Agon Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam, piszecie tu o wszystkim co zwiazane z ta płyta jest. Użytkowników jest wielu, jestem jednym z Was co posiada ten model płyty ale mam problem nadal z portem podczerwieni, który chciałem zainstalowac na tej płycie. Zakupiłem kilka juz portów podczerwieni pod USB ale jest ten sam defekt, resetuje mi sie komputer. Czy możecie i Wy sprawdzic, ( jezeli nie macie i nie uwzywacie, pozyczcie od znajomego i sprawdzcie ) czy macie identyczny objaw po zainstalowaniu i wyjeciu Irda z portu USB - tedy komputer sam się resetuje Dzoeki z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 problemow jest bardzo malo... ja bym powiedzialJEST JEDEN - plyta jest bardzo awaryjna :) no ale to w koncu asus, wiec nie spodziewajmy sie po nich zbyt wiele :P szkoda tylko ze niewiele jest firm ktore potrafia na intela cos dobrego wyprodukowac. A ja mam wrażenie, że ona jest nie śmiertelna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1234 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam Czy ktoś używa na P5B Delux Wi-Fi 4x512 lub 2x512 i 2x1024 jednocześnie ? Chce kupić jeszcze przynajmniej 1Gb w tej chwili mam 2x512 i nie wiem czy sprzedać stare i kupic 2x1024 czy może dołożyć jeszcze 2x512 badz nawet 2x1024. Mam geil ultra i myśle że przy nich pozostane .... a może macie jakieś inne propozycje ? Pzdr Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Witam, wczesniej w tym watku pisalem o moich problemach z piszczacym dzwiekiem, wiec porzyczylem starego sb i to samo... glosniki dalej piszcza. dodam ze glosniki na innym kompie dzialaja ok. co ciekawe robilem format i to samo nie mam juz pojecia co to moze byc any idea ?? najwiecej piskow sluchac w grach szczegolnie w menu , mp3 tylko czasami piskna i tyle. czasami tez slychac piski gdzie rozciagam okienka w windowsie... Edytowane 22 Lutego 2007 przez Halfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 dzwiek na tych asusach jest beznadziejny, i ciagle problemy jakies trzaski itd.. dramat.. kup sobie najtansza sblive i bedziesz mial o niebo leprzy dzwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) nie wiem czy przeczytales caly moj post ale porzyczylem Sound blastera od kolegi i dalej jest to samo. a wszystko dzieje sie po zmianie plyty glownej i proca. sprzet nie podkrecony. dodam ze na innych kompach wszystko ok glosniki jak i sb edit znalazlem przyczyne - to piszczy tagan... pod duzym obciazeniem Edytowane 22 Lutego 2007 przez Halfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 witam. mam pewien problem. kupiłem p5b-vm wiem ze to nie to co p5b delux ale mam pytanie. płyta nie chce sie odpalic z prockiem e4300 wiecej niz 220 fsb wiec totalna kicha , z e6600 startuje na 266 wiec wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu z e4300 . próbowałem ustawiac 7 x 266 i nic to samo. po zapisaniu ustawien w biosie komp się wyłącza po chwili włącza ( brak sygnału na monitorze) i znowu wyłącza i tak w kółko. wiem ze to płyta mikro i nie wiele mozna se spodziewac ale na zachodznich forach widziałem ze swobodnie idzie 300 mhz wiec co robie zle ? ram na 533 mhz puszczony goodramy 667 pcie ustawione na 100 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) Działa wam AI NAP powyzej 430 MHz? U mnie po wyzej tej wartosci ni ewybudza sie z tej funkcji podejrzewam ze jakis element juz nie wyrabia zauważylem że napięcie na procka zaraz przy uruchomieniu ze stanu uspienia wynosi 1.19V pozdro Sprawdziłem miernikiem i gra nie warta świeczki po uruchomieniu AI Nap róznica ok 5 W na kożysć tej funkcji to juz wiecej mozna zaoszczedzic używając Right Mark clock utility bo ok 10 W Natomiast sprawdziłem pobór pradu przy wyzszym napieciu (normalna praca 1.275 przy 3.0) 1.475 i 3.44GHz pokazuje róznice nawet 25 Wat Edytowane 23 Lutego 2007 przez wierch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 dobra, mam dosyc tego ze bios mi sie zawiesza. Jaka mozecie polecic wersje biosu ( byle nie najnowsza) ktora jest u was stabilna i ma w miare dobre oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 614, 804, 910. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Witam, czy ktoś wie jakie wartości napięć ustawia P5B-Del z "automatu" bez żadnego podkrecania dla: Memory Voltage FSB Termination Voltage NB VCore SB VCore ICH Chipset Voltage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Powiedzcie mi prosze, czy przy PC musze ustawić na stałe taktowanie PCIExpress i PCI, czy mogę zostawić na auto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 według mnie lepiej samemu ustawic 33.33 dla pci i 100 dla expresa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Ok też tak myślałem, ale wolałem się upewnić. Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 witam. mam pewien problem. kupiłem p5b-vm wiem ze to nie to co p5b delux ale mam pytanie. płyta nie chce sie odpalic z prockiem e4300 wiecej niz 220 fsb wiec totalna kicha , z e6600 startuje na 266 wiec wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu z e4300 . próbowałem ustawiac 7 x 266 i nic to samo. po zapisaniu ustawien w biosie komp się wyłącza po chwili włącza ( brak sygnału na monitorze) i znowu wyłącza i tak w kółko. wiem ze to płyta mikro i nie wiele mozna se spodziewac ale na zachodznich forach widziałem ze swobodnie idzie 300 mhz wiec co robie zle ? ram na 533 mhz puszczony goodramy 667 pcie ustawione na 100 mhzproblem jest taki że przy 266 płyta ustawia inne dzielniki dla pcie/pci a że nie działa pcie lock (podobnie jak na p5ld2-vm se) spróbuj podnieść pcie do poziomu 110-115 i wtedy zobacz do ilu dojdziesz z fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam! Ma ktoś może taką konfigurację: Asus P5B Deluxe + E6400+ Geil Ultra DDr2 2X512 800 CL=4? Nie wiem dlaczego nie chodzi mi 1:1 PRZY 2:3 wszystko ok ale wtedy małe FSb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 U mnie na 1:1 śmiga jak trzeba - tyle odemnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 To super. A może zdradzisz mi ustawienia. Dokładne. Nawet grafę mamy podobną ja mam X1950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Jakichś specjalnych ustawień to nie mam :] poprostu ustawiam 1:1, napiecie standard czyli 2.1V timingi tez defaultowe czyli 4-4-4-12 i działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros79 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 chodziło mi na jakiej magistrali ci to śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 401 i w góre - na 400 podobno są problemy? więc dlatego 401. Powyżej 420 się nie bawiłem (boxowe chłodzenie :mad: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 A ja mam wrażenie, że ona jest nie śmiertelna :)Mylisz się, jak się chce zmierzyć napięcie na procku a się o tym nie ma zbytnio pojęcia (myślałem że to jest na całym tym zwoju a nie tylko na nóżce więc sobie pomacałem trochę na ślepo) to można płytkę po prostu uwalić przez zwarcie, mnie się w każdym razie udało... :P, ponad miesiąc bez kompa (no dobra, PII-400, ale to taki kalkulator przerośnięty) i Commando za dopłatą ;). 401 i w góre - na 400 podobno są problemy? więc dlatego 401. Powyżej 420 się nie bawiłem (boxowe chłodzenie :mad: )To jest słabość chipsetu po prostu, jeśli jest dobry to 400 zrobi bez problemów nawet na 1,25V, na 1,45V na pewno większość. 401 jest mniej więcej tak wydajne jak 380 (SuperPi-tested, tzn. konkretnie 400 było wydajniejsze od 422, w inne rzeczy się nie bawiłem ;)). "Trudność" osiągnięcia FSB 400 jest mniej więcej taka jak FSB 470 - na 401 następuje zmiana strapa, wydajność gwałtownie spada i obciążenie chipsetu maleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 problem jest taki że przy 266 płyta ustawia inne dzielniki dla pcie/pci a że nie działa pcie lock (podobnie jak na p5ld2-vm se) spróbuj podnieść pcie do poziomu 110-115 i wtedy zobacz do ilu dojdziesz z fsbSkoro blokada dzielnika jest zrypana, to chyba lepiej obniżyć PCI-E ile się da, wtedy wraz z rosnącym FSB podniesie się jego taktowanie do normalnych poziomów :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 ja dodam od siebie ze 1;1 dziala wysmienicie a jak probuje cos sensownego ustawic na 2:3 To klapa.... a wszystko podzespoly osobno wytrzymuja taktowania wiec ewidentna wina dzielnika pamieci..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Nosze się z zamiarem wymiany mojej P5W DH Deluxe na własnie P5B Deluxe WiFi/AP, mam pytania: 1. Jaką rewizję płyty najlepiej wybrac? 2. Jak jest z O/C na tej płycie, czy jest to raczej pewne ze wspomniane O/C będzie dobre czy jest to loteria? 3. Moja P5W DH Deluxe ma troche problemy z kompatybilnoscią z moimi pamięciami, dlatego wlasnie chce wymienic na P5B Deluxe WiFi/AP. Rozumiem ze ona bezproblemowo będzie działac z moimi memkami, i żadnych "jazd" czynić nie będzie? 4. Czy w/w zamiana z P5W DH Deluxe na P5B Deluxe WiFi/AP ma jakis wiekszy lub mniejszy sens? pomoże ktoś? Bo jutro mam zamiar kupić ta płytke i nie wiem czy patrzeć za tą rewizją 1.04 czy za inna. Będe wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 1.04 raczej nie dostaniesz, a jesli to ja bym brał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 1.04 raczej nie dostaniesz, a jesli to ja bym brał...właśnie pytalem sie sprzedawcow na Allegro ktorzy maja te płyty, odpisywali ze maja obecnie wlasnie ta rewizje. Czyli moge śmiało ją brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 właśnie pytalem sie sprzedawcow na Allegro ktorzy maja te płyty, odpisywali ze maja obecnie wlasnie ta rewizje. Czyli moge śmiało ją brac? Jeżeli masz wybór to bierz 1.04 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 no wypadało by :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 na którym kontrolerze lepiej stworzyć raid 0 z 2 dysków ?? na ich8 czy jmb może inaczej który jest wydajniejszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...