Richie Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 mam nowa plyte 8K5A2, nowego proca juz drugiego w ciagu paru dni 1700xp 0,13 i same problemy, ktore opisywalem w tym watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=208...der=asc&start=0 dzis na nowym drugim procu doszedlem do punktu wyjscia i juz nie mam pomyslu co robic i co moze byc nie tak :( to jest po prostu nie do wiary nowy proc, bez pasty, bez shima, nowa plyta, 3 rozne zasilacze, 2 rozne grafy, 2 rozne ramy, NIC wiecej nie wpiete w kompie, nawet dysk odlaczalem, wszystkie elementy full sprawne i objawy nadal te same: 133fsb defaultowo wszystko - komp chodzi jak ta lala w tej chwili na przyklad 140fsb komp wstaje 145fsb komp wstaje ale nie laduje sie winda juz 150,155,160 fsb komp nawet nie wstaje do biosu 166fsb znow jest dzielnik 33/66 pci/agp komp wstaje ale w windzie od razu BSOD IRQL NOT LESS OR EQUAL 170fsb jak przy 166 wyzej fsb komp nie wstaje nizszy mnoznik + 166fsb komp nie wstaje jutro pakuje i z samego rana w poniedzialek wysylam plyte sorry Iceman do zwrotu, wymienilem juz WSZYSTKO inne w kompie, nie mam pomyslu co innego niz plyta moze szwankowac tylko teraz tak: kupilem nowego proca, w poniedzialek bede mial drugiego ze zwrotu z gwarancji jak dobrze pojdzie, bede sie z nim bujal zeby i tak ze strata sprzedac, kupuje powiedzmy nowa plyte Epox 8RDA (bez plusa nie mam kasy a fire wire mi niepotrzebne) wkladam wszystko i... bedzie to samo, co wtedy mam robic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 jak bedzie to samo...? mysle, ze......... pochlastac sie lub skoczyc z dachu :P i pociagnac za soba kompa.... :P dostane flaszke??? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Oby było lepiej..proc na steppingu B0 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Za ok godzine, moze poltorej bedzie wszystko wiadomo - Richie przyjezdza do mnie z blaszakiem i bedziemy jego graty na moja EP-8RDA+ wciskac. Jesli bedzie OK to znaczy ze plyta. A jesli bedzie to samo, to... chyba napisze do Guinnessa zeby Richiego umiescili jako rekordziste w niefarcie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 jak bedzie to samo...? mysle, ze......... pochlastac sie lub skoczyc z dachu :P i pociagnac za soba kompa.... :P dostane flaszke??? :P ja tez chce cos dopowiedziec i wypic zecz jasna :D a wiec powiem ze trza zobaczyc jak to wylatuja w powietrze kompy jeszcze niegdy niewidzialem :twisted: dostane flaszkie ???? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Za ok godzine, moze poltorej bedzie wszystko wiadomo - Richie przyjezdza do mnie z blaszakiem i bedziemy jego graty na moja EP-8RDA+ wciskac. to dajcie znac na forum co i jak bo sam jestem ciekaw- z richim na gg wykorzystalismy chyba wszystkie mozliwosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Juz pisze, bo wlasnie Rychu wyszedl ode mnie. Werdykt jest ostateczny i nieodwracalny - mobo sie na szrot nadaje. Na moim EP-8RDA+ JIUGB Richiego startuje bez najmniejszego problemu przy prawie wszystkich mozliwych ustawieniach. Raz sie tylko poddal przy 12x185, a tak to bez zadnego problemu przy 11x200 czy 12x166 wstal na bacznosc jak pracie z rana :wink: I to bez pasty pod moim volcano przy napieciu max. 1.750 :D Az sie nie moge doczekac momentu gdy wsadze na mobo swojego JIUHB :D Przy kazdym ustawieniu na starcie windy zaliczal kontrolnego BSOD-a, ale to juz byla wina tylko i wylacznie