskiego. Podnosiłem woltaż nawet na 1,7V i nic ;] Zresztą kręcę nie od wczoraj ;] Szukales max V ktore nie zabije proca czy co ? :lol: :D Pozatym jak na 1,7 nie idzie to sie daje 1,8 ;] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Szukales max V ktore nie zabije proca czy co ? :lol: :D Pozatym jak na 1,7 nie idzie to sie daje 1,8 ;] :) daje sie max;a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 daje sie max;a :P2.1v syfi to prawda, ale... jak mi wyszczeli proca? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 2.1v syfi to prawda, ale... jak mi wyszczeli proca? :D To pojdziesz do sklepu i dostaniesz nowego :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 To pojdziesz do sklepu i dostaniesz nowego :) :lol:Teat - masz Brysia czy Windesrającą? Jeśli to drugie to wal mu nawet 1.9. Ja tak robiłem z X2 i nic jej to nie zrobiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...