rafa Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 A jak podczas odczytu z dykietki wystąpi błąd i plik będzie uszkodzony to nie będzie padu płyty? Bez herezji stary! Takie ryzyko jest zawsze ale przy dzisiejszych systemach minimalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) A jak podczas odczytu z dykietki wystąpi błąd i plik będzie uszkodzony to nie będzie padu płyty? Bez herezji stary! Takie ryzyko jest zawsze ale przy dzisiejszych systemach minimalne. He? Do mnie to? Jezeli tak to fajnie, gdzieś tak rok temu robiłem update biosu właśnie przez winde i mobo po restarcie już nie wstało.... <_< Żeby było śmieszniej było wyposażone w dualbios który oczywiście nic nie dał :lol: Próba ratowania "po ciemku" zresztą tez nie.... Napisałem zresztą "najwyżej", ale po co czytać dokładnie...<_< Edytowane 9 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Ja tylko czekam aż LinuxBIOS będzie wspeirał nForce4 i KN9. Wtedy będzie się działo. Edytowane 9 Lipca 2007 przez SlashBeast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) A jak podczas odczytu z dykietki wystąpi błąd i plik będzie uszkodzony to nie będzie padu płyty? Bez herezji stary! Takie ryzyko jest zawsze ale przy dzisiejszych systemach minimalne. No nie wiem czy to herezje ;-], mi jakoś mobo nie wstało, flop mulił mulił niby zflashowało a po resecie ciemność. Potem hot flash na mobo u kumpla i było oki ;] A OCB tu: http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...PRODINFO=Driver są sterowniki do nf4 i sterowniki do chipsetu czym się one różnią ? i czy ma ktoś sterowniki do sieciówki na kn9 ? Edytowane 9 Lipca 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Update biosu można zrobić z płyty CD.Trzeba jedynie utworzyć płytę startową w Nero, zaznaczając opcję emulowania flopa(ale bez tego też chyba działa-choć nie pamiętam czy na 100%).Potem dodajemy pliki z dyskietki startowej(którą utworzymy wcześniej) oraz awdflash + bios i jazda. Ja w ten sposób flashowałem karty grafiki. Mamy z głowy ryzyko flashowania pod XP, czy błędu na dyskietce, zresztą dyskietkę i tak powinno formatować się "pełnym" formatem z korekcja błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 No nie wiem czy to herezje ;-], mi jakoś mobo nie wstało, flop mulił mulił niby zflashowało a po resecie ciemność. Potem hot flash na mobo u kumpla i było oki ;] A OCB tu: http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...PRODINFO=Driver są sterowniki do nf4 i sterowniki do chipsetu czym się one różnią ? i czy ma ktoś sterowniki do sieciówki na kn9 ? Simon says: iż to to samo, ino jedno dla Visty drugie dla Reszty Świata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Nie wiem czy to ladne HTT, ale daje :D Edytowane 9 Lipca 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) to jest KOZACKIE HTT na KN9 Gratki dla CIEBIe :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P http://webmastera.republika.pl/fazy.html Edytowane 14 Października 2014 przez mietas>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 to jest KOZACKIE HTT na KN( Gratki dla CIEBIe :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-Pnie wierze, jaja sobie robisz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 jakie jaja co?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Witam dostałam dzisiaj z agito Abita KN do Athlona 3000+ , + Ramy z 2 kompa czyli 2x1GB DDR2 667mhz GOODRAM, Nie wiem co jest ale jak podkręce , nawet trochę , to jak windows się ładuje robi się potem czarny ekran, i wtedy jest blue screen, na Asrocku tak nie miałam podczas podkręcania , może coś źle ustawiłam ? Oto Screen z Biosu Edytowane 10 Lipca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam dostałam dzisiaj z agito Abita KN do Athlona 3000+ , + Ramy z 2 kompa czyli 2x1GB DDR2 667mhz GOODRAM, Nie wiem co jest ale jak podkręce , nawet trochę , to jak windows się ładuje robi się potem czarny ekran, i wtedy jest blue screen, na Asrocku tak nie miałam podczas podkręcania , może coś źle ustawiłam ? Oto Screen z Biosu Jaki HT Frequency, jakie timingi (trfc przestawione na 127.5/190.0?) i jaki dzielnik ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) No nie wiem czy to herezje ;-], mi jakoś mobo nie wstało, flop mulił mulił niby zflashowało a po resecie ciemność. Potem hot flash na mobo u kumpla i było oki ;]Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi. Ja napisałem że flashowanie jest ryzykowne pod każdą postacią a nie że nigdy błędy się nie zdarzają ;) Do tego z moich dowiadczeń wiem że jest mniejsze ryzyko z pod XP niż z pod flopa. Z płytki to inna historia. @Britfanka - a jak ustawiłaś timingi pamięci? trfc? Edytowane 10 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Czy chodzi o to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 No własnie na dzień dobry trzeba przestawic co nie co :) Trfc dla DIMM 1 i 2 (tam gdzie sa wpięte moduły ram) ustaw na 192 i HT Frequency x3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) No własnie na dzień dobry trzeba przestawic co nie co :) Trfc dla DIMM 1 i 2 (tam gdzie sa wpięte moduły ram) ustaw na 192 i HT Frequency x3. Ok, tylko u mnie jest Trfc 195 nie ma 192, HT Frequerency ustawione na x3 , czy coś jeszcze ? Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez HEROINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 jakie jaja co?? :Dserio kozackie te HTT? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Serio, serio. Sprawdze dzisiaj ile moja robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba84 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam wszystkich Widzę, że niektórzy nieżle cisną tą płytke. Ja nawet nie próbowałem jeszcze a to dlatego, że cuda jakieś się dzieją :angry: . Mam ją już jakiś miesiąc, przez pierwsze 3 tygodnie było git ale pare dni temu włączyłem kompa i po jakimś czasie reset, tyle że po resecie to już mogiła -czarny ekran. Nie wiem co robić to przekładam pamiątki do innych slotów i clear cmos (właśnie czy naprawdę trzeba po przełożeniu pamięci do innych slotów, zerowac CMOS, bo u mnie inaczej nie idzie?). Niby wszystko gra, tak ze 2 dni. 3 dnia coś tam działam na maszynie i znów reset i mogiła. Clear cmos. Chyba w sumie z 10 razy robiłem clear cmos w różnych konfiguracjach pamięci. Czasem nie dawało nic, czasem dało rade wejść do biosa co by defaulty ustawić, ale po restarcie znów lipa, czasem w samym biosie mi się wieszało jak w windzie jakiejś dosłownie. Zasiłka to raczej nie jest, podejrzenie padło na starego SBLive. Wybebeszyłem dziada i pusciłem z jedną koscią pamięci (mam geil 800 ultra 2x1GB dual) no i smigało, wyjąłem pamięć i wsadziłem drugą w ten sam slot-clear cmos, czarny ekran + przrywane pisczenie :mur: . Dobra, przekładam do slotu o innym kolorze i śmiga. Trochę to dziwne przy identycznych kościach. Do pary wraziłem drugą pamięć coby Dual był i jak narazie tylko jeden restart, przy czym tym razem wstał bez mojej pomocy. mój config: abit kn9 bios1.2 x2 3600+ brisbane geil ultra 2x1GB dual geforce Galaxy 7600GS ZALMAN zasiłka: Amacrox Warrior AX-450PNF PS. Na moim boxowym chłodzeniu proc w idlu ma ponad 40st. a w stresie to i ponad 60, co raczej nie jest normalne, tym bardziej że mam nowy bios, no ale bez jaj, daleko jeszcze do tempów ustawionych w BIOSIE, a to co opisałem działo sie też zaraz po włączeniu. Teraz np jest ok nic się nie wiesza. Przejżałem ten temat i widzę że to troche kapryśna płyta, jak ktoś miał podobny problem to wszelkie rady mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Jak ci sie komp uruchomi to potestuj jego stabilnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 serio kozackie te HTT? :wink: ja tam nie widzialęm by ktoś na KN9 tyle mial wiec naprawde wynik jest kozak mozesz dac jakies screny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Mój Abit odpalił bez problemu, ale BIOS też rzucił tRFC 125/75/75/75ns. Szybka zmiana tej i innych opcji; póki co żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Udało mi się podkręcić, ustawiłam memki z 667 na 400 i oc poszło w górę : A oto wyniki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 ja tam nie widzialęm by ktoś na KN9 tyle mial wiec naprawde wynik jest kozak mozesz dac jakies screny?? Masz screena pare postow wyzej ? :blink: Udało mi się podkręcić, ustawiłam memki z 667 na 400 i oc poszło w górę : A oto wyniki: Słabiuski czas :) Czemu zmniejszylas dzielnik memek ? Czyzby takie padaki ? Btw widze zmiana avka :D Najs B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Słabiuski czas icon_smile3.gif Czemu zmniejszylas dzielnik memek ? Czyzby takie padaki ? Nie wstaje mi na wyższym dzielniku, a na asrocku było ok , więc nie wiem co jest. Btw widze zmiana avka icon_biggrin3.gif Najs cool.gif Dzięki ;) Edit: Dałam na ram 2.0V , i ram na 533, proc 2900mhz , ruszyło :) A oto wyniki: Edytowane 10 Lipca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No prosze. Odrazu lepiej. 2,0V na memki to jeszcze maja sporo w zapasie, takze ciagnij dalej ;) Celuj w spi1 <30sec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 serio kozackie te HTT? :wink:Zobacz sobie na XS, takie HTT na AM2 to baaaardzo wysoko :mrgreen: Gratz :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Dałam na ram 2.0V , i ram na 533, proc 2900mhz , ruszyło A oto wyniki:Teraz super! Pozostaje tylko sygnaturke zaktualizowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 A ja mam takie pytanie z innej paczki, jakiego HT link nie przekraczać na KN9 i Brisbane 3600+? Standardowo wynosi 1000. Jak widziałem screeny to po OC nie są tu duże wartości. A tak na co dzień może to być np. 1200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) ja tam nie widzialęm by ktoś na KN9 tyle mial wiec naprawde wynik jest kozak mozesz dac jakies screny??Dzis na wieczor postaram sie cos podlinkowac jeszcze :wink: Edytowane 11 Lipca 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...