windy, bo reinstall wyeliminowal ten problem. Przy 12x166 po kilku przebiegach 3dmarka i restarcie kompa w biosie temperatura 42 stopnie - da sie przezyc, zwlaszcza ze bez pasty volcano zalozylem :wink: Ogolnie jestem bardzo zadowolony z mojej plyty, bo 11x200 to moje zalozenia taktyczne ktore zamierzam ze sprzetu wycisnac. Niech tylko ram do mnie z Kanady przyjedzie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 A richie jak znam zycie jutro na gieldzie sie wypatroszy z kasy i kupi RDA+... juz dzisiaj kombinowal jak kon pod gore zeby tylko mojej ze skrzynki nie wyjmowac i oddac mi nowa kupiona na gieldzie :D Ale sie nie dalem - skoro juz ja przetestowalismy :wink: Zreszta przy farcie Richiego jakby mi kupil nowa RDA+ to pewnie 10x166 bym nie wyciagnal :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Przy 12x166 po kilku przebiegach 3dmarka i restarcie kompa w biosie temperatura 42 stopnie - da sie przezyc, zwlaszcza ze bez pasty volcano zalozylem :wink: Takie male pytanko - czemu bez pasty zalozyles cooler :?: Lubisz ryzyko :?: Chociaz temp w miare spoko... ale jakos tak bez pasty - na gole jadro prockowi cooler zalozyles :?: :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ...kupuje powiedzmy nowa plyte Epox 8RDA (bez plusa nie mam kasy a fire wire mi niepotrzebne) wkladam wszystko i... bedzie to samo, co wtedy mam robic? ja tylko dodam od siebie ze PlUs to nie tylko FIREWIRE :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 a co jeszcze ? pytam serio bo sie nie orientuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Takie male pytanko - czemu bez pasty zalozyles cooler :?: Lubisz ryzyko :?: Ano dlatego, ze mialem tylko srebrna paste a to byl proc Richiego :wink: A Richie naczytal i nasluchal sie ze srebrna pasta powoduje palenie sie Athlonow 0,13 i nie chcial ryzykowac :wink: Zreszta na Volcano 7+ bez pasty temperatura jest wyzsza raptem o 3-4 stopnie, wiec ryzyka zadnego nie bylo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 a co jeszcze ? pytam serio bo sie nie orientuje.LAN, APU, sześciokanałowy dźwięk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ...kupuje powiedzmy nowa plyte Epox 8RDA (bez plusa nie mam kasy a fire wire mi niepotrzebne) wkladam wszystko i... bedzie to samo, co wtedy mam robic? ja tylko dodam od siebie ze PlUs to nie tylko FIREWIRE :-). Ano masz jeszcze dzwiek i chyba LAN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Takie male pytanko - czemu bez pasty zalozyles cooler :?: Lubisz ryzyko :?: Ano dlatego, ze mialem tylko srebrna paste a to byl proc Richiego :wink: A Richie naczytal i nasluchal sie ze srebrna pasta powoduje palenie sie Athlonow 0,13 i nie chcial ryzykowac :wink: Zreszta na Volcano 7+ bez pasty temperatura jest wyzsza raptem o 3-4 stopnie, wiec ryzyka zadnego nie bylo :) Gdzie on takie "madre" rzeczy czyta :?: Od poczatku jak mam Athlona (T-Birda, teraz T-Breda) uzywam pasty srebrnej (Thermopox 75AGS, AS3) i nie zauwazylem, zeby mi sie proc spalil :wink: (a sciagam go dosc czesto). Jesli nawali sie pasty co nie miara - tak ze wejdzie na mostki, to moze sie proc faktycznie spalic, ale przeciez smaruje sie tylko jadro i to jak najciensza warstwa... Zawsze te kilka stopni mniej i moze dzieki temu jeszcze kilka "darmowych MHz'ow" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 a co jeszcze ? pytam serio bo sie nie orientuje.LAN, APU, sześciokanałowy dźwięk. no chodzi mi glownie o ten dzwiek, dla ktorego mysle 50 zł warto dodac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Gdzie on takie "madre" rzeczy czyta :?: A tego to ja juz nie wiem :D Bedziesz sie musial Richiego zapytac jak po weekendzie na studiach do domu wroci :wink: Ja w kazdym badz razie nie mialem zadnych oporow zeby srebrnej pasty uzyc, ale wiesz jak jest - nie moj proc, wiec nie bede na sile nikogo przekonywal :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 wszystko tak jak kavoo mowil :) winna byla jednak, plyta, polecialem z samego rana na gielde i nabylem 8RDA nie bylo z plusem, proc JIUGB hula az milo na 2ghz bez podnoszenia napiecia i na 2.2ghz przy 1.775V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 o ja pierdykam ,2.2 ghz to calkiem pieknie. ZEby moj p4 temu dorownal to chyba 2.7 ghz by musial chodzic, albo 2.8 ghz . A to raczej bylby cud nad wisla............ :-). Pozostaje mi pluc se w brode, ze petniuma kupilem :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 o ja pierdykam ,2.2 ghz to calkiem pieknie. ZEby moj p4 temu dorownal to chyba 2.7 ghz by musial chodzic, albo 2.8 ghz . A to raczej bylby cud nad wisla............ :-). Pozostaje mi pluc se w brode, ze petniuma kupilem :-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Richie, jakie masz chlodzenie? I czy te 2.2ghz sa wpelni stabilne? Czym testowane ?Jesli nie uzywales to zapodaj Prime95, sprawa dla mnie dosc interesujaca bo sam mam JUIGB :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 mam chlodzenie WC z nagrzewnica, ale proc sie w ogole nie grzeje i tak wszystko jest zimne :o nawet jadro proca i blok 2.2 sa stabilne jak sklala, nie uzywam do stestowania rzeczy jak prime, z ktorych nigdy nie korzystam, pare godzin grania, nagrywania, benchmarkow, seti i wszystkiego tego co bede na tym kompie jak zwykle robil to dla mnie jedyny potrzebny benchmark proc jest idealny bo 12x166=2ghz wstaje na defaultowym napieciu 1.65V, 11x200,12x185 takie juz trzeba podniesc napiecie do 1.75 co najmniej, ale o kreceniu napisze za tydzien dwa jak zloze do biga calego kompa z WC razem i sie proc troche wygrzeje, posmaruje go pasta itd na razie chodzi lightowo na spokojnie 12x166 i niech sie wygrzewa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Aha ,czyli kreca sie podobnie, powiem ci ze jak masz wode i epoxa to masz duze szanse na 2400mhz stabilne :).Bo u mnie to max co potrafi spostowac i zaczac wlazic do windy tyle ze titan to NAPEWNO nie wyrabia ;]]]].Ale test w prime ci i tak polecam, komp sie wydaje stabilny ale w najgorszym momencie cie moze zawiesc :( , sam sie kilka razy przekonalem (po dniu loopowaniu marka stwierdzilem ze stabilny ale ni do konca sie okazalo..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 dzieki, ale zawsze mialem podkrecone kompy i proce i zaden nigdy mi sie nie zawiesil w niczym tak jak juz go finalnie ustawilem wg tych testow wlasnych co mowilem bez prime95 i podobnych powiedz lepiej jaki masz bios ze ci tabelke w poscie pokazuje przy bootowaniu, bo ja mam 29.12.2002 rev 1.1 plytke i nie ma tej Epoxowej tabelki przy bootowaniu ani opcji do jej wlaczenia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 stawiam duza flaszke (serio) za rozwiazanie problemuCholera prawie o tym zapomnialem :wink: No jak tam Richie, kiedy? :lol: W koncu problem rozwiazalem (serio) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...