yotomeczek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) 9x400 1:1 9x400 4:5 Nie są to super doladne testy (normalne windy z 30procesami) ale widać że 4:5 działa Edytowane 25 Września 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Działa i to jak. :) Ale bedą wyniki jak założysz lepsze chłodziwo. :) Jak nas zaczną znowu porównywać to ja będę ten gorszy ? :lol2: (na 3,6GHz 4:5 miałem ok. 6:27 w Pi16) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Ja mam dylemat pomiedzy P5W64 a P5W SH :/ Co byscie polecali pod E6300 z oblsuga SLI z tych dwoch? Za DH przemawia fakt ze ma pare bajerkow jak WiFi czy pilot ale za to znowu jest o prawie 300 zl drozsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Działa i to jak. :) Ale bedą wyniki jak założysz lepsze chłodziwo. :) Jak nas zaczną znowu porównywać to ja będę ten gorszy ? :lol2: (na 3,6GHz 4:5 miałem ok. 6:27 w Pi16) Tyle, że gorzej mi memki idą niż na Bad Axe :( 510 już wywala Pi ... no nic trza na mostek WC i jakie mody Vddr .. Vmch :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Tyle, że gorzej mi memki idą niż na Bad Axe :( 510 już wywala Pi ... no nic trza na mostek WC i jakie mody Vddr .. Vmch :D Bios ustawia ostro pozostałe alphy pewnie 16T-35-6-12-10-8-6-5 i wyzej pewnie nie pójdą,ręczna ingerencja na pewno pomoże( a tak na marginesie jest regulacja w biosie tych alph?; w P5W DH nie ma). :) Jakie max Vmch i Vdimm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Ja mam dylemat pomiedzy P5W64 a P5W SH :/ Co byscie polecali pod E6300 z oblsuga SLI z tych dwoch? Za DH przemawia fakt ze ma pare bajerkow jak WiFi czy pilot ale za to znowu jest o prawie 300 zl drozsza... Chodzilo Ci zapewne o P5W DH Deluxe, ja wlasnie ja biore, tylko 15 pazdziernika bo teraz jestem poza krajem, i z tych 2 wzialbym wlasnie ta chco jest drozsza, ale ma fajne wyposazenie.Niektorzy mowia ze kupa nieprzydatnych rzeczy, ale mi akurat pilot, wifi, mp3 in sie przyda.Mialem ten sam dylemat co Ty, wybralem P5W DH Deluxe. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Nie są to super doladne testy (normalne windy z 30procesami) ale widać że 4:5 działa No to wbiłeś mojego gwożdzia do końca - zmieniam MoBo, postanowione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 No to wbiłeś mojego gwożdzia do końca - zmieniam MoBo, postanowione. to czekam jutro na Ciebie na GG od 10 ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Sorx, ale ja czegos nie rozumiem :D, piszczecie ze p5w64 jest tansze od p5w dh, ale w jakim sklepie nie patrze to za p5w64 chca przeszlo tauzena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 No to wbiłeś mojego gwożdzia do końca - zmieniam MoBo, postanowione. Hanu, czemu chcesz zmienic P5B Dlx na ta plyte? Tylko z powodu SLI/CF? W sumie przy 6600 nie powinny ograniczac cie strapy w P5B, nie musisz dawac >400FSB (9x400 to juz 3600 i chyba 24/7 starczy). Generalnie, bez SLI/CF i przy E6600 lepiej brac P5B Dlx WiFi czy P5w64 WS Pro (przy "normalnych" cenach - 160€ i 250€). ps. Te 650pln za plyte, to spady z TIRa? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Hanu, czemu chcesz zmienic P5B Dlx na ta plyte? Tylko z powodu SLI/CF? W sumie przy 6600 nie powinny ograniczac cie strapy w P5B, nie musisz dawac >400FSB (9x400 to juz 3600 i chyba 24/7 starczy). Generalnie, bez SLI/CF i przy E6600 lepiej brac P5B Dlx WiFi czy P5w64 WS Pro (przy "normalnych" cenach - 160€ i 250€). ps. Te 650pln za plyte, to spady z TIRa? ;) Z tego co pamiętam, o RAM raczej chodzi... na p5b dlx przy 4:5 wydajność iście dupiasta jest niestety, a tutaj wygląda na to, że działa normalnie i można te HZ-ty wykorzystać wreszcie :wink: A moja najwyraźniej spadła wybitnie miękko, bo działa bez problemów. Dzisiaj wodowanie i trzeba zacząć testować wreszcie... Tylko zapinkę na NB muszę zorganizować, więc zostanie na razie chłodzenie stockowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Sorx, ale ja czegos nie rozumiem :D, piszczecie ze p5w64 jest tansze od p5w dh, ale w jakim sklepie nie patrze to za p5w64 chca przeszlo tauzena. bo zle patrzysz. Hanu, czemu chcesz zmienic P5B Dlx na ta plyte? Tylko z powodu SLI/CF? W sumie przy 6600 nie powinny ograniczac cie strapy w P5B, nie musisz dawac >400FSB (9x400 to juz 3600 i chyba 24/7 starczy). Generalnie, bez SLI/CF i przy E6600 lepiej brac P5B Dlx WiFi czy P5w64 WS Pro (przy "normalnych" cenach - 160€ i 250€). ps. Te 650pln za plyte, to spady z TIRa? ;) ja na swoje mam faktury zakupu, pelen legal wiec nie wiem ocb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 bo zle patrzysz. ja na swoje mam faktury zakupu, pelen legal wiec nie wiem ocb. P5W DH kosztuje ok 250$, P5w64 ok 300$ nie ma sily, ktos sie imho walnal w cenach hurtowych przy jednej-dwoch dostawach. jezeli jest jeszcze dostep do tej plyty w tak niskiej cenie, to nic tylko brac i sie cieszyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) bo zle patrzysz. ja na swoje mam faktury zakupu, pelen legal wiec nie wiem ocb. ;) Taki maly zarcik. Wszedzie sa po ~1000pln (Polska, Niemcy, UK, US...), wiec ta seria po ~650pln byla takim malym fenomenem, ktory mam nadzieje sie rozprzestrzeni w najblizszej przyszlosci. :) ps. W stosunku do P5B Dlx zaletami sa: 1. Obsluga SLI/CF 2. Lepsza wydajnosc pamieci przy FSB>400MHz 1:1 3. ??? Edytowane 26 Września 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Przyczyną zmiany MoBo jest problematyczne dla mnie działanie dzielnika 4:5. Jesli ma się memki robiące grubo ponad 500 na 4-4-4-8 to nie jest to komfortowa sytuacja. Nie po to kupowałem HZ-ty, by jechać na 400-420. Owszem, zawsze mozna powiedzieć - daj 7x500 1:1 i bedzie cacy. Tak, to prawda, mogę tak pracować, ale dla pewnych zastosowań po prostu potrzebuję wydajnego 4:5. Nie to, zeby on nie działał, ale jego wydajność nie jest dla mnie odpowiednia. P5B DLX jest kapitalną płytą dla osób mających E6300/6400 - wysokie FSB gwarantowane na 1:1. BTW - płyta nie spadła z żadnego TIRa. Kupowana normalnie w polskim sklepie, gwara sklepowa 24 miechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 bo zle patrzysz.To wskarz mi sciezke ktora mam kroczyc aby odkryc prawde. Ktos ostro sie rabnal przy wyznaczaniu cen tych mobo w PL chyba i stad to zamieszanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 To wskarz mi sciezke ktora mam kroczyc aby odkryc prawde. Ktos ostro sie rabnal przy wyznaczaniu cen tych mobo w PL chyba i stad to zamieszanie. też mi się tak wydaje w każdym razie takie mobo za takie pieniądze to okazja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Całkiem możliwe, ze ktos sie walnął. Ludzie na XS jak im sie mówi, ze w PL chodzą tak tanio to od razu proszą o linki do sklepów. Z tym, ze od razu zonk, bo wiekszość nie rozlicza w $ lub ojro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 To wskarz mi sciezke ktora mam kroczyc aby odkryc prawde. Ktos ostro sie rabnal przy wyznaczaniu cen tych mobo w PL chyba i stad to zamieszanie. nie wiem czy to blad czlowieka, czary czy cos innego. nie wnikam w to i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Mam jeszcze jedno pytanko ile max Vcore daje w standardzie p5w64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Coś koło 1.70v chyba, ale nie pamiętam dokładnie (tak daleko nie dojechałem :lol2:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Wszsytkie ausy na 975 maja w biosie 1.7, natomiast plyty z topica ladnie zawyzaja napiecie o pare 0,0XV :) w przeciwienstwie do p5w dh np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Memki do ilu mozna dowoltować? 2,4V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Sorx, ale ja czegos nie rozumiem :D, piszczecie ze p5w64 jest tansze od p5w dh, ale w jakim sklepie nie patrze to za p5w64 chca przeszlo tauzena. To wskarz mi sciezke ktora mam kroczyc aby odkryc prawde. Ktos ostro sie rabnal przy wyznaczaniu cen tych mobo w PL chyba i stad to zamieszanie. Gral.pl, esc.pl, sirius.pl itd ma je po ~650zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Memki do ilu mozna dowoltować? 2,4V? CPU 1,70 Vddr 2,40 Vmch 1,80 Vfsb 1,50 Vcostam 1,20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Wszsytkie ausy na 975 maja w biosie 1.7, natomiast plyty z topica ladnie zawyzaja napiecie o pare 0,0XV :) w przeciwienstwie do p5w dh np.To wyglada na to ze te plyty maja "fabrycznego Vmoda" wmontowanego :-), ADP odpowiedzialne za Vcore w datasheecie ma niby tylko do 1.6 output voltage rozpisane :D, moze to utrudniac nieco robienie prawdziwego Vcore moda :-) Gral.pl, esc.pl, sirius.pl itd ma je po ~650zł ;)faktycznie, szkoda za z kasa niezbyt pieje bo wciagal bym od reki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 no to juz sam nie wiem. do E6300 lepiej kupic P5B Dlx ?? czy jak taka super cean to jednak brac P5W64 WS ?? potem zmienie procek na wyzszy i bedzie lepsza ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 no to juz sam nie wiem. do E6300 lepiej kupic P5B Dlx ?? czy jak taka super cean to jednak brac P5W64 WS ?? potem zmienie procek na wyzszy i bedzie lepsza ?! ja chcesz fsb 460+ to P5W64 WS jak chcesz fsb 550+ to P5B Dlx proste To wyglada na to ze te plyty maja "fabrycznego Vmoda" wmontowanego :-), ADP odpowiedzialne za Vcore w datasheecie ma niby tylko do 1.6 output voltage rozpisane :D, moze to utrudniac nieco robienie prawdziwego Vcore moda :-) faktycznie, szkoda za z kasa niezbyt pieje bo wciagal bym od reki. no i po modzie właśnie max w biosie to 1,6V :D (gdzieś pisali) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 no to juz sam nie wiem. do E6300 lepiej kupic P5B Dlx ?? czy jak taka super cean to jednak brac P5W64 WS ?? potem zmienie procek na wyzszy i bedzie lepsza ?! Jak masz kręćliwego E6300 - tylko P5B DLX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Gral.pl, esc.pl, sirius.pl itd ma je po ~650zł ;) esc.pl nie maja i nie beda mieli po tej cenie sirius nie wiem, bo daleko ;) gral nie ma, ale bedzie mial w czwartek, po promocuyjnej cenie najprawdopodobniej. zamowilem, jak bedzie w promocji to najwzyej pozycze kase [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